Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκαν οι διαδοχικές συσκέψεις του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου
  • [02] Π. Καμμένος: Πολύ θετικά τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
  • [03] Απάντηση Γ. Σακελλαρίδη στον Κ. Καραγκούνη για τα δύο δισ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση
  • [04] Απάντηση Γ. Κατρούγκαλου σε δημοσίευμα για τις νομικές του υπηρεσίες
  • [05] Νίκη Λεβαδειακού στο Αγρίνιο

  • [01] Ολοκληρώθηκαν οι διαδοχικές συσκέψεις του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου

    Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι διαδοχικές συσκέψεις που είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, και αργότερα με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    [02] Π. Καμμένος: Πολύ θετικά τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

    «Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός απέδειξαν ότι όταν διεκδικείς το δίκιο, τότε μπορείς και να συνδιαλέγεσαι με όλους. Η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κράτησαν μία έντιμη και δίκαιη στάση, ζητώντας τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε την εντολή που λάβαμε στις εκλογές στις 25ης Ιανουαρίου». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στα Καλάβρυτα, σχετικά με τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, αλλά και της επταμερούς συνάντησης.

    Επίσης, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας σημείωσε ότι «χαίρομαι ιδιαίτερα που η έκβαση αυτών των συνομιλιών είναι θετική και που οι εταίροι μας αντιλήφθησαν ότι δεν μπορεί να διοικείται μία χώρα από μία κυβέρνηση, η οποία μεταφράζει τα νομοσχέδια τα που της στέλνουν, αλλά εφαρμόζοντας την εντολή που δίνει ο λαός» και κατέληξε: «Θεωρώ ότι η απόφαση να ακολουθηθεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου είναι πάρα πολύ σημαντική, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη».

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, για μια πρώτη αποτίμηση της Συνόδου, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε πως είναι πολύ θετικά τα αποτελέσματα, διότι όπως πρόσθεσε, «η κυβέρνηση πέτυχε αυτό το οποίο ζήτησε, μια γέφυρα μέχρι τον Ιούνιο, εφαρμόζοντας μια πολιτική στην οποία δεν θα υπάρχουν νέα εξοντωτικά μέτρα για τον ελληνικό λαό και εφαρμόζοντας την πολιτική την οποία έχει εντολή από τον ελληνικό λαό να εφαρμόσει».

    [03] Απάντηση Γ. Σακελλαρίδη στον Κ. Καραγκούνη για τα δύο δισ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της Ν.Δ., Καραγκούνη επισημαίνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «συνεχίζει να βρίσκεται σε σύγχυση. Όχι μόνο δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει αλλά και ποιος ανακοινώνει τι!» και προσθέτει ότι «καμία σχέση δεν έχουν τα 2 δισ. ευρώ με την προηγούμενη κυβέρνηση».

    Ενημερώνουμε, λοιπόν, τη ΝΔ, αναφέρει ο κ. Σακελλαρίδης, ότι τα 2 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων τα ανακοίνωσε για πρώτη φορά ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ στις Βρυξέλλες και όχι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Επιπλέον τα χρήματα αυτά δεν συνδέονται με την προγραμματική περίοδο 2014-2020, στην οποία αναφέρεται ο κ. Καραγκούνης.

    «Επομένως καμία σχέση τα 2 δισ. ευρώ με την προηγούμενη κυβέρνηση. Αν δεν μπορούν να χαρούν για τις επιτυχίες της κυβέρνησης, τουλάχιστον ας μην εκτίθενται», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [04] Απάντηση Γ. Κατρούγκαλου σε δημοσίευμα για τις νομικές του υπηρεσίες

    Σε προσπάθεια υπονόμευσης της κυβερνητικής προσπάθειας για ουσιαστικές αλλαγές αποδίδει τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην δικηγορική του δραστηριότητα σε υποθέσεις διαθέσιμων υπαλλήλων, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι από την εκλογή του ως ευρωβουλευτής αποχώρησε από την νομική εταιρία στην οποία ανήκε και έκτοτε δεν ανέλαβε καμιά παρόμοια υπόθεση ούτε συνέταξε καμιά σχετική εργολαβική σύμβαση, ενώ μετά την υπουργοποίηση του επέλεξε να μην έχει καμία προσωπική ιδιαίτερη συνάντηση με τους διαθέσιμους ή απολυμένους.

    Ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει ότι «η πολιτική και η δικηγορική μου δραστηριότητα είχαν πάντα κοινή κατεύθυνση, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και του Συντάγματος». Και συμπληρώσει: «Χειρίστηκα πολλές «μνημονιακές» υποθέσεις την τελευταία πενταετία, τις πιο πολλές φορές χωρίς ή με ελάχιστη δικηγορική αμοιβή: τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, τη ληστεία του PSI, τον παράνομο ορισμό της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, τις πολιτικές επιστρατεύσεις των απεργών του Μετρό και άλλες πολλές, μεταξύ των οποίων και υποθέσεις διαθεσίμων».

    «Ελάχιστες φορές, ιδίως όταν η δίκη θα γινόταν στα πολιτικά δικαστήρια και θα ενέπλεκε και άλλους δικηγόρους (μια που η δική μου ειδίκευση είναι στο δημόσιο δίκαιο) συντάχθηκε εργολαβική σύμβαση που προέβλεπε αμοιβή σε περίπτωση δικαστικής ευδοκίμησης της υπόθεσης. Από καμιά όμως από τις υποθέσεις αυτές δεν προσδοκώ προσωπικά αμοιβή, διότι αυτά τα εργολαβικά έχουν ως δικαιούχο την δικηγορική εταιρία στην οποία ανήκα μέχρι τις Ευρωεκλογές», εξηγεί στην ανακοίνωση του ο κ. Κατρούγκαλος.

    Την αποπομπή του κ. Κατρούγκαλου από την κυβέρνηση ζητούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που αληθεύουν οι καταγγελίες που παρουσιάζει το «Βήμα».Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, σε δήλωσή του, επισημαίνει πως «τελικώς η ?ελπίδα? δεν ήταν αγωνιστικό αίτημα, ήταν εμπορική συναλλαγή που κοστολογείται 12%.» Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ «το κόστος το πληρώνει ο φορολογούμενος και το εισπράττει όπως φαίνεται ο υπουργός» καθώς «αντί να προσληφθούν νέοι και άξιοι, επαναπροσλαμβάνονται οι ημέτεροι με το αζημίωτο». «Τώρα καταλαβαίνουν όλοι τι θα πει πρώτη φορά αριστερά» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Καραγκούνης.

    To ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Δεν του έφθανε το ότι οικοδόμησε την πολιτική του καριέρα στην ωμή αντιμνημονιακή δημαγωγία παίζοντας με την υπόσταση της χώρας, χωρίς ίχνος επιστημονικής συστολής. Την έκανε και προσοδοφόρο επάγγελμα. Και τώρα ανέλαβε στην κυβέρνηση το χαρτοφυλάκιο που του επιτρέπει να ικανοποιήσει τους πελάτες του. Χωρίς να δηλώσει τουλάχιστον κώλυμα στην διαχείριση των υποθέσεων που χειρίστηκε ως δικηγόρος, με ενεργό προσδοκία εργολαβικής αμοιβής για την δικηγορική εταιρεία του».

    [05] Νίκη Λεβαδειακού στο Αγρίνιο

    Μεγάλη νίκη, ενισχύοντας την προσπάθεια του να παραμείνει στην κατηγορία, πέτυχε στο Αγρίνιο ο Λεβαδειακός επί του Παναιτωλικού με 1-0, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

    Ο Παναιτωλικός είχε την υπεροχή, έχασε σημαντικές ευκαιρίες, αλλά η ομάδα της Λιβαδειάς πήρε τη νίκη με το γκολ του Μιλοσάβλιεφ στο 72ο λεπτό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 March 2015 - 18:30:23 UTC