Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με Άγγ. Μέρκελ και Β. Φάιμαν
  • [02] Την πρόθεσή της να μη συμμετάσχει στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ εξέφρασε η Μ. Ασημακοπούλου
  • [03] Τρ. Αλεξιάδης: Στη Βουλή, εντός του 2015, οι ρυθμίσεις για αδήλωτα εισοδήματα και περιουσιολόγιο
  • [04] Συνάντηση Ολάντ - Κάμερον με θέμα την τρομοκρατία και τη Συρία
  • [05] Τουρκία: Σώος ο Ντεμιρτάς έπειτα από την επίθεση κατά του αυτοκινήτου του
  • [06] Τρίτη ημέρα σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού για τρομοκρατική απειλή, οι Βρυξέλλες
  • [07] Πάνω από 1.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά
  • [08] Αποκλειστική προδημοσίευση ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Νήσος Σαχαλίνη», το οδοιπορικό του Τσέχοφ
  • [09] Ο Τζόνι Χαλιντέι δηλώνει ότι θα «πολεμούσε» τους τζιχαντιστές εάν δεν ήταν τραγουδιστής
  • [10] Για «παρακμιακά φαινόμενα» στη ΝΔ, έκανε λόγο η Μαριέτα Γιαννάκου
  • [11] ΝΔ: Συνεδριάζει η ΚΕΦΕ το μεσημέρι για τα διαδικαστικά της εκλογής προέδρου
  • [12] Μετατίθενται χρονικά τρία «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων
  • [13] Γερμανία: Το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων ζήτησε να τεθούν όρια στην υποδοχή προσφύγων στη χώρα
  • [14] Λ. Φαμπιούς: Τα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης ΙΚ «είναι τέρατα, αλλά είναι 30.000»

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με Άγγ. Μέρκελ και Β. Φάιμαν

    Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν είχε την Κυριακή το απόγευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας ήταν το προσφυγικό ζήτημα.

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε, επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας και με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.Οι δύο άνδρες κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους αντάλλαξαν απόψεις για το μεταναστευτικό και συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συντονισμό ενόψει και ενδεχόμενης συνόδου ΕΕ - Τουρκίας για το συγκεκριμένο θέμα.

    [02] Την πρόθεσή της να μη συμμετάσχει στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ εξέφρασε η Μ. Ασημακοπούλου

    Την πρόθεσή της να μη συμμετάσχει στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ εξέφρασε η Μισέλ Ασημακοπούλου γιατί, όπως δήλωσε, πιστεύει ότι «με αυτήν την ΚΕΦΕ δεν μπορούν να γίνουν εκλογές». Μιλώντας στο MEGA είπε πως είναι θέμα του κ. Τζιτζικώστα - τον οποίον εκπροσωπούσε στην ΚΕΦΕ- να ορίσει εάν θέλει εκπρόσωπο στη συνεδρίαση.

    Στον ίδιο σταθμό, το μέλος της ΚΕΦΕ Φίλιππος Ταυρής ανέφερε ότι δυο σύμβουλοι από κάθε υποψήφιο επέλεξαν την εταιρεία και όχι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και πως ο γραμματέας του κόμματος υποστήριζε ότι το θέμα δεν αφορά την ΚΕΦΕ, αλλά τις υπηρεσίες του κόμματος.Τόνισε ότι ο ίδιος είχε αντίθετη άποψη και ότι είχε πει ότι εάν υπάρξει αποτυχία, «την ευθύνη δεν θα την έχουν οι υπηρεσίες του κόμματος, θα την έχουμε εμείς».Ανέφερε μάλιστα ότι σε έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο το βράδυ εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στα μέλη της ΚΕΦΕ ότι «δεν φορτώνει ο server», και τότε ο ίδιος αποχώρησε από τη συνεδρίαση ενοχλημένος.

    [03] Τρ. Αλεξιάδης: Στη Βουλή, εντός του 2015, οι ρυθμίσεις για αδήλωτα εισοδήματα και περιουσιολόγιο

    Εντός του 2015 θα έλθουν στην Βουλή οι ρυθμίσεις για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και για το Περιουσιολόγιο, δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.Ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι θα δοθεί η τελευταία δυνατότητα στους πολίτες να δηλώσουν εισοδήματα που έχουν στο εσωτερικό ή και στο εξωτερικό και δεν έχουν συμπεριλάβει στις φορολογικές τους δηλώσεις. Σημείωσε πως οι συντελεστές δεν θα πολύ μεγάλοι, ούτε και χαριστικοί, με στόχο να προσελκυστούν εισοδήματα.

    Εξήγησε ότι πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία γιατί, με βάση το περιουσιολόγιο όταν θα εντοπίζονται εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν δηλωθεί θα δεσμεύονται, θα ξεκινά φορολογικός έλεγχος και θα αποδίδονται στον κάτοχο όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος και εφόσον δικαιολογούνται από τα εισοδήματα του. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν στο περιουσιολόγιο «μια βέρα ή ένα δακτυλίδι της γιαγιάς».

    Εξήγησε ότι, έτσι θα κάνουν όλοι οι πολίτες μια νέα αρχή με την εφορία και δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.Μίλησε, επίσης, για έναν ενιαίο φόρο στα ακίνητα που θα εφαρμοστεί στο μέλλον όπου θα ληφθούν υπόψη οι εμπορικές αξίες. Σε ότι αφορά το αφορολόγητο τόνισε ότι θα αυξάνεται, με βάση τη χρήση πλαστικού χρήματος.

    [04] Συνάντηση Ολάντ - Κάμερον με θέμα την τρομοκρατία και τη Συρία

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, συνοδευόμενοι από τη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό, βρέθηκαν σήμερα μαζί στο Μπατακλάν, την αίθουσα συναυλιών στόχο των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου και κατέθεσαν ένα τριαντάφυλλο ο καθένας στο τείχος από λουλούδια, κεριά και γαλλικές σημαίες που έχει σχηματισθεί εκεί.

    Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες έφθασαν στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, όπου θα έχουν συνομιλίες με θέμα την τρομοκρατία και τη Συρία. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

    Η συνάντηση Ολάντ-Κάμερον ανοίγει μία εβδομάδα εντατικών διπλωματικών διαβουλεύσεων για τον πρόεδρο της Γαλλίας, ο οποίος θα συναντηθεί αύριο με τον Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσινγκτον, την Πέμπτη με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα, ενώ το βράδυ της Κυριακής θα δειπνήσει με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. Στο μεταξύ , θα έχει συναντηθεί στο Παρίσι με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ.

    Στόχος του Φρανσουά Ολάντ είναι να πείσει τις μεγάλες δυνάμεις και μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

    Το βράδυ της Παρασκευής, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομοφώνως απόφαση που καλεί τα κράτη που είναι σε θέση να το κάνουν "να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα" κατά του Ισλαμικού Κράτους.

    [05] Τουρκία: Σώος ο Ντεμιρτάς έπειτα από την επίθεση κατά του αυτοκινήτου του

    Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας Σελαχατίν Ντεμιρτάς είναι σώος μετά την επίθεση που δέχθηκε το θωρακισμένο αυτοκίνητό του, ανακοίνωσε το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

    Μία σφαίρα χτήπησε το πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου στην πόλη του Ντιγιάρμπακιρ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κόμματος.

    Ο Ντεμιρτάς είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Φιράτ ότι είδαν τη σφαίρα όταν βγήκαν από το αυτοκίνητο. Πρόσθεσε ότι η αστυνομία πήρε το αυτοκίνητο αλλά ότι δεν βρέθηκε κάλυκας σφαίρας σ' αυτό.

    "Ο θάνατος είναι εντολή του Θεού", έγραψε ο Ντεμιρτάς στον λογαριασμό του στο Twitter έπειτα από την απόπειρα εναντίον του.

    Ο Ντεμιρτάς οδήγησε το HDP στις εκλογές τον Ιούνιο με μεγάλη επιτυχία, καθώς το κόμμα του μπήκε πρώτη φορά στο κοινοβούλιο, αφαιρώντας την απόλυτη πλειοψηφία από το κυβερνόν Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK). Το ΑΚ ανέκτησε την πλειοψηφία του σε δεύτερο γύρο εκλογών αυτό το μήνα, αλλά το HDP έχει κρατήσει ποσοστό ψηλότερο από το αναγκαίο 10% για να παραμείνει στη βουλή.

    Οι υποστηρικτές του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών έχουν υποστεί τρεις επιθέσεις τους τελευταίους μήνες. Σε μια από αυτές, που φέρεται ότι έγινε από υποστηρικτές του Ισλαμικού Κόμματος, σκοτώθηκαν πάνω από 100 άτομα στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα.

    [φωτο αρχείου]

    [06] Τρίτη ημέρα σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού για τρομοκρατική απειλή, οι Βρυξέλλες

    Τρίτη ημέρα σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού για τρομοκρατική απειλή οι Βρυξέλλες σήμερα, την επομένη μιας σειράς αστυνομικών επιχειρήσεων που δεν οδήγησαν στη σύλληψη Σαλάχ Αμπντεσλάμ, βασικού υπόπτου στην έρευνα για τις επιθέσεις στο Παρίσι.Λόγω «σοβαρής και επικείμενης» απειλής για τρομοκρατική επίθεση, οι Βρυξέλλες παραμένουν σε κλοιό έκτακτων μέτρων -μια πρωτοφανής κατάσταση για την πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη χώρα ολόκληρη.

    Οι αρχές αποφάσισαν χθες να διατηρήσουν μία ακόμη ημέρα το επίπεδο συναγερμού στο μέγιστο βαθμό στην περιοχή των Βρυξελλών (1,2 εκατομμύριο κάτοικοι) και να παρατείνουν τη διακοπή της λειτουργίας του μετρό. Παραμένουν κλειστά σχολεία, παιδικοί σταθμοί, πανεπιστήμια, κολέγια.Νέα αξιολόγηση του επιπέδου του συναγερμού και των μέτρων ασφάλειας θα γίνει το απόγευμα από τις βελγικές αρχές.

    Χθες βράδυ, τεράστια αστυνομική επιχείρηση στο Βέλγιο επέτρεψε τη σύλληψη 16 υπόπτων, όχι όμως του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, υπόπτου που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις επιθέσεις στο Παρίσι και έκτοτε παραμένει δύσκολο να εντοπιστεί.

    [07] Πάνω από 1.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά

    Με επιβάτες 1016 πρόσφυγες κατέπλευσαν το πρωί στον Πειραιά προερχόμενα από τη Μυτιλήνη δυο πλοία.

    Πρόκειται για το πλοίο «Σούπερ Φαστ VII», το οποίο αντικατέστησε για τη μεταφορά προσφύγων το πλοίο «Μπλου Σταρ Πάτμος», και μετέφερε 503 πρόσφυγες και για το πλοίο «Αριάδνη» που μετέφερε 513.

    [08] Αποκλειστική προδημοσίευση ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Νήσος Σαχαλίνη», το οδοιπορικό του Τσέχοφ

    Το οδοιπορικό «Νήσος Σαχαλίνη» του μεγάλου Ρώσου πεζογράφου και θεατρικού συγγραφέα Άντον Τσέχοφ, που καταγράφει τα φοβερά κάτεργα επί Τσάρου και εκδόθηκε το 1895 στην Ρωσία, κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Λέμβος σε μετάφραση της Ελένης Κατσιώλη.

    Πρόκειται για ένα ξεχωριστό έργο, που ο ίδιος το θεωρούσε το σπουδαιότερό του. Συνδυάζοντας αφηγηματική αμεσότητα, παραστατικές εικόνες, ελκυστικούς διαλόγους, ιστορικά γεγονότα και στατιστικά στοιχεία, αποτέλεσε για την εποχή του ένα βιβλίο-γροθιά στην ρώσικη κοινωνία, που μάθαινε πως αυτό το νησί το οποίο απέχει 9.400 χιλιόμετρα από τη Μόσχα ήταν μια επίγεια κόλαση για βαρυποινίτες και πολιτικούς κρατούμενους-εχθρούς του τσαρικού καθεστώτος.

    Ο Τσέχοφ αποφάσισε να κάνει το ταξίδι αυτό το 1890, σε ηλικία 30 ετών, κάνοντας τρεις μήνες να πάει και τρεις μήνες να γυρίσει, αφού έμεινε εκεί άλλους τρεις μήνες. Επέστρεψε στην ρώσικη πρωτεύουσα αρχές Δεκέμβρη, παίρνοντας το πλοίο μέσω Σιγκαπούρης και Κεϋλάνης, για να φτάσει στην Οδησσό δια μέσου του Ινδικού ωκεανού και της διώρυγας του Σουέζ. Κίνητρό του , όπως έχει γράψει ο ίδιος, ήταν να υπηρετήσει παράλληλα με την συγγραφή και την ιατρική επιστήμη την οποία είχε κατά κάποιο τρόπο παραμελήσει και αυτό το πόνημά του θα το κατέθετε ως επιστημονική διατριβή στην ιατρική σχολή. Όμως η εργασία του - παρά τα πλούσια υγειονομικού ενδιαφέροντος ευρήματα - απορρίφθηκε γιατί ήταν γραμμένη λογοτεχνικά.

    Ήταν ο μοναδικός Ρώσος συγγραφέας που τόλμησε να φτάσει στην παγωμένη Σιβηρία και από εκεί στην τρομερή Σαχαλίνη όπου τον Ιανουάριο επικρατούσαν μείον 20 βαθμοί.

    [09] Ο Τζόνι Χαλιντέι δηλώνει ότι θα «πολεμούσε» τους τζιχαντιστές εάν δεν ήταν τραγουδιστής

    Συγκλονισμένος από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου που αιματοκύλισαν το Παρίσι, ο Γάλλος τραγουδιστής Τζόνι Χαλιντέι δηλώνει ότι θα ήταν έτοιμος να πάρει ένα όπλο και να πολεμήσει τους τζιχαντιστές, που αποκαλεί «εγκληματίες» και «παρανοϊκούς», εάν «δεν ήταν τραγουδιστής».«Εάν δεν ήμουν τραγουδιστής, θα έπαιρνα ένα όπλο και θα πήγαινα να τους πολεμήσω» είπε ο 72χρονος καλλιτέχνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Parisien.

    Αυτά που κάνουν οι τζιχαντιστές «είναι αισχρά» προσέθεσε ο ίδιος, ο οποίος υποχρεώθηκε να ακυρώσει μια συναυλία που επρόκειτο να δώσει χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες λόγων της κατάστασης ύψιστου συναγερμού που κηρύχθηκε στη βελγική πρωτεύουσα εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής.Ο Χαλιντέι υποσχέθηκε να επιστρέψει στις Βρυξέλλες την 26η Μαρτίου και να τραγουδίσει για τους θαυμαστές του σε μια συναυλία την 27η Μαρτίου.Ο τραγουδιστής αποκάλυψε ότι «υπέστη υπόταση» την Τετάρτη το βράδυ κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Μοζέλ στην ανατολική Γαλλία.Ήταν «ο αντίκτυπος των γεγονότων» της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, εξήγησε ο ίδιος.«Οι επιθέσεις με έκαναν να αρρωστήσω» σημείωσε.

    Ο Τζόνι Χαλιντέι, που αναφέρεται στις επιθέσεις του περασμένου Ιανουαρίου που συγκλόνισαν τη Γαλλία στο τελευταίο του δίσκο «De l?amour» εξήγησε ότι έμαθε για τα τρομοκρατικά χτυπήματα την περασμένη εβδομάδα αμέσως μόλις κατέβηκε από τη σκηνή.«Ένιωσα μια αδιαθεσία. Την επόμενη ημέρα άρχισα να μην είμαι καλά» είπε ο καλλιτέχνης.

    «Άνθρωποι που γνώριζα βρίσκονται μεταξύ των νεκρών στο Μπατακλάν, φίλοι έχασαν φίλους» τόνισε στην Parisien.

    «Προσεύχομαι στον Θεό αυτό να μη ξανασυμβεί ποτέ. Ακόμα και οι θεατές δεν προσέρχονται, δεν θέλω να ακυρώνω τις συναυλίες. Πρέπει να δείξουμε σε αυτούς τους δολοφόνους ότι δεν φοβόμαστε, ότι συνεχίζουμε να ζούμε» υπογράμμισε.

    [10] Για «παρακμιακά φαινόμενα» στη ΝΔ, έκανε λόγο η Μαριέτα Γιαννάκου

    Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού δήλωσε η Μαριέττα Γιαννάκου σημειώνοντας πως όσα συνέβησαν «είναι παρακμιακά φαινόμενα».Μιλώντας στο Mega ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η πρόταση για να βοηθήσει το κόμμα ως μεταβατική πρόεδρος είναι ένα "βαρύ φορτίο" το οποίο θα αναλάμβανε μόνο εφόσον αυτό γινόταν αποδεκτό από όλους τους υποψηφίους, αλλά και από τα θεσμικά όργανα.

    Επισήμανε ότι το θέμα της εκλογής του νέου αρχηγού πρέπει να συνεχιστεί και να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό εξασφαλίζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε να μην προκύψουν αμφισβητήσεις. Τάχθηκε μάλιστα υπέρ της σύγκλησης της ΚΟ της ΝΔ που είναι όπως είπε το υπ' αριθμόν ένα θεσμικό όργανο.Σε ερώτηση για τον Κώστα Καραμανλή υπενθύμισε ότι τον Φλεβάρη είχε επισκεφθεί τον πρώην πρωθυπουργό μαζί με άλλα στελέχη και του είχε προτείνει να επανέλθει στα πράγματα «διότι υπάρχει μια εμπιστοσύνη των νεοδημοκρατών». Ωστόσο είπε ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο.

    [11] ΝΔ: Συνεδριάζει η ΚΕΦΕ το μεσημέρι για τα διαδικαστικά της εκλογής προέδρου

    Σε νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΔ, θα καταβληθεί προσπάθεια να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία για τον επανακαθορισμό ημερομηνίας εκλογών αλλά και την εξεύρεση νέας εταιρείας που θα φέρει επιτυχώς σε πέρας τη διαδικασία.

    Μέχρι στιγμής πάντως παραμένει άγνωστη η στάση που θα τηρήσει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και επικεφαλής της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος, την παραίτηση του οποίου έχουν ζητήσει και οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί του κόμματος.

    Διαβάστε επίσης: Την πρόθεσή της να μη συμμετάσχει στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ εξέφρασε η Μ. Ασημακοπούλου

    [12] Μετατίθενται χρονικά τρία «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων

    Τρία «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και δανειστών, τα οποία είναι η αύξηση του συντελεστή φορολογίας των αγροτών, η νέα φορολογική κλίμακα των ενοικίων και η ενσωμάτωσης της έκτακτης εισφοράς στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος μετατίθενται χρονικά, το πιθανότερο, για το επόμενο έτος.

    Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι τα τρία αυτά θέματα δεν θα περιλαμβάνονται στη λίστα των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας, που απομένει από τη δόση των 3 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το Euroworking Group, στη συνεδρίασή του το Σάββατο, έκρινε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την ελληνική κυβέρνηση η πρώτη λίστα των προαπαιτούμενων που είχε συνδεθεί με τα πρώτα 2 δισ. ευρώ της δόσης προς τη χώρα μας. Και έτσι σήμερα ο ESM αναμένεται να αποφασίσει την εκταμίευση του ποσού αυτού μαζί με το μέρος των κεφαλαίων από τα 10 δισ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    Η δεύτερη λίστα των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ, αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς αλλά σύμφωνα τις πληροφορίες η ελληνική πλευρά φέρεται να έχει εξασφαλίσει παράταση για τα τρία αυτά θέματα. Ωστόσο, στη δεύτερη αυτή λίστα των προαπαιτούμενων θα περιλαμβάνονται θέματα που έχουν σχέση με τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, τον ΑΔΜΗΕ, την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο.

    Ειδικά για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο υπάρχει ρητή αναφορά στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή. Όπως αναφέρεται, η μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων θα πραγματοποιείται ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευσης και η ένταξη τους στα μισθολογικά κλιμάκια θα καθορίζεται ανάλογα με τον χρόνο υπηρεσίας και τα τυπικά τους προσόντα ή την κατοχή θέσης ευθύνης.

    «Προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη αποσυμπίεση σε όλο το μισθολογικό φάσμα, η μισθολογική εξέλιξη συντελείται με διαφορετικό τρόπο στις υπάρχουσες κατηγορίες των υπαλλήλων, ενισχύονται τα επιδόματα θέσης ευθύνης αλλά και η διασύνδεση ενός μέρους των αποδοχών του υπαλλήλου με την περιγραφή των καθηκόντων κάθε θέσης εργασίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

    [13] Γερμανία: Το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων ζήτησε να τεθούν όρια στην υποδοχή προσφύγων στη χώρα

    Το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων στη Γερμανία ζήτησε να τεθεί όριο στην υποδοχή προσφύγων στη χώρα, καθώς, όπως εξήγησε, προέρχονται από κουλτούρες στις οποίες το μίσος και η μισαλλοδοξία είναι βασικά στοιχεία.«Αργά η γρήγορα θα αναγκαστούμε να θέσουμε ανώτατα όρια», δήλωσε ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Γιόζεφ Σούστερ μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt, ενώ τάχθηκε υπέρ και της ελεγχόμενης εισόδου προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία.

    Ο Σούστερ ανέφερε ως εξήγηση κυρίως τις προκλήσεις που εγείρει η ενσωμάτωση των προσφύγων. «Πολλοί πρόσφυγες φεύγουν από την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους και επιθυμούν να ζήσουν με ειρήνη και ελευθερία, παράλληλα όμως προέρχονται από κουλτούρες στις οποίες το μίσος και η μισαλλοδοξία είναι βασικά στοιχεία», είπε.

    [14] Λ. Φαμπιούς: Τα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης ΙΚ «είναι τέρατα, αλλά είναι 30.000»

    Τα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι, «είναι τέρατα, αλλά είναι 30.000», δήλωσε χθες στη Μπραζίλια ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς.Σε στρατιωτικό επίπεδο, «πρέπει να πολεμήσουμε αμείλικτα το ΙΚ», δήλωσε ο Φαμπιούς σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Σίγουρα, είναι τέρατα, αλλά είναι 30.000», είπε.

    Ωστόσο, «θα ήταν αδιανόητο ένα μέτωπο χωρών όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Βρετανία, η Ρωσία, η Τουρκία και άλλες χώρες να μην κατορθώνουν να το εξουδετερώσουν», πρόσθεσε.«Όμως παράλληλα, πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση σε αυτόν τον πόλεμο (στη Συρία), στον οποίο έχουν σκοτωθεί 300.000 άνθρωποι, έχει προκαλέσει εκατομμύρια πρόσφυγες και έχει επιπτώσεις σε όλη την περιοχή, και τις βλέπουμε, σε όλο τον κόσμο» τόνισε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.Το σχέδιο για μια πολιτική μετάβαση στη Συρία που υιοθετήθηκε στη Βιένη, αντιπροσωπεύει από αυτή την άποψη «μια πρώτη αχτίδα» ελπίδας, πρόσθεσε ο Φαμπιούς.

    Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, συνοδευόμενος από τον Φαμπιούς θα έχει συνομιλίες για τη Συρία αύριο στην Ουάσινγκτον με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και την Πέμπτη στη Μόσχα με τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 November 2015 - 9:32:26 UTC