Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ θα είμαστε εγγυητές για το αύριο
  • [02] Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει την πολιτική, εκλογική και κοινοβουλευτική του δύναμη, δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας
  • [03] Συγχαρητήρια Φ. Γεννηματά προς τον Αλ.Τσίπρα
  • [04] Δ. Παπαδημούλης:Ο κόσμος έστειλε ισχυρό μήνυμα στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Συγχαρητήρια Ευρωπαίων ηγετών προς τον Αλέξη Τσίπρα
  • [06] Πάμπλο Ιγκλέσιας: «Συγχαρητήρια καλή δύναμη φίλε»
  • [07] Στην Αθήνα τις προσεχείς εβδομάδες ο Ολάντ
  • [08] Ο Μάρτιν Σουλτς συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα
  • [09] Π. Λαφαζάνης: Χάσαμε μία μάχη αλλά ο αγώνας συνεχίζεται
  • [10] Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Βουλή
  • [11] Στα γραφεία των ΑΝΕΛ προσήλθε ο Πάνος Καμμένος
  • [12] Στο 7,5% εκτιμάται η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ
  • [13] Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 3η φορά από το 2009 η Ισπανία

  • [01] Π. Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ θα είμαστε εγγυητές για το αύριο

    «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είμαστε οι εγγυητές για το αύριο» τόνισε σε δηλώσεις του από τα γραφεία του κόμματοςο Πάνος Καμμένος.

    Ο λαός έδωσε μία πατριωτική ψήφο εμπιστοσύνης στο αύριο, προσέθεσε ο κ. Καμμένος και σημείωσε πως «προχωράμε στη νέα διακυβέρνηση που έχει στόχο την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση». Σε λίγη ώρα αναμένεται να συναντήσει, όπως προανήγγειλε ,τον Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας ότι «από αύριο το πρωί θα ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια»

    [02] Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει την πολιτική, εκλογική και κοινοβουλευτική του δύναμη, δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας

    «Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες που το τίμησαν με την ψήφο τους στις σημερινές εκλογές, όσους και όσες αγνόησαν εκβιαστικά διλήμματα, ξεπέρασαν αναστολές, επιμέρους επιφυλάξεις και συναντήθηκαν με το ΚΚΕ», ανέφερε στην αρχή των δηλώσεών του, ο Γ.Γ. της ΚΕ του κόμματος, Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει την πολιτική, εκλογική και κοινοβουλευτική του δύναμη στην «τιτάνια προσπάθεια που πραγματικά πρέπει να κάνουμε το επόμενο διάστημα για τη συνολική ανασύνταξη, ενδυνάμωση του εργατικού-λαϊκού κινήματος, για την οικοδόμηση μιας μεγάλης κοινωνικής-λαϊκής συμμαχίας».

    «Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που ο αγώνας της ενάντια στα μνημόνια είναι ταυτόχρονα και συνεπής αγώνας ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που τα γεννά και τις λυκοσυμμαχίες που φέρνουν μόνο νέα δεινά στο λαό, τη χώρα και τη νεολαία», πρόσθεσε.

    Το ΚΚΕ θα σταθεί, όπως πάντα, στο πλευρό του λαού, «σταθερά απέναντι σε κάθε κυβέρνηση που είναι έτοιμη να υλοποιήσει το βάρβαρο μνημόνιο και να στείλει το λογαριασμό στο λαό με νέα μέτρα-φωτιά: ΕΝΦΙΑ, βαριά φορολογία που θα γονατίσει τον εργάτη, τον υπάλληλο, τον αυτοαπασχολούμενο, τον επαγγελματία, τον αγρότη, τη σύνταξη μετά τα 67, την κατάργηση του ΕΚΑΣ από τις αρχές του 2016, το πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία και άλλα μέτρα που δεν έχουν τελειωμό».

    [03] Συγχαρητήρια Φ. Γεννηματά προς τον Αλ.Τσίπρα

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, τηλεφώνησε πριν από λίγο στον Αλέξη Τσίπρα και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη. Του επισήμανε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα ασκήσει στη Βουλή εποικοδομητική αντιπολίτευση.

    Λίγο νωρίτερα πληροφορίες έκαναν λόγο για ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ , που με τη συνεργασία τους ως Δημοκρατική Συμπαράταξη, ανέβασαν τα εκλογικά ποοσοστά κατά δύο μονάδες και αύξησαν τη κοινοβουλευτική δύναμη τους από 13 σε 17 βουλευτές, καθώς εκλέγεται και βουλευτής Επικρατείας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

    Οι πρώτες εκτιμήσεις για το κυβερνητικό σχήμα αναφέρουν ότι θα είναι θνησιγενής σύντομα αν δεν συμπράξει και το δεύτερο κόμμα ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρόκειται να ασκήσει αντιπολίτευση για τη δίκαιη εφαρμογή του μνημονίου.

    [04] Δ. Παπαδημούλης:Ο κόσμος έστειλε ισχυρό μήνυμα στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ

    Ο κόσμος έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης, απέκρουσε το σενάριο της αριστερής παρένθεσης και περιμένει από εμάς μετρήσιμα αποτελέσματα, δήλωσε μιλώντας στο STAR για το εκλογικό αποτέλεσμα ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

    «Παρά το γεγονός ότι ψηφίσαμε μια πολύ δύσκολη συμφωνία ο κόσμος είπε και στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Τσίπρα σου δίνω τη δυνατότητα να προχωρήσεις να δείξεις τι μπορείς να κάνεις στη στήριξη των αδυνάτων, στη φοροδιαφυγή, στο σπάσιμο της διαπλοκής, στο σπάσιμο των καρτέλ και τώρα πια, επειδή πολύς κόσμος που μας ψήφισε, μας ψήφισε κριτικά, μας έδωσε κριτική στήριξη, για να μην δικαιώσει την αριστερή παρένθεση, επειδή δεν ήθελε την παλινόρθωση μιας δεξιάς που δεν είχε αλλάξει σε τίποτα εκτός από τον αρχηγό της», είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης και υπογράμμισε ότι οι πολίτες ζητούν από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ μετρήσιμο έργο, προσεκτική επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τα καίρια πόστα και αξιολογεί και τα λάθη που έγιναν.

    Ανέφερε ακόμη ότι με δεδομένη την υπογραφή μιας δύσκολης συμφωνίας και τη διάσπαση που προηγήθηκε το αποτέλεσμα συνιστά θρίαμβο και προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα και για τον ΣΥΡΙΖΑ.

    [05] Συγχαρητήρια Ευρωπαίων ηγετών προς τον Αλέξη Τσίπρα

    Σειρά συγχαρητήριων τηλεφωνημάτων δέχτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, έως τώρα τον κ. Τσίπρα έχουν συγχαρεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Επιπλέον, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

    Ακόμη, με τον κ. Τσίπρα επικοινώνησε προκειμένου να τον συγχαρεί ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, του είπε ότι ήταν επιλογή σταθερότητας αλλά και για την προοπτική της επίλυσης του κυπριακού ζητήματος. Επίσης, ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να τον εκπροσωπήσει στην έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, την Τετάρτη, καθώς ο ίδιος δεν θα μπορεί να παραστεί.

    [06] Πάμπλο Ιγκλέσιας: «Συγχαρητήρια καλή δύναμη φίλε»

    Τα συγχαρητήρια του μέσω tweet έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής των podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας: «Οι Έλληνες λένε ξεκάθαρα ποιον θέλουν για πρωθυπουργό. Συγχαρητήρια, καλή δύναμη φίλε»

    Νωρίτερα ο κ Τσίπρας με ανάρτησή του στοστο twitter έγραψε:«Μπροστά μας ανοίγεται ο δρόμος της δουλειάς και των αγώνων», ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα το οποίο συνοδέυτηκε με φωτογραφία που απεικονίζει τη θάλασσα. Πρόκειται για τους στίχους από το τραγούδι «Ταξίδι στα Κύθηρα».

    [07] Στην Αθήνα τις προσεχείς εβδομάδες ο Ολάντ

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ χαιρέτισε «μία σημαντική επιτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα», κάνοντας λόγο για «ένα σημαντικό μήνυμα για την ευρωπαϊκή αριστερά».

    «Η Ελλάδα θα γνωρίσει μία περίοδο σταθερότητας με μία στέρεη πλειοψηφία», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ταγγέρη ο Φρανσουά Ολάντ προσθέτοντας ότι θα επισκεφθεί «αναμφίβολα την Αθήνα τις προσεχείς εβδομάδες».

    [08] Ο Μάρτιν Σουλτς συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

    «Μόλις συνεχάρην τον @tsipras για την νίκη του #Syriza .Τώρα είναι γρήγορα αναγκαία μία σταθερή κυβέρνηση έτοιμη να αναλάβει δράση», αναφέρεται στο μήνυμα του Μάρτιν Σουλτς στο Twitter.

    [09] Π. Λαφαζάνης: Χάσαμε μία μάχη αλλά ο αγώνας συνεχίζεται

    Χάσαμε μια μάχη αλλά ο αγώνας συνεχίζεται δήλωσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης διότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας και ευχαρίστησε τις χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες που έδωσαν την ψήφο τους στην Λαϊκή Ενότητα και τα στελέχη που πλαισίωσαν με ανιδιοτέλεια τα ψηφοδέλτια και έδωσαν τον αγώνα τους.

    [10] Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Βουλή

    Στις 145 έδρες (έναντι 149 στις εκλογές του Ιανουαρίου) φέρεται να διαμορφώνεται η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ με καταμετρημένο σχεδόν το 50% της επικράτειας, ποσοστό που αποτελεί το ελάχιστο αποδεκτό για ασφαλή εκτίμηση ειδικότερα αν τελικά η Λαϊκή Ενότητα δεν καταφέρει να εισέλθει στη Βουλή.

    Οι υποψήφιοι των σημαντικότερων εκλογικών περιφερειών που φέρονται να επιτυγχάνουν την εκλογή τους στη Βουλή είναι οι εξής:

    Α΄ Αθηνών (4): Αλέξανδρος Φλαμπουράρης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Νίκος Βούτσης και Νίκος Φίλης

    Β΄ Αθηνών (18): Ευκλείδης Τσακαλώτος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Παππάς, Γιάννης Μπαλάφας, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Ξυδάκης, Νίκος Τόσκας, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Γιώργος Δημαράς, Γιάννης Θεωνάς, Χρήστος Σπίρτζης, Βασιλική Κατριβάνου, Χαρά Καφαντάρη, Γιάννης Τσιρώνης Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία, Στάθης Παναγούλης και Γιώργος Κυρίτσης

    Α΄ Πειραιώς (5): Θεόδωρος Δρίτσας, Ελένη Σταματάκη, Κώστας Δουζίνας, Γεωργία Γεννιά και Πανάγος Γεωργόπουλος

    Β΄ Πειραιώς (3): Δημήτρης Βίτσας, Νίνα Κασιμάτη και Εύη Καρακώστα

    Αττικής (5): Αριστείδης Μπαλτάς, Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας και Γιάννης Δέδες

    Α΄ Θεσσαλονίκης (6): Νίκος Παρασκευόπουλος, Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλος Μηταφίδης και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

    Β΄ Θεσσαλονίκης (2): Σωκράτης Φάμελλος και Δημήρης Μάρδας

    Αχαΐας (3): Σία Αναγνωστοπούλου, Κωνσταντίνος Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης

    Ηρακλείου (5): Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Μιχαήλ Κλάδος. Εάν ο κ. Τσίπρας επιλέξει την έδρα της Λάρισας τότε εκλέγεται και η Φανή Κουτσουμπού - Παπαδάκη

    Λαρίσης (2): Αλέξης Τσίπρας και Άννα Βαγενά. Εάν ο κ. Τσίπρας επιλέξει την έδρα του Ηρακλείου τότε εκλέγεται και ο Νίκος Παπαδόπουλος

    Αιτωλοακαρνανίας (3): Γιώργος Βαρεμένος, Μαρία Τριανταφύλλου και Δημήτρης Δούρος

    [11] Στα γραφεία των ΑΝΕΛ προσήλθε ο Πάνος Καμμένος

    Ιδιαιτέρως χαρούμενος προσήλθε στα γραφεία των ΑΝΕΛ ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από ψηφοφόρους του, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί εκεί.

    Προηγουμένως, ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε μέσω Twitter τους ψηφοφόρους του: «Ο ελληνικός λαός έδωσε πατριωτική ψήφο εμπιστοσύνης στο αύριο. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους σας», έγραψε ο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

    [12] Στο 7,5% εκτιμάται η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 7,5% έναντι της ΝΔ, είναι η εκτίμηση της Singular Logic όπως τη δημοσιοποίησε πριν από λίγο από το υπουργείο Εσωτερικών ο επικεφαλής της εταιρείας σε θέματα εκλογών Αλέξης Δρυμιώτης. Επιπλέον η Singular Logic εκτιμά είσοδο στη Βουλή οκτώ κομμάτων και αδυναμία της Λαϊκής Ενότητας να πιάσει το 3%, καθώς υπολογίζεται να φτάσει το 2,88% - 2,89%.

    [13] Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 3η φορά από το 2009 η Ισπανία

    Η Ισπανία είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ! Στα 4 τελευταία Ευρωμπάσκετ, μόνο στο προηγούμενο (2013, Σλοβενία) δεν ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου οι «Φούριας Ρόχας». Μη έχοντας τότε στις τάξεις τους, τον Παού Γκασόλ που πέτυχε 25 πόντους και μάζεψε 12 ριμπάουντ στον τελικό με τη Λιθουανία, 80-63. Ο «ιππότης» της επέστρεψε, όμως στο Ευρωμπάσκετ του 2015, κι όπως το 2009 και το 2011 (back to back τίτλοι), έτσι και στη Λιλ απόψε, την οδήγησε στην κορυφή για 3η φορά στην ιστορία της! Ων ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και ο MVP, στα 35 χρόνια του! Με απόλυτη υπεροχή, από το πρώτο δευτερόλεπτο του τελικού απέναντι στην ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας που συμβιβάστηκε σε ένα δεύτερο διαδοχικό ασημένιο μετάλλιο, τρίτο στη ιστορία της (1995, 2013, 2015) κι ενώ μετρά ακόμη 3 χρυσά (1937, 1939, 2003) και 1 χάλκινο (2007). Ο Παού Γκασόλ δεν είναι ο μόνος που είχε απουσιάσει το 2013, όταν οι Ισπανοί κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Φέτος, επέστρεψε και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός που τους είχε οδηγήσει στα δύο διαδοχικά χρυσά μετάλλια, ο Ιταλός Σέρτζιο Σκαριόλο κι ενώ το 2013 όρθιος στον πάγκο ήταν ο Ορένγκα. Ανελλιπώς, από το 2007 βρίσκεται στο βάθρο η Ισπανία (σε 5 διαδοχικά Ευρωμπάσκετ), ενώ από το 1999 η μοναδική φορά που δεν κατέκτησε μετάλλιο ήταν το 2005 στο Βελιγράδι, όταν χρυσή είχε αναδειχτεί η εθνική Ελλάδας. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα και μεγάλος απών από αυτό το Ευρωμπάσκετ ήταν στις κερκίδες στο κλειστό της Λιλ! Όπως και ο τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ! Εκτός του Ναβάρο, μεγάλοι απόντες ήταν και οι Ρίκι Ρούμπιο, Μαρκ Γκασόλ, Χουάν Καλντερόν, Άλεξ Αμπρίνες...κι όμως η Ισπανία που απέκλεισε την εθνική Ελλάδας αν και δεν ήταν φαβορί στον προημιτελικό... είχε τον Παού Γκασόλ κι όπως αποδείχτηκε... αυτό έφτανε!
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 September 2015 - 20:32:14 UTC