Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρειαζόμαστε "Σχέδιο Β", εάν η Τουρκία υπαναχωρήσει από τη συμφωνία με την ΕΕ
  • [02] «Άλλα αντ' άλλων η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Στ. Καλαφάτης
  • [03] Γ. Κυρίτσης: Εξαιρετικά μειωμένες οι ροές εισόδου μεταναστών και προσφύγων
  • [04] Περιοδεία στη βόρεια Εύβοια πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης
  • [05] Άντληση 812,5 εκατ. ευρώ μέσω δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων
  • [06] Στηρίζει η ΠΟΠΕΚ την τροπολογία για τα καύσιμα
  • [07] Κλόπή Bitcoin αξίας 72 εκατ. δολαρίων
  • [08] Παρουσιάστηκε το νέο Samsung Note 7 με σαρωτή ίριδας
  • [09] Ποδηλάτης στην Αυστραλία υπέστη εγκαύματα όταν πήρε φωτιά το iPhone του
  • [10] Χάκερ παραβίασε τα συστήματα της Yahoo κλέβοντας τα στοιχεία 200 εκατ. λογαριασμών
  • [11] Τα σπίτια στις γειτονιές υψηλότερου εισοδήματος έχουν περισσότερα έντομα από τις φτωχές
  • [12] Κ. Μητσοτάκης: Να στηρίξουμε τη βόρεια Εύβοια που επλήγη από τις πυρκαγιές
  • [13] Στις 18 Αυγούστου θα επαναλειτουργήσουν τα γραφεία της ΝΔ, η οποία μετακόμισε από τη λεωφόρο Συγγρού στην οδό Πειραιώς
  • [14] Στο Πήλιο για ολιγοήμερες διακοπές ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον
  • [15] Η έλλειψη νερού σκότωσε τα τελευταία μαμούθ, πριν από 5.600 χρόνια
  • [16] Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από ψάρια βοηθάνε την καρδιά έπειτα από ένα έμφραγμα

  • [01] Χρειαζόμαστε "Σχέδιο Β", εάν η Τουρκία υπαναχωρήσει από τη συμφωνία με την ΕΕ

    «Χρειαζόμαστε σε κάθε περίπτωση ένα Σχέδιο Β» δηλώνει στην γερμανική «Bild» ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και εκφράζει την «μεγάλη ανησυχία» της ελληνικής κυβέρνησης, μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί ενδεχόμενης υπαναχώρησης της Τουρκίας από τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προσφυγική κρίση.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, να προετοιμαστεί για την περίπτωση που η Τουρκία ανοίξει και πάλι τα σύνορά της. Ο υπουργός ζήτησε επίσης περισσότερη προθυμία από τα κράτη-μέλη της ΕΕ σε ό,τι αφορά την υποδοχή προσφύγων: «Οι πρόσφυγες πρέπει να κατανεμηθούν εξίσου σε όλα τα κράτη-μέλη και όχι σε μεμονωμένα (κράτη)» δηλώνει ο κ. Μουζάλας.

    Χθες πάντως, σε συνέντευξή του στην «Rheinische Post», ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η ΕΕ χρειάζεται ένα Σχέδιο Β, τόνισε ότι «πρέπει να παραμείνουμε σε ό,τι έχει συμφωνηθεί» και επισήμανε ότι απειλές και τελεσίγραφα δεν έχουν νόημα.

    [02] «Άλλα αντ' άλλων η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Στ. Καλαφάτης

    Για μια «πολιτική άλλα αντ' άλλων του ΣΥΡΙΖΑ που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη θέση των Ελλήνων πολιτών» έκανε λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

    Ο κ. Καλαφάτης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό στο Πρακτορείο», ανέφερε πως «χρέος της Νέας Δημοκρατίας είναι να αναδείξει τα λάθη και όσα ψέμματα έχουν ειπωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ», διατύπωσε την εκτίμηση ότι «τα χειρότερα δεν τα περάσαμε, τα έχουμε μπροστά μας», με την «υπερφορολόγηση των πολιτών και τα αδιέξοδα που υπάρχουν στην οικονομική πολιτική».

    Για τον «φάκελο» των θεμάτων με τα οποία θα προσέλθει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Καλαφάτης είπε: «Είναι δουλειά του προέδρου να παρουσιάσει ένα πλάνο που θα έχει οικονομική διάσταση. Εικάζω πως θα έχει και κοινωνική διάσταση, ενώ θα παρουσιαστεί ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των κοινωνικών ομάδων».

    «Νιώθω» πρόσθεσε «πως τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ θα υπάρξει μια καλή, καθαρή, διαφορά μέσα από τις συγκρίσεις, τις τοποθετήσεις και τις παρουσιάσεις του πρωθυπουργού και του επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη. Νομίζω ότι αυτή η διαφορά που δημοσκοπικά φαίνεται πως υπάρχει και έχει παγιωθεί, θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη».

    [03] Γ. Κυρίτσης: Εξαιρετικά μειωμένες οι ροές εισόδου μεταναστών και προσφύγων

    Εξαιρετικά μειωμένες ροές εισόδου μεταναστών και προσφύγων καταγράφονται, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης Γ. Κυρίτσης. Όπως ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪχθες καταγράφηκαν 119 νέοι μετανάστες, ενώ το Σαββατοκύριακο που πέρασε, οι αφίξεις ήταν μηδενικές. Πριν από τη συμφωνία στην ΕΕ, οι αφίξεις κατά μέσο όρο έφθαναν τις 1.500, σημείωσε ο κ. Κυρίτσης, ενώ τον προηγούμενο έτος ήταν πολύ περισσότερες.

    Τόνισε πάντως ότι όλα τα παιδιά των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα θα πάνε φέτος σχολείο κυρίως στις δομές που βρίσκονται και γι' αυτόν τον λόγο θα προσληφθούν 700 δάσκαλοι.

    Ερωτηθείς εάν είναι παράνομες οι καταλήψεις κτιρίων, είπε ότι «αντίκεινται στο νόμο», για να σημειώσει ότι βρίσκονται στο «γκρίζο σημείο» μεταξύ νόμου κια πολιτικής αντίληψης.

    Για μακροχρόνιες καταλήψεις σημείωσε πως μπορεί να βρεθεί χρυσή τομή «με συμφωνία κυρίων», δηλαδή η πλευρά των καταληψιών θα δώσει κάποιες εγγυήσεις και ανάλογα θα πράξει και το κράτος.

    Σε ό,τι αφορά το θέμα με την εισβολή σε εκκλησία στη Θεσσαλονίκη, επισήμανε πως, σε μία εποχή όξυνσης των θρησκευτικών παθών, θα πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί με τους χώρους λατρείας.

    [04] Περιοδεία στη βόρεια Εύβοια πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Εύβοιας, από την πυρκαγιά, πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις 13:30 θα έχει σύσκεψη με τοπικούς φορείς, στη Λίμνη.

    Με τη βοήθεια του θεού, θα ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του νωρίτερα στο Μονή Γαλατάκη, μιλώντας με μοναχές.

    Τον κ. Μητσοτάκη συνοδεύουν ο βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και ο δήμαρχος Λίμνης Χρήστος Καλυβιώτης.

    [05] Άντληση 812,5 εκατ. ευρώ μέσω δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων

    Το ποσό των 812,5 εκατ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας με επιτόκιο 2,97%, αμετάβλητο συγκριτικά με την προηγούμενη δημοπρασία εντόκων γραμματίων αντίστοιχης διάρκειας.

    Το ποσό των προσφορών υπερκάλυψε κατά 1,30 φορές το δημοπρατούμενο ποσό των 625 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    [06] Στηρίζει η ΠΟΠΕΚ την τροπολογία για τα καύσιμα

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων στηρίζει την τροπολογία για την αυστηροποίηση των κυρώσεων εναντίον όσων παραβιάζουν και αλλοιώνουν τα δεδομένα του συστήματος εισροών-εκροών, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

    Σε σχετική ανακοίνωση η ΠΟΠΕΚ προσθέτει, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει ενιαίο λογισμικό μέτρησης, καταγραφής και παραγωγής δεδομένων συγκεκριμένων προδιαγραφών στα ήδη εγκατεστημένα συστήματα ελέγχου εισροών-εκροών καθώς και ότι το σύστημα εισροών-εκροών δεν έχει εγκατασταθεί ακόμη, παρά τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις, σε όλα τα στάδια διάθεσης και διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων.

    Άρα, καταλήγει, η προς ψήφιση τροπολογία περιορίζεται σε ελέγχους με αυστηροποίηση των κυρώσεων, μόνον σε όσους έχουν εγκαταστήσει το σύστημα εισροών-εκροών μη ενιαίου λογισμικού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

    [07] Κλόπή Bitcoin αξίας 72 εκατ. δολαρίων

    Σχεδόν 120.000 μονάδες του ψηφιακού νομίσματος bitcoin αξίας περίπου 72 εκατ. δολαρίων κλάπηκαν από την πλατφόρμα ανταλλαγών Bitfinex στο Χονγκ Κονγκ, στη δεύτερη μεγαλύτερη παραβίαση ασφαλείας που έγινε ποτέ σε ένα τέτοιο ανταλλακτήριο.

    Η Bitfinex είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια για το bitcoin. Ο Ζέιν Τάκετ, διευθυντής Κοινότητας και Ανάπτυξης Προϊόντος για την Bitfinex, δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι κλάπηκαν 119.756 νομίσματα bitcoin από τους λογαριασμούς των χρηστών και ότι η εταιρία δεν έχει ακόμα αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί τις ζημίες των πελατών του.

    Το Bitcoin κατέγραψε χθες βουτιά άνω του 23% μόλις έγινε γνωστή η κλοπή. Σήμερα ενισχυόταν κατά 1% στα 545,20 δολάρια στην πλατφόρμα BitStamp.

    Ο όγκος που εκλάπη αντιστοιχεί στο 0,75% περίπου όλων των bitcoin που βρίσκονται σε κυκλοφορία.

    [08] Παρουσιάστηκε το νέο Samsung Note 7 με σαρωτή ίριδας

    Το νέο Galaxy Note 7 παρουσίασε πρόσφατα η Samsung, ένα phablet με ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Το Note 7 έρχεται εξοπλισμένο με σαρωτή της ίριδας του ματιού, μια τεχνολογία που «διαβάζει» τα μάτια του χρήστη προκειμένου να ξεκλειδωθεί η συσκευή.

    Phablet ονομάζονται οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας που συνδυάζουν χαρακτηριστικά των smartphones με αυτά των tablet.

    Έχοντας εφεύρει τα phablet το 2011 με το αρχικό Galaxy Note, η Samsung μεταπήδησε από το Note 5 στο 7 ώστε η σειρά αυτή κινητών τηλεφώνων να συμβαδίζει με τα δημοφιλή Galaxy S7 της ίδιας εταιρείας.

    Ωστόσο, το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης συσκευής είναι αυτή η νέα βιομετρική επιλογή, η οποία έρχεται με τη μορφή ενός υπέρυθρου σαρωτή της ίριδας του ματιού, που μπορεί να ξεκλειδώσει το κινητό μέσα σε μόλις ελάχιστα δευτερόλεπτα. Βέβαια, η εταιρεία έχει προνοήσει τοποθετώντας και scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από το κεντρικό κουμπί της συσκευής, ώστε όσοι χρήστες φορούν γυαλιά ή φακούς επαφής να μην χρειάζεται να τα βγάζουν προκειμένου να ξεκλειδώσουν το κινητό.

    Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά της νέας συσκευής, το Note 7 έχει μεγάλες ομοιότητες με το Galaxy S7 Edge, όπως την αδιάβροχη ιδιότητά του σε βάθος έως και 1,5 μέτρο και για διάρκεια έως και 30 λεπτά, κάμερα ανάλυσης 12 Mpixels, μνήμη RAM 4GB και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο που φτάνει τα 64GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω εξωτερικής κάρτας microSD.

    Το νέο phablet διαθέτει επίσης οθόνη διαγωνίου 5,7 ιντσών, θύρα USB-C και ενσωματωμένη γραφίδα S-Pen, η οποία είναι πλέον αδιάβροχη και λειτουργεί ακόμα κι όταν η οθόνη του κινητού είναι βρεγμένη. Επιπλέον, η Samsung έχει κάνει ορισμένες αλλαγές στο λειτουργικό του Note 7, το Android στην έκδοση 6.0.1 Marshmallow, συμπεριλαμβανόμενης της δυνατότητας μετατροπής βίντεο σε gif απευθείας από την οθόνη.

    To Galaxy Note 7 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Σεπτέμβριο.

    [09] Ποδηλάτης στην Αυστραλία υπέστη εγκαύματα όταν πήρε φωτιά το iPhone του

    Ένας άνδρας από την Αυστραλία έκανε έκκληση στην Apple να προειδοποιήσει το κοινό σχετικά με τους κινδύνους που πιθανόν αποτελούν για την ανθρώπινη υγεία οι μπαταρίες των κινητών τηλεφώνων, μετά από εγκαύματα που υπέστη ο ίδιος όταν το iPhone του έπιασε φωτιά.

    Ο Γκάρεθ Κλίαρ, 36 ετών, δήλωσε στις τοπικές εφημερίδες ότι το iPhone 6, το οποίο κουβαλούσε επάνω του την ώρα που έκανε ποδηλασία ανεφλέγη όταν αυτός, κάνοντας μια λάθος κίνηση, έπεσε από το ποδήλατό του. Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί εγκαύματα.

    Συγκεκριμένα, ο Κλίαρ είχε το κινητό του τηλέφωνο στην πίσω τσέπη του κοντού παντελονιού του όταν έπεσε από το ποδήλατο.

    «Είδα καπνό να βγαίνει από την πίσω τσέπη μου και ξαφνικά ένιωσα έναν οξύ πόνο στο πάνω μέρος του δεξιού μου ποδιού», δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα Sydney Morning Herald.

    «Μπορούσα να το δω να λιώνει μέσα από το σορτσάκι μου. Θυμάμαι ότι κοίταξα το πόδι μου όπου φαινόταν μια μαυρίλα σε όλο το μήκος του και ήταν έντονη η μυρωδιά του φωσφόρου».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το περιστατικό δεν αποτελεί έκπληξη καθώς έχει αποδειχτεί ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι πιθανόν να πιάσουν φωτιά σε περίπτωση σύγκρουσης.

    Ο Κλίαρ δήλωσε ότι, μετά την ιατρική διάγνωση, θα χρειαστεί να υποβληθεί σε πλαστική χειρουργική επέμβαση, ενώ ευελπιστεί ότι η Apple θα δραστηριοποιηθεί προκειμένου να προειδοποιήσει το κοινό για τους κινδύνους.

    [10] Χάκερ παραβίασε τα συστήματα της Yahoo κλέβοντας τα στοιχεία 200 εκατ. λογαριασμών

    Έρευνα έχει ξεκινήσει η Yahoo προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι βάσιμοι οι ισχυρισμοί ότι υπήρξε παραβίαση στα συστήματά της με αποτέλεσμα να κλαπούν τα στοιχεία εκατομμυρίων λογαριασμών.

    Συγκεκριμένα, ένας χάκερ, ο οποίος φέρεται ότι συνδέεται και με άλλες παραβιάσεις συστημάτων στο MySpace και το LinkedIn, δημοσίευσε στο dark web λεπτομέρειες των στοιχείων 200 εκατομμυρίων λογαριασμών του Yahoo. Τα ονόματα χρηστών, οι ημερομηνίες γέννησής τους καθώς και οι κωδικοί πρόσβασης προσφέρονται στη μαύρη αγορά του Διαδικτύου προς 3 bitcoin (ψηφιακό νομισμα), δηλαδή περίπου 1.600 ευρώ.

    Χρησιμοποιώντας το όνομα Peace, ο χάκερ ισχυρίζεται ότι τα δεδομένα είναι «πιθανόν» από το 2012.

    Η Yahoo σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει πάρει την υπόθεση «πολύ σοβαρά» και έχει κάνει «όλα τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να διερευνήσει τα γεγονότα».

    «Η Yahoo εργάζεται σκληρά για την ασφάλεια των χρηστών της και πάντα ενθαρρύνουμε τους χρήστες μας να δημιουργούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και να χρησιμοποιούν διαφορετικούς κωδικούς για διαφορετικές πλατφόρμες», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

    [11] Τα σπίτια στις γειτονιές υψηλότερου εισοδήματος έχουν περισσότερα έντομα από τις φτωχές

    Aν και θα περίμενε κανείς σε ένα φτωχικό σπίτι να κυκλοφορούν περισσότερα ζουζούνια και εν γένει έντομα, στην πραγματικότητα στα πλουσιόσπιτα υπάρχουν περισσότερα από αυτά μέσα και γύρω από το σπίτι, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.Αυτό, σύμφωνα με τη μελέτη, κατά βάση οφείλεται στο ότι οι άνθρωποι υψηλότερου εισοδήματος συνήθως έχουν κήπους και μπαλκόνια με περισσότερα φυτά, πράγμα που προσελκύει μύγες, αράχνες και άλλα έντομα με...πολλά πόδια.

    Οι εντομολόγοι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Β.Καρολίνα και της Ακαδημίας Επιστημών της Καλιφόρνια, με επικεφαλής την Μίσα Λέονγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Biology Letters" της Βασιλικής Εταιρείας επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με το "Science", συνέλλεξαν περίπου 10.000 δείγματα εντόμων και συσχέτισαν τον αριθμό και την ποικιλία των εντόμων με το εισόδημα κάθε νοικοκυριού από όπου ελήφθησαν τα δείγματα.

    [12] Κ. Μητσοτάκης: Να στηρίξουμε τη βόρεια Εύβοια που επλήγη από τις πυρκαγιές

    Έχουμε όλοι υποχρέωση να στηρίξουμε τη βόρεια Εύβοια που επλήγη από τις πρόσφατες πυρκαγιές δήλωσε από τη Μονή Γαλατάκη στη Λίμνη Ευβοίας ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε την περιοχή.

    ο κ. Μητσοτάκης, που επισήμανε την πολύ μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή που συντελέστηκε στη βόρεια Εύβοια, ευχαρίστησε το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, τους εθελοντές, τα στελέχη της περιφέρειας και των δασικών υπηρεσιών "για τον αγώνα που έδωσαν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να περιορίσουν την πολύ μεγάλη φωτιά"

    Χρέος της Πολιτείας, τόνισε, είναι να σταθεί δίπλα στους πληγέντες, και ιδιαίτερα στους παραγωγούς ρητίνης που είδαν το εισόδημά τους να καταστρέφεται. Η πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει ώστε να δρομολογηθούν όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής, ώστε αυτό το πολύ όμορφο πευκοδάσος να επανέλθει πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

    Παράλληλα, σημείωσε ότι όλοι έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε την περιοχή, με το να την επισκεπτόμαστε, και να μη δώσουμε ευκαιρία σε αυτούς τους ανθρώπους να απολέσουν πολύτιμο οικονομικό εισόδημα από τον τουρισμό.

    Τώρα, κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ, ξεκινά το δύσκολο και χρονοβόρο έργο της αποκατάστασης.

    Στη συνέχεια, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Λίμνη, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τοπικούς φορείς.

    Διαβάστε επίσης:

    Περιοδεία στη βόρεια Εύβοια πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    [13] Στις 18 Αυγούστου θα επαναλειτουργήσουν τα γραφεία της ΝΔ, η οποία μετακόμισε από τη λεωφόρο Συγγρού στην οδό Πειραιώς

    Στις 18 Αυγούστου θα επαναλειτουργήσουν τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, η οποία μετακόμισε από τη λεωφόρο Συγγρού στην οδό Πειραιώς, όπως είπε ο γενικός διευθυντής του κόμματος Νίκος Παπαθανάσης. Έως τότε, το κόμμα θα λειτουργεί στα γραφεία του στη Βουλή, εξήγησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

    Με τη μετακόμιση σε μικρότερα γραφεία, η ΝΔ επιτυγχάνει μείωση του ενοικίου από 90.000 ευρώ μηνιαίως σε 9.000 ευρώ.

    Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι τα γραφεία βρίσκονται μέσα στην αγορά, κάτι που συμβολίζει την πρόθεση του κόμματος να βρίσκεται κοντά στους απλούς πολίτες και μέσα στην κοινωνία. Ανέφερε ακόμη ότι το κτίριο είναι ενεργειακό, καθώς η ΝΔ δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ενεργειακό αποτύπωμα.

    Εξήγησε πάντως ότι το κόμμα θα λειτουργεί διαφορετικά και με άλλο μοντέλο εξυπηρέτησης των στελεχών, από γραμματείς και δεν απέκλεισε να υπάρχουν μικρότερες ανάγκες σε ανθρώπινους πόρους.

    [14] Στο Πήλιο για ολιγοήμερες διακοπές ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον

    Στο Πήλιο πέρασε τις ολιγοήμερες διακοπές του ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος για ακόμη μία χρονιά επισκέφθηκε την αγαπημένη του περιοχή. Χωρίς την τήρηση του πρωτοκόλλου, έμεινε για τρεις ημέρες σε βίλα στο Χόρτο.

    Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, προχθές το βράδυ, έκανε τον περίπατό του στην πλατεία της Αργαλαστής, με συντροφιά έξι φίλων του και ήπιε τον καφέ του στον «Καλόγηρο», όπου ζήτησε ελληνικό φραπέ μέτριο χωρίς γάλα, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

    Ο Μπόρις Τζόνσον επιβιβάσθηκε, χθες,σε μεγάλο ιδιωτικό ιστιοφόρο και έκανε μίνι κρουαζιέρα στον Παγασητικό, ενώ στη συνέχεια αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.Πιθανολογείται ότι συνεχίζει τις διακοπές του στην Σκιάθο.

    [15] Η έλλειψη νερού σκότωσε τα τελευταία μαμούθ, πριν από 5.600 χρόνια

    Ενώ ο Μινωικός πολιτισμός της Κρήτης μόλις είχε εμφανισθεί, τα τελευταία μαλλιαρά μαμούθ εξαφανίζονταν στη νήσο του Αγίου Παύλου στην Αλάσκα εξαιτίας της έλλειψης γλυκού νερού για να πιούν. Αυτό συμπέρανε μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία η εξαφάνιση των τριχωτών γιγάντων συνέβη πριν από 5.600 χρόνια, περίπου 5.000 χρόνια αργότερα αφότου είχαν εξαφανισθεί τα «αδέρφια» τους στις ηπειρωτικές περιοχές.

    Η νήσος του Αγίου Παύλου βρίσκεται περίπου 600 χλμ. βόρεια από τις Αλεούτιες νήσους και αρχικά αποτελούσε τμήμα της «γέφυρας» ξηράς που κάλυπτε το σημερινό Βερίγγειο πορθμό, προτού τα νερά ανέβουν μετά τη σταδιακή άνοδο της θερμοκραίας και το λιώσιμο των πάγων της τελευταίας παγετωνικής περιόδου.Εκτός από τα μαμούθ, τα μόνα άλλα μεγάλα ζώα που παγιδεύθηκαν στο νεοδημιούργητο νησί κατά τους προϊστορικούς χρόνους, ήσαν οι αρκτικές αλεπούδες, ενώ οι αρκούδες εμφανίσθηκαν πριν από 4.000 χρόνια και οι άνθρωποι δεν έφθασαν εκεί παρά το 1787 μ.Χ.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή γεωεπιστημών Ράσελ Γκράχαμ του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), χρησιμοποίησαν διάφορες μεθόδους για να αναλύσουν μια πληθώρα στοιχείων σχετικά με τη ζωή και το τέλος των μαμούθ.

    [16] Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από ψάρια βοηθάνε την καρδιά έπειτα από ένα έμφραγμα

    Οι άνθρωποι που, μετά από ένα έμφραγμα, παίρνουν καθημερινά και επί ένα εξάμηνο μεγάλες δόσεις ωμέγα-3 λιπαρών οξέων από ιχθυέλαιο, εμφανίζουν βελτιωμένη λειτουργία της καρδιάς και μειώνουν τις επιπτώσεις από το καρδιαγγειακό επεισόδιο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρέιμοντ Κουόνγκ, αναπληρωτή καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και του νοσοκομείου Brigham & Women's της Βοστώνης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό "Circulation", πραγματοποίησαν τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή με 360 άτομα που είχαν επιζήσει μετά από έμφραγμα.

    Εντός ενός μηνός μετά το έμφραγμα, οι μισοί από τους ασθενείς άρχισαν να λαμβάνουν μεγάλες δόσεις ωμέγα-3 (τέσσερα γραμμάρια ημερησίως) και οι άλλοι μισοί ένα εικονικό φάρμακο (πλασίμπο), παράλληλα με τα άλλα φάρμακά τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 August 2016 - 10:32:32 UTC