Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποιοτικά χαρακτηριστικά της ψήφου στα δύο μεγαλύτερα κόμματα
  • [02] Το Ποτάμι επιμένει για κυβέρνηση συνεργασίας όλων των ευρωπαϊκών κομμάτων
  • [03] Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ από το εκλογικό αποτέλεσμα
  • [04] Ο σχηματισμός κυβέρνησης στο επίκεντρο της επικοινωνίας Τσίπρα -Καμμένου
  • [05] Θερμή υποδοχή στον πάπα Φραγκίσκο στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα
  • [06] Ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε για το κοινό εξαιτίας μιας ενδεχόμενης εισβολής
  • [07] Α. Μέρκελ: Η Γερμανία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη τη μαζική μετανάστευση
  • [08] Δυο ναυάγια με θύματα πρόσφυγες χθες και σήμερα στη Μυτιλήνη
  • [09] Δυο ναυάγια με θύματα πρόσφυγες χθες και σήμερα στη Μυτιλήνη
  • [10] Σχόλιο ΑΝΕΛ για τα exit polls
  • [11] Β. Μεϊμαράκης: Δεν διαλυθήκαμε
  • [12] Η Ντόρα Μπακογιάννη ευχήθηκε καλή επιτυχία στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
  • [13] «5 στα 5» και η Ντόρτμουντ
  • [14] «Άλωσε» το «Σάντσεθ Πιθχουάν» η Θέλτα
  • [15] Γκραν Πρι Σιγκαπούρης: Ο Φέτελ την pole position

  • [01] Ποιοτικά χαρακτηριστικά της ψήφου στα δύο μεγαλύτερα κόμματα

    Από την ποιοτική ανάλυση των ευρημάτων των εταιριών που διεξήγαγαν τα πανελλαδικά exit polls, που μεταδίδονται από τα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, προκύπτει ότι η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ άγγιξε το 70% (συγκεκριμένα 69,9%), ενώ η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ έφθασε το 88,6%.

    Οι μετακινήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία είναι 7,9%, ενώ η αντίστροφη μετακίνηση, από τη ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ είναι 3,1%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί μετακίνηση υποστηρικτών του και προς τη Λαϊκή Ενότητα, που έφθασε στο 6,0%.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αντλεί τη μεγαλύτερη δύναμή του στις γυναίκες (ποσοστό 36%), ενώ η ΝΔ στους άνδρες (ποσοστό 30%). Ως προς τις ηλικίες, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη μεγαλύτερη δεξαμενή στην ηλικιακή ομάδα 18-24 (ποσοστό 37,3%), ενώ η ΝΔ αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του στην ομάδα άνω των 55 ετών.

    Ως προς την κατανομή των ψηφοφόρων κατά θέση στην απασχόληση, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 30% μεταξύ των αγροτών (ποσοστό 30,7%), των μισθωτών του ιδιωτικού (33,5%) και δημόσιου τομέα (33,9%), των ανέργων (39%) και των φοιτητών (ποσοστό 34,3%), ενώ η ΝΔ αντλεί δυνάμεις μεταξύ νοικοκυρών (36,3) και συνταξιούχων (39%).

    [02] Το Ποτάμι επιμένει για κυβέρνηση συνεργασίας όλων των ευρωπαϊκών κομμάτων

    Σε στάση αναμονής και χωρίς επίσημη αντίδραση βρίσκεται το Ποτάμι, περιμένοντας, όπως επισημαίνουν τα στελέχη του, τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών οπότε και θα υπάρχει ασφαλής εικόνα.

    Διευκρινίζουν πάντως ότι το Ποτάμι, επιμένει στη πάγια θέση του «για ανάγκη συνεργασίας την επόμενη μέρα όλων των κομμάτων που στήριξαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αυτό σημαίνει και τη ΝΔ» και προσθέτουν ότι, αυτό άλλωστε δείχνει και η μεγάλη αποχή.

    Τα ίδια στελέχη και στο ερώτημα για το τι είδους κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα πρέπει να συγκροτηθεί, παρέπεμψαν στα δύο μεγάλα κόμματα του 30% τονίζοντας ότι αυτά θα πρέπει να απαντήσουν.

    «Εμείς δεν θα γίνουμε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση μας θα εξαρτηθεί από τις θέσεις τις οποίες θα πάρει το κόμμα που θα κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Θα δούμε, θα κρίνουμε και αν χρειαστεί θα δώσουμε ψήφο ανοχής», ανέφεραν.

    [03] Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ από το εκλογικό αποτέλεσμα

    Ικανοποίηση επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ , που με τη συνεργασία τους ως Δημοκρατική Συμπαράταξη, ανέβασαν τα εκλογικά ποοσοστά κατά δύο μονάδες και αύξησαν τη κοινοβουλευτική δύναμη τους από 13 σε 17 βουλευτές, καθώς εκλέγεται και βουλευτής Επικρατείας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

    Οι πρώτες εκτιμήσεις για το κυβερνητικό σχήμα αναφέρουν ότι θα είναι θνησιγενής σύντομα αν δεν συμπράξει και το δεύτερο κόμμα ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρόκειται να ασκήσει αντιπολίτευση για τη δίκαιη εφαρμογή του μνημονίου.

    [04] Ο σχηματισμός κυβέρνησης στο επίκεντρο της επικοινωνίας Τσίπρα -Καμμένου

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο είχε απόψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας η οποία , σύμφωνα με πληροφορίες επικεντρώθηκε στον σχηματισμό κυβέρνησης από τα δύο κόμματα, καθώς θεωρείται πλέον βέβαιη η είσοδος των ΑΝΕΛ στη βουλή.

    Παράλληλα ο κ. Τσίπρας έχει επαφές με συνεργάτες του και κομματικά στελέχη, ενώ είναι πολύ πιθανό από νωρίς αύριο να αρχίσουν οι συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής

    [05] Θερμή υποδοχή στον πάπα Φραγκίσκο στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα

    O πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε σε μια λειτουργία ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων Κουβανών σήμερα στην πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα, τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Κούβα.

    Ο ποντίφικας έφθασε στην ιστορική πλατεία σήμερα το πρωί με το όχημά του, το «παπαμομπίλ», περιστοιχισμένος από δέκα περίπου σωματοφύλακες με κοστούμια όπου τον υποδέχθηκαν θερμά οι πιστοί κρατώντας σημαίες της Κούβας, φωτογραφίες του πάπα και πλακάτ όπου αναγράφονταν μηνύματα αγάπης προς τον ποντίφικα.

    Χωρίς να αποβιβαστεί από το ειδικά διαμορφωμένο όχημά του, διένυσε μια μικρή απόσταση κάνοντας πολλές στάσεις καθώς απευθυνόταν στους πιστούς υπό τον ήχο μιας κουβανικής χορωδίας 350 τραγουδιστών.

    [06] Ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε για το κοινό εξαιτίας μιας ενδεχόμενης εισβολής

    O Πύργος του Άιφελ, σύμβολο του Παρισιού και ένα από τα πλέον δημοφιλή μνημεία σε ολόκληρο τον κόσμο, έκλεισε σήμερα το πρωί για το κοινό εξαιτίας μιας απόπειρας εισβολής, γνωστοποίησε η εταιρεία διαχείρισης και πυροσβέστες.

    «Η είσοδος δεν επιτράπηκε σήμερα το πρωί στο κοινό» ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχος της εταιρείας εκμετάλλευσης χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

    Πυροσβέστες μετέβησαν στο σημείο μετά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για μια εισβολή, ωστόσο «δε διαπίστωσαν τίποτα» στο σημείο, ανέφερε ένας εκπρόσωπος τύπου των πυροσβεστών στο Παρίσι.

    «Ένα πρόσωπο με ένα σακίδιο εντοπίστηκε στον Πύργο. Προκειμένου να διαλυθεί κάθε αμφιβολία, ένα ελικόπτερο εστάλη για να διενεργήσει μια ενδελεχέστερη επιθεώρηση του Πύργου» επισήμανε μια πηγή με γνώση του θέματος.

    Ενδέχεται να πρόκειται για έναν αθλητή εξτρίμ σπορ που ήθελε να πραγματοποιήσει πτώση με αλεξίπτωτο από τον Πύργο, ύψους 324 μέτρων.

    [07] Α. Μέρκελ: Η Γερμανία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη τη μαζική μετανάστευση

    Η Ευρώπη οφείλει να επιμερίσει την ευθύνη για την αντιμετώπιση της μαζικής μετανάστευσης, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Mέρκελ, προειδοποιώντας ότι η χώρα της δεν μπορεί να στεγάσει όσους μεταναστεύουν μόνο για οικονομικούς λόγους.

    «Η Γερμανία θέλει να βοηθήσει. Αλλά δεν πρόκειται μόνο για πρόβλημα της Γερμανίας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης. Η Ευρώπη πρέπει να δράσει από κοινού και να αναλάβει την ευθύνη. Η Γερμανία δεν μπορεί να αναλάβει μόνη της αυτήν την ευθύνη», δήλωσε η Άγγελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του γερμανικού συνδικάτου Verdi.

    Υιοθετώντας επιφυλακτικότερους τόνους σε σχέση με τις τελευταίες εβδομάδες, η Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε επίσης ότι η Γερμανία δεν είναι σε θέση να στεγάσει όσους μεταναστεύουν μάλλον για οικονομικούς λόγους, παρά για να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τις διώξεις.

    «Είμαστε μία μεγάλη χώρα. Είμαστε μία ισχυρή χώρα. Αλλά να προσποιηθούμε ότι εμείς μόνοι μπορούμε να επιλύσουμε όλα τα κοινωνικά προβλήματα του κόσμου δεν θα ήταν ρεαλιστικό», δήλωσε.

    [08] Δυο ναυάγια με θύματα πρόσφυγες χθες και σήμερα στη Μυτιλήνη

    Ακολουθούν η μια την άλλη οι ανθρώπινες τραγωδίες στο Αιγαίο. Σήμερα, στα θύματα του μεγάλου ακήρυχτου πολέμου που ζει η ανθρωπότητα, ήρθαν να προστεθούν άλλοι 22 πρόσφυγες, όλοι Σύριοι. Ανάμεσα τους οκτώ παιδιά κάτω των 12 ετών και εννέα γυναίκες. Κι αυτό, αν ευσταθούν οι μαρτυρίες των διασωθέντων ότι 46 συνολικά άτομα επέβαιναν στην πλαστική βάρκα με την εξωλέμβιο μηχανή που ξεκίνησε σήμερα τα χαράματα από την περιοχή νότια του Δικελί των Μικρασιατικών τουρκικών παραλίων.

    Μεταφέρθηκε πριν από λίγη ώρα με σκάφος του Λιμενικού Σώματος άλλος ένας, ο 22ος, από τους διασωθέντες Σύρους πρόσφυγες που επέβαιναν στο σκάφος, το οποίο ναυάγησε σήμερα το πρωί ανοικτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης. Επίσης, πριν λίγα λεπτά βρέθηκαν και δυο γυναίκες. Ετσι ανεβαίνει στους 24 ο αριθμός των διασωθέντων.

    Πριν από λίγο, όμως, βρέθηκε νεκρό και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης ένα εξάχρονο κοριτσάκι από τα οκτώ συνολικά παιδιά που αγνοούνται από το σημερινό ναυάγιο.

    Το σύνολο των διασωθέντων ναυαγών μετά τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο πρώην στρατόπεδο της Μόριας.

    Το σημερινό τραγικό δυστύχημα, τελευταίο μιας σειράς στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των Μικρασιατικών ακτών και της Λέσβου που δέχεται καθημερινά περισσότερους από 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες, συνέβη περί τις 7 το πρωί. Οι μαρτυρίες των διασωθέντων μιλούν για σύγκρουση τους με πλοίο που έπλεε εκείνη την ώρα ανοικτά της περιοχής του αεροδρομίου της πόλης, οκτώ χιλιόμετρα νότια της πόλης.

    Οι διασωθέντες ναυαγοί παρέμειναν για περίπου δύο ώρες μέσα στο νερό μέχρι να εντοπισθούν, αρχικά από το ελικόπτερο της FRONTEX και να ξεκινήσει η περισυλλογή τους. Οι τελευταίοι δυο, που διασώθηκαν ο ένας στις 11 το πρωί και ο άλλος στη μια το μεσημέρι, ήταν σε κατάσταση υποθερμίας και εμφανούς σοκ.

    Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Θερμής βόρεια της Λέσβου για τον εντοπισμό των αγνοουμένων του χθεσινού ναυαγίου, από το οποίο μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ο θάνατος ενός κοριτσιού έξι ετών. Από αυτό το ναυάγιο αγνοούνται συνολικά έξη άτομα από τα οποία ένα βρέφος και δυο γυναίκες, ενώ διασώθηκαν 13 άτομα ιρανικής και συριακής καταγωγής.

    Το ατύχημα συνέβη χθες τα χαράματα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της περιοχής Πεταλίδι, περί τα 10 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης.

    [09] Δυο ναυάγια με θύματα πρόσφυγες χθες και σήμερα στη Μυτιλήνη

    Ακολουθούν η μια την άλλη οι ανθρώπινες τραγωδίες στο Αιγαίο. Σήμερα, στα θύματα του μεγάλου ακήρυχτου πολέμου που ζει η ανθρωπότητα, ήρθαν να προστεθούν άλλοι 22 πρόσφυγες, όλοι Σύριοι. Ανάμεσα τους οκτώ παιδιά κάτω των 12 ετών και εννέα γυναίκες. Κι αυτό, αν ευσταθούν οι μαρτυρίες των διασωθέντων ότι 46 συνολικά άτομα επέβαιναν στην πλαστική βάρκα με την εξωλέμβιο μηχανή που ξεκίνησε σήμερα τα χαράματα από την περιοχή νότια του Δικελί των Μικρασιατικών τουρκικών παραλίων.

    Μεταφέρθηκε πριν από λίγη ώρα με σκάφος του Λιμενικού Σώματος άλλος ένας, ο 22ος, από τους διασωθέντες Σύρους πρόσφυγες που επέβαιναν στο σκάφος, το οποίο ναυάγησε σήμερα το πρωί ανοικτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης. Επίσης, πριν λίγα λεπτά βρέθηκαν και δυο γυναίκες. Ετσι ανεβαίνει στους 24 ο αριθμός των διασωθέντων.

    Πριν από λίγο, όμως, βρέθηκε νεκρό και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης ένα εξάχρονο κοριτσάκι από τα οκτώ συνολικά παιδιά που αγνοούνται από το σημερινό ναυάγιο.

    Το σύνολο των διασωθέντων ναυαγών μετά τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο πρώην στρατόπεδο της Μόριας.

    Το σημερινό τραγικό δυστύχημα, τελευταίο μιας σειράς στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των Μικρασιατικών ακτών και της Λέσβου που δέχεται καθημερινά περισσότερους από 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες, συνέβη περί τις 7 το πρωί. Οι μαρτυρίες των διασωθέντων μιλούν για σύγκρουση τους με πλοίο που έπλεε εκείνη την ώρα ανοικτά της περιοχής του αεροδρομίου της πόλης, οκτώ χιλιόμετρα νότια της πόλης.

    Οι διασωθέντες ναυαγοί παρέμειναν για περίπου δύο ώρες μέσα στο νερό μέχρι να εντοπισθούν, αρχικά από το ελικόπτερο της FRONTEX και να ξεκινήσει η περισυλλογή τους. Οι τελευταίοι δυο, που διασώθηκαν ο ένας στις 11 το πρωί και ο άλλος στη μια το μεσημέρι, ήταν σε κατάσταση υποθερμίας και εμφανούς σοκ.

    Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Θερμής βόρεια της Λέσβου για τον εντοπισμό των αγνοουμένων του χθεσινού ναυαγίου, από το οποίο μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ο θάνατος ενός κοριτσιού έξι ετών. Από αυτό το ναυάγιο αγνοούνται συνολικά έξη άτομα από τα οποία ένα βρέφος και δυο γυναίκες, ενώ διασώθηκαν 13 άτομα ιρανικής και συριακής καταγωγής.

    Το ατύχημα συνέβη χθες τα χαράματα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της περιοχής Πεταλίδι, περί τα 10 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης.

    [10] Σχόλιο ΑΝΕΛ για τα exit polls

    «Αφού οι «δημοσκόποι», μας πολέμησαν, όλο τον μήνα, πάνε τώρα σιγά - σιγά να διορθώσουν?.», σχολίασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μέσω Twitter, μετά τα πρώτα exit polls.

    Επίσης, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Τέρενς Κουίκ ανέφερε ότι οι ΑΝΕΛ όχι μόνον θα είναι στη Βουλή, αλλά θα είναι και στην κυβέρνηση, ενώ εκτίμησε ότι το κόμμα του θα λάβει ποσοστό μεγαλύτερο του 4%.

    [11] Β. Μεϊμαράκης: Δεν διαλυθήκαμε

    Η ΝΔ έδωσε την εκλογική μάχη με αξιοπρέπεια και πολιτισμένα, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσερχόμενος στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού.

    Συνέχισε αναφέροντας ότι «το αποτέλεσμα διαμορφώνεται με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και τον συγχαίρω γι αυτό. Τον Ιανουάριο κάποιοι νομίζανε ότι θα διαλυθούμε και ότι μας τελειώσανε. Δεν διαλυθήκαμε, αντίθετα παραμένουμε πυλώνας σταθερότητας». Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει θέμα αρχηγού στη ΝΔ απάντησε ότι «αυτά θα τα συζητήσουμε στην ώρα τους, προέχει ο σχηματισμός κυβέρνησης».

    Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ θα συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα απάντησε «έχετε καμία πληροφορία;», εννοώντας ότι η πρωτοβουλία είναι στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι πρώτο κόμμα.

    [12] Η Ντόρα Μπακογιάννη ευχήθηκε καλή επιτυχία στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

    Ο ελληνικός λαός έδωσε στον κ. Τσίπρα την εντολή να εφαρμόσει το μνημόνιο που διαπραγματεύτηκε τόνισε ο Ντόρα Μπακογιάννη φθάνοντας στα γραφεία της ΝΔ.

    Η κ Μπακογιάννη ευχήθηκε καλή επιτυχία στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως ο ελληνικός λαός κατέταξε την ΝΔ στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως είπε η ΝΔ συντεταγμένη και ενωμένη θα ανταποκριθεί στο ρόλο αυτό .

    Σε ερώτηση αν τίθεται θέμα ηγεσίας στη ΝΔ η κ. Μπακογιάννη είπε όχι.

    [13] «5 στα 5» και η Ντόρτμουντ

    Το απόλυτο της συγκομιδής διεύρυνε, μετά την Μπάγερν, και η Ντόρτμουντ, με το κλείσιμο της «αυλαίας» της 5ης αγωνιστικής στην Μπουντεσλίγκα να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες στην κορυφή της κατάταξης. Η Ντόρτμουντ συνέτριψε με 3-0 τη Λεβερκούζεν στο «Βέστφαλενσταντιον», τη στιγμή που η Σάλκε πέρασε νικηφόρα 1-0 από την έδρα της Στουτγκάρδης, αποτέλεσμα που την έφερε «αγκαλιά» με τις Κολονία και Ίνγκολστατ στην τέταρτη θέση.

    [14] «Άλωσε» το «Σάντσεθ Πιθχουάν» η Θέλτα

    Η Θέλτα έδωσε συνέχεια στη θετική της πορεία από την αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος, σημειώνοντας σπουδαίο «διπλό» (1-2) στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», επί της απογοητευτικής Σεβίλης. Με την σημερινή επιτυχία η Θέλτα «έπιασε» τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της κατάταξης, ενώ υποχρέωσε την κάτοχο του Europa League στη δεύτερη εφετινή ήττα της.

    [15] Γκραν Πρι Σιγκαπούρης: Ο Φέτελ την pole position

    Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έδωσε τέλος στο... μονόλογο της Mercedes και του Λιούις Χάμιλτον στις κατατακτήριες δοκιμές της φόρμουλα ένα. Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari θα εκκινήσει αύριο από την πρώτη θέση του γκραν πρι της Σιγκαπούρης, δίνοντας τέλος στο σερί του Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος μέχρι σήμερα μετρούσε επτά διαδοχικές pole position και έντεκα συνολικά σε δώδεκα φετινά γκραν πρι.

    Παράλληλα, ήταν η πρώτη φορά που η Mercedes δεν κατέκτησε την pole position από το περσινό γκραν πριν της Αυστρίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 September 2015 - 18:32:14 UTC