Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 2 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Κάναμε αυτό που μας αναλογούσε
  • [02] «Χρειάζεται να γίνει πολύ σκληρή δουλειά τις επόμενες ώρες»
  • [03] Μ. Ντράγκι: Διασφαλισμένη η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος
  • [04] «Μένουμε Ευρώπη» - Συγκέντρωση στο Σύνταγμα
  • [05] «Βιώσιμη λύση για την ελληνική οικονομία η πρόταση της κυβέρνησης»
  • [06] Κρ. Λαγκάρντ: Πρέπει ακόμη να γίνει πάρα πολύ δουλειά στις επόμενες 48 ώρες
  • [07] Γέρουν Ντάισελμπλουμ: Χρειάζεται να γίνει πολύ σκληρή δουλειά τις επόμενες ώρες

  • [01] Ν. Παππάς: Κάναμε αυτό που μας αναλογούσε

    Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο euronews ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας είναι πεπεισμένη πως οι προτάσεις της θα τερματίσουν το πεντάμηνο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, ενώ επέμεινε ότι το ζήτημα του κρατικού χρέους της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα στο οποίο πρέπει να δοθεί ευρωπαϊκή λύση.

    Ερωτηθείς για τα μηνύματα που λαμβάνει από τους εταίρους της η Αθήνα, ο κ. Παππάς σημείωσε: «Το βασικό μήνυμα έχει σταλεί δημόσια. Καλωσορίζουμε το γεγονός ότι πολλές φωνές σημείωσαν πως υποβάλαμε μια σειρά προτάσεων, κάτι που αποτελεί ένα κρίσιμο, σημαντικό βήμα, και αναμένουμε ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα. Όλοι το θέλουν αυτό, κανένας δεν θέλει να παίζει με επικίνδυνα σενάρια, κι αυτό αποδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, το καλωσορίζουμε από την πλευρά μας αυτό, και αναμένουμε ότι όλοι οι παίκτες-κλειδιά θα αρθούν στο ύψος των θεσμικών τους ευθυνών».

    Ερωτηθείς για το πώς γεφυρώθηκαν οι διαφορές, ο κ. Παππάς ανέφερε: «Είχαμε διαφωνίες για τους δημοσιονομικούς στόχους, ποιοι ακριβώς ήταν οι δημοσιονομικοί στόχοι που θα έπρεπε να επιτύχει η ελληνική κυβέρνηση. Κάναμε ορισμένα βήματα πίσω και θα εκπληρώσουμε τους στόχους που είχαν προτείνει οι θεσμοί. Όμως, και θέλω να το τονίσω αυτό, είναι δουλειά της ελληνικής κυβέρνησης να αποφασίσει το πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις ανησυχίες των εταίρων μας (λόγω των εμπειριών τους) με προηγούμενες κυβερνήσεις?δεν πιστεύουν ότι θα είμαστε σε θέση και θα ακολουθήσουμε μια πολύ σοβαρή πορεία δράσης ώστε να επιτύχουμε τη δημοσιονομική εξισορρόπηση. Σε κάθε περίπτωση όμως, όποιος μελετήσει το έγγραφο το οποίο υποβάλαμε, θα αντιληφθεί ότι κάναμε αυτό που έπρεπε και οποιοσδήποτε επιμένει δημόσια ότι δεν κάναμε αυτό που μας αναλογούσε, δεν λέει την αλήθεια».

    [02] «Χρειάζεται να γίνει πολύ σκληρή δουλειά τις επόμενες ώρες»

    Χρειάζεται να γίνει πολύ σκληρή δουλειά τις επόμενες ώρες, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμμετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των Χωρών της ευρωζώνης.

    Πρέπει ακόμη να γίνει πάρα πολύ δουλειά στις επόμενες 48 ώρες - οι ελληνικές προτάσεις είναι πιο λεπτομερείς αλλά δεν ανταποκρίνονται πλήρως σε αυτά που έχουμε ζητήσει, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι όλοι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τάχθηκαν σθεναρά υπέρ των δεσμεύσεων για την επίτευξη μιας συμφωνίας της Ελλάδας με τους πιστωτές της.

    Η Άγγελα Μέρκελ τόνισε ότι ο χρόνος που απομένει για την επίτευξη συμφωνίας είναι πολύ λίγος, ενώ πρόσθεσε πως η διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση αφορά και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

    Σημείωσε επιπλέον ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να αποπληρώσει μεγάλο μέρος του χρέους της πριν παρέλθουν αρκετά χρόνια.

    Η Άγγελα Μέρκελ ανέφερε πως δεν υπήρξε συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής περί παράτασης της δανειακής συμφωνίας.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για το περιεχόμενο των προτάσεων που κατέθεσε η Ελλάδα και δήλωσε πεπεισμένος ότι εντός της εβδομάδας θα υπάρξει οριστική λύση στο ελληνικό ζήτημα.

    "Ο Έλληνας πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι πρόθεση του είναι η επίτευξη συμφωνίας" δήλωσαν μετά το πέρας του σημερινού Συμβουλίου Κορυφής της ευρωζώνης οι πρόεδροι της ΕΕ και της Επιτροπής Ντόναλντ Τουσκ και Γιούνκερ επισημαίνοντας πως οι ελληνικές προτάσεις αποτελούν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

    Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) συγκαλείται εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να συζητήσει για την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    "Οι νέες ελληνικές προτάσεις είναι ένα βήμα εμπρός", σημείωσε ο Τουσκ, απομένει όμως να γίνει πολλή δουλειά τις επόμενες ώρες. "Το Eurogroup μπορεί να καταλήξει σε ένα αποτέλεσμα το βράδυ της Τετάρτης", πρόσθεσε ο ίδιος.

    Η συνεδρίαση της Ευρωομάδας θα πραγματοποιηθεί την προηγουμένη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

    [03] Μ. Ντράγκι: Διασφαλισμένη η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος

    Διαβεβαιώσεις από τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ότι η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι διασφαλισμένη μέχρι το τέλος του προγράμματος πήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ημίωρη συνάντησή τους σήμερα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Ο Μ. Ντράγκι τόνισε την ανάγκη να κλείσει η συμφωνία άμεσα, ενώ ο πρωθυπουργός έθεσε μεταξύ άλλων και το ζήτημα με τα ελληνικά ομόλογα ύψους 27 δισ. που είχαν αγοραστεί από την ΕΚΤ κατά την περίοδο Τρισέ και τώρα εκκρεμεί η αποπληρωμή τους. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και αρμόδιος για την Ελλάδα, Μπενουά Κερέ.

    [04] «Μένουμε Ευρώπη» - Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

    Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν απόψε στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με βασικό αίτημα, την υπογραφή συμφωνίας με τους εταίρους και την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

    Οι διαδηλωτές χρησιμοποιούσαν σφυρίχτρες και κρατούσαν ελληνικές σημαίες, σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και πλακάτ τα οποία έγραφαν «Όχι στο διχασμό ναι στην Ευρώπη», και «Μένουμε Ευρώπη - όχι στη λιτότητα όχι στη δραχμή».

    Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετέβη στο γραφείο του στη Βουλή και από εκεί στην πλατεία Συντάγματος και προέβη σε δήλωση υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

    «Όταν η πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο, κανείς δεν επιτρέπεται να εφησυχάζει η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση δεν είναι κομματική δεν είναι διχαστική είναι ενωτική και στέλνει σε διάφορες κατευθύνσεις ένα βαρύ μήνυμα η Ελλάδα είναι Ευρώπη και θα μείνει Ευρώπη. Αυτό είναι το θέλημα του ελληνικού λαού», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    Στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων το παρών, πρώην υπουργοί όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Γιάννης Μιχελάκης, ο Κωστής Χατζηδάκης και πολλοί βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ της ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού.

    [05] «Βιώσιμη λύση για την ελληνική οικονομία η πρόταση της κυβέρνησης»

    Η πρόταση της κυβέρνησης δεν αποτελεί μέρος του προγράμματός της. Είναι αποτέλεσμα σκληρών και επίπονων διαπραγματεύσεων προκειμένου να υπάρξει συμφωνία που δεν θα θίγει τα εργασιακά δικαιώματα, δεν θα διαλύει τον κοινωνικό ιστό και θα δίνει προοπτική. Μια πρόταση, που, όμως, δεν καταδικάζει τη χώρα σε σκληρή λιτότητα και συνιστά μία βιώσιμη λύση για την ελληνική οικονομία, χωρίς επιβάρυνση για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

    Η κυβέρνηση δεν επιζητά μια ακόμα συμφωνία που θα παρατείνει την αβεβαιότητα αλλά διεκδικεί μία λύση που θα διευθετεί μεσοπρόθεσμα ζητήματα που ταλανίζουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία, προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να διευθετηθεί το ζήτημα του χρέους και της μεσοπρόθεσμης χρηματοδότησης ώστε να μπει τέλος στον φαύλο κύκλο της αβεβαιότητας και να μην αναγκάζεται η χώρα να παίρνει συνεχώς νέα δάνεια προκειμένου να ξεπληρώνει τα προηγούμενα.

    Για αυτό ακριβώς, αναφέρουν οι κυβερνητικοί κύκλοι, ως μία λύση ουσιαστική έχει προταθεί η εξαγορά των ομολόγων Τρισέ [SMP Bonds] ύψους 27 δισ. ευρώ από τον ESM, ώστε με αυτό τον τρόπο να λήγουν μετά το 2022, να έχουν χαμηλότερα επιτόκια, ενώ να δίνεται η δυνατότητα στην Ελλάδα να συμμετέχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

    Το σχέδιο συμφωνίας περιλαμβάνει ακόμα την χρηματοδότηση της ανάπτυξης, ιδίως στις υποδομές και τις νέες τεχνολογίες, μέσω ενός επενδυτικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

    Η ελληνική πρόταση προβλέπει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα 1% και 2% για το 2015 και το 2016 αντίστοιχα, έναντι 3% και 4,5% που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Μόνο για το 2016 η οικονομία θα απαλλαγεί από μέτρα ύψους 8,2 δισ. ευρώ! Σε βάθος πενταετίας ο συνολικός δημοσιονομικός χώρος που εξασφαλίζεται φτάνει τα 15,4 δισ. ευρώ, πάνω, δηλαδή, από το 8,5% του σημερινού ΑΕΠ!

    Όπως επισημαίνουν οι κυβερνητικοί κύκλοι, η κυβέρνηση τροποποίησε τις κλίμακες στην εισφορά αλληλεγγύης προκειμένου να μην πληρώνουν οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι. Σημειώνουν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είχε εξαγγείλει μείωση κατά 30% της εισφοράς αλληλεγγύης μόνο αν το 2014 είχε πρωτογενή πλεόνασμα 1,5%. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, όμως, το 2014 το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν μόλις 0,4%, γεγονός που δεν θα οδηγούσε σε μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης. Η πρόταση της κυβέρνησης είναι:

  • 12.000 - 20.000 ευρώ 0,7% [από 1%]

  • 20.001 - 30.000 ευρώ 1,4% [από 2%]

  • 30.001 - 50.000 ευρώ 2,0% [από 2%]

  • 50.001 - 100.000 ευρώ 4,0% [από 3%]

  • 100.001 - 500.000 ευρώ 6,0% [από 4%]

  • Πάνω από 500.000 ευρώ 8,0% [νέα κλίμακα]

    Στο ΦΠΑ παραμένουν οι τρεις συντελεστές 23%,13% και 6% [από 6,5%]. Ενέργεια, νερό, εστίαση διατηρούνται στο μεσαίο συντελεστή ενώ μειώνεται, έστω κατά 0,5%, ο ΦΠΑ σε φάρμακα/βιβλία. Οι θεσμοί ζητούσαν δύο συντελεστές [11% και 23%] όπου τα φάρμακα εντάσσονταν στο 11% και ενέργεια, νερό, εστίαση στο 23%.

    Οι θεσμοί ζητούσαν:

    - Την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος φορολογίας εισοδήματος.

    - Την κατάργηση των επιδοτήσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης.

    - Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης των αγροτών.

    - Τη διενέργεια μελέτης για την κοινωνική πολιτική με στόχο την περικοπή δαπανών κατά 0,5% του ΑΕΠ, δηλαδή 900 εκατ. ευρώ.

    Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή των παραπάνω μέτρων. Αντίθετα, επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, τα μέτρα που προτείνει μεταφέρουν τα βάρη στα υψηλότερα στρώματα, βρίσκει νέες πηγές εσόδων και μειώνει τις δαπάνες, όχι από τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους, όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά από εκεί όπου υπάρχουν περιθώρια. Συγκεκριμένα:

    - Αυξάνεται από το 2016, κι όχι από το 2015, ο συντελεστής φορολογίας των ΑΕ και ΕΠΕ [όχι των ελεύθερων επαγγελματιών και των ατομικών επιχειρήσεων] από το 26% στο 29%.

    - Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά 12% στις επιχειρήσεις με κέρδος πάνω από 500.000 ευρώ.

    - Αυξάνεται ο φόρος πολυτελείας [αυτοκίνητα άνω των 2500 κ.εκ., πισίνες, αεροπλάνα, ιδιωτικά σκάφη άνω των 10 μέτρων].

    - Εφαρμόζεται ο φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων και θα διεξαχθούν διαγωνισμοί για τις τηλεοπτικές άδειες και τις άδειες κινητής τηλεφωνίας.

    - Επιβάλλεται φορολογία στα ηλεκτρονικά παίγνια (VLTs).

    - Μειώνονται οι αμυντικές δαπάνες κατά 200 εκατ. ευρώ.

    Οι θεσμοί, σε ότι αφορά την φορολογική διοίκηση, ζητούσαν :

    - Τη μείωση του ποσού των 1500 ευρώ και την κατάργηση του ανώτατου ορίου 25% στις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη στην εφορία

    - Την αύξηση του επιτοκίου που εφαρμόζεται στο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών

    Η κυβέρνηση με βάση το πρόγραμμά της πέτυχε και θα περιληφθούν στην συμφωνία τα παρακάτω:

    - Καταπολέμηση του λαθρεμπορίου πετρελαίου, μεταξύ άλλων και μέσω του εντοπισμού των αδήλωτων δεξαμενών.

    - Εντατικοποίηση των ελέγχων στα τραπεζικά εμβάσματα [π.χ. λίστα Λαγκάρντ] και εφαρμογή μέτρων για την εθελοντική αποκάλυψη περιουσιακών στοιχείων.

    - Ενίσχυση της διοικητικής επίλυσης διαφορών για την επιτάχυνση των εκκρεμών υποθέσεων.

    - Προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών.

    - Φοροαπαλλαγές σε μόνιμους κατοίκους νησιών με χαμηλά εισοδήματα.

    Οι κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν επίσης, ότι:

    Οι πρόωρες συντάξεις θα περιοριστούν από το 2016 σταδιακά [και όχι από 30.06.2015] μέχρι το 2025, διατηρώντας τις εξαιρέσεις για ειδικές κατηγορίες [βαρέα και ανθυγιεινά, μητέρες ΑΜΕΑ], χωρίς να θίγονται θεμελιωμένα δικαιώματα.

    Το ΕΚΑΣ δεν θα καταργηθεί αλλά θα αντικατασταθεί από το 2020 από ένα νέο πλαίσιο προστασίας των χαμηλοσυνταξιούχων.

    Δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, που θα μείωνε τις συντάξεις κατά 500 εκατ. ευρώ.

    Θα αυξηθεί η σύνταξη ανασφάλιστων του ΟΓΑ.

    Παραμένουν οι φόροι υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν το ασφαλιστικό σύστημα.

    Δεν αλλάζουν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης στα 67 έτη, όπως ζητούνταν για όσους βγουν στη σύνταξη από την 30η Ιουνίου 2015.

    Στην αγορά εργασίας η κυβέρνηση:

    - Δεν αποδέχθηκε τη διατήρηση του ισχύοντος πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων μέχρι το τέλος του 2015, και θα επαναφέρει το προηγούμενο πλαίσιο.

    - Δεν αποδέχθηκε τις μαζικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο σύμφωνα με τις «καλές πρακτικές» των χωρών της ΕΕ.

    - Δεν αποδέχθηκε «να μην ανακληθούν οι νομικές παρεμβάσεις της προηγούμενης περιόδου στα εργασιακά». Αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμη να νομοθετήσει για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

    Για τις αγορές προϊόντων η κυβέρνηση κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την πάταξη των μονοπωλίων και των ολιγοπωλίων, την πτώση των τιμών των προϊόντων και τη συνακόλουθη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει μια σειρά από πρωτοβουλίες για τη μείωση του διοικητικού κόστους, την προώθηση των εξαγωγών, και την απλοποίηση των διαδικασιών λειτουργίας των επιχειρήσεων σε συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς. Περιλαμβάνει επίσης στοχευμένες παρεμβάσεις σε κλειστές αγορές, απορρίπτοντας την προσέγγιση των θεσμών για την εφαρμογή των «υπολοίπων» του προηγούμενου προγράμματος σε σχέση με την απελευθέρωση της αγοράς του γάλακτος, των αρτοποιείων, των φαρμακείων και την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

    Αναφορικά με την ενέργεια η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση των θεσμών για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, καθώς και τη λειτουργία της «μικρής ΔΕΗ».

    Στον Δημόσιο Τομέα δεν θα γίνει καμία περικοπή σε μισθούς του δημόσιου τομέα, με βάση τα όσα ίσχυαν στις 31/12/2014.

    Σε ό,τι αφορά την πάταξη της διαφθοράς μέχρι το τέλος Ιουλίου, η κυβέρνηση θα καταθέσει μια ολοκληρωμένη Στρατηγική Πρόταση ενάντια στη διαφθορά.

    Στις ιδιωτικοποιήσεις η συμφωνία προβλέπει:

    - Ελάχιστο ποσό επένδυσης για κάθε ιδιωτικοποίηση.

    - Προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

    - Δέσμευση από τη πλευρά των επενδυτών για την προώθηση της τοπικής οικονομίας.

    - Υποχρεωτική συμμετοχή του δημοσίου στο κεφάλαιο.

    - Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομίας.

    Εξαιρείται, τέλος, η μεταφορά [πώληση] των μετοχών του ΟΤΕ από τη λίστα των προαπαιτούμενων των θεσμών.

    [06] Κρ. Λαγκάρντ: Πρέπει ακόμη να γίνει πάρα πολύ δουλειά στις επόμενες 48 ώρες

    Πρέπει ακόμη να γίνει πάρα πολύ δουλειά στις επόμενες 48 ώρες. Οι ελληνικές προτάσεις είναι πιο λεπτομερείς αλλά δεν ανταποκρίνονται πλήρως σε αυτά που έχουμε ζητήσει, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

    [07] Γέρουν Ντάισελμπλουμ: Χρειάζεται να γίνει πολύ σκληρή δουλειά τις επόμενες ώρες

    Χρειάζεται να γίνει πολύ σκληρή δουλειά τις επόμενες ώρες, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμμετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης.

    Δουλεύουμε πάνω στις ελληνικές προτάσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 June 2015 - 22:32:12 UTC