Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γιούνκερ προς Τσίπρα: Κάνετε καλή δουλειά για το προσφυγικό
  • [02] Στην Αθήνα ο Ιταλός ΥΠΕΞ για συνάντηση με τον Ν. Κοτζιά
  • [03] Ασθενής σεισμός 4,7 βαθμών στην ανατολική Κρήτη
  • [04] Επικείμενη επίσκεψη Ομπάμα στην Κούβα
  • [05] ΄Εκρηξη σε κτίριο όπου στεγάζεται τουρκικό πολιτιστικό κέντρο, σε προάστειο της Στοκχόλμης
  • [06] Επικείμενη επίσκεψη Ομπάμα στην Κούβα
  • [07] Ακυρώθηκε η σύνοδος των «11» στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό
  • [08] Τουλάχιστον 28 οι νεκροί από έκρηξη αυτοκινήτου στο κέντρο της Άγκυρας

  • [01] Γιούνκερ προς Τσίπρα: Κάνετε καλή δουλειά για το προσφυγικό

    Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες την Τετάρτητο βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις «σημαντικές ελληνικές προσπάθειες» σε ότι αφορά το προσφυγικό .

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η συζήτηση αφορούσε στα θέματα που θα κυριαρχήσουν στη σύνοδο κορυφής, δηλαδή στις σχέσεις της Ευρώπης με την Βρετανία και στο προσφυγικό αλλά και στα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.

    Κυβερνητικές πηγές για τη συνάντηση

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους «ο κ. Γιούνκερ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα, καθώς και για την συνολική συνεισφορά της στο ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού».

    «Στην μεταξύ τους συζήτηση οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η διαχείριση του προσφυγικού απαιτεί συνολική και συντονισμένη συνεργασία των χωρών μελών της ΕΕ, καθώς επίσης και ότι είναι αναγκαίο να αποφευχθούν μονομερείς ενέργειες. Επισημάνθηκε επίσης ο κομβικός ρόλος που έχει η στενή συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, στην αποτελεσματική αλλά και ανθρωπιστική διαχείριση των προσφυγικών ροών» αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, προσθέτοντας ότι «τέλος συζητήθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί τον επόμενο χρόνο η βοήθεια που δέχεται η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τις ανάγκες της διάσωσης, φιλοξενίας και καταγραφής των προσφύγων».

    «Σε ότι αφορά το ζήτημα του ελληνικού προγράμματος, συμφωνήθηκε ότι η πρώτη αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν» καταλήγουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

    [02] Στην Αθήνα ο Ιταλός ΥΠΕΞ για συνάντηση με τον Ν. Κοτζιά

    Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο Ιταλός υπουργός ΕξωτερικώνΠάολο Τζεντιλόνι. Στις 12:45 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Ν. Κοτζιά.

    Μετά το πέρας της κατ'ιδίαν συνάντησης θα πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών προς τον Τύπο.

    Σημειώνεται πως ενόψει της σημερινής επίσκεψής του στην Αθήνα ο κ. Τζεντιλόνιαπέστειλεσε ελληνικά μέσα ενημέρωσης,άρθρο του, στο οποίοεξηγεί τις θέσεις της Ιταλίας, σε βασικά θέματα εξωτερικής πολιτικής, τις προκλήσεις της ΕΕ, την ανάγκη άρσης των δογματικών υπερβολών δημοσιονομικής πειθαρχίας και την ανάγκη μιας κοινής, ευρωπαϊκής, διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών. «Για να διασώσουμε τη Σένγκεν πρέπει να ξεπεράσουμε τον κανονισμό του Δουβλίνου» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ιταλός υπουργός, στο άρθρο του.

    [03] Ασθενής σεισμός 4,7 βαθμών στην ανατολική Κρήτη

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε σήμερα στις 04:40, στην Κρήτη.Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης ήταν 16 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Ζάκρου, ή 388 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

    Το εστιακό βάθος ήταν 28 χιλιόμετρα.

    [04] Επικείμενη επίσκεψη Ομπάμα στην Κούβα

    Ο Λευκός Οίκος αναμένεται ν' ανακοινώσει σήμερα ότι ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφτεί την Κούβα, στο πλαίσιο ευρύτερης επίσκεψής του στη Λατινική Αμερική, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της αμερικανικής διακυβέρνησης.

    Η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Κούβα, ακολουθεί και επικυρώνει το πλαίσιο των διμερών διπλωματικών προσπαθειών με στόχο την τελική εξομάλυνση τους, μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας, το περασμένο καλοκαίρι.

    [05] ΄Εκρηξη σε κτίριο όπου στεγάζεται τουρκικό πολιτιστικό κέντρο, σε προάστειο της Στοκχόλμης

    Έκρηξη κατέστρεψε τμήμα ενός κτιρίου στο οποίο στεγάζεται μια τουρκική πολιτιστική ένωση σε προάστειο της Στοκχόλμης χθες βράδι αλλά δεν τραυματίστηκε κανείς, είπε η αστυνομία.Η αστυνομία δήλωσε ότι έχουν σταλεί τεχνικοί για να εξετάσουν τα αίτια της έκρηξης. Το κέντρο βρισκόταν στο υπόγειο ενός κτιρίου στην Φίτγια, στην νοτιοδυτική Στοκχόλμη.

    «Δεν υπήρχε κανείς μέσα. Δεν τραυματίστηκε κανείς. Ήταν κλειδωμένο από το απόγευμα», εξήγησε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.Δεν έχει συλληφθεί κανείς και δεν υπάρχουν ύποπτοι, είπε.

    [06] Επικείμενη επίσκεψη Ομπάμα στην Κούβα

    Ο Λευκός Οίκος αναμένεται ναανακοινώσει σήμερα ότι ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφτεί την Κούβα, στο πλαίσιο ευρύτερης επίσκεψής του στη Λατινική Αμερική, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της αμερικανικής διακυβέρνησης.

    Η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Κούβα, ακολουθεί και επικυρώνει το πλαίσιο των διμερών διπλωματικών προσπαθειών με στόχο την τελική εξομάλυνση τους, μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας, το περασμένο καλοκαίρι.

    [07] Ακυρώθηκε η σύνοδος των «11» στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό

    Μια συνάντηση που προβλεπόταν να λάβει χώρα σήμεραΠέμπτη στις Βρυξέλλες ανάμεσα σε εκπροσώπους 11 χωρών μελών της ΕΕ οι οποίες δηλώνουν ότι θα υποδεχθούν «εθελοντικά» περισσότερους πρόσφυγες από την Τουρκία ακυρώθηκε μετά την πολυαίμακτη επίθεση στην Άγκυρα, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο συγκλίνουσες διπλωματικές πηγές.

    Μετά την επίθεση εναντίον οχημάτων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην οποία βρήκαν τον θάνατο τουλάχιστον 28 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι η συνάντηση αυτή στις Βρυξέλλες, που είχε οργανώσει η Αυστρία, ακυρώθηκε, σύμφωνα με τις δηλώσεις των διπλωματών που επικαλείται το πρακτορείο.

    [08] Τουλάχιστον 28 οι νεκροί από έκρηξη αυτοκινήτου στο κέντρο της Άγκυρας

    Στους 28 ανέρχονται οι νεκροί και σε 61 οι τραυματίες της βομβιστικής επίθεσης που διαπράχθηκε το βράδυ της Τετάρτηςστο κέντρο της Άγκυρας, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, προσθέτοντας πως δεν υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή πληροφορίες για το ποιος ευθύνεται για την ενέργεια αυτή.

    Όπως τόνισε ο Κουρτουλμούς, ο οποίος ασκεί παράλληλα καθήκοντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης, είναι ξεκάθαρο ότι η επίθεση ήταν καλά σχεδιασμένη.

    Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που ήταν τοποθετημένος σε ένα όχημα, εξερράγη καθώς στρατιωτικά λεωφορεία κινούνταν κοντά στην έδρα του γενικού επιτελείου στρατού, το κοινοβούλιο και άλλα κυβερνητικά κτίρια.

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψη του στο Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με πηγές στην προεδρία, ενώ και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Βρυξέλλες.

    Σε ανακοίνωση του, ο τουρκικός στρατός χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια την επίθεση και υπογράμμισε πως η έκρηξη είχε στόχο στρατιωτικά λεωφορεία στα οποία επέβαινε προσωπικό του στρατού.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ τόνισε σε δηλώσεις του πως καταδικάζει τους δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας και τους ηθικούς αυτουργούς της, ενώ ο υπουργός Δασών Βεϊσέλ Έρογλου είπε πως «πρόκειται για ενέργεια τρομοκρατικής οργάνωσης».

    Ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε ότι «η τρομοκρατία χτύπησε στην Άγκυρα. Το γεγονός ότι το χτύπημα έγινε σε πολυσύχναστο σημείο δείχνει για άλλη μια φορά την προδοσία που εμπεριέχει η τρομοκρατία».

    Σημειώνεται ότι το τουρκικό Ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο επέβαλε ήδη απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών για την επίθεση.

    Απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας στην Άγκυρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

    Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο γγ της Προεδρίας πρέσβης Γ. Γεννηματάς επικοινώνησε απόψε στις 11:00 με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα και του ζήτησε να μεταβιβάσει, εκ μέρους του ελληνικού λαού, στον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν την απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας στην Άγκυρα, καθώς επίσης και τα θερμά του συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και στον τουρκικό λαό.

    Θερμά συλλυπητήρια και συμπαράσταση στον λαό της Τουρκίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε στον κ. Νταβούτογλου τα θερμά συλλυπητήρια και την συμπαράσταση της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού προς τον λαό της Τουρκίας για το σημερινό τρομοκρατικό χτύπημα στην 'Αγκυρα.

    Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

    'Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών για τα τραγικά γεγονότα στην 'Αγκυρα. "Πενθούμε μαζί με τους γείτονές μας", αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter, "για τα θύματα την έκρηξης στην 'Αγκυρα".

    Και προσθέτει: "Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 February 2016 - 5:32:43 UTC