Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Μεϊμαράκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Υπάρχουν πρόθυμοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλουν μείζον πολιτικό πρόβλημα
  • [02] Διαξιφισμοί του Ν.Παππά με τον Ανδ.Λοβέρδο στη Βουλή με αφορμή το ΕΣΡ
  • [03] Ι. Αμανατίδης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Η Ευρώπη αναγνωρίζει την επιτυχή διαχείριση του προσφυγικού από την Ελλάδα
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Το ασφαλιστικό ζήτημα ως επιτομή του ελληνικού ζητήματος
  • [05] Ανακάμπτουν από το χαμηλότερο επίπεδο της 12ετίας οι τιμές του πετρελαίου
  • [06] Αντίθετος ο Κ. Μίχαλος στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών
  • [07] Η ΕΚΤ έχει περιθώρια για περισσότερη ποσοτική χαλάρωση
  • [08] Συναυλία με τίτλο «Η Ζάκυνθός μου», στις 9 Ιανουαρίου, στο Πολεμικό Μουσείο
  • [09] Δωρεάν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις σε παιδιά και ηλικιωμένους από την Περιφέρεια Αττικής
  • [10] Κύκλοι της Ευρώπης, πριν από κάθε διαπραγμάτευση δυναμιτίζουν το κλίμα, δηλώνουν κύκλοι του Μ. Μαξίμου
  • [11] Ανοιχτή επιστολή ΛΑΕ: Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το «σκάνδαλο» της ανακεφαλαιοποίησης
  • [12] Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Κίνα ανέκτησαν μέρος του χαμένου εδάφους
  • [13] Γ. Κατρούγκαλος: Οι τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους απαιτούνται αλλαγές

  • [01] Β. Μεϊμαράκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Υπάρχουν πρόθυμοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλουν μείζον πολιτικό πρόβλημα

    «Η πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον φέρνει σε δυσαρμονία και σε αναντιστοιχία με την κοινωνική του βάση», δηλώνει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος για την ηγεσία Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Προσθέτει, ωστόσο, ότι παρότι θα «υπάρξει ένταση με την κοινωνική του βάση, αυτό δεν θα επηρεάσει πολύ την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία». Εκτιμά δε ότι τα δύσκολα νομοσχέδια θα περάσουν από τη Βουλή, καθώς -όπως λέει- «από ό,τι βλέπω υπάρχουν και αρκετοί πρόθυμοι (σσ εκτός ΣΥΡΙΖΑ) που δεν θα ήθελαν να δημιουργηθεί μείζον πολιτικό ζήτημα».

    Αναφερόμενος στην ενότητα του κόμματος, λέει ότι «η ενότητα δεν είναι πολιτική έννοια και δεν είναι και αυτοσκοπός. Και δεν βοηθάει να το συζητάμε και να το ξανασυζητάμε λες και δεν υπάρχει ενότητα». Αναφέρεται στη σχέση του με τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο, επιμένοντας στις αιτιάσεις του ότι «δεν κάνει γι αυτή την θέση, μπορεί να αξιοποιηθεί κάπου αλλού», σημειώνει όμως ότι μέχρι το συνέδριο του κόμματος δεν προβλέπεται από το καταστατικό διαδικασία αλλαγής ή αμφισβήτησης του γραμματέα.

    Υπογραμμίζει ότι η ΝΔ είναι το κόμμα του μέτρου, της μετριοπάθειας και της εθνικής συνεννόησης και έτσι θα πορευτεί υπό την δική του ηγεσία. Όσο για τις ακραίες φωνές «όποιος δεν πειθαρχήσει στις συλλογικές αποφάσεις των κομματικών οργάνων τίθεται από μόνος του εκτός κόμματος».

    [02] Διαξιφισμοί του Ν.Παππά με τον Ανδ.Λοβέρδο στη Βουλή με αφορμή το ΕΣΡ

    Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή, μεταξύ του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά και του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

    Την έντονη αντίδραση του κ. Παππά προκάλεσαν οι αναφορές του κ. Λοβέρδου, περί «συμφώνου πολιτικής συμβίωσης» κυβέρνησης-ΝΔ, στην επιλογή των νέων προσώπων που θα στελεχώσουν την ανεξάρτητη Αρχή και οι αιχμές του για πολιτική συμφωνία με εμπλοκή και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    [03] Ι. Αμανατίδης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Η Ευρώπη αναγνωρίζει την επιτυχή διαχείριση του προσφυγικού από την Ελλάδα

    Η Ελλάδα διαχειρίζεται με επιτυχία την κρίση του προσφυγικού, είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει και έμπρακτη αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και τους θεσμούς.

    Ο κ. Αμανατίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», με τον Κώστα Μπλιάτκα, σε ερώτηση αν η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό και σε αντάλλαγμα να ζητήσει χαλάρωση των μνημονιακών μέτρων από τους δανειστές, είπε ότι η κυβέρνηση πριν από το περασμένο καλοκαίρι έθεσε το ζήτημα. «Χρειάζεται να δοθούν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα για τη διαχείριση του προσφυγικού και οι εκταμιεύσεις να είναι άμεσες» είπε ο κ. Αμανατίδης, υπενθυμίζοντας ότι με την ολοκλήρωση των hot spots, μέσα στον τρέχοντα μήνα, η χώρα μας θα έχει εκπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεών της.

    Μέσα στον Ιανουάριο θα ολοκληρωθούν και τα hot spots, οπότε θα έχουμε. «Το γεγονός αυτό αναγνωρίζεται από την ΕΕ και νομίζω θα υπάρξει και έμπρακτη συνεισφορά από τους θεσμούς και τα αντίστοιχα όργανα» σημείωσε.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Το ασφαλιστικό ζήτημα ως επιτομή του ελληνικού ζητήματος

    Σε άρθρο του με τίτλο «Το ασφαλιστικό ζήτημα ως επιτομή του ελληνικού ζητήματος» στον ekyklos.gr, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εντοπίζει τα κενά, τις παραλείψεις, τα νομικά και συνταγματικά προβλήματα του σχεδίου Κατρούγκαλου.

    Επιπλέον, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση επειδή, όπως επισημαίνει, η μόνη αγωνία της είναι να καταστήσει συνυπεύθυνη την αντιπολίτευση, επιχειρώντας να κρύψει τις ανακολουθίες της και τις ακραίες δημαγωγικές υποσχέσεις της.

    «Όποιος νομίζει ότι θα κυβερνά το σχήμα Τσίπρα-Καμμένου και θα ψηφίζει στα δύσκολα η δημοκρατική αντιπολίτευση κάνει λάθος και υποτιμά την επιβάρυνση που προκαλεί στον τόπο η παρούσα κυβέρνηση» απαντά στις «καλοπροαίρετες» προσκλήσεις προς την αντιπολίτευση για συναίνεση.

    [05] Ανακάμπτουν από το χαμηλότερο επίπεδο της 12ετίας οι τιμές του πετρελαίου

    Μέτρια άνοδο κατέγραφαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, παραμένοντας, ωστόσο, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11μιση ετών, χάρη στην ανάκαμψη των κινεζικών μετοχών, αν και η υπερβάλλουσα προσφορά και οι απαισιόδοξες προοπτικές για τη ζήτηση περιόριζαν τα κέρδη.

    Στις 10:59 ώρα Ελλάδας, η τιμή του πετρελαίου μπρεντ κατέγραφε άνοδο 58 σεντς στα 34,32 δολάρια το βαρέλι, κοντά στο χαμηλό των 34,18 δολαρίων που σημείωσε τον Ιούλιο του 2004. Το αμερικανικό αργό σημείωνε άνοδο 46 σεντς στα 33,73 δολάρια το βαρέλι.

    [06] Αντίθετος ο Κ. Μίχαλος στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

    Αντίθετος στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, στην οποία συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων εργοδοτικών οργανώσεων με την κυβέρνηση, είναι ο πρόεδρος της Κεντρικής ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, τονίζοντας ότι το σύνολο της αγοράς διαφωνεί με ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    Με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών φορέων, ο κ. Μίχαλος, σε σημερινή δήλωσή του, αποσαφηνίζει: «Η επιμελητηριακή κοινότητα και ο επιχειρηματικός κόσμος είναι αντίθετοι με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, όπως άλλωστε και με κάθε άλλο μέτρο που αυξάνει το κόστος των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια απομειώνει την ανταγωνιστικότητά τους και της ελληνικής οικονομίας κατ' επέκταση. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να καταστεί σαφές είναι ότι το ασφαλιστικό δεν μπορεί να λυθεί μόνο με μέτρα που αυξάνουν τις επιβαρύνσεις, όπως για παράδειγμα οι αυξήσεις των εργοδοτικών εισφορών και των εισφορών των εργαζομένων, αλλά αντίθετα, πρέπει να συνδυαστεί και με ένα νέο αναπτυξιακό πλαίσιο αλλά και με μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Τα επιμελητήρια, για τον λόγο αυτό, κατέθεσαν συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων, προκειμένου να συνεκτιμηθεί σε κάθε απόφαση για το μείζον ζήτημα του ασφαλιστικού. Το πλαίσιο αυτό αποτελεί μία νέα ρεαλιστική βάση συζήτησης για μία αναπτυξιακή μεταρρύθμιση».

    [07] Η ΕΚΤ έχει περιθώρια για περισσότερη ποσοτική χαλάρωση

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει περιθώριο για περισσότερη ποσοτική χαλάρωση, εάν αυτό φανεί αναγκαίο από τα στοιχεία των επόμενων λίγων μηνών, δήλωσε ο Φίλιπ Λέιν, ο νέος επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

    Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΚΤ τον περασμένο μήνα, στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά ο Λέιν, η κεντρική τράπεζα επέκτεινε το πρόγραμμά της αγορών ομολόγων για έξι μήνες, αλλά τα μέτρα που ανακοίνωσε ήταν κατώτερα μίας επιθετικής χαλάρωσης που ήλπιζαν πολλοί επενδυτές. Οι επενδυτές εκτιμούσαν χθες ότι υπάρχει πιθανότητα 50% για μία περαιτέρω μείωση του επιτοκίου από την ΕΚΤ στη συνεδρίαση του Μαρτίου, καθώς η βουτιά των χρηματιστηρίων αυτή την εβδομάδα και η πτώση των τιμών του πετρελαίου περιορίζουν τις προοπτικές για τον πληθωρισμό.

    [08] Συναυλία με τίτλο «Η Ζάκυνθός μου», στις 9 Ιανουαρίου, στο Πολεμικό Μουσείο

    Μία ξεχωριστή συναυλία με τίτλο «Η Ζάκυνθός μου», αφιερωμένη αποκλειστικά στο μοσχονήσι του Ιονίου, την Υλήεσσα του Ομήρου, ή τη Φλωρεντία της Ανατολής κατά τον Διονύσιο Ρώμα και Ντίνο Κονόμο, θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν όσοι βρεθούν το Σάββατο 9 Ιανουαρίου, στις 20:15, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου.

    Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στη Ζάκυνθο, μέσα από στίχους παλαιότερων και σύγχρονων Ζακυνθινών ποιητών, αλλά και μέσα από τις μελωδίες του Γιάννη Παντάκη, που μας ξυπνούν νοσταλγικές επτανησιακές μελωδίες και αγαπημένες θύμησες.

    Το μουσικό έργο «Η Ζάκυνθός μου», σημαντικό μέρος του οποίου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δημόσια, με μεγάλη επιτυχία, τον περασμένο Μάιο στο θέατρο του Σαρακινάδου στη Ζάκυνθο, παρουσιάζεται στην Αθήνα εμπλουτισμένο με νέα ανέκδοτα τραγούδια.

    Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η Ανδριάνα Λυκούρεση, ο Βασίλης Χριστοδουλόπουλος και ο ίδιος ο συνθέτης. Την ορχήστρα πλαισιώνουν: Μαντολίνο 1: Χαράλαμπος Πλατυπόδης. Μαντολίνο 2: Γιώργος Σούλης, Σπύρος Γιακουμέλος. Βιολί: Loli Elezi. Κιθάρα: Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος (ακουστική), Δημήτρης Πελεκάνος (κλασσική). Κοντραμπάσσο: Vaghinac Galoyan.

    [09] Δωρεάν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις σε παιδιά και ηλικιωμένους από την Περιφέρεια Αττικής

    Συνολικά 2.578 εισιτήρια για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων διατίθενται τις επόμενες μέρες από την Περιφέρεια Αττικής. Τα εισιτήρια αφορούν 1.492 παιδιά από 4 έως 14 χρονών με τους συνοδούς τους, που θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις «Ψαρόσουπα» στο Θέατρο Δ.Χόρν, «Η πέτρα του Βορρά» στο Θέατρο Αλίκη, «Το σπάταλο τερατάκι» στο Θέατρο Μικρό Παλλάς και «Ο εγωιστής γίγαντας» στο Θέατρο Coronet. Επίσης, 382 παιδιά από 13 έως 16 χρονών, θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις «Ομήρου Ιλιάδα», σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης και «Σμύρνη μου Αγαπημένη», σε συνεργασία με Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, 704 ωφελούμενους άνω των 60 ετών, που θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις «Δόξα Πατρή» στο Μικρό Παλλάς, «Για όνομα» στο Θέατρο Αλίκη , «Ο μπαμπάς» στο Θέατρο Χορν, «Ο χορός του θανάτου» στο Θέατρο Εμπορικόν και «'Ανδρες έτοιμοι για όλα» στο Θέατρο Λαμπέτη.

    Οι ακριβείς ημερομηνίες των παραστάσεων θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες από την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα, Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Γαλατσίου, Ηλιούπολης, Δάφνης-Υμηττού και Καισαριανής.

    [10] Κύκλοι της Ευρώπης, πριν από κάθε διαπραγμάτευση δυναμιτίζουν το κλίμα, δηλώνουν κύκλοι του Μ. Μαξίμου

    «Είναι γνωστή η στάση που κρατούν συγκεκριμένοι κύκλοι της Ευρώπης, που πριν από κάθε διαπραγμάτευση φροντίζουν να δυναμιτίζουν το κλίμα και να δημιουργούν εντυπώσεις. Έχει αποδειχθεί ότι αυτοί στο τέλος μειοψηφούν», σχολιάζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφορικά με όσα υποστήριξε χθες ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο κ.Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα πάρει πιθανόν μήνες για να ολοκληρωθεί.

    Ο ίδιος δήλωσε, επίσης, ότι η Ευρωζώνη μπορεί να εξετάσει κινήσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μόνον εάν η Ελλάδα έχει εφαρμόσει ικανοποιητικά μία σειρά επίμαχων μεταρρυθμίσεων, κυρίως αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.

    «Μπορεί να υπάρξει μία επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, μόνον εάν υπάρξει συμφωνία σε όλα τα ανοικτά θέματα - και η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού είναι το μεγαλύτερο», δήλωσε χθες ο Ντάισελμπλουμ στο Άμστερνταμ. Η αξιολόγηση θα χρειασθεί «σίγουρα μάλλον μήνες παρά εβδομάδες», πρόσθεσε.

    Εάν τα μέτρα για το συνταξιοδοτικό ψηφισθούν και η ελληνική κυβέρνηση συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το θέμα του ελληνικού χρέους θα μπει στην ατζέντα των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, σημείωσε ο Ντάισελμπλουμ. «Μία θετική έκβαση θα οδηγήσει σε περαιτέρω εκταμιεύσεις, δόσεις για την Ελλάδα, σε συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους και μέτρα σχετικά με το χρέος - αλλά αυτή θα είναι η σειρά των πραγμάτων».

    [11] Ανοιχτή επιστολή ΛΑΕ: Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το «σκάνδαλο» της ανακεφαλαιοποίησης

    Ανοιχτή επιστολή, προς το προεδρείο της Βουλής τους προέδρους των κομμάτων, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, τους γραμματείς και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους και σε όλους τους βουλευτές, απευθύνει εκ μέρους της Λαϊκής Ενότητας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με την οποία τονίζει την ανάγκη να συμβάλουν άμεσα στη, με το οποίο το Δημόσιο απώλεσε περίπου 40 δισ.ευρώ.

    Είναι αδιανόητο, υπογραμμίζεται στην επιστολή, να περικόπτονται συντάξεις γιατί, υποτίθεται δεν έχουν λεφτά τα ασφαλιστικά ταμεία και να χάνονται στη «μαύρη τρύπα» των τραπεζών δεκάδες δισ., προκειμένου οι τελευταίες να περνάνε τζάμπα στα χέρια των ξένων κερδοσκοπικών funds.

    Ο επικεφαλής της ΛΑΕ τονίζει επίσης «τη βαρύτατη ευθύνη που αναλαμβάνουν απέναντι στον τόπο και τον χειμαζόμενο λαό τα κόμματα και οι επικεφαλής τους, αν αγνοήσουν το αίτημα διερεύνηΒ­σης του σκανδάλου της ανακεφαλαιοποίησης».

    [12] Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Κίνα ανέκτησαν μέρος του χαμένου εδάφους

    Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Κίνα ανέκτησαν σήμερα μέρος του χαμένου εδάφους αφού το Πεκίνο ανέστειλε τον μηχανισμό αυτόματης διακοπής των συναλλαγών που είχε ενεργοποιηθεί δύο φορές αυτή την εβδομάδα και που είχε θεωρηθεί ότι επέτεινε τις ρευστοποιήσεις τις οποίες είχε σχεδιαστεί να περιορίσει.Η κεντρική τράπεζα της Κίνας αναθεώρησε ανοδικά την ισοτιμία για το γιουάν για πρώτη φορά τις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις, έχοντας επιτρέψει χθες στο κινεζικό νόμισμα να καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση του πενταμήνου και προκαλώντας τριγμούς στις αγορές συναλλάγματος και στα χρηματιστήρια.

    Το 2016 επεφύλασσε ένα ταραχώδες ξεκίνημα για τις κινεζικές αγορές, λόγω της χαμηλότερης ισοτιμίας του γιουάν έναντι του δολαρίου που καθόρισε η κεντρική τράπεζα της Κίνας, της διήμερης αναστολής των χρηματιστηριακών συναλλαγών, των αδύναμων στοιχείων για τους κλάδους μεταποίησης και υπηρεσιών και των ανησυχιών για τις επικείμενες πωλήσεις μετοχών από βασικούς μετόχους μόλις αρθεί η σχετική απαγόρευση για τέτοιου είδους κινήσεις.

    [13] Γ. Κατρούγκαλος: Οι τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους απαιτούνται αλλαγές

    «Για πρώτη φορά θα έχουμε συνταξιούχους μίας ταχύτητας» τόνισε ο υπουργός Γ. Κατρούγκαλος, στην αρχή της συνέντευξης Τύπου για το Ασφαλιστικό, προσθέτοντας ότι το μνημόνιο, ο στρεβλός χαρακτήρας του συστήματος και το PSI, είναι οι τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους απαιτούνται οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

    Ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για παραπληροφόρηση στο θέμα των αλλαγών και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει ειδική μέριμνα για κατηγορίες, όπως τα «μπλοκάκια» κ. λπ. Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, με τον οποίο θα εξετάσουν από κοινού το «πάντρεμα» του ασφαλιστικού με το φορολογικό.

    Για τις επαφές που ξεκινά στην ΕΕ, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι αυτό γίνεται γιατί το Ασφαλιστικό είναι εθνικό θέμα, αλλά και ευρωπαϊκό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 January 2016 - 11:32:32 UTC