Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει η Φ. Γεννηματά
  • [02] Τηλεφωνικές συνομιλίες Τσίπρα με Ντράγκι και Λαγκάρντ
  • [03] Η ΕΚΤ διατηρεί αμετάβλητο τον ELA
  • [04] Ο Λευκός Οίκος καλεί την Ευρώπη και την Ελλάδα να καταλήξουν σε συμβιβασμό
  • [05] Το Podemos ζητά από Γαλλία και Ιταλία να προσεγγίσουν την Αθήνα
  • [06] Μ. Ρούτε: Aν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη πρέπει να εφαρμόσει βαθιές μεταρρυθμίσεις
  • [07] Ικανοποιητική η τροφοδοσία της αγοράς με φάρμακα, δηλώνει ο Κ. Λουράντος
  • [08] Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Τσίπρα

  • [01] Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει η Φ. Γεννηματά

    Στις Βρυξέλλες, μεταβαίνει αύριο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά μετά από πρόσκληση του Σεργκέι Στάνισεβ, προέδρου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για να λάβει μέρος και να μιλήσει στη Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που πραγματοποιείται ενόψει της Συνόδου Κορυφής που έχει ως κύριο θέμα την επίτευξη μιας κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης συμφωνίας.

    [02] Τηλεφωνικές συνομιλίες Τσίπρα με Ντράγκι και Λαγκάρντ

    Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και την Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, όπως ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι.

    Ο πρωθυπουργός με τον Μάριο Ντράγκι, συζήτησε τα θέματα που αφορούν την ρευστότητα των τραπεζών. Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το ζήτημα της άμεσης ανάγκης άρσης των κεφαλαιακών ελέγχων και της παροχής ELA.

    Με την κ. Λαγκάρντ, ο πρωθυπουργός μίλησε για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμης λύσης, που να αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

    [03] Η ΕΚΤ διατηρεί αμετάβλητο τον ELA

    Αμετάβλητο στα επίπεδα της 26ης Ιουνίου άφησε το ανώτατο όριο δανεισμού μέσω του μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ΕLA) η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Ωστόσο το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε σήμερα στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης να αναπροσαρμόσει το καθεστώς που ισχύει στις εγγυήσεις (collateral) που καταθέτουν οι ελληνικές τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το μηχανισμό.

    Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχωρά σε αύξηση του κουρέματος στις εγγυήσεις με αποτέλεσμα να μειωθεί συνακόλουθα και το ποσό της ρευστότητας που δικαιούνται να αντλήσουν από το μηχανισμό οι ελληνικές τράπεζες.

    Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ δεν διευκρινίζει από πότε θα ισχύσει το νέο αυστηρότερο καθεστώς που αποφάσισε σήμερα. Επομένως δεν μπορεί να προσδιοριστεί το πότε θα αρχίσει να υπάρξει μεγαλύτερη πίεση στη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.

    [04] Ο Λευκός Οίκος καλεί την Ευρώπη και την Ελλάδα να καταλήξουν σε συμβιβασμό

    Ο Λευκός Οίκος προέτρεψε σήμερα τους ηγέτες της Ελλάδας και της ευρωζώνης να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό προκειμένου η χώρα να παραμείνει στη νομισματική ένωση.

    Ο εκπρόσωπος της προεδρίας των ΗΠΑ Τζος Έρνεστ εκτίμησε ότι είναι προς το συμφέρον τόσο της Ευρώπης, όσο και των ΗΠΑ να επιλυθεί η ελληνική κρίση χρέους.

    «Το δημοψήφισμα τέλειωσε αλλά το όραμά μας παραμένει το ίδιο», εξήγησε ο Έρνεστ.

    [05] Το Podemos ζητά από Γαλλία και Ιταλία να προσεγγίσουν την Αθήνα

    Ο ηγέτης του Podemos, του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς της Ισπανίας, προέτρεψε σήμερα τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες, ιδίως τη Γαλλία και την Ιταλία, να προσεγγίσουν την Ελλάδα και να υπερασπιστούν τα «κοινωνικά δικαιώματα και τη δημοκρατία».

    «Από την αρχή, ο Ματέο Ρέντσι (ο πρωθυπουργός της Ιταλίας) και ο Φρανσουά Ολάντ (ο πρόεδρος της Γαλλίας) επέδειξαν μια διαφορετική συμπεριφορά, μία θετικότερη συμπεριφορά προς την ελληνική κυβέρνηση, πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν πιο σταθερά βήματα» προς την Ελλάδα, δήλωσε σε μία συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής του Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας.

    Μεταξύ των Ιταλών και Γάλλων σοσιαλιστών, ορισμένοι τάσσονται υπέρ, σημείωσε ο ίδιος, «ειδικά στη Γαλλία» στους κόλπους του Σοσιαλιστικού Κόμματος «όπου πολλοί είναι οι υπέρμαχοι μιας πολιτικής που τάσσεται περισσότερο υπέρ της εθνικής κυριαρχίας σε σύγκριση με εκείνη του Φρανσουά Ολάντ».

    «Αυτή η στροφή των Ευρωπαίων σοσιαλιστών είναι απαραίτητη, εμείς τους τείνουμε χείρα προς αυτούς (...) τους περιμένουμε σε ό,τι αφορά το θέμα της προάσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων και της δημοκρατίας» προσέθεσε ο ίδιος.

    Από την πλευρά του ο γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ τόνισε ότι «σέβεται» το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος.

    «Η Ευρώπη πρέπει να είναι αλληλέγγυα στα βάσανά τους» (των Ελλήνων) έγραψε ο ίδιος στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    Όμως «ο Τσίπρας πρέπει να εκσυγχρονίσει την οικονομία (της χώρας) προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».

    [06] Μ. Ρούτε: Aν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη πρέπει να εφαρμόσει βαθιές μεταρρυθμίσεις

    Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα οφείλει να δεχθεί να εφαρμόσει βαθιές μεταρρυθμίσεις εάν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη.

    Μιλώντας στην ολλανδική βουλή μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο Ρούτε σημείωσε ότι η κυβέρνησή του είναι απρόθυμη να διαθέσει περισσότερα κεφάλαια στην Ελλάδα, εκτός εάν η ελληνική κυβέρνηση δεσμευτεί στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

    «Εάν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν, τότε βρισκόμαστε σε αδιέξοδο», επισήμανε. «Δεν υπάρχει καμιά άλλη επιλογή, πρέπει να είναι έτοιμοι να δεχθούν βαθιές μεταρρυθμίσεις», επέμεινε ο Μαρκ Ρούτε.

    Ακόμη, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας υπογράμμισε ότι οι πιστωτές δεν προτίθενται να καταρτίσουν νέα πρόταση κι επαφίεται στην ελληνική κυβέρνηση να υποβάλει εκείνη τη δική της νέα πρόταση ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης.

    [07] Ικανοποιητική η τροφοδοσία της αγοράς με φάρμακα, δηλώνει ο Κ. Λουράντος

    Συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων στην αγορά του φαρμάκου, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα που θα καταστήσουν προβληματική τη λειτουργία της «ήδη βεβαρημένης αγοράς φαρμάκου», ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο τομέας του Φαρμάκου, με τη συνεισφορά όλων των φορέων διακίνησης, λειτούργησε ομαλά και δίχως προβλήματα μέχρι σήμερα.

    «Με σημερινή επιστολή μας ζητήσαμε τη σύγκληση συνάντησης από τον υπουργό Υγείας προκειμένου να αντιμετωπισθούν πιθανά μεγάλα προβλήματα στην αγορά. Η τροφοδοσία της είναι ικανοποιητική, οφείλουμε όμως να προλάβουμε οποιαδήποτε αρρυθμία στην αγορά. Όπως είναι προφανές προβλήματα υπάρχουν, αλλά όχι σε βαθμό που δεν αντιμετωπίζονται», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος.

    Με την επιστολή του, ο ΠΦΣ ενημερώνει τον υπουργό ότι λόγω της παρατεινόμενης αβεβαιότητας αρχίζουν και πληθαίνουν κρούσματα τα οποία, ενδεχομένως, στο άμεσο μέλλον να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομαλή διακίνηση φαρμάκων στην αγορά.

    «Πιο συγκεκριμένα διογκώνεται καθημερινά ο ελλιπής ανεφοδιασμός των φαρμακαποθηκών με φάρμακα, πολλές φαρμακαποθήκες έχουν θεσπίσει πλαφόν στα χορηγούμενα κουτιά, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των φαρμακαποθηκών που παραδίδουν σκευάσματα μόνο τοις μετρητοίς». Επίσης ο ΠΦΣ δέχεται καταγγελίες φαρμακοποιών ότι το τηλεφωνικό κέντρο παραγγελιών αρκετών φαρμακοβιομηχανιών δείχνει κατειλημμένο και δεν απαντά κανείς.

    «Επειδή», όπως υποστηρίζει ο κ. Λουράντος «κάλλιον το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν», ο ΠΦΣ θεωρεί απαραίτητο τον προγραμματισμό συνάντησης μέσα στην εβδομάδα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.

    [08] Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Τσίπρα

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

    Όπως ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, η επικοινωνία έγινε ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 July 2015 - 20:32:13 UTC