Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κύπρο ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης
  • [02] Σήμερα αναμένεται να εγκριθεί από τον ESM η εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της υποδόσης
  • [03] «Μέσα από την επιστήμη γνωρίζουμε καλύτερα τη δημιουργία του Θεού»
  • [04] Λ. Φαμπιούς: Τα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης ΙΚ «είναι τέρατα, αλλά είναι 30.000»
  • [05] Γερμανία: Το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων ζήτησε να τεθούν όρια στην υποδοχή προσφύγων στη χώρα
  • [06] Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με Άγγ. Μέρκελ και Β. Φάιμαν
  • [07] Ηλεκτρονικά τριαντάφυλλα δημιούργησε για πρώτη φορά μια Ελληνίδα επιστήμων της διασποράς
  • [08] Bitwalking: Το νέο ψηφιακό «νόμισμα του βαδιστή», όπου περπατάς και πληρώνεσαι

  • [01] Στην Κύπρο ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης

    Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του εκτός Ελλάδας από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του πραγματοποιεί σήμερα στη Λευκωσία ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης, έπειτα από πρόσκληση του Κυπρίου ομολόγου του Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος θα του επιδώσει τιμητικό μετάλλιο.

    Ο κ. Βούτσης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

    Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα προσφωνήσει το απόγευμα ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας της κυπριακής Βουλής.

    [02] Σήμερα αναμένεται να εγκριθεί από τον ESM η εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της υποδόσης

    Σήμερα,23 Νοεμβρίου αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της υποδόσης και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως είχε αναφέρει την περασμένη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου υψηλόβαθμος παράγοντας που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ οικονομικού επιτελείου και εκπροσώπων των θεσμών.

    Τη σχετική απόφαση για την εκταμίευση θα λάβει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), που θα συνεδριάσει στο περιθώριο του προγραμματισμένου, επίσης για σήμερα Eurogroup (σ.σ. έχει ως αντικείμενο τους προϋπολογισμούς των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

    [03] «Μέσα από την επιστήμη γνωρίζουμε καλύτερα τη δημιουργία του Θεού»

    Όποιος νιώθει ότι η θρησκευτική πίστη του απειλείται από την επιστήμη, δεν έχει πραγματική πίστη, λέει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αμερικανός ιησουίτης Γκάι Κονσολομάγκνο, ο νέος διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Βατικανού. Είναι γνωστός διεθνώς και ως «αστρονόμος του Πάπα», αν και ο ίδιος, όπως λέει, θεωρεί ανακριβή τον χαρακτηρισμό και προτιμά να αποκαλείται «αστρονόμος της Εκκλησίας».

    Ο 63χρονος ιησουίτης αστρονόμος τονίζει πως ο ρόλος του είναι να θυμίζει στον κόσμο πως η Καθολική Εκκλησία αγκαλιάζει την καλή επιστήμη. Τονίζει ακόμη πως μέσα από την επιστήμη μπορεί κανείς να γνωρίσει σε βάθος τη δημιουργία του Θεού και θυμίζει ότι ένας καθολικός μοναχός (Γκρέγκορ Μέντελ) και ένας καθολικός ιερέας (Ζορζ Λεμέτρ) έθεσαν τις βάσεις της γενετικής-κληρονομικότητας και της κοσμολογίας (θεωρία «Μπιγκ Μπανγκ»).

    Υπογραμμίζει ότι ο Θεός, όπως και η αγάπη ή η ομορφιά, δεν μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά, υποστηρίζει ότι πολλοί επιστήμονες πιστεύουν στον Θεό και δεν ανησυχεί για τις επιπτώσεις που θα είχε στην εκκλησία μια πιθανή μελλοντική συνάντηση με έναν εξωγήινο πολιτισμό.

    [04] Λ. Φαμπιούς: Τα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης ΙΚ «είναι τέρατα, αλλά είναι 30.000»

    Τα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι, «είναι τέρατα, αλλά είναι 30.000», δήλωσε χθες στη Μπραζίλια ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς.Σε στρατιωτικό επίπεδο, «πρέπει να πολεμήσουμε αμείλικτα το ΙΚ», δήλωσε ο Φαμπιούς σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Σίγουρα, είναι τέρατα, αλλά είναι 30.000», είπε.

    Ωστόσο, «θα ήταν αδιανόητο ένα μέτωπο χωρών όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Βρετανία, η Ρωσία, η Τουρκία και άλλες χώρες να μην κατορθώνουν να το εξουδετερώσουν», πρόσθεσε.«Όμως παράλληλα, πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση σε αυτόν τον πόλεμο (στη Συρία), στον οποίο έχουν σκοτωθεί 300.000 άνθρωποι, έχει προκαλέσει εκατομμύρια πρόσφυγες και έχει επιπτώσεις σε όλη την περιοχή, και τις βλέπουμε, σε όλο τον κόσμο» τόνισε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.Το σχέδιο για μια πολιτική μετάβαση στη Συρία που υιοθετήθηκε στη Βιένη, αντιπροσωπεύει από αυτή την άποψη «μια πρώτη αχτίδα» ελπίδας, πρόσθεσε ο Φαμπιούς.

    Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, συνοδευόμενος από τον Φαμπιούς θα έχει συνομιλίες για τη Συρία αύριο στην Ουάσινγκτον με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και την Πέμπτη στη Μόσχα με τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

    [05] Γερμανία: Το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων ζήτησε να τεθούν όρια στην υποδοχή προσφύγων στη χώρα

    Το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων στη Γερμανία ζήτησε να τεθεί όριο στην υποδοχή προσφύγων στη χώρα, καθώς, όπως εξήγησε, προέρχονται από κουλτούρες στις οποίες το μίσος και η μισαλλοδοξία είναι βασικά στοιχεία.«Αργά η γρήγορα θα αναγκαστούμε να θέσουμε ανώτατα όρια», δήλωσε ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Γιόζεφ Σούστερ μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt, ενώ τάχθηκε υπέρ και της ελεγχόμενης εισόδου προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία.

    Ο Σούστερ ανέφερε ως εξήγηση κυρίως τις προκλήσεις που εγείρει η ενσωμάτωση των προσφύγων. «Πολλοί πρόσφυγες φεύγουν από την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους και επιθυμούν να ζήσουν με ειρήνη και ελευθερία, παράλληλα όμως προέρχονται από κουλτούρες στις οποίες το μίσος και η μισαλλοδοξία είναι βασικά στοιχεία», είπε.

    [06] Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με Άγγ. Μέρκελ και Β. Φάιμαν

    Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν είχε την Κυριακή το απόγευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας ήταν το προσφυγικό ζήτημα.

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε, επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας και με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.Οι δύο άνδρες κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους αντάλλαξαν απόψεις για το μεταναστευτικό και συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συντονισμό ενόψει και ενδεχόμενης συνόδου ΕΕ - Τουρκίας για το συγκεκριμένο θέμα.

    [07] Ηλεκτρονικά τριαντάφυλλα δημιούργησε για πρώτη φορά μια Ελληνίδα επιστήμων της διασποράς

    Στο μέλλον μπορεί να καλλιεργούμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στον κήπο μας! Ερευνητές στη Σουηδία, μεταξύ των οποίων κεντρικό ρόλο είχε μία Ελληνίδα, ανέπτυξαν ηλεκτρονικά φυτά, καθώς κατάφεραν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν ψηφιακά και αναλογικά κυκλώματα με σύρματα και τρανζίστορ μέσα σε ζωντανά τριαντάφυλλα. 'Ανοιξαν έτσι το δρόμο για ένα πιθανό μελλοντικό «πάντρεμα» των φυτών και των ηλεκτρονικών υπολογιστών με...άρωμα επιστημονικής φαντασίας.

    Οι επιστήμονες του Εργαστηρίου Οργανικών Ηλεκτρονικών του Πανεπιστημίου του Λινκέπινγκ, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάγκνους Μπέργκρεν και την δρα Ελένη Σταυρινίδου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science Advances» χρησιμοποίησαν το αγγειακό σύστημα (ξύλημα) και τα φύλλα των τριαντάφυλλων για να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά κυκλώματα.Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η δημιουργία ηλεκτρονικών φυτών (ή κυβερνο-φυτών) μπορεί να έχει διάφορες μελλοντικές εφαρμογές στο πεδίο των βιοηλεκτρονικών. Η προσθήκη ηλεκτρονικών συστατικών στα φυτά ανοίγει τον δρόμο για να συνδυασθούν τα ηλεκτρονικά σήματα με τις βιοχημικές διαδικασίες του φυτού.

    [08] Bitwalking: Το νέο ψηφιακό «νόμισμα του βαδιστή», όπου περπατάς και πληρώνεσαι

    Ένα νέο ψηφιακό κρυπτο-νόμισμα επιβραβεύει την κίνηση, καθώς όσο περισσότερο περπατά κανείς, τόσα περισσότερα «χρήματα» βγάζει. Πρόκειται για το Bitwalking, που δημιουργήθηκε με στόχο να δώσει οικονομικά κίνητρα στους ανθρώπους να σηκωθούν από τον καναπέ και να διατηρήσουν τη φυσική κατάστασή τους.

    Μία εφαρμογή σε «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο καταγράφει τα βήματα του κατόχου και «πιστώνει» τον λογαριασμό του με ένα BW (Bitwalking) για κάθε 10.000 βήματα (περίπου οκτώ χιλιόμετρα), σύμφωνα με το BBC. Οι χρήστες θα μπορούν, σε πρώτη φάση, να αγοράζουν προϊόντα από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, στο οποίο οι τιμές θα είναι ίδιες σε κανονικά δολάρια και σε BW.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 November 2015 - 7:32:21 UTC