Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: Συνεδριάζει η ΚΕΦΕ το μεσημέρι για τα διαδικαστικά της εκλογής προέδρου
  • [02] Παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [03] Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης Τζιτζικώστα από τη θέση του Περιφερειάρχη
  • [04] Πρέπει να πέσουν κεφάλια γι' αυτό που έγινε, είπε ο Κ. Γκιουλέκας, στο «Πρακτορείο 104,9 FM»
  • [05] Ράνια Αντωνοπούλου: Προγράμματα για 104.000 ανέργους σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας
  • [06] Αρνητικές αποδόσεις έχουν ομόλογα χωρών της ευρωζώνης ύψους άνω των 2 τρισ. δολαρίων
  • [07] Τρ. Αλεξιάδης: Στη Βουλή, εντός του 2015, οι ρυθμίσεις για αδήλωτα εισοδήματα και περιουσιολόγιο
  • [08] Pfizer και η Allergan πραγματοποιούν τη μεγαλύτερη ιστορικά συμφωνία συγχώνευσης στον φαρμακευτικό κλάδο
  • [09] Κοινός στόχος Ολάντ και Κάμερον, η εξουδετέρωση του Ισλαμικού Κράτους
  • [10] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό
  • [11] Κάνουν λάθος όσοι εμπλέκουν τον Α. Σαμαρά με κουτοπονηριές, αναφέρουν συνεργάτες του
  • [12] Την παραίτησή του υπέβαλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
  • [13] Μετατίθενται χρονικά τρία «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων
  • [14] Ζέκα: «Ήταν πόλεμος, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει δραστικές αποφάσεις μία για πάντα»

  • [01] ΝΔ: Συνεδριάζει η ΚΕΦΕ το μεσημέρι για τα διαδικαστικά της εκλογής προέδρου

    Σε νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΔ, θα καταβληθεί προσπάθεια να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία για τον επανακαθορισμό ημερομηνίας εκλογών αλλά και την εξεύρεση νέας εταιρείας που θα φέρει επιτυχώς σε πέρας τη διαδικασία.

    Μέχρι στιγμής πάντως παραμένει άγνωστη η στάση που θα τηρήσει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και επικεφαλής της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος, την παραίτηση του οποίου έχουν ζητήσει και οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί του κόμματος.

    Διαβάστε επίσης:

    Την πρόθεσή της να μη συμμετάσχει στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ εξέφρασε η Μ. Ασημακοπούλου

    [02] Παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής το συντομότερο δυνατό και τονίζει πως δυσκολεύεται να καταλάβει αν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραιτήθηκε ή όχι, αν η ΝΔ έχει μεταβατικό πρόεδρο ή όχι.

    Παράλληλα, ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ξεκαθαρίζοντας ότι δεν εξαρτά αυτή την ενέργειά του από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοι του.

    Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που έστειλε στον κ. Μεϊμαράκη στις 11 Νοεμβρίου με την οποία επεσήμανε ότι η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών βαρύνει πρωτίστως τον πρόεδρο του κόμματος.

    Από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη, σημειώνουν ότι στην εν λόγω επιστολή, το κείμενο της οποίας δημοσιοποίησε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης δεν απάντησε ποτέ.

    Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από την ΚΕΦΕ, παρά τις προφανείς αδυναμίες της, όπως αναφέρει, να δώσει μια λύση ώστε η εκλογή να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν δίχως το κόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά.

    "Το σύνθημα μου "Η ΝΔ από την αρχή σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ" συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    [03] Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης Τζιτζικώστα από τη θέση του Περιφερειάρχη

    Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Απόστολου Τζιτζικώστα από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα.

    Όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμιά σχέση με το χθεσινό φιάσκο. Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ. (Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης) είναι διορισμένοι στις θέσεις που κατέχουν, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας εκλεγμένος. Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη, μετά το χθεσινό φιάσκο και δεν την είχε ζητήσει τις προηγούμενες πενήντα μέρες. Επίσης, οι πολίτες καταλογίζουν ευθύνες στον κ. Μεϊμαράκη για το φιάσκο».

    [04] Πρέπει να πέσουν κεφάλια γι' αυτό που έγινε, είπε ο Κ. Γκιουλέκας, στο «Πρακτορείο 104,9 FM»

    «Είναι μια ζημία που υπέστη η εικόνα και το κύρος της ΝΔ, κάτι που στο κάτω-κάτω δεν της αξίζει. Γι' αυτόπρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και να αποδοθούν, να πέσουν κεφάλια γι αυτό το οποίο έγινε» είπε ο βουλευτής του κόμματος, Κώστας Γκιουλέκας, σχολιάζοντας τη χθεσινή ακύρωση της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας.

    Ο κ. Γκιουλέκας, μιλώντας στην εκπομπή Καθημερινά των Χρήστου Μάτη και Νικόλ Καζαντζίδου, είπε πως συντάσσεται με την πρόταση των 16 συναδέλφων του για άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας και προτείνει να «παγώσει» η διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου για να μην επαναληφθεί και πάλι το ίδιο πρόβλημα.

    «Θεωρώ ότι πρέπει να παγώσουν οι διαδικασίες για κάποιο διάστημα προκειμένου να είμαστε έτοιμοι, όταν θα ξανακαλέσουμε τον κόσμο για να μην πάθουμε το χθεσινό φιάσκο» ανάφερε χαρακτηριστικά.

    [05] Ράνια Αντωνοπούλου: Προγράμματα για 104.000 ανέργους σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας

    Αύξηση της απασχόλησης κατά 5,3% καταγράφεται για το 2015 από την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου που παρουσίασε σήμερα η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

    Η αύξηση αυτή μεταφράζεται σε 32.824 νέες θέσεις εργασίας στο εμπόριο μετά από πέντε χρόνια (2009-2014) διαρκούς μείωσης της απασχόλησης. Έτσι σήμερα στο εμπόριο απασχολούνται 657.319 άτομα που σημαίνει ότι η απασχόληση έχει επανέλθει στα επίπεδα του 1997.

    Μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΕΣΕΕ που παρουσιάστηκε η έκθεση, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου σημείωσε: "για να πάμε στην επόμενη μέρα πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη. Είναι πατριωτικό καθήκον για εργοδότες, συνδικαλιστικές οργανώσεις και κράτος"

    Από τα υπόλοιπα στοιχεία της έκθεσης προκύπτει ότι για το 2016 προβλέπεται στασιμότητα στην απασχόλησης, ενώ για πρώτη φορά διακρίνεται σαφής ανάσχεση των λουκέτων στις επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά στα λουκέτα υπογραμμίζεται ότι το ποσοστό των επιχειρηματιών που πιθανολογούν ότι θα κλείσουν την επιχείρησή τους μειώνεται για πρώτη χρονιά ενώ παράλληλα σε κεντρικές αγορές της χώρας παρουσιάζεται μία στασιμότητα στο φαινόμενο των λουκέτων.

    Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου στην ομιλία της, επεσήμανε τη συμβολή των κοινωνικών εταίρων στην ανόρθωση της οικονομίας.

    Η επαναφορά των άνεργων πολιτών στην αγορά εργασίας είναι βασικό ζητούμενο για την κυβέρνηση, όπως είπε η ίδια, γι' αυτό και μέσω των προγραμμάτων του υπουργείου Εργασίας το επόμενο διάστημα σχεδιάζεται η ανακοίνωση προγραμμάτων για την απασχόληση 104.000 ανέργων για εγγυημένη απασχόληση 6-12 μηνών με κάλυψη σε επαγγέλματα από όλους τους τομείς της οικονομίας με την κάλυψη του μισθολογικού κόστους μέχρι 450 ευρώ. Επίσης γίνεται έρευνα για τα επαγγέλματα που θα έχουν ζήτηση τα επόμενα χρόνια ώστε να είναι οχευμένοι οι πόροι της ΕΕ ενώ τα προγράμματα θα έχουν όλα πλέον μετρήσιμο αποτέλεσμα.

    [06] Αρνητικές αποδόσεις έχουν ομόλογα χωρών της ευρωζώνης ύψους άνω των 2 τρισ. δολαρίων

    Αρνητικές αποδόσεις έχουν κρατικά ομόλογα χωρών της Ευρωζώνης, συνολικού ύψους άνω των 2 τρις. δολαρίων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

    Οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να αυξηθεί γρήγορα ο πληθωρισμός. Η δήλωση αυτή του Ντράγκι, που θύμισε τη φρασεολογία που χρησιμοποίησε το 2012, όταν είχε δεσμευθεί να κάνει «ό,τι χρειάζεται» για να διατηρηθεί το ευρώ, παγίωσε τις προβλέψεις των επενδυτών για τη λήψη νέων μέτρων στήριξης από την ΕΚΤ στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της στις 3 Δεκεμβρίου. Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε σήμερα σε χαμηλό επίπεδο επτά μηνών, στα 1,0605 δολάρια, ενώ πριν από λίγο διαμορφωνόταν στα 1,0632 δολάρια.

    Οι αγορές έχουν ενσωματώσει στις αποτιμήσεις τους τώρα μία περαιτέρω μείωση του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων της ΕΚΤ κατά 10 μονάδες βάσης (στο -0,30%), σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, ενώ μία σειρά τραπεζών, από τη Citigroup έως τη Goldman Sachs, προβλέπουν την αύξηση ή χρονική παράταση του προγράμματος αγορών ομολόγων της ΕΚΤ, ύψους 1,1 τρις. ευρώ.

    [07] Τρ. Αλεξιάδης: Στη Βουλή, εντός του 2015, οι ρυθμίσεις για αδήλωτα εισοδήματα και περιουσιολόγιο

    Εντός του 2015 θα έλθουν στην Βουλή οι ρυθμίσεις για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και για το Περιουσιολόγιο, δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.Ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι θα δοθεί η τελευταία δυνατότητα στους πολίτες να δηλώσουν εισοδήματα που έχουν στο εσωτερικό ή και στο εξωτερικό και δεν έχουν συμπεριλάβει στις φορολογικές τους δηλώσεις. Σημείωσε πως οι συντελεστές δεν θα πολύ μεγάλοι, ούτε και χαριστικοί, με στόχο να προσελκυστούν εισοδήματα.

    Εξήγησε ότι πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία γιατί, με βάση το περιουσιολόγιο όταν θα εντοπίζονται εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν δηλωθεί θα δεσμεύονται, θα ξεκινά φορολογικός έλεγχος και θα αποδίδονται στον κάτοχο όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος και εφόσον δικαιολογούνται από τα εισοδήματα του. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν στο περιουσιολόγιο «μια βέρα ή ένα δακτυλίδι της γιαγιάς».

    Εξήγησε ότι, έτσι θα κάνουν όλοι οι πολίτες μια νέα αρχή με την εφορία και δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.Μίλησε, επίσης, για έναν ενιαίο φόρο στα ακίνητα που θα εφαρμοστεί στο μέλλον όπου θα ληφθούν υπόψη οι εμπορικές αξίες. Σε ότι αφορά το αφορολόγητο τόνισε ότι θα αυξάνεται, με βάση τη χρήση πλαστικού χρήματος.

    [08] Pfizer και η Allergan πραγματοποιούν τη μεγαλύτερη ιστορικά συμφωνία συγχώνευσης στον φαρμακευτικό κλάδο

    Ίσως και εντός της ημέρας να ανακοινώσουν η Pfizer και η Allergan τη συμφωνία άνω των 150 δισεκ. δολαρίων για τη συγχώνευση τους, σύμφωνα με πηγή με γνώση του θέματος που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, δημιουργώντας μια φαρμακοβιομηχανία μεγαθήριο με προϊόντα όπως το Viagra και το Botox και φορολογική έδρα με χαμηλούς συντελεστές.

    Η Pfizer θα ανταλλάξει 11,3 μετοχές για κάθε μετοχή της Allergan, δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι οι μέτοχοι της Pfizer θα λάβουν και ένα μικρό ποσό σε μετρητά.

    Η συναλλαγή είναι με τέτοιο τρόπο δομημένη ώστε η Allergan, που έχει ως έδρα της το Δουβλίνο, τεχνικά να εξαγοράζει το μεγαλύτερο εταίρο της, μια κίνηση που θα διευκολύνει την εταιρία να μεταφέρει τη φορολογική της έδρα σε μια χώρα χαμηλότερου κόστους.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Ίαν Ριντ θα είναι επικεφαλής της νέας εταιρίας, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Allergan Μπρεντ Σόντερς επίσης να βρίσκεται σε υψηλή θέση, είπε η πηγή.

    [09] Κοινός στόχος Ολάντ και Κάμερον, η εξουδετέρωση του Ισλαμικού Κράτους

    Ο στρατιωτικός στόχος στη Συρία και στο Ιράκ είναι η πρόκληση της «μεγαλύτερης δυνατής βλάβης» στο Ισλαμικό Κράτος δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, επιβεβαιώνοντας ότι η Γαλλία θα ενισχύσει τις αεροπορικές της επιδρομές στις δύο χώρες.

    «Είμαστε πεπεισμένοι ότι οφείλουμε να συνεχίζουμε να πλήττουμε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Θα ενισχύσουμε τα πλήγματα, θα επιλέξουμε στόχους που θα προκαλέσουν τη μεγαλύτερη δυνατή βλάβη σε αυτόν τον στρατό των τρομοκρατών», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, μετά τις συνομιλίες τους στο προεδρικό μέγαρο, αναφερόμενος «στις κοινές υποχρεώσεις» που το Παρίσι και το Λονδίνο έχουν σε αυτό το θέμα.

    Από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε πεπεισμένος ότι η Βρετανία οφείλει να πραγματοποιήσει μαζί με τη Γαλλία και άλλους εταίρους αεροπορικές επιδρομές στην προσπάθεια εξουδετέρωσης του Ισλαμικού Κράτους.

    Ο Κάμερον πρόσθεσε ότι θα εντείνει τις προσπάθειες για την ανταλλαγή πληροφοριών με τη Γαλλία και άλλους ευρωπαίους εταίρους.

    [10] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό

    Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, «για τα αυτονόητα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών» όπως αναφέρουν.

    Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Τρίτη 24 Νοεμβρίου, θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό των ταμείων στη Γενική Εφημερία, ώστε «να μην πληρώνουν στα επείγοντα οι ανασφάλιστοι, αλλά και οι ασφαλισμένοι των οποίων οι εξετάσεις δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ».

    Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας κορυφώνονται στις 2 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή τους στην πανυγειονομική απεργία που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και συγκέντρωση στις 12:00 στο υπουργείο Υγείας.

    [11] Κάνουν λάθος όσοι εμπλέκουν τον Α. Σαμαρά με κουτοπονηριές, αναφέρουν συνεργάτες του

    Με αφορμή τις εξελίξεις στη ΝΔ, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αναφέρουν τα εξής:

    «Ο λαός της ΝΔ ένιωσε χθες πρωτοφανή προσβολή και απογοήτευση. Όσοι έχουν ευθύνες για ό,τι συνέβη οφείλουν να τις αναλάβουν και όχι να τις μεταθέτουν αλλού. Ο Αντώνης Σαμαράς καμία απολύτως εμπλοκή δεν έχει σε όλα αυτά. Κάνουν λάθος όσοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν με κουτοπονηριές, ανοησίες και ψέματα. Τι εξυπηρετούν; Γιατί το κάνουν; Γιατί εμπλέκουν τον Αντώνη Σαμαρά με μια εταιρεία πληροφορικής που συνεργάζεται με τη ΝΔ ήδη από την εποχή που ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος; Τι εξυπηρετεί η εμπλοκή και συνεργατών του κ. Σαμαρά οι οποίοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτή την εταιρεία; Τι εξυπηρετούν όλα αυτά τα ψέματα; Όμως, αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα του κόμματος και η ομαλή ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών. Να μην ξεχνάει κανείς, ότι ο αντίπαλος είναι αλλού».

    [12] Την παραίτησή του υπέβαλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

    Την παραίτησή του υπέβαλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εξαπολύοντας επίθεση κατά των συνυποψήφιων του αλλά και στελεχών του κόμματος για τη στάση που κράτησαν το τελευταίο 24ωρο.

    Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε πως θα καλέσει τον γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη και θα του ζητήσει να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για να υπάρξει μεταβατικός πρόεδρος, ενώ ζήτησε και την άμεση προσφυγή στις κάλπες. Κάλεσε παράλληλα και τους συνυποψήφιους του να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. Ήδη ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας μέσω κύκλων του χαρακτηρίζει προσχηματική την απόφαση του κ. Μεϊμαράκη και ξεκαθαρίζει πως δεν θα παραιτηθεί από την Περιφέρεια.

    Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως ανέλαβε τα καθήκοντα του μεταβατικού προέδρου σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Όπως είπε στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου προσήλθε με σεβασμό στους συνυποψήφιους του και στη διαδικασία γι αυτό και δεν απάντησε και σε προκλήσεις που δέχτηκε. «Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν πως η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες τους οποίους πληγώσαμε. Και ενώ είμαστε όλοι μαζί στη ΝΔ στο ίδιο καράβι και ενώ θα έπρεπε να βρούμε αμέσως τον τρόπο που όλοι μαζί θα βρίσκαμε να προχωρήσουμε μπροστά, μερικοί συνάδερφοι βρήκαν αυτή την τεχνική βλάβη ως πεδίο προσωπικής επίθεσης ενώ και οι ίδιοι βρίσκονταν στην ΚΕΦΕ και γνώριζαν εξ ολοκλήρου τα πάντα».

    Υποστήριξε πως το θέμα ήταν απολύτως τεχνικό και δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί. «Όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρία, το βρίσκω πολύ υποκριτικό να δείχνουν χθες ότι δεν γνώριζαν και να ζητούν την παραίτηση του προέδρου, ο οποίος με τα τεχνικά ζητήματα δεν είχε σχέση». Άφησε άφησε αιχμές κατά του γραμματέα του κόμματος, του γενικού διευθυντή και του υπεύθυνου Μηχανοργάνωσης και επεσήμανε πως υπουργοί της κυβέρνησης γνώριζαν την εταιρία. «Άκουσα τον κ. Βορίδη να λέει πως θα πρέπει να ζητήσω μία συγγνώμη, ήταν υπουργός της κυβέρνησης και την ήξερε την εταιρία και είχε και δικηγορικές σχέσεις μαζί της και πρέπει να πω πως οι άρτι αφιχθέντες πρέπει να σέβονται την προσφορά όλων εκείνων που 41 χρόνια έχουν δώσει τη ζωή τους στο κόμμα για να τους υποδεχθεί». Μάλιστα, ανέφερε πως και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη του για την εταιρία. « Αντί να δούμε πώς θα σώσουμε το καράβι, αυτοί γίνονται πολύ μικροί και βάζουν πεδίο αντιπαράθεσης και ζητούν την παραίτησή μου;» διερωτήθηκε.

    Ο κ. Μειμαράκης, υποστήριξε πως η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου δεν τον συγκίνησε ποτέ. « Είπα να την παραδώσω και τον Αύγουστο και κανείς δεν ήθελε» είπε χαρακτηριστικά. «Εγώ είμαι έτοιμος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού, θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν παραιτούμαι από τη διαδικασία που ξεκίνησε και κανείς να μην διανοηθεί να τη σταματήσει, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου μου προκαλούσε προβλήματα» είπε.

    «Εγώ θα ζητήσω από τον κ. Πλακιωτάκη, ή αν θέλουν κάποιον άλλο να γίνει ο μεταβατικός Πρόεδρος από σήμερα και να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία η οποία θα πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατόν» ξεκαθάρισε τέλος, και κάλεσε τον κ. Πλακιωτάκη να του παραδώσει την καρέκλα από τώρα: «Εγώ δεν είμαι γατζωμένος στην καρέκλα» κατέληξε.

    [13] Μετατίθενται χρονικά τρία «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων

    Τρία «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και δανειστών, τα οποία είναι η αύξηση του συντελεστή φορολογίας των αγροτών, η νέα φορολογική κλίμακα των ενοικίων και η ενσωμάτωσης της έκτακτης εισφοράς στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος μετατίθενται χρονικά, το πιθανότερο, για το επόμενο έτος.

    Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι τα τρία αυτά θέματα δεν θα περιλαμβάνονται στη λίστα των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας, που απομένει από τη δόση των 3 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το Euroworking Group, στη συνεδρίασή του το Σάββατο, έκρινε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την ελληνική κυβέρνηση η πρώτη λίστα των προαπαιτούμενων που είχε συνδεθεί με τα πρώτα 2 δισ. ευρώ της δόσης προς τη χώρα μας. Και έτσι σήμερα ο ESM αναμένεται να αποφασίσει την εκταμίευση του ποσού αυτού μαζί με το μέρος των κεφαλαίων από τα 10 δισ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    Η δεύτερη λίστα των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ, αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς αλλά σύμφωνα τις πληροφορίες η ελληνική πλευρά φέρεται να έχει εξασφαλίσει παράταση για τα τρία αυτά θέματα. Ωστόσο, στη δεύτερη αυτή λίστα των προαπαιτούμενων θα περιλαμβάνονται θέματα που έχουν σχέση με τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, τον ΑΔΜΗΕ, την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο.

    Ειδικά για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο υπάρχει ρητή αναφορά στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή. Όπως αναφέρεται, η μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων θα πραγματοποιείται ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευσης και η ένταξη τους στα μισθολογικά κλιμάκια θα καθορίζεται ανάλογα με τον χρόνο υπηρεσίας και τα τυπικά τους προσόντα ή την κατοχή θέσης ευθύνης.

    «Προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη αποσυμπίεση σε όλο το μισθολογικό φάσμα, η μισθολογική εξέλιξη συντελείται με διαφορετικό τρόπο στις υπάρχουσες κατηγορίες των υπαλλήλων, ενισχύονται τα επιδόματα θέσης ευθύνης αλλά και η διασύνδεση ενός μέρους των αποδοχών του υπαλλήλου με την περιγραφή των καθηκόντων κάθε θέσης εργασίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

    [14] Ζέκα: «Ήταν πόλεμος, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει δραστικές αποφάσεις μία για πάντα»

    Την επιτακτική ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση ή η ομοσπονδία να πάρουν δραστικές αποφάσεις για το καλό του ποδοσφαίρου, μετά τα γεγονότα που οδήγησαν στην αναβολή του ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, υπογράμμισε ο αρχηγός των "πρασίνων", Ζέκα. «Έμοιαζε σαν ένα σκηνικό πολέμου» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην παίκτης της Σετούμπαλ, μιλώντας στην εφημερίδα της πατρίδας του "Record" και συνέχισε:

    «Ξέρω ότι και την περασμένη σεζόν υπήρχε αναταραχή, αλλά τότε ήταν διαφορετικά, γιατί υπήρχαν προβοκάτσιες. Ρίχτηκαν φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο και βρήκαν ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Είναι λυπηρό, αυτά δεν έπρεπε να συμβούν. Υπήρχαν πολλά παιδιά στο γήπεδο και η ελληνική κυβέρνηση ή η ομοσπονδία θα πρέπει να τα λάβουν σοβαρά υπόψη μία για πάντα. Πρέπει να τοποθετηθούν σε αυτό, να πάρουν δραστικές αποφάσεις εάν είναι δυνατό και όχι μόνο γι? αυτό το παιχνίδι. Είναι για το καλό του ποδοσφαίρου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 November 2015 - 11:32:43 UTC