Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με έτοιμα τα κέντρα καταγραφής προσέρχεται η Ελλάδα στο Συμβούλιο Κορυφής
  • [02] Κάλεσμα για διάλογο απηύθυνε εκ νέου στους αγρότες ο Γ. Κατρούγκαλος
  • [03] Κ. Μητσοτάκης: Όποτε κι αν γίνουν εκλογές, η ΝΔ θα τις κερδίσει
  • [04] Με αντι-μπλόκο «απάντησαν» οδηγοί φορτηγών της Βουλγαρίας στα αγροτικά μπλόκα στον 'Εβρο
  • [05] Απομακρύνθηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Μανώλης Σφακιανάκης, κατά τις τοποθετήσεις υποστρατήγων της ΕΛ.ΑΣ
  • [06] Τουλάχιστον 28 οι νεκροί από έκρηξη αυτοκινήτου στο κέντρο της Άγκυρας
  • [07] Βήμα πρόκρισης η Βόλφσμπουργκ, 3-2 στο Βέλγιο τη Γάνδη
  • [08] Πέρασε με 2-0 από τη Ρώμη και καθάρισε από το πρώτο ματς η Ρεάλ

  • [01] Με έτοιμα τα κέντρα καταγραφής προσέρχεται η Ελλάδα στο Συμβούλιο Κορυφής

    Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται, ήδη, τρία από τα κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης (hotspots) σε Μυτιλήνη, Λέρο και Χίο, ενώ εντός των ερχόμενων ημερών θα είναι έτοιμα τα κέντρα σε Σάμο και Κω. Όμως το κέντρο στην Κω θα λειτουργήσει με μικρή καθυστέρηση, λόγω της παροδικής αναστολής των εργασιών ως αποτέλεσμα των αρχικών αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας. Συγχρόνως, η χώρα έχει πλέον στα χέρια της το σύνολο των 100 μηχανημάτων Euroduc, τα οποία θα επιτρέψουν τη βέλτιστη λειτουργία της διαδικασίας καταγραφής των προσφύγων και των παράτυπων μεταναστών που φθάνουν στη χώρα.

    Μιλώντας την Τετάρτηστον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάϊ» ο γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, Βασίλης Παπαδόπουλος, ξεκαθάρισε πλήρως τον τρόπο λειτουργίας των κέντρων καταγραφής, μετεγκατάστασης καθώς και των προαναχωρησιακών κέντρων, προσθέτοντας ότι κατά την αυριανή συνάντηση για το προσφυγικό, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, αναμένεται να αποσαφηνισθεί τι μέλλει γενέσθαι με τους συνοριακούς ελέγχους μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.

    Σχετικά με τη λειτουργία των κέντρων καταγραφής και ταυτοποίησης, εκεί θα γίνεται ένας αρχικός διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, αλλά και ευάλωτων ομάδων και ασυνόδευτων ανηλίκων, των οποίων ο αριθμός έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες. Όπως επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος ο χρόνος παραμονής στα κέντρα καταγραφής στα νησιά θα είναι ο μικρότερος δυνατός, διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο που έχει υποβάλλει η Ελλάδα στην ΕΕ, θα γίνει προσπάθεια, ώστε ο χρόνος παραμονής των αλλοδαπών στα κέντρα να μην ξεπερνά τις τρεις ημέρες.

    Σε ό,τι αφορά στα κέντρα στην ενδοχώρα, διευκρίνισε ότι και σε αυτά θα παραμένει κόσμος για το μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Τα κέντρα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για προσωρινή παραμονή όσων πρόκειται να μετεγκατασταθούν.

    Αναφορικά με τη δυσαρέσκεια που έχει εκφρασθεί από δημάρχους, Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και την ΚΕΔΕ, σημείωσε ότι τους ζητήθηκε να υποδείξουν χώρους, με την επισήμανση της αναγκαιότητας για εύρεση χώρων εν όψει του ενδεχόμενου κινδύνου εγκλωβισμού ανθρώπων στην ελληνική επικράτεια.

    Σε ό,τι αφορά στους χώρους που χρησιμοποιήθηκαν περιστασιακά στην Αττική, διευκρίνισε ότι τα αθλητικά κέντρα, το Ελληνικό και όσοι χώροι χρησιμοποιήθηκαν περιστασιακά, δεν είναι κατάλληλοι για διαμονή ανθρώπων πέρα των 2-4 ημερών.

    Σχετικά με τα προαναχωρησιακά κέντρα, σημείωσε ότι δεν έχουν σταματήσει να λειτουργούν, απλά λειτουργούν σε μικρότερο βαθμό από το παρελθόν. Στα κέντρα αυτά, θα πρέπει να γίνουν βελτιώσεις, ώστε να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες, διευκρίνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

    Διευκρινίζοντας όσα έχουν ειπωθεί για «κλείσιμο των συνόρων», είπε ότι «υπάρχει παρανόηση. Εμείς, όταν μιλάμε για κλείσιμο συνόρων, εννοούμε το κλείσιμο της Ειδομένης, που έτσι κι αλλιώς δεν είναι μια κανονικότητα. Είναι μια παράτυπη διαδικασία που έχει γίνει ανεκτή τους τελευταίους μήνες, λόγω των μεγάλων ροών. Η έξοδος μιας χώρας από το Σένγκεν δεν υπάρχει. Και δε μπορεί να γίνει».

    Σε ό,τι αφορά στη συνδρομή του ΝΑΤΟ στη διαχείριση των ροών, σημείωσε ότι «πράγματι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και τριβές στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι π.χ. η έρευνα και η διάσωση είναι μια κυριαρχική αρμοδιότητα ενός κράτους. Όμως, το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκεται σε διμερείς διαφορές μεταξύ των χωρών. Το ΝΑΤΟ θα επιβλέπει τις αναχωρήσεις από τα τουρκικά παράλια και θα ενημερώνει την τουρκική ακτοφυλακή, έτσι ώστε να μην έρχονται προς την Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο. Γεροβασίλη: Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο προσφυγικό

    [02] Κάλεσμα για διάλογο απηύθυνε εκ νέου στους αγρότες ο Γ. Κατρούγκαλος

    Κάλεσμα για διάλογο απηύθυνε εκ νέου στους αγρότες ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

    Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει καλέσει σε διάλογο τους αγρότες. «Θα ακούσετε τις προτάσεις της κυβέρνησης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν θα έρθουν οι αγρότες, όπως ελπίζουμε και προετοιμάζουμε αυτήν τη συνάντηση στο τέλος της εβδομάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη διατυπώσει τις προτάσεις της για τα περισσότερα θέματα που υπάρχουν παραμετρικές αλλαγές, όπως για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες.

    Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να παραμείνει αυτόνομο το Ταμείο των επιστημόνων, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε: «Δεν μπορώ να φανταστώ από που βγαίνουν αυτά τα σενάρια, δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν έχουν καμία επαφή με το σχεδιασμό του υπουργείου μας».

    [03] Κ. Μητσοτάκης: Όποτε κι αν γίνουν εκλογές, η ΝΔ θα τις κερδίσει

    Αν η κυβέρνηση κινηθεί σε κάποια θέματα στην σωστή κατεύθυνση, τότε δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να την στηρίξουμε, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην κοπή της πίττας της κομματικής οργάνωσης των Βρυξελλών. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι έστω και με καθυστέρηση η κυβέρνηση κινείται προς την σωστή κατεύθυνση στο πρσφυγικό έχοντας εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Στο προσφυγικό , συνέχισε δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για διαμόρφωση εθνικής γραμμής, και πρόσθεσε: "Δεν ξέρω αν θα αποδώσει γιατί και στην Ευρώπη αναπτύσσονται λαϊκιστικές φωνές και υπάρχουν χώρες που προσπαθούν να αποφύγουν τις ευθύνες τους". Κλείνοντας ζήτησε από τα κομματικά στελέχη να είναι σε ετοιμότητα και εξήγησε: "Δεν ξέρω πότε θα γίνουν οι εκλογές, δεν εξαρτάται από εμάς, όμως όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, η ΝΔ θα τις κερδίσει. Ήδη υπάρχει αλλαγή του δημοσκοπικού χάρτη σε σχέση με την εικόνα που υπήρχε πριν από μερικούς μήνες".

    Νωρίτερα, ο κ Μητσοτάκης , που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, μετέχοντας στην Σύνοδο του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος, συναντήθηκε με τον Επίτροπο Δ Αβραμόπουλο. Μετά την συνάντηση δήλωσε «Το προσφυγικό μεταναστευτικό πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά μόνο αν υπάρξει ουσιαστική αλληλεγγύη μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    [04] Με αντι-μπλόκο «απάντησαν» οδηγοί φορτηγών της Βουλγαρίας στα αγροτικά μπλόκα στον 'Εβρο

    Στον αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, στην περιοχή του Ορμενίου, προχώρησανοι οδηγοί φορτηγών της Βουλγαρίας.

    Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Πασχάλη Συριτούδη, οι βουλγαρικές αστυνομικές αρχές ενημέρωσαν για τις κινητοποιήσεις των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται η διάρκειά τους ή ο λόγος των κινητοποιήσεων.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, Γιάννης Μαργαριτίδης, ανέφερε πως πρόκειται για εκδήλωση διαμαρτυρίας των οδηγών φορτηγών της Βουλγαρίας στις αγροτικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στον Έβρο.

    Τη συνέχιση του αποκλεισμού του τελωνείου των Κήπων επ? αόριστον αποφάσισαν και στην αποψινή τους σύσκεψη οι αγρότες του νότιου Έβρου, παρατείνοντας τον «εγκλωβισμό» των φορτηγών τόσο επί του ελληνικού όσο και επί του τουρκικού εδάφους. Στα ελληνικά σύνορα τα ακινητοποιημένα, εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων, φορτηγά σχηματίζουν ήδη ουρά περίπου επτά χιλιομέτρων.

    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής, ο μεγάλος αριθμός των οχημάτων δημιουργεί μία δύσκολα διαχειρίσιμη κατάσταση που προκαλεί έντονο προβληματισμό στους αποφασισμένους να διατηρήσουν το μπλόκο αγρότες.

    Στα μπλόκα παραμένουν και οι αγρότες του βορείου Έβρου οι οποίοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τον ανά διαστήματα αποκλεισμό του κόμβου Καστανέων-Ριζίων Ορεστιάδας καθώς και του νότιου κόμβου Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων).

    Στο μεταξύ, σήμερα οι αγρότες της Ορεστιάδας προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της τοπικής εφορίας και επέδωσαν τα αιτήματά τους σε συνεργάτες της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Νατάσας Γκαρά, προκειμένου να της τα διαβιβάσουν.

    [05] Απομακρύνθηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Μανώλης Σφακιανάκης, κατά τις τοποθετήσεις υποστρατήγων της ΕΛ.ΑΣ

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτούν οι τοποθετήσεις των υποστρατήγων της Ελληνικής Αστυνομίας, που έγιναν την Τετάρτημε απόφαση του Αρχηγού του Σώματος, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, καθώς απομακρύνθηκε ο Μανώλης Σφακιανάκης από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπηρεσία στην οποία υπηρετούσε εδώ και 20 χρόνια.

    Ο Μανώλης Σφακιανάκης τοποθετήθηκε Προϊστάμενος στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου.

    Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους υποστρατήγους, νέος Αττικάρχης είναι ο Χρήστος Δραγατάκης, Γενικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης ο Νικόλαος Μπαντουβάκης, ενώ παραμένουν στις θέσεις τους ο Αντώνης Μπάκας, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ο Μανώλης Πλουμής στην Οικονομική Αστυνομία και ο Χρήστος Παπαζαφείρης στην Ασφάλεια Αττικής.

    [06] Τουλάχιστον 28 οι νεκροί από έκρηξη αυτοκινήτου στο κέντρο της Άγκυρας

    Στους 28 ανέρχονται οι νεκροί και σε 61 οι τραυματίες της βομβιστικής επίθεσης που διαπράχθηκε απόψε στο κέντρο της Άγκυρας, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, προσθέτοντας πως δεν υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή πληροφορίες για το ποιος ευθύνεται για την ενέργεια αυτή.

    Όπως τόνισε ο Κουρτουλμούς, ο οποίος ασκεί παράλληλα καθήκοντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης, είναι ξεκάθαρο ότι η επίθεση ήταν καλά σχεδιασμένη.

    Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που ήταν τοποθετημένος σε ένα όχημα, εξερράγη καθώς στρατιωτικά λεωφορεία κινούνταν κοντά στην έδρα του γενικού επιτελείου στρατού, το κοινοβούλιο και άλλα κυβερνητικά κτίρια.

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψη του στο Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με πηγές στην προεδρία, ενώ και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Βρυξέλλες.

    Σε ανακοίνωση του, ο τουρκικός στρατός χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια την επίθεση και υπογράμμισε πως η έκρηξη είχε στόχο στρατιωτικά λεωφορεία στα οποία επέβαινε προσωπικό του στρατού.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ τόνισε σε δηλώσεις του πως καταδικάζει τους δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας και τους ηθικούς αυτουργούς της, ενώ ο υπουργός Δασών Βεϊσέλ Έρογλου είπε πως «πρόκειται για ενέργεια τρομοκρατικής οργάνωσης».

    Ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε ότι «η τρομοκρατία χτύπησε στην Άγκυρα. Το γεγονός ότι το χτύπημα έγινε σε πολυσύχναστο σημείο δείχνει για άλλη μια φορά την προδοσία που εμπεριέχει η τρομοκρατία».

    Σημειώνεται ότι το τουρκικό Ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο επέβαλε ήδη απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών για την επίθεση.

    Απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας στην Άγκυρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

    Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο γγ της Προεδρίας πρέσβης Γ. Γεννηματάς επικοινώνησε απόψε στις 11:00 με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα και του ζήτησε να μεταβιβάσει, εκ μέρους του ελληνικού λαού, στον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν την απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας στην Άγκυρα, καθώς επίσης και τα θερμά του συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και στον τουρκικό λαό.

    Θερμά συλλυπητήρια και συμπαράσταση στον λαό της Τουρκίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε στον κ. Νταβούτογλου τα θερμά συλλυπητήρια και την συμπαράσταση της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού προς τον λαό της Τουρκίας για το σημερινό τρομοκρατικό χτύπημα στην 'Αγκυρα.

    Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

    'Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών για τα τραγικά γεγονότα στην 'Αγκυρα. "Πενθούμε μαζί με τους γείτονές μας", αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter, "για τα θύματα την έκρηξης στην 'Αγκυρα".

    Και προσθέτει: "Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση".

    [07] Βήμα πρόκρισης η Βόλφσμπουργκ, 3-2 στο Βέλγιο τη Γάνδη

    Η Βόλφσμπουργκ έκανε το άλμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κάνοντας πάντως τα εύκολα - δύσκολα, καθώς αν και προηγήθηκε 3-0 στην έδρα της Γάνδης δέχθηκε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά νίκησε με 3-2 την πρωταθλήτρια Βελγίου και απόκτησε σαφές πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς, στις 8 Μαρτίου.

    Οι «λύκοι» πάγωσαν την έδρα της Γάνδης στο 44ο με τον Ντράξλερ να ανοίγει το σκορ, ενώ ήταν ο ίδιος που διπλασίασε στο 55΄ και ο Κρούζε ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3 στο 60ό λεπτό, ενώ είχε και δοκάρι στο 62΄, με τους Γερμανούς να κυριαρχούν απόλυτα έως τότε στον αγωνιστικό χώρο. Οι Γερμανοί, όμως, δεν φρόντισαν να «σκοτώσουν» τη Γάνδη, χαλάρωσαν και το πλήρωσαν δεχόμενοι δύο γκολ, στο 81΄ από τον Κουμς, που είχε και δοκάρι στο 63΄, για να φτάσουν στο τελικό 2-3 με τον Κουλιμπαλί στο 89΄.

    [08] Πέρασε με 2-0 από τη Ρώμη και καθάρισε από το πρώτο ματς η Ρεάλ

    Με ένα καταπληκτικό γκολ του Κριστιάνο Ροναλντο στο 57΄ και ένα του Χεσέ στο 86΄, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 2-0 τη Ρόμα στο "Ολίμπικο" και βρίσκεται... με το ένα πόδι στους προημιτελικούς του Champions League. Αρκεί να διαφυλάξει αυτό το σκορ στη ρεβάνς της 8ης Μαρτίου, στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

    Ενα κλειστό ματς που "όδευε" προς το 0-0, άνοιξε απότομα μετά την εξαιρετική προσπάθεια του Πορτογάλου. Με "μαγική" ντρίπλα άδειασε τον Φλορέντσι και με φοβερό σουτ έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Τσέζνι, ανοίγοντας το σκορ στο 57΄. Στην επομενη μισή ώρα, το ματς έγινε συναρπαστικό με αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Ο Ρονάλντο (73΄) και ο Μπενζεμά (76΄) με κεφαλιές απείλησαν άμεσα, ενώ ο Τζέκο στο 79΄ αστόχησε σε τετ-α-τετ από πλάγια θέση. Αμέσως μετά (80΄) ο διαιτητής θα μπορούσε πολύ εύκολα να δώσει πεναλτι υπέρ της Ρόμα σε μαρκάρισμα του Καρβαχάλ στον Φλορέντσι και στο 83΄ ο Σαλάχ εντελώς μόνος απέναντι στον Νάβας, έχασε το κοντρόλ και μαζί την τελευταία ευκαιρία των «τζιαλορόσι» για την ισοφάριση. Τρία λεπτά αργότερα ο Χεσέ, που μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, με δυνατό σουτ έξω από το ύψος της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 0-2 που δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών ως προς την ομάδα που θα πάρει την πρόκριση στους «8».

    Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)

    Κίτρινες: Βαράν, Ράμος

    Οι συνθέσεις:

    ΡΟΜΑ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Τσέζνι, Ρούντιγκερ, Ντίνιε, Μανωλάς, Νάινγκολαν, Πιάνιτς, Βενκέρ (77΄ Ντε Ρόσι), Φλορέντσι (87΄ Τότι), Περότι, Σαλάχ, Ελ Σααράουϊ (64΄ Τζέκο)

    ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Κρόος, Ροντρίγκες (82΄ Χεσέ), Μόντριτς, Ισκο (64΄ Κόβατσιτς), Ρονάλντο (89΄ Κασεμίρο), Μπενζεμά


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 February 2016 - 23:32:37 UTC