Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαξίμου: «Τζάμπα αντιπολίτευση από τη ΝΔ, που υπέγραφε λευκά χαρτιά στους δανειστές»
  • [02] Χρειαζόμαστε "Σχέδιο Β", εάν η Τουρκία δεν τηρήσει τη συμφωνία με την ΕΕ
  • [03] Βουλή: Ερώτηση για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, κατέθεσαν 13 βουλευτές της ΝΔ
  • [04] Κλοπή Bitcoin αξίας 72 εκατ. δολαρίων
  • [05] Η σφυριχτή γλώσσα του χωριού Αντιά «ηχεί» στα Πυρηναία
  • [06] «Ατύχημα» κατά την προσγείωση Boeing 777 της Emirates στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι
  • [07] «Πράσινο φως» από το ΚΑΣ για την αποκατάσταση του δυτικού αετώματος του Παρθενώνα
  • [08] Η «Λυσιστράτη» σε σκηνοθεσία Μ. Μαρμαρινού, «πάει» Επίδαυρο
  • [09] Αισχύλεια 2016: Ο πολιτισμός είναι για την Ελευσίνα τρόπος ζωής
  • [10] Αγωγή κατά των δημιουργών του Pokemon Go για καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας
  • [11] Στις 28 Αυγούστου στην Ολομέλεια το ν/σ για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση
  • [12] ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση
  • [13] Μέτρα για την τουριστική προβολή της Λίμνης, ανακοίνωσε ο περιφεριάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης
  • [14] Βουλή: Η Εξεταστική Επιτροπή απήλλαξε τον Στ.Ψυχάρη από την υποχρέωσή του να καταθέσει

  • [01] Μαξίμου: «Τζάμπα αντιπολίτευση από τη ΝΔ, που υπέγραφε λευκά χαρτιά στους δανειστές»

    «Η ΝΔ πουλάει την υποκρισία της ως κοινωνική ευαισθησία», είναι η απάντηση που επιφυλάσσουν κυβερνητικές πηγές στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η Νέα Δημοκρατία, με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύτηκε.

    Οι ίδιες πηγές κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ως κυβέρνηση υπέγραφε λευκά χαρτιά για να κάνει σήμερα «τζάμπα αντιπολίτευση από τις παραλίες».

    «Η Νέα Δημοκρατία που είχε συνομολογήσει με τους δανειστές τον "ξαφνικό θάνατο" του ΕΚΑΣ, τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές και τη δραματική περικοπή στις κύριες συντάξεις, -με την πρόθεση να τα φορτώσει στην επόμενη κυβέρνηση και να επιταχύνει το σενάριο της "αριστερής παρένθεσης"- έχει σήμερα το θράσος να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "δεν διαπραγματεύτηκε"», αναφέρουν, ειδικότερα, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές και υπογραμμίζουν: «Ο λαός βλέπει ποιος διαπραγματεύεται πραγματικά και φροντίζει ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες για τη στήριξη των αδύναμων. Και ποιος ήταν εκείνος που υπέγραφε λευκά χαρτιά και σήμερα κάνει τζάμπα αντιπολίτευση από τις παραλίες».

    [02] Χρειαζόμαστε "Σχέδιο Β", εάν η Τουρκία δεν τηρήσει τη συμφωνία με την ΕΕ

    «Χρειαζόμαστε σε κάθε περίπτωση ένα Σχέδιο Β» δηλώνει στην γερμανική «Bild» ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και εκφράζει την «μεγάλη ανησυχία» της ελληνικής κυβέρνησης, μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί ενδεχόμενης υπαναχώρησης της Τουρκίας από τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προσφυγική κρίση.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, να προετοιμαστεί για την περίπτωση που η Τουρκία ανοίξει και πάλι τα σύνορά της. Ο υπουργός ζήτησε επίσης περισσότερη προθυμία από τα κράτη-μέλη της ΕΕ σε ό,τι αφορά την υποδοχή προσφύγων: «Οι πρόσφυγες πρέπει να κατανεμηθούν εξίσου σε όλα τα κράτη-μέλη και όχι σε μεμονωμένα (κράτη)» δηλώνει ο κ. Μουζάλας.

    Χθες πάντως, σε συνέντευξή του στην «Rheinische Post», ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η ΕΕ χρειάζεται ένα Σχέδιο Β, τόνισε ότι «πρέπει να παραμείνουμε σε ό,τι έχει συμφωνηθεί» και επισήμανε ότι απειλές και τελεσίγραφα δεν έχουν νόημα.

    [03] Βουλή: Ερώτηση για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, κατέθεσαν 13 βουλευτές της ΝΔ

    Ερώτηση προς τους υπουργούς Επικρατείας Νίκο Παππά, Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, κατέθεσαν 13 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Στην ερώτησή τους οι βουλευτές της ΝΔ υποστηρίζουν ότι ο διαγωνισμός έχει στόχο τον κυβερνητικό έλεγχο των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, και διερωτώνται γιατί η κυβέρνηση προχώρησε τη διαδικασία χωρίς να έχει να κριθεί από το ΣτΕ η συνταγματικότητα της απόφασης με την οποία αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες από το ΕΣΡ, κάτι που, όπως αναφέρουν, απομειώνει το κύρος του διαγωνισμού.

    Επίσης, υποστηρίζουν, πως «η απόφαση της κυβέρνησης να αναθέσει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την κατακύρωση των τεσσάρων αδειών προκαλεί θυμηδία και τονίζουν ότι η δήθεν ηλεκτρονική δημοπρασία, που σχεδιάζει η Ε.Ε.Τ.Τ., τελικά δεν είναι και τόσο ηλεκτρονική με αποτέλεσμα να εγείρονται συνθήκες αδιαφάνειας και διαβλητότητας της όλης διαδικασίας».

    [04] Κλοπή Bitcoin αξίας 72 εκατ. δολαρίων

    Σχεδόν 120.000 μονάδες του ψηφιακού νομίσματος bitcoin αξίας περίπου 72 εκατ. δολαρίων κλάπηκαν από την πλατφόρμα ανταλλαγών Bitfinex στο Χονγκ Κονγκ, στη δεύτερη μεγαλύτερη παραβίαση ασφαλείας που έγινε ποτέ σε ένα τέτοιο ανταλλακτήριο.

    Η Bitfinex είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια για το bitcoin. Ο Ζέιν Τάκετ, διευθυντής Κοινότητας και Ανάπτυξης Προϊόντος για την Bitfinex, δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι κλάπηκαν 119.756 νομίσματα bitcoin από τους λογαριασμούς των χρηστών και ότι η εταιρία δεν έχει ακόμα αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί τις ζημίες των πελατών του.

    Το Bitcoin κατέγραψε χθες βουτιά άνω του 23% μόλις έγινε γνωστή η κλοπή. Σήμερα ενισχυόταν κατά 1% στα 545,20 δολάρια στην πλατφόρμα BitStamp.

    Ο όγκος που εκλάπη αντιστοιχεί στο 0,75% περίπου όλων των bitcoin που βρίσκονται σε κυκλοφορία.

    [05] Η σφυριχτή γλώσσα του χωριού Αντιά «ηχεί» στα Πυρηναία

    Στο κολέγιο Laruns, στη νοτιο-ανατολική Γαλλία, οι δίγλωσσοι μαθητές που μιλούν γαλλικά και οξιτανικά σφυρίζουν αδιάκοπα κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αναβιώνοντας μία λησμονημένη γλώσσα που χρησιμοποιείται ακόμη σε ορεινές περιοχές της Μεσογείου, από την Ελλάδα μέχρι τις Κανάριες Νήσους.

    «Hou Baptista, apera lo medecin!» σφυρά μπροστά στους μαθητές ο Φιλίπ Μπιου, ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Pau, αλλά έχει έρθει για να βοηθήσει τη συνάδελφό του Νίνα Ροτ, που διδάσκει την οξιτανική γλώσσα στο κολέγιο του Laruns.

    Με τα δύο δάκτυλα κάτω από τη γλώσσα, ο Πολ, 12 ετών, εξασκείται σφυρίζοντας τη φράση του Φιλίπ Μπιου προκαλώντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα των συμμαθητών του. Στη συνέχεια μεταφράζει στα γαλλικά: «Baptiste, appelle le medecin!» (Μπατίστ, φώναξε τον γιατρό!).

    Ένας Έλληνας μετρ από την Εύβοια

    Αυτή τη μέρα, ένα Έλληνας μετρ που εξασκεί τη γλώσσα του σφυρίγματος στο χωριό του , στην Αντιά της Εύβοιας, παρακολουθεί το μάθημα: «Καλημέρα», σφυρίζει στα ελληνικά ο Παναγιώτης Τζαναβάρης. «Καλημέρα» του απαντούν σφυρίζοντας οι μαθητές.

    Ο καθηγητής Μπιου επιμένει ότι οποιαδήποτε γλώσσα μπορεί να αναπαραχθεί στη γλώσσα του σφυρίγματος.

    Γλωσσικός θησαυρός

    Η αναβίωση της παράδοσης της γλώσσας του σφυρίγματος ξεκίνησε από την Μπεάρν της νοτιοδυτικής Γαλλίας στη δεκαετία του ΄50 από τον ειδικό του ήχου Ρενέ-Γκι Μπισνέλ, ο οποίος πραγματοποίησε μία πρώτη μελέτη για τη γλώσσα του σφυρίγματος στο Αας, ένα χωριό 70 κατοίκων στα Πυρηναία.

    Διαπίστωσε ότι οι κάτοικοι του χωριού το είχαν συνήθεια να επικοινωνούν μεταξύ σε μεγάλες αποστάσεις, από πλαγιά σε πλαγιά, χάρις σε σφυρίγματα που μπορούν να ακουστούν σε απόσταση 2 χιλιομέτρων και αναπαράγουν την μπεαρνέζικη διάλεκτο.

    Master class στο Πανεπιστήμιο του Pau

    Η ημέρα τελειώνει στο πανεπιστήμιο του Pau με ένα master class από τον έλληνα μετρ με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων του Φιλίπ Μπιου. Είναι ένα σεμινάριο που ολοκληρώνει το προαιρετικό πανεπιστημιακό μάθημα της οξιτανικής γλώσσας και απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές.

    [06] «Ατύχημα» κατά την προσγείωση Boeing 777 της Emirates στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι

    Boeing 777 της αεροπορικής εταιρείας Emirates προερχόμενο από την Ινδία είχε «ατύχημα» κατά την προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, αλλά όλοι οι επιβαίνοντες, 275 επιβάτες και πλήρωμα, εγκατέλειψαν σώοι το αεροσκάφος, ανακοίνωσε η υπηρεσία Ενημέρωσης της τοπικής κυβέρνησης.

    Μετά το ατύχημα, στις 12.45 τοπική ώρα, οι αρχές ανακοίνωσαν τη διακοπή όλων των απογειώσεων από το αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

    Η αεροπορική εταιρεία, που ανήκει στο εμιράτο του Ντουμπάι, επιβεβαίωσε με ανακοίνωση στο Twitter το συμβάν, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστό το αίτιο του ατυχήματος.

    Στιγμιότυπα που μεταδίδονται από τα μέσα ενημέρωσης δείχνουν στήλες καπνού να υψώνονται από την άτρακτο του αεροσκάφους στην πίστα του αεροδρόμιου.

    Χθες, ένα Boeing 777-300 της Emirates, με προορισμό τις Μαλδίβες, πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στη Βομβάη. Η πτήση Ντουμπάι-Μάλε κατευθύνθηκε προς τη Βομβάη εξαιτίας τεχνικού προβλήματος», ανακοίνωσε η εταιρεία. Οι επιβάτες εγκατέλειψαν σώοι το αεροσκάφος. Σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης , καπνός εντοπίσθηκε στο εσωτερικό της καμπίνας του αεροσκάφους.

    Η Emirates είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Μέσης Ανατολής και πετά προς 153 προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι που έγινε από το 2015 ο μεγαλύτερος κόμβος διεθνών πτήσεων.

    [07] «Πράσινο φως» από το ΚΑΣ για την αποκατάσταση του δυτικού αετώματος του Παρθενώνα

    Σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα παρουσιάστηκαν χθες στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), οι μελέτες για την αποκατάσταση του δυτικού αετώματος του Παρθενώνα, καθώς ήταν οι πρώτες που ήρθαν στο συμβούλιο, μετά τον θάνατο του Χαράλαμπου Μπούρα, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, στις 27 Ιουλίου 2016.

    Εκτός από το εισαγωγικό σημείωμα που είχε γράψει ο ίδιος τον Απρίλιο, για το θέμα των δύο μελετών και το οποίο διαβάστηκε στη συνεδρίαση, τηρήθηκε επίσης ενός λεπτού σιγή για τον σπουδαίο αρχιτέκτονα, που ταυτίστηκε με το έργο της αναστήλωσης των μνημείων της Ακρόπολης (ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως, ΕΣΜΑ, από το 1985 ως τον θάνατό του), ενώ η συμβολή του στην αναστήλωση αρχαίων μνημείων εν γένει, υπήρξε καθοριστική. Επιπλέον, η γγ του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, Μαρία Βλαζάκη, ενημέρωσε τα μέλη του ΚΑΣ ότι η τελευταία εισήγηση του Χ. Μπούρα, που απεστάλη στο υπουργείο και αφορούσε τη μελέτη αποκατάστασης των τειχών της Ακρόπολης (θα έρθει αργότερα στο ΚΑΣ), είχε ημερομηνία 22 Ιουλίου 2016.

    Συγκεκριμένα, οι δύο μελέτες που πήραν τα εύσημα και το «πράσινο φως» των μελών και των εισηγητών του ΚΑΣ, αφορούν την αποκατάσταση του ορθοστάτη και του αντιθηματικού τοίχου του τυμπάνου, που αποτελούν μέρος του δυτικού αετώματος του Παρθενώνα. Όπως αναφέρθηκε από τους μελετητές, πρόκειται για σωστικές επεμβάσεις με στόχο να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα του σημείου (κυρίως ρηγματώσεις από διάφορες αιτίες), ενώ στο μέλλον θα μπορούν να χρησιμεύσουν στην καλύτερη αξιολόγηση για το αν θα ήταν χρήσιμες οι συμπληρώσεις στους δύο ορθοστάτες που απουσιάζουν. Ως προς τις επεμβάσεις, θα ακολουθηθεί η γνωστή στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ) διαδικασία η οποία αφορά, μεταξύ άλλων, στην αφαίρεση των σιδηρίων που έχουν οξειδωθεί (από την επέμβαση Ν. Μπαλάνου στις αρχές του 20ού αιώνα), στη δομική αποκατάσταση κάθε αρχιτεκτονικού μέλους χωριστά καθώς και στη συστηματική συντήρηση των αρχαίων επιφανειών του μαρμάρου. Επίσης, θα γίνει μερική αποσυναρμολόγηση του τοίχου και συμπλήρωσή του με λιθόπλινθους, όπου χρειάζεται, ώστε να εξασφαλιστεί η στατική του επάρκεια.

    [08] Η «Λυσιστράτη» σε σκηνοθεσία Μ. Μαρμαρινού, «πάει» Επίδαυρο

    Η πρώτη «συνάντηση» του Μιχαήλ Μαρμαρινού με τον Αριστοφάνη θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. «Πόσο αντέχουμε τον Αριστοφάνη, σήμερα...και κυρίως, τον πολιτισμό που εκπροσωπεί. Έναν πολιτισμό του σώματος. Γιατί η δικιά μας σχέση με το σώμα, είναι πιο πειραγμένη, τραυματισμένη θα έλεγα» σημείωνε πριν λίγες μέρες ο σκηνοθέτης όταν, ηθοποιοί που παίρνουν μέρος στο πιο αντιπολεμικό έργο του μεγάλου κωμικού ποιητή -τρίτη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου-, «καταλάμβαναν» το Μετρό Συντάγματος.

    Η ιστορία είναι γνωστή: Ενώ ο Πελοποννησιακός Πόλεμος μαίνεται, κρατώντας τους άντρες μακριά από τα σπίτια τους, η Λυσιστράτη πείθει τις γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης να κάνουν αποχή από τα «συζυγικά τους καθήκοντα», με στόχο την κατάπαυση των εχθροπραξιών μεταξύ των δύο πόλεων. Ταυτόχρονα, οι γυναίκες προχωρούν σε κατάληψη του ταμείου δημοσίων πόρων, από τους οποίους χρηματοδοτούνται οι πολεμικές επιχειρήσεις. Η δράση των γυναικών έχει άμεσα αποτελέσματα, και το στρατόπεδο των ανδρών αντιδρά με όλους τους δυνατούς τρόπους. Μετά από υπαναχωρήσεις, διαπληκτισμούς και διαπραγματεύσεις, η ειρήνη επιτυγχάνεται και το γεγονός γιορτάζεται με ένα βακχικό γλέντι.

    Η παράσταση ανεβαίνει σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη, ενώ τον κεντρικό ρόλο ερμηνεύει η Λένα Κιτσοπούλου.

    [09] Αισχύλεια 2016: Ο πολιτισμός είναι για την Ελευσίνα τρόπος ζωής

    Με την παράσταση «Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο Του Πολέμου» ξεκινά, την Παρασκευή 12 Αυγούστου, το κυρίως πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2016, που διοργανώνει εδώ και 42 χρόνια ο δήμος Ελευσίνας.

    Με περισσότερες από εξήντα πέντε εκδηλώσεις: 25 παραστάσεις θεάτρου, χορού και χοροθεάτρου, 23 μουσικές, 8 κινηματογραφικές προβολές, 3 εικαστικές εκθέσεις, 3 περφόρμανς, έναν ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου, ένα διεθνές συνέδριο, μία διάλεξη και μία διεθνή ημερίδα, ο πολιτισμός γίνεται στην πόλη της Ελευσίνας τρόπος ζωής και βρίσκεται στον πυρήνα κάθε προσπάθειας για κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική αναβάθμιση.

    Κι όλα αυτά μέσα σε μια από τις πιο σημαντικές χρονιές, στην ιστορία της Ελευσίνας, η οποία παραμερίζοντας το στερεότυπο της υποβαθμισμένης πόλης, πέρασε στην τελική φάση και διεκδικεί δυναμικά τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

    Την παράσταση «Θουκυδίδης Δραματικός: Το θέατρο του Πολέμου», ακολουθεί στις 18 Αυγούστου βραδιά πανσέληνου με τη Σόνια Θεοδωρίδου, στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

    Τον λόγο έχει, στις 24 Αυγούστου, ο Σωκράτης Μάλαμας με τη συναυλία «πώς λαβώνεται ο χρόνος?», ενώ στις 28 Αυγούστου η Hangzhou Opera Theater παρουσιάζει την παράσταση «The honest advice unpleasant on the ear" βασισμένη στον «Βασιλιά Λιρ» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Huizhu Sun, Chunfang Fei.

    Ακολουθεί στις 29 Αυγούστου η παράσταση "Η ασπίς και το συμπόσιο" των Μενάνδρου-Λουκιανού. Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τους σκοπούς της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος. Η είσοδος σε όλα τα ΑΜΕΑ θα είναι δωρεάν.

    Στις 31 Αυγούστου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τους «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις.

    [10] Αγωγή κατά των δημιουργών του Pokemon Go για καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας

    Αγωγή κατά των δημιουργών του Pokemon Go κατέθεσε ένας άνδρας από τις ΗΠΑ, κατηγορώντας τους για καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας.

    Συγκεκριμένα, ο άνδρας ισχυρίζεται ότι άγνωστοι άρχισαν πρόσφατα να περιφέρονται έξω από την πόρτα του και ότι τουλάχιστον 5 από αυτούς του χτύπησαν ακόμα και την πόρτα ζητώντας του να πάνε στην αυλή του σπιτιού του.

    Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Guardian, αυτή είναι η πρώτη αγωγή που κατατίθεται εναντίον της Niantic, της Nintendo και της Pokemon Company και αφορά στο ιδιαίτερα δημοφιλές παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας Pokemon Go.

    Αφού κυκλοφόρησε στις 6 Ιουλίου, το παιχνίδι για τα smartphone κινητά έχει αναδειχτεί σε παγκόσμιο φαινόμενο

    Στην αγωγή αναφέρεται ότι οι δημιουργοί του Pokemon Go έχουν «επιδείξει κατάφωρη περιφρόνηση για τις προβλεπόμενες συνέπειες που θα είχε το παιχνίδι, τοποθετώντας στον πραγματικό κόσμο τα εικονικά Pokemon, χωρίς πρώτα να ζητήσουν την άδεια των ιδιοκτητών ακινήτων».

    Πολλοί είναι οι δημόσιοι χώροι, ανά τον κόσμο, που έχουν αναρτήσει απαγορεύσεις για χρήση του παιχνιδιού στις εγκαταστάσεις τους, όπως το Peace Memorial Park στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, το Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις ΗΠΑ και το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης 'Αουσβιτς στην Πολωνία.

    Φ. Καμπάση

    [11] Στις 28 Αυγούστου στην Ολομέλεια το ν/σ για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση

    Στις 28 Αυγούστου θα συζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση. Το σχέδιο νόμου προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη σταδιακή μετατροπή των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού σε δίγλωσσα, με λειτουργία που θα ορίζουν διακρατικές συμφωνίες, την διεύρυνση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μαθητικών καταστάσεων, myschool, και την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων πρόσληψης εκπαιδευτικών στα σχολεία αυτά.

    Υπενθυμίζεται, ότι στο σχέδιο νόμου, η επεξεργασία του οποίου ολοκληρώθηκε σήμερα, Τετάρτη, στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, έχει περιληφθεί και τροπολογία, που ρυθμίζει θέματα ιδιωτικής εκπαίδευσης, φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η κατάθεση του ωρολογίου προγράμματος, του αριθμού μαθητών και διδασκόντων - καθηγητών των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών και των συμβάσεων εργασίας στις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ, η καταβολή προσαυξημένων αποδοχών σε περίπτωση απασχόλησης των διδασκόντων - καθηγητών κατά τις Κυριακές και τις αργίες καθώς επίσης και ο καθορισμός του πλήρους ωραρίου απασχόλησης των διδασκόντων - καθηγητών και η απονομή ενσήμων, βάσει του ωραρίου αυτού.

    [12] ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση

    «Το δήθεν κοινωνικό πρόσωπο Τσίπρα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά δυο τρεις αράδες στα προπαγανδιστικά non papers του Μαξίμου, με στόχο τον εμπαιγμό των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σχολιάζοντας δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μαντά.

    Σύμφωνα με τη ΝΔ, «ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, σε μία κρίση ειλικρίνειας, δήλωσε σήμερα, στην τηλεόραση του "ΣΚΑΪ", ότι το κόψιμο του ΕΚΑΣ σε χιλιάδες συνταξιούχους ήταν για την κυβέρνηση "ένα σημείο ήττας στη διαπραγμάτευση"», παραδεχόμενος «αυτό που η ίδια η ΝΔ και ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζουν, εδώ και πολύ καιρό, ότι ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, θέτοντας με την ανεπάρκειά του στο περιθώριο χιλιάδες μικροσυνταξιούχους, που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται με βίαιο τρόπο».

    [13] Μέτρα για την τουριστική προβολή της Λίμνης, ανακοίνωσε ο περιφεριάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης

    Πρόγραμμα άμεσης στήριξης του τουρισμού στην περιοχή της Λίμνης εξήγγειλε ο περιφεριάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στη σύσκεψη τοπικών παραγόντων, παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μέτρα για την τουριστική προβολή της Λίμνης ώστε να μην χαθεί η τουριστική περίοδος.

    Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε την ανάγκη άμεσης ανακούφισης των πληγέντων, ιδιαίτερα των ρυτινοσυλλεκτών. Σημείωσε ακόμη ότι σε συνεργασία με το δασαρχείο πρέπει να γίνει άμεσα μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία των κατοικημένων περιοχών πριν το φθινόπωρο.

    Μιλώντας στη σύσκεψη, ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σίμος Κεδόκογλου υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχτεί η πόλη της Λίμνης με άμεσα και μακροπρόθεσμα μέτρα. «Η Λίμνη παραμένει πανέμορφη και μπορούμε να την βοηθήσουμε όχι μόνο να σταθεί στα πόδια της, αλλά και να αναπτυχθεί», σημείωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

    [14] Βουλή: Η Εξεταστική Επιτροπή απήλλαξε τον Στ.Ψυχάρη από την υποχρέωσή του να καταθέσει

    Τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής η οποία διερευνά την υπόθεση της δανειοδότησης κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ, απήλλαξαν κατά πλειοψηφία, τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη από την υποχρέωση της κατάθεσης στην Επιτροπή.

    Τα μέλη της Επιτροπής διαπίστωσαν ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ, δεν είναι σε θέση να καταθέσει σε μια πολύωρη διαδικασία, και συμφώνησαν να μην καταθέσει ο κ. Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος όταν ρωτήθηκε από πρόεδρο της Επιτροπής Σωκράτη Φάμελλο εάν μπορεί να συνεχίσει, είπε «να συνεχίσουμε».

    Με την απόφαση της πλειοψηφίας διαφώνησε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

    Προηγουμένως η γραμματέας της Επιτροπής ανέγνωσε δυο επιστολές του κ. Ψυχάρη προς την Εξεταστική Επιτροπή.

    Στη μία αναφέρει τους λόγους, για τους οποίους αποφάσισε να παραστεί στις εργασίες της Επιτροπής, ενώ κατ' αρχάς είχε ζητήσει «την αναβολή της εμφανίσεως και να βρεθεί ένας άλλος τρόπος εξετάσεως επειδή υπάρχει προφανής δυσχέρεια μακράς συνομιλίας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 August 2016 - 12:32:29 UTC