Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αμανατίδης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Η Ευρώπη αναγνωρίζει την επιτυχή διαχείριση του προσφυγικού από την Ελλάδα
  • [02] Γ. Κατρούγκαλος: Οι τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους απαιτούνται αλλαγές
  • [03] «Όχι» από το Συμβούλιο Εφετών σε έκδοση των δύο από τους πέντε φοιτητές, στην Ιταλία
  • [04] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, έξω από το Μαξίμου
  • [05] Προβλήματα στις πτήσεις λόγω απεργίας
  • [06] Ο κόσμος το 2016, στο «Πρακτορείο» που κυκλοφορεί σήμερα
  • [07] Ορμπάν: Μια νέα γραμμή άμυνας στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, προκειμένου να ανακοπεί η ροή μεταναστών
  • [08] Η Ν. Κορέα επανέλαβε τη μετάδοση προπαγανδιστικών μηνυμάτων στα σύνορα με Β. Κορέα
  • [09] «Ταφόπλακα» η σύνδεση ασφαλιστικών εισφορών με το διαθέσιμο εισόδημα, λέει ο ΠΦΣ
  • [10] Φρένο στον κίνδυνο γεροντικής κατάθλιψης, η εμμηνόπαυση σε προχωρημένη ηλικία
  • [11] Γιατροί και νοσηλευτές τοποθετούνται σε ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία από τον Φεβρουάριο
  • [12] «Φωτογραφίες από την Τσεχική Δημοκρατία» του Karel Cudlin, στο Γενί Τζαμί
  • [13] Χαλάρωση στα capital controls για «3+2» ειδικές περιπτώσεις
  • [14] Επαφές Τσακαλώτου με Ευρωπαίους ομολόγους του, για το ελληνικό πρόγραμμα

  • [01] Αμανατίδης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Η Ευρώπη αναγνωρίζει την επιτυχή διαχείριση του προσφυγικού από την Ελλάδα

    Η Ελλάδα διαχειρίζεται με επιτυχία την κρίση του προσφυγικού, είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει και έμπρακτη αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και τους θεσμούς.

    Ο κ. Αμανατίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», με τον Κώστα Μπλιάτκα, σε ερώτηση αν η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό και σε αντάλλαγμα να ζητήσει χαλάρωση των μνημονιακών μέτρων από τους δανειστές, είπε ότι η κυβέρνηση πριν από το περασμένο καλοκαίρι έθεσε το ζήτημα. «Χρειάζεται να δοθούν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα για τη διαχείριση του προσφυγικού και οι εκταμιεύσεις να είναι άμεσες» είπε ο κ. Αμανατίδης, υπενθυμίζοντας ότι με την ολοκλήρωση των hot spots, μέσα στον τρέχοντα μήνα, η χώρα μας θα έχει εκπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεών της.

    Μέσα στον Ιανουάριο θα ολοκληρωθούν και τα hot spots, οπότε θα έχουμε. «Το γεγονός αυτό αναγνωρίζεται από την ΕΕ και νομίζω θα υπάρξει και έμπρακτη συνεισφορά από τους θεσμούς και τα αντίστοιχα όργανα» σημείωσε.

    [02] Γ. Κατρούγκαλος: Οι τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους απαιτούνται αλλαγές

    «Για πρώτη φορά θα έχουμε συνταξιούχους μίας ταχύτητας» τόνισε ο υπουργός Γ. Κατρούγκαλος, στην αρχή της συνέντευξης Τύπου για το Ασφαλιστικό, προσθέτοντας ότι το μνημόνιο, ο στρεβλός χαρακτήρας του συστήματος και το PSI, είναι οι τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους απαιτούνται οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

    Ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για παραπληροφόρηση στο θέμα των αλλαγών και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει ειδική μέριμνα για κατηγορίες, όπως τα «μπλοκάκια» κ. λπ. Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, με τον οποίο θα εξετάσουν από κοινού το «πάντρεμα» του ασφαλιστικού με το φορολογικό.

    Για τις επαφές που ξεκινά στην ΕΕ, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι αυτό γίνεται γιατί το Ασφαλιστικό είναι εθνικό θέμα, αλλά και ευρωπαϊκό.

    [03] «Όχι» από το Συμβούλιο Εφετών σε έκδοση των δύο από τους πέντε φοιτητές, στην Ιταλία

    «Όχι» απάντησε το Συμβούλιο Εφετών στις ιταλικές Αρχές που ζητούν την έκδοση των πέντε φοιτητών, με βούλευμα που εξέδωσε για τους δύο από τους εκζητούμενους, ενώ σήμερα θα εξεταστεί η υπόθεση για τους άλλους δύο.

    Μετά από επτάωρη συνεδρίαση, η οποία ξεκίνησε χθες το πρωί και ολοκληρώθηκε το απόγευμα, το Συμβούλιο που έκρινε την υπόθεση της έκδοσης για τους δύο πρώτους από τους πέντε φοιτητές , έδωσε αρνητική απάντηση στις ιταλικές Αρχές που ζητούν να δικάσουν τους νεαρούς για επεισόδια κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Μιλάνο την πρωτομαγιά με αφορμή τα εγκαίνια της EXPO 2015.

    [04] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, έξω από το Μαξίμου

    Περίπου 100 άτομα έχουν συγκεντρωθεί από τις 7:45 το πρωί έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για συνδικαλιστές και μέλη του ΠΑΜΕ, οι οποίοι προχώρησαν στην κίνηση αυτή, χωρίς να ήταν προγραμματισμένη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο ασφαλιστικό. Οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά με τρία τουριστικά λεωφορεία, η διέλευση των οποίων επιτρέπεται στην οδό Ηρώδου του Αττικού.

    Μπροστά στο Μέγαρο όμως, τα λεωφορεία σταμάτησαν ξαφνικά και κατέβηκαν οι διαδηλωτές. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί εμπόδισαν τους συγκεντρωθέντες να προχωρήσουν προς το Μέγαρο, οι οποίοι αυτή την ώρα παραμένουν στο απέναντι πεζοδρόμιο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του ασφαλιστικού.

    Σημειώνεται ότι στις 12:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ για το ασφαλιστικό, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

    [05] Προβλήματα στις πτήσεις λόγω απεργίας

    Προβλήματα στις πτήσεις, κυρίως προς τα περιφερειακά αεροδρόμια, αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα Παρασκευή, λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

    Η απεργία προκηρύχθηκε με αφορμή τη σημερινή εκδίκαση-συζήτηση, από την Ολομέλεια του ΣτΕ, της προσφυγής της ΟΣΥΠΑ, των περιφερειών, των δικηγορικών συλλόγων, καθώς και άλλων φορέων και συνδικαλιστικών ενώσεων, κατά της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης των ελληνικών κρατικών αεροδρομίων.

    Σήμερα, η ΟΣΥΠΑ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ (Πανεπιστημίου 47-49), προκειμένου, όπως επισημαίνει, «να καταδειχθεί η καθολική αντίδρασή μας και η απόφασή μας να προστατέψουμε την περιουσία και τις υποδομές της χώρας μας». Μετά την εκδίκαση, στις 13:00, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» σύσκεψη των εκπροσώπων περιφερειών, τοπικών φορέων και της ΟΣΥΠΑ, προκειμένου να οργανώσουν τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους.

    [06] Ο κόσμος το 2016, στο «Πρακτορείο» που κυκλοφορεί σήμερα

    Τι περιμένει τον κόσμο το 2016, το έτος του Κόκκινου Πιθήκου σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο; Σε αυτό επιχειρεί να δώσει απάντηση το περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Το Πρακτορείο», που κυκλοφορεί σήμερα. Έγκριτοι δημοσιογράφοι, ανταποκριτές του εξωτερικού και ειδικοί επί των διεθνών θεμάτων, από τις σημαντικότερες πρωτεύουσες του κόσμου (Ουάσινγκτον, Μόσχα, Βερολίνο, Βρυξέλλες κα) δίνουν τη δική τους άποψη και τις προβλέψεις των ισχυρών για ένα έτος, το 2016, που αναμένεται ανατρεπτικό και με εκπλήξεις.

    H χρονιά του Κόκκινου Πιθήκου

    Του Μιχάλη Ψύλου

    Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι είχε πει κάποτε ότι «εκείνοι που κοιτούν μόνο το παρελθόν ή το παρόν είναι σίγουρο ότι θα χάσουν το μέλλον». Και οι εκτιμήσεις, ή καλύτερα οι προβλέψεις, για τη χρονιά που ανατέλλει ... το έτος του Κόκκινου Πιθήκου σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο... αναμφίβολα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για να μη χάσουμε το μέλλον.

    Θα είναι το 2016 μια καλύτερη χρονιά για την ανθρωπότητα απ' ό,τι το 2015;

    [07] Ορμπάν: Μια νέα γραμμή άμυνας στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, προκειμένου να ανακοπεί η ροή μεταναστών

    Η επόμενη γραμμή άμυνας που θα πρέπει να δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, επειδή μια συμφωνία με την Τουρκία δεν θα είναι αρκετή για να εμποδίσει εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από το να έρχονται στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.

    «Νομίζω πως η επόμενη γραμμή άμυνας που χρειάζεται να δημιουργήσουμε βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας», δήλωσε ο Ορμπάν σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία.Είπε πως η Βουλγαρία θα πρέπει να γίνει μέλος της ζώνης Σένγκεν, ενώ στην ΠΓΔΜ πρέπει να δοθεί οικονομική υποστήριξη προκειμένου να ενισχύσει την άμυνά της.

    «Δεν νομίζω ότι η συμφωνία με την Τουρκία θα είναι επαρκής από μόνη της» είπε ο Ορμπάν. Η Ουγγαρία ανέγειρε φράκτες στα νότια σύνορά της προκειμένου να σταματήσει τη μεταναστευτική ροή.

    [08] Η Ν. Κορέα επανέλαβε τη μετάδοση προπαγανδιστικών μηνυμάτων στα σύνορα με Β. Κορέα

    Η Νότια Κορέα επανέλαβε σήμερα τη μετάδοση προπαγανδιστικών μηνυμάτων στα σύνορα με τον Βορρά αντιδρώντας στην τελευταία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.«Οι μεταδόσεις επαναλήφθηκαν το μεσημέρι (03:00 ώρα Γκρίνουιτς, 05:00 ώρα Ελλάδας)» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του υπουργείου.

    Η επανάληψη αυτών των μηνυμάτων, που είχε προκαλέσει τον Αύγουστο απειλές για στρατιωτικά αντίποινα από τη Βόρεια Κορέα, γίνεται καθώς η διεθνής κοινότητα προσπαθεί να βρει την κατάλληλη απάντηση στην ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ, την Τετάρτη (προχθές), ότι πραγματοποίησε με επιτυχία δοκιμή βόμβας υδρογόνου.Ισχυρά μεγάφωνα τοποθετημένα στα ισχυρά στρατιωτικοποιημένα σύνορα των δύο χωρών μεταδίδουν ένα ετερογενές μείγμα μουσικής ποπ, μετεωρολογικών δελτίων και πληροφοριών ή επικρίσεων του βορειοκορεατικού καθεστώτος.

    Αυτή η μέθοδος ψυχολογικής προπαγάνδας ανάγεται στα χρόνια της ανοικτής σύγκρουσης των δύο στρατοπέδων (1950-53), όταν κινητές μονάδες με μεγάφωνα μετακινούνταν κατά μήκος μιας εξαιρετικά ασταθούς γραμμής μετώπου. Μπορεί να εμφανίζεται απηρχαιωμένη, αλλά είναι πολύ αποτελεσματική.

    [09] «Ταφόπλακα» η σύνδεση ασφαλιστικών εισφορών με το διαθέσιμο εισόδημα, λέει ο ΠΦΣ

    Την πλήρη αντίθεσή του, με αφορμή πληροφορίες που αφορούν την σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το διαθέσιμο εισόδημα, εκφράζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) κάνοντας λόγο για «ταφόπλακα» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών, ενώ για τα φαρμακεία, όπως αναφέρει «που έξι χρόνια έχουν υποστεί τα πάνδεινα, ένα τέτοιο μέτρο θα οδηγήσει σε γενικευμένο κλείσιμο».

    Ο ΠΦΣ σημειώνει επίσης, ότι μια τέτοια «δυσμενής εξέλιξη είναι σίγουρο ότι θα επηρεάσει αρνητικά και την φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων» και επισημαίνει ότι τα φαρμακεία «δεν είναι δυνατόν να φοροδιαφύγουν» δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών τους αφορά το Δημόσιο.

    [10] Φρένο στον κίνδυνο γεροντικής κατάθλιψης, η εμμηνόπαυση σε προχωρημένη ηλικία

    Τη διαπίστωση οτι η αυξανόμενη ηλικία εμμηνόπαυσης φαίνεται να δρα προστατευτικά, έναντι του κινδύνου να εμφανίσουν οι γυναίκες κατάθλιψη μετά την εμμηνόπαυση έκαναν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες. Η μελέτη τους ανοίγει νέους ορίζοντες στην κατανόηση της αιτιολογίας της γεροντικής κατάθλιψης και υποδεικνύει κατευθύνσεις για μελλοντικές προληπτικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις.

    Στην έρευνα που δημοσιέυθηκε στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό JAMA- Ψυχιατρική, συμμετείχε διεθνής ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής την Ελένη Πετρίδου, καθηγήτρια Προληπτικής Ιατρικής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την Αλκηστι Σκαλκίδου, αν.καθηγήτρια Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλας στη Σουηδία και τη Στέλλα Δασκαλοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά.

    Σύμφωνα με τη δημοσίευση, η κατάθλιψη προσβάλει έναν στους δέκα ηλικιωμένους και οι γυναίκες θεωρούνται περισσότερο ευπαθείς ανάμεσα στα δυο φύλα.

    [11] Γιατροί και νοσηλευτές τοποθετούνται σε ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία από τον Φεβρουάριο

    Ολοκληρώνεται την Παρασκευή 8/01 από το υπουργείο Υγείας η διαδικασία έκδοσης της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, για την προκήρυξη 400 θέσεων νοσηλευτών και 100 γιατρών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

    Πρόκειται για διετείς συμβάσεις εργασίας μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με το οποίο έχει ήδη γίνει συνεννόηση για επιτάχυνση των διαδικασιών, έτσι ώστε το προσωπικό να διοριστεί εντός του Φεβρουαρίου.

    Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι, αφενός να διασφαλιστεί η σημερινή λειτουργία των κλινών ΜΕΘ και αφετέρου να αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής όπου παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

    Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δεύτερη δέσμη 2.440 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με ειδική μέριμνα για τις ΜΕΘ, ΜΑΦ.

    Σε ανακοίνωση του, το υπουργείο Υγείας τονίζει επίσης ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενημερώνεται καθημερινά από το ΕΚΕΠΥ και το ΕΚΑΒ για τη λίστα αναμονής για νοσηλεία σε ΜΕΘ, και διαβεβαιώνει ότι η διαχείριση των αιτημάτων γίνεται με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, με βάση τη σοβαρότητα των περιστατικών και με απόλυτη διαφάνεια.

    [12] «Φωτογραφίες από την Τσεχική Δημοκρατία» του Karel Cudlin, στο Γενί Τζαμί

    Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα που την έλεγαν ...Τσεχοσλοβακία.Όχι πολύ παλιά. Μέχρι «πρόσφατα». Μέχρι το 1993...Ύστερα έγιναν δυο κράτη και... μέσα σε 37 ασπρόμαυρες φωτογραφίες ένας ...Τσεχοσλοβάκος (γεννήθηκε στην Πράγα, στα 1960) φωτογράφος «γράφει» φωτογραφικά τις εικόνες της... Κι αν «μια φωτογραφία είναι ...1000 λέξεις», ο Karel Cudl?n γράφει με το φακό του 37.000 ασπρόμαυρες λέξεις και φωτο-γράφει την πρόσφατη ιστορία της χώρας του.

    Αυτή την ιστορία θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν μέσα από τις 37 εκτιθέμενες φωτογραφίες οι επισκέπτες της έκθεσης με τίτλο «Φωτογραφίες από την Τσεχική Δημοκρατία» που θα αναπτυχθεί στη Θεσσαλονίκη, στο Γενί Τζαμί (Αρχαιολογικού Μουσείου 30), από την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2015.

    [13] Χαλάρωση στα capital controls για «3+2» ειδικές περιπτώσεις

    Μικρή «χαλάρωση» στα capital controls για συγκεκριμένες περιπτώσεις που αφορούν στην υπό όρους αποπληρωμή στεγαστικού δανείου και στην ανάληψη μετρητών από μέλη αποστολών διπλωματικών και προξενικών αρχών, επέρχεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

    Συγκεκριμένα, εξαιρούνται από την απαγόρευση πρόωρης, μερικής ή ολικής εξόφλησης δανείου σε πιστωτικό ίδρυμα οι εξής περιπτώσεις:

    α) η αποπληρωμή με μετρητά ή έμβασμα από το εξωτερικό,

    β) η αποπληρωμή μέσω χορήγησης νέου δανείου, με σκοπό την αναδιάρθρωση, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό του νέου δανείου είναι ίσο τουλάχιστον με το ποσό του ανεξόφλητου κεφαλαίου του αρχικού δανείου, και

    γ) η αποπληρωμή στεγαστικού δανείου με σκοπό την πώληση του ακινήτου, το οποίο προς εξασφάλιση του δανείου βαρύνεται με εμπράγματη ασφάλεια, υπό την προϋπόθεση ότι το αίτημα για την εξόφληση του δανείου συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του πωλητή ότι θα προσκομίσει στο πιστωτικό ίδρυμα το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας του ακινήτου το αργότερο εντός μηνός από την κατά τα ανωτέρω πρόωρη εξόφληση του δανείου. Τυχόν απαιτούμενες λεπτομέρειες σχετικά με την ακολουθούμενη διαδικασία και τους επιμέρους, ειδικότερους όρους εφαρμογής της παρούσας διάταξης δύναται να καθορίζει με απόφαση της η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.

    Επίσης, επιτρέπεται η ανάληψη μετρητών αποκλειστικά και μόνον για πληρωμή εισφορών, παραβόλων, γραμματίων, δικαστικών ενσήμων και τελών απογράφου, που σχετίζονται με την άσκηση και την εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και μέσων ή με την καταβολή πάσης φύσεων εγγυοδοσιών ή χρηματικού ποσού από μετατροπή στερητικής της ελευθερίας ποινής, εφόσον οι ανωτέρω πληρωμές δεν δύναται να διενεργηθούν με έκδοση τραπεζικής επιταγής ή με μεταφορά πίστωσης μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά μόνο με μετρητά. Η αναγκαιότητα της ανάληψης του συγκεκριμένου ποσού μετρητών αποδεικνύεται με βεβαίωση του πληρεξουσίου δικηγόρου, αναφορικά με την ενέργεια στην οποία θα προβεί, απόσπασμα απόφασης, διάταξη, καθώς και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο από το οποίο να προκύπτει η αιτία καταβολής.

    Τέλος, επιτρέπεται η χωρίς περιορισμό ποσού ανάληψη μετρητών, καθώς και η αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό, έως του ποσού των 5.000 ευρώ μηνιαίως από έναν, ανά δικαιούχο, τραπεζικό λογαριασμό από τα μέλη των διπλωματικών αποστολών και των έμμισθων προξενικών αρχών, καθώς και τους υπαλλήλους των αναφερόμενων στην παρ. 16 της παρούσας διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών, οι οποίοι εξομοιώνονται με τα μέλη των διπλωματικών αποστολών, κατόπιν επίδειξης της ειδικής ταυτότητας που τους εκδίδει το υπουργείο Εξωτερικών.

    [14] Επαφές Τσακαλώτου με Ευρωπαίους ομολόγους του, για το ελληνικό πρόγραμμα

    Σειρά διαδοχικών επαφών με Ευρωπαίους ομολόγους του, οι οποίες θα καταλήξουν στη συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα έχει από σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθούν τόσο η πορεία του ελληνικού προγράμματος ενόψει της πρώτης αξιολόγησης, όσο και το ζήτημα του ελληνικού χρέους, η συζήτηση για τη διευθέτηση του οποίου θα αρχίσει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους θεσμούς.

    Το πρόγραμμα συναντήσεων του υπουργού έχει ως εξής:

    - Σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016/Ρώμη/ Πιερ Κάρλο Παντοάν, υπουργός Οικονομικών Ιταλίας.

    - Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016/Λισσαβώνα/ Μάριο Σεντένο, υπουργός Οικονομικών Πορτογαλίας.

    - Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016/ Παρίσι/ Μισέλ Σαπέν, υπουργός Οικονομικών Γαλλίας.

    - Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016/ Ελσίνκι/ Αλεξάντερ Στουμπ, υπουργός Οικονομικών Φινλανδίας.

    - Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016/Αμστερνταμ/ Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπουργός Οικονομικών Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup.

    - Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016/Βερολίνο/ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργός Οικονομικών Γερμανίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 January 2016 - 9:32:45 UTC