Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας
  • [02] Νέο Eurogroup την Τετάρτη
  • [03] Τριήμερες συζητήσεις ΗΠΑ - Κίνα στην Ουάσινγκτον
  • [04] Το μεσημέρι ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών
  • [05] Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια
  • [06] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία αυτή την εβδομάδα

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας

    «Η πρότασή μας έχει γίνει αποδεκτή ως βάση συζήτησης από τους θεσμούς, χρειάζεται όμως να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για λίγες ώρες, τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα, ακριβώς γιατί δεν επιθυμούμε μια αποσπασματική και περιορισμένη χρονικά συμφωνία». Αυτό υπογράμμισε τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Το πλήρες κείμενο της δήλωσής του είναι το εξής:

    «Σήμερα καταθέσαμε την πρότασή μας στους θεσμούς. Μια πρόταση με ισοδύναμα μέτρα που έχει όμως ως βασικό κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη. Για πρώτη φορά τα βάρη δεν πηγαίνουν στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Προστατεύουμε τις συντάξεις και τους μισθούς, προστατεύουμε τη μέση οικογένεια, τη λαϊκή οικογένεια και για πρώτη φορά καλούνται να επωμιστούν βάρη αυτοί οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να τα επωμιστούν, προκειμένου να μπορέσουμε να φύγουμε οριστικά από αυτή την κρίση. Από αυτή την κρίση που έχουμε μπει εδώ και πέντε χρόνια. Η πρότασή μας έχει γίνει αποδεκτή ως βάση συζήτησης από τους θεσμούς, χρειάζεται όμως να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για λίγες ώρες, τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα, ακριβώς γιατί δεν επιθυμούμε μια αποσπασματική και περιορισμένη χρονικά συμφωνία. Θέλουμε μια συνολική και βιώσιμη λύση που θα συνοδεύεται από ένα ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο και ταυτόχρονα, θα καθιστά βιώσιμη την ελληνική οικονομία και τη δυνατότητα της χώρας πολύ σύντομα να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της. Αυτό σημαίνει ότι στόχος μας είναι να έχουμε εξασφαλίσει και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας απολύτως για το επόμενο μεσοπρόθεσμο διάστημα. Συνεπώς, κριτήριο η κοινωνική δικαιοσύνη, ισοδύναμα μέτρα αποδεκτά από τους θεσμούς. Κριτήριο για εμάς η οικονομική βιωσιμότητα, το βιώσιμο χρέος, το ισχυρό και εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πακέτο. Μετά από όλα αυτά έχω την αίσθηση ότι πλέον - για να χρησιμοποιήσω μια φράση που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι - η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας. Ευχαριστώ πολύ».

    [02] Νέο Eurogroup την Τετάρτη

    Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης συγκαλείται εκ νέου το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να συζητήσει για την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των 19 κρατών μελών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα.

    «Όλα τα μέρη είναι αποφασισμένα να βρεθεί μια λύση. Οι νέες ελληνικές προτάσεις είναι ένα βήμα εμπρός» σημείωσε ο Τουσκ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και πρόσθεσε ότι απομένει να γίνει πολλή δουλειά "μέσα στις επόμενες ώρες".

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι θεσμοί (σ.σ. η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) «θα συνεργαστούν κατά τρόπο που θα επιτρέψει αυτό το Γιούρογκρουπ να καταλήξει σε αποτελέσματα το βράδυ της Τετάρτης, τα οποία μπορούν να παρουσιαστούν το πρωί της Πέμπτης» συνέχισε.

    Η συνεδρίαση της Ευρωομάδας θα πραγματοποιηθεί την προηγουμένη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η οποία είναι αφιερωμένη κυρίως στο ζήτημα των μεταναστών στη Μεσόγειο.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πεπεισμένος ότι θα βρεθεί λύση τις επόμενες ημέρες. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε σε μια οριστική συμφωνία τις επόμενες ημέρες, διότι αυτό χρειαζόμαστε», ανέφερε και πρόσθεσε, κάνοντας μια ποδοσφαιρική μεταφορά, πως η Ελλάδα και οι πιστωτές της δεν μπορούν να «παίξουν παράταση».

    [03] Τριήμερες συζητήσεις ΗΠΑ - Κίνα στην Ουάσινγκτον

    Οι ΗΠΑ και η Κίνα ξεκίνησαν ένα τριήμερο συνομιλιών σε επίπεδο υπουργών με σκοπό να διευθετήσουν τη πολυσύνθετη σχέση τους ως μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, είπε ένας ανώτατος αξιωματούχος χθες.

    Η ετήσια συνάντηση έφερε στην Ουάσινγκτον πάνω από 400 κινέζους αξιωματούχους σε μια προσπάθεια επίλυσης θεμάτων που έχουν οδηγήσει τις δύο χώρες - οι οποίες διεξήγαγαν 590 δις δολάρια σε εμπόριο μεταξύ τους πέρσι - σε όξυνση των σχέσεων. Στις ανησυχίες των ΗΠΑ περιλαμβάνονται η επεκτατική πολιτική της Κίνας στη Νότια Θάλασσα της Κίνας, είπε ο αμερικανός αξιωματούχος, η ασφάλεια ηλεκτρονικών συναλλαγών ιδιαίτερα από κινέζους χάκερ, και περιορισμοί που έχουν επιβληθεί στην αμερικανική εμπορική δραστηριότητα στην Κίνα.

    Τα κοινά θέματα για τα οποία θα συζητήσουν μια στενότερη συνεργασία περιλαμβάνουν την κλιματική αλλαγή, κοινές ανησυχίες για τα πυρηνικά προγράμματα του Ιράν και της Νότιας Κορέας, η μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές, και στήριξη στην παγκόσμια ανάπτυξη.

    [04] Το μεσημέρι ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

    To μεσημέρι θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθούν και τα πρώτα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις των 105.000 υποψηφίων που διεκδικούν 68.345 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

    Υπενθυμίζεται ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή μηχανογραφικού, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τους υποψηφίους μέχρι και την Τρίτη, 7 Ιουλίου. Ακόμη, οι βάσεις των σχολών αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.

    [05] Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

    Συλλαλητήριο ενάντια στη «νέααντιλαϊκή συμφωνία» διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 18:00 στην Ομόνοια.

    «ΟΧΙ στα μνημόνια διαρκείας, στα νέα μέτρα πτώχευσης του λαού!» αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του και σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «Η λύση βρίσκεται στους αγώνες που κρατούν τις σημαίες των εργατικών λαϊκών συμφερόντων, στα πανό και τα πλακάτ αναγράφονται τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας και όχι οι ανάγκες των αφεντικών. Η λύση βρίσκεται στην αναμέτρηση στους χώρους δουλειάς, στην κατά μέτωπο αντεπίθεση μας απέναντι στους εκμεταλλευτές μας, στους μοναδικούς κερδισμένους των νέων βάρβαρων μέτρων».

    Στο συλλαλητήριοθα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

    [06] Ζ.Κ. Γιούνκερ: Θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία αυτή την εβδομάδα

    «Σημαντικό βήμα» χαρακτηρίζει τις προτάσεις των ελληνικών αρχών που κατατέθηκαν στους θεσμούς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε δήλωσή του που εξέδωσε τη Δευτέρα, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης.

    Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ επισημαίνει ότι παρόλο που οι ελληνικές προτάσεις έφτασαν νωρίς το πρωί με κάποια καθυστέρηση, αποτελούν «σημαντικό βήμα» προς την κατεύθυνση των προσδοκιών των τριών θεσμών. «Είμαι βέβαιος ότι το Eurogroup της Τετάρτης θα έχει αποτελέσματα, τα οποία θα υποβληθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πέμπτης», αναφέρει στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της Επιτροπής και καταλήγει λέγοντας: «Είμαι πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται απλώς για μια πρόθεση να ολοκληρωθεί η διαδικασία λήψης αποφάσεων αυτήν την εβδομάδα. Θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία αυτή την εβδομάδα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 June 2015 - 4:32:08 UTC