Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας
  • [02] WSJ: Το φθηνό και άφθονο χρήμα δεν φθάνει για να επιστρέψει η παγκόσμια οικονομία στην ανάπτυξη
  • [03] Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα και τόνισε έτοιμος να εργαστεί με τις ελληνικές αρχές
  • [04] Οι Πιτέλα και Βέμπερ για τη νίκη του Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Ιωάννινα: Πλημμύρες στην Πρέβεζα από τις έντονες βροχοπτώσεις
  • [06] Σημαντική μεταβολή του καιρού από την Κυριακή μέχρι την Πέμπτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ανακοινώνει η ΕΜΥ
  • [07] Κέρκυρα: Γενικό black out στο νησί των Φαιάκων

  • [01] Νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας

    Την συνέχιση της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε χαιρετισμό που απηύθυνε στους συγκεντρωμένους οπαδούς του κόμματός του στην πλατεία Κλαυθμώνος, υποδεχόμενος μάλιστα στο βήμα τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η εκλογική νίκη είναι εντολή για τετραετή διακυβέρνηση.

    Στον χαιρετισμό του ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια καθαρή νίκη που ανήκει στον λαό. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σκληρή και δύσκολη μάχη και σημείωσε ότι αισθάνεται δικαιωμένος, καθώς όπως είπε ο λαός έδωσε εντολή «να ξεμπερδεύουμε με όσα μας κρατάνε στο χθες». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο λαός έχει γίνει πλέον συνώνυμο της δημοκρατίας και του αγώνα και ότι η ελληνική σημαία κυματίζει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το κόμμα του έχει στενούς δεσμούς με τα λαϊκά στρώματα, με τους ανθρώπους της εργασίας και του μόχθου.

    Για τη νέα διακυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχουμε μπροστά μας δυσκολίες, αλλά και στέρεο έδαφος, έχουμε προοπτική για ανάπτυξη, η οποία μπορεί να έρθει με πολύ δουλειά, σχέδιο, πείσμα και αγώνα για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο.

    Παράλληλα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η νέα εντολή, είναι επίσης «μια κρυστάλλινη εντολή» να ξεμπερδεύουμε με την φαυλότητα και το παλιό καθεστώς της διαφθοράς και της διαπλοκής και όπως είπε, θα κριθούμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια πόσο αποτελεσματικοί θα είμαστε.

    Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον κ. Καμμένο τον οποίο υποδέχθηκε στο βήμα και πρόσθεσε ότι «ενώνουμε τις σημαίες και τις δυνάμεις μας, κάτω από την σημαία της εντιμότητας και του αγώνα» και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα που αρχίσαμε πριν από επτά μήνες

    Από αύριο, σηκώνουμε τα μανίκια για μια Ελλάδα της ισότητας, της δικαιοσύνης, της προκοπής, για μια ισχυρή Ελλάδα , κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας.

    [02] WSJ: Το φθηνό και άφθονο χρήμα δεν φθάνει για να επιστρέψει η παγκόσμια οικονομία στην ανάπτυξη

    Οι κεντρικές τράπεζες έκαναν ενέσεις ρευστότητας 8 τρισ. δολαρίων στην παγκόσμια οικονομία μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση και το αποτέλεσμα ήταν να μείνει αυτή καθηλωμένη σε μία ρουτίνα χαμηλής ανάπτυξης, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) να μην αυξήσει τα επιτόκιά της.

    Το δημοσίευμα, με τίτλο: «Διδάγματα από τις κεντρικές τράπεζες: Το εύκολο χρήμα δεν αποτελεί από μόνο του βάλσαμο για την ανάπτυξη», σημειώνει ότι η Fed αναφέρθηκε στην πρόσφατη αναταραχή στις αγορές και την εξασθενημένη εικόνα της διεθνούς οικονομίας για την απόφασή της να διατηρήσει τα επιτόκιά της κοντά στο μηδέν. «Όποτε και αν αυξήσει η Fed τα επιτόκια, ένα δίδαγμα παραμένει: Το φθηνό χρήμα δεν μπορεί μόνο του να λύσει τις παγκόσμιες οικονομικές αδυναμίες», αναφέρει η WSJ.

    Η Fed σημείωσε τις θετικές εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία, περιλαμβανομένης της κατανάλωσης των νοικοκυριών και της επιχειρηματικής επένδυσης, αλλά εξέφρασε ανησυχία ότι οι συνθήκες στο εξωτερικό μπορεί να περιορίσουν την ανάπτυξη στις ΗΠΑ και να ασκήσουν νέα πίεση στον βραχυπρόθεσμο πληθωρισμό.

    «Σε μεγάλο βαθμό εστιάσαμε στους κινδύνους γύρω από την Κίνα, αλλά όχι μόνο την Κίνα - τις αναδυόμενες αγορές γενικότερα και πώς αυτοί μπορεί να μεταδοθούν στις ΗΠΑ», δήλωσε η επικεφαλής της Fed Τζάνετ Γέλεν τονίζοντας «τις σημαντικές οικονομικές και χρηματοπιστωτικές διασυνδέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμου».

    Η ανησυχία της Γέλεν υπογραμμίζει εν μέρει τα όρια της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, ως της μοναδικής αντίδρασης στην εξασθένηση των οικονομιών. Αντί να χρησιμοποιήσουν τα περιθώρια που τους έδωσαν τα χαμηλά επιτόκια για να βελτιώσουν τις οικονομίες τους, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο απέτυχαν να προχωρήσουν σε μεγαλύτερης διάρκειας μεταρρυθμίσεις των πολιτικών τους, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ένα πλέγμα δημογραφικών και άλλων προβλημάτων.

    [03] Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα και τόνισε έτοιμος να εργαστεί με τις ελληνικές αρχές

    Ταχύ σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και με ισχυρή εντολή για να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία, αναμένει ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως ανακοίνωσε μέσω twitter.

    Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, συγχαίρει τον Αλέξη Τσίπρα και τονίζει ότι είναι έτοιμος να εργαστεί με τις Ελληνικές Αρχές και να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στις φιλόδοξες μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες.

    [04] Οι Πιτέλα και Βέμπερ για τη νίκη του Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

    «Ο ελληνικός λαός αποφάσισε να ανταμείψει το έργο του κ. Τσίπρα», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα.

    Ο Τζ. Πιτέλα, εκ μέρους των Ευρωπαϊων Σοσιαλιστών αναφέρει ότι οι σημερινές εκλογές στην Ελλάδα είναι νίκη της δημοκρατίας και των ελληνικών φιλοευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων, αλλά και μια σαφής ήττα για τη δεξιά. Συνεχίζοντας, ο Τζ. Πιτέλα καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει «τα απαραίτητα βήματα, σε συνεργασία με το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ, «για να σχηματιστεί μια ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση τετραετίας».

    Καταλήγοντας, ο Τζ. Πιτέλα υπογραμμίζει την ανάγκη διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάρτενς Βέμπερ με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί πλήρως τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τα δημοκρατικά κόμματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση, με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή που δέχεται τους ευρωπαϊκούς κανόνες του παιχνιδιού και συνεχίζει να στηρίζει τη μεταρρυθμιστική πορεία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΕΛΚ.

    [05] Ιωάννινα: Πλημμύρες στην Πρέβεζα από τις έντονες βροχοπτώσεις

    Προβλήματα και πλημμύρες δημιουργούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την δυτική Ελλάδα από τις 10 το βράδυ και ιδιαίτερα στη πόλη της Πρέβεζας.

    Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ενώ δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια στο κέντρο της πόλης έχει δεχθεί η Πυροσβεστική .

    Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς η κακοκαιρία μεταφέρεται και στους υπόλοιπους νομούς της Ηπείρου.

    [Φωτογραφία αρχείου, Άρτα]

    [06] Σημαντική μεταβολή του καιρού από την Κυριακή μέχρι την Πέμπτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ανακοινώνει η ΕΜΥ

    Σημαντική μεταβολή του καιρού έχει ξεκινήσει από την Κυριακή (20-09-2015) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα που συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

    Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

    Πιο αναλυτικά:

    1. Τη Δευτέρα (21-09-2015) σταδιακή επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και σταδιακά στις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν τη νύχτα στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν περιλαμβάνεται και η Αττική. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

    2. Την Τρίτη (22-09-2015) στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας από τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα όμως οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν.

    3. Την Τετάρτη (23-09-2015) σταδιακά οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και είναι πιθανό να συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης (24-09-2015).

    [07] Κέρκυρα: Γενικό black out στο νησί των Φαιάκων

    Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 στην Κέρκυρα .Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ζημιά στον υποσταθμό της ΔΕΗ στη Ηγουμενίτσα ενώ μέχρι αυτήν την ώρα το νησί των Φαιάκων είναι βυθισμένο στο απόλυτο σκοτάδι.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 September 2015 - 22:32:09 UTC