Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Κατρούγκαλος: Τελείως ανυπόστατο το δημοσίευμα για παροχή νομικών υπηρεσιών το '15
  • [02] Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
  • [03] Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 3-1

  • [01] Γ.Κατρούγκαλος: Τελείως ανυπόστατο το δημοσίευμα για παροχή νομικών υπηρεσιών το '15

    Για «πρωτοφανές» γεγονός, για προβοκάτσια και πλαστογραφία έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η δικηγορική εταιρεία στην οποία ήταν μέλος έχει συνάψει ιδιωτικά συμφωνητικά έναντι ποσοστού αμοιβής με υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διεκδικούν την επαναπρόσληψη τους.

    Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσε το απόγευμα, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι το συμφωνητικό που αναφέρεται στο δημοσίευμα δεν αφορά διεκδίκηση επαναπρόσληψης, αλλά μικρή μισθολογική διαφορά ήδη εργαζόμενου στο Δημόσιο μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόσθεσε ότι κατά το παρελθόν συμμετείχε σε δικηγορική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει τις υποθέσεις περίπου 20 σχολικών φυλάκων που είχαν απολυθεί ή είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Στις περιπτώσεις εκείνες θα εδίδετο αμοιβή μισού μισθού σε περίπτωση δικαστικής νίκης και όχι νομοθετικής ρύθμισης.

    Τόνισε δε ότι ο ίδιος έχει αποχωρήσει από την εταιρεία αυτή τον Ιούλιο του 2014, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής και εντάχθηκε σε μια άλλη δικηγορική εταιρεία από την οποία επίσης αποχώρησε όταν ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα. Η συγκεκριμένη εταιρεία, επισήμανε, έχει διαλυθεί και όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις, όπως και οι αμοιβές, έχουν περάσει στη δικηγόρο με την οποία υπήρξε συνέταιρος.

    Σημείωσε, μάλιστα, με έμφαση ότι όλες οι υποθέσεις απολυμένων ή διαθεσίμων υπαλλήλων με τις οποίες είχε ασχοληθεί, κυρίως από πολιτική ευαισθησία, είχαν ασκηθεί το 2013 και το 2014, όταν ελήφθησαν τα αντίστοιχα μέτρα.

    «Πιστεύω ότι κανένα τέτοιο έγγραφο δεν έχει κατατεθεί το 2015 ούτε από άλλο δικηγορικό γραφείο. Ωστόσο αν μου φέρουν έστω και ένα που να αφορά τις ημερομηνίες 26 και 27 Ιανουαρίου, που αναφέρει το δημοσίευμα, υπογεγραμμένο από μένα ή άλλο συνεργάτη μου τότε θα παραιτηθώ», επεσήμανε.

    Ο κ. Κατρούγκαλος συνέχισε λέγοντας ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας είναι τελείως ανυπόστατο και το χαρακτήρισε συλλεκτικό κομμάτι κιτρινισμού, ψεύδους και συκοφαντίας.

    Την αποπομπή του κ. Κατρούγκαλου από την κυβέρνηση ζητούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που αληθεύουν οι καταγγελίες που παρουσιάζει το «Βήμα».Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, σε δήλωσή του, επισημαίνει πως «τελικώς η "ελπίδα" δεν ήταν αγωνιστικό αίτημα, ήταν εμπορική συναλλαγή που κοστολογείται 12%.» Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ «το κόστος το πληρώνει ο φορολογούμενος και το εισπράττει όπως φαίνεται ο υπουργός» καθώς «αντί να προσληφθούν νέοι και άξιοι, επαναπροσλαμβάνονται οι ημέτεροι με το αζημίωτο». «Τώρα καταλαβαίνουν όλοι τι θα πει πρώτη φορά αριστερά» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Καραγκούνης.

    To ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Δεν του έφθανε το ότι οικοδόμησε την πολιτική του καριέρα στην ωμή αντιμνημονιακή δημαγωγία παίζοντας με την υπόσταση της χώρας, χωρίς ίχνος επιστημονικής συστολής. Την έκανε και προσοδοφόρο επάγγελμα. Και τώρα ανέλαβε στην κυβέρνηση το χαρτοφυλάκιο που του επιτρέπει να ικανοποιήσει τους πελάτες του. Χωρίς να δηλώσει τουλάχιστον κώλυμα στην διαχείριση των υποθέσεων που χειρίστηκε ως δικηγόρος, με ενεργό προσδοκία εργολαβικής αμοιβής για την δικηγορική εταιρεία του»

    Διαβάστε επίσης:

    Ανακοίνωση Γ. Κατρούγκαλου σε δημοσίευμα για τις νομικές του υπηρεσίες

    [02] Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

    Η "Παράδοξη πατρίδα" του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη, και το ήδη πολυβραβευμένο ανα τον κόσμο και υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ "Βιρούγκα" του Βρετανού Ορλάντο φον Αινζιντελ, ειναι οι "μεγάλοι" νικητές του 17ου φεστιβαλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης .

    Η..." Παράδοξη Πατρίδα" είναι ενα ..."αληθινό σενάριο" που κατέγραψε σε 56' ο δημοσιογράφος Νίκος Ασλανίδης για τις πατρίδες ενός 80χρονου σήμερα Έλληνα, ο οποίος την περίοδο της γερμανικής κατοχής- όταν οι ναζί επιτέθηκαν στο χωριό του και έκαψαν ζωντανούς συνολικά 353 κατοίκους (ανάμεσα τους η 28χρονη τότε μητέρα του, η γιαγιά του και τα τέσσερά του αδέλφια ηλικίας από ενάμιση έως δέκα ετών) κατάφερε να γλιτώσει μαζί με τον πατέρα του.

    Στο πολύπαθο Κογκό ταξίδεψε για 100' λεπτά τους θεατές του 17ου φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης . Η ταινία "Βιρούγκα" του Ορλάντο φον Αινζιντελ (Μεγ.Βρετανία- με παραγωγό τον Λεονάρντο ντι Κάπριο) κέρδισε το βραβείο Κοινού "Πίτερ Ουιντόνικ" για ξένη παραγωγή , αλλα και το βραβείο της WWF (απο την ενότητα "Περιβάλλον" με θέμα το περιβάλλον και την αμφίδρομη σχέση του ανθρώπου με τη φύση) .

    Τα δύο βραβεία του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συνιστούν και την 10η διεθνή βράβευση της ταινίας (προηγήθηκαν μέσα στο 2014 διεθνή βραβεία στις ΗΠΑ, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Τσεχία, τον Καναδά, το Αμπού Ντάμπι κα).

    Τα βραβεία κοινού που αφορούν σε ταινίες κάτω των 45? απονεμήθηκε στις ταινίες "Ολυμπία" του Σταύρου Ψυλλάκη (Ελλάδα) και "Φλόγα" των Dress Code (Νταν Κόβερτ και Αντρέ Αντρέεφ) μια συμπαραγωγή ΗΠΑ-Βουλγαρίας.

    Η FIPRESCI απένειμε τα βραβεία της στις ταινίες: "Αρκαδία χαίρε" του Φίλιππου Κουτσαφτή (Ελλάδα) για ελληνική παραγωγή και "Κάθε πρόσωπο έχει όνομα" σε σκηνοθεσία του Σουηδού Μάγκνους Γκέρτεν .

    Για το βραβείο της Διεθνούς Αμνηστίας που απονέμεται σε ταινία της ενότητας «Ανθρώπινα Δικαιώματα» επελέγη η ταινία -ντοκιμαντέρ "Ασήμι στο νερό, αυτοπορτρέτο της Συρίας" σε σκηνοθεσία Οσάμα Μοχάμεντ και Ουϊάμ Σιμάβ Μπεντιρξάν (Γαλλία-Συρία)

    Το βραβείο Docs in Progress 2015 της Αγοράς του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι χορηγία της εταιρίας post-production 2|35 και μεταφράζεται σε 15.000 ευρώ σε υπηρεσίες, και απονεμήθηκε ομόφωνα στην ταινία: "Ο πιο μακρύς δρόμος" (εταιρία παραγωγής: Stefi & Lynx, σκηνοθεσία: Μαριάννα Οικονόμου, παραγωγή: Δάφνη Πανοπούλου, συμπαραγωγή: Taavi Vartia (Taavia Productions), με την υποστήριξη: ΝΕΡΙΤ (Ελλάδα/ Φινλανδία) με το σκεπτικό πως: «Οι δοκιμασίες των κεντρικών χαρακτήρων, δυο νεαρών αντρών, μας συγκινούν και αποκαλύπτουν το ταλέντο της σκηνοθέτιδος η οποία άγγιξε τις καρδιές μας. Το υλικό που είδαμε αποτυπώνει με εντιμότητα το ανθρώπινο πρόσωπο μιας σύγχρονης τραγωδίας πολέμου, μετανάστευσης και κρίσης της ευρωπαϊκής κοινωνίας».

    Οι προβολές των ταινιών στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ συνεχίζονται κανονικά και αύριο.

    [03] Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 3-1

    Την πρώτη του νίκη στις αναμετρήσεις που έχει δώσει μέχρι τώρα με τον ΠΑΟΚ πέτυχε ο Πανθρακικός, με 3-1, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

    Ο Ντιγκινί στο 7΄ άνοιξε το σκορ και στο 43΄ ο Τζάνης παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Ιτάνζ. Ο Παπαδόπουλος μείωσε στο 63΄, αλλά ο Ιγκορ με πέναλτι στο 78΄ «σφράγισε» το «τρίποντο» για τους γηπεδούχους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 March 2015 - 20:30:22 UTC