Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ: Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου αποτελεί επέκταση του μνημονίου
  • [02] Κ. Καραγκούνης: Μην οικειοποιείται η κυβέρνηση μια δουλειά που ήδη έχει γίνει
  • [03] Συνέδριο του PKK για τον τερματισμό του ένοπλου αγώνα, προτείνει ο Οτσαλάν
  • [04] Επτά παιδιά έχασαν τη ζωή τους από φωτιά σε διαμέρισμα στο Μπρούκλιν
  • [05] Γ. Τσιρώνης: «Η προστασία των δασών εφαλτήριο για βιώσιμη οικονομία»

  • [01] ΚΚΕ: Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου αποτελεί επέκταση του μνημονίου

    Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Καλημέρα» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ αναφερόμενος στην επταμερή συνάντηση είπε ότι επιβεβαίωσε την ανάγκη υλοποίησης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup, για την οποία υπενθύμισε ότι μετά την παρέλευση ενός μηνός δεν έχει έλθει στην Βουλή για ενημέρωση, ενώ το ΚΚΕ ζητά και ψήφισή της και πρόσθεσε ότι «η ουσία είναι ότι αυτή η συμφωνία είναι αντιλαϊκή, αποτελεί ουσιαστικά επέκταση του μνημονίου, είναι μια συμφωνία η οποία προβλέπει επιτήρηση, προβλέπει αξιολόγηση για να παίρνονται οι δόσεις».

    «Τα μέτρα του ?e-mail Χαρδούβελη? θα αντικατασταθούν με ισοδύναμα μέτρα, που προβλέπονται στο ?e-mail Βαρουφάκη? είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιόκας, τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα για νέα μέτρα γιατί την ίδια στιγμή που πληρώνονται οι δόσεις κανονικά - οι οποίες θα κουρεύονταν κατά τα άλλα - την ίδια στιγμή γίνεται εσωτερικός δανεισμός και την ίδια στιγμή υπάρχει άρθρο στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις 100 δόσεις - που δεν απαντά στο πρόβλημα, ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει τους υπέρογκους φόρους και τα χαράτσια - το οποίο διεύρυνε το χαρακτήρα του ΤΑΙΠΕΔ με είσοδο και άλλων ακινήτων, τα οποία θα πηγαίνουν και για άλλους στόχους, πέρα απ' αυτά που λέει η κυβέρνηση για κοινωνική πολιτική».

    [02] Κ. Καραγκούνης: Μην οικειοποιείται η κυβέρνηση μια δουλειά που ήδη έχει γίνει

    Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και κατηγορεί πως προσπαθεί να οικειοποιηθεί τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Σαμαρά εξαπέλυσε η ΝΔ.

    Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος κατηγορεί τον Πρωθυπουργό πως «το πακέτο των 2 δισ. που ανήγγειλε ο κ. Τσίπρας, είναι το γνωστό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που πέτυχε ο κ. Σαμαράς στα τέλη του ?13, όπως τελικώς συμφωνήθηκε για την προγραμματική περίοδο 2014 - 2020 από τον ίδιο τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.»

    Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, μάλιστα, ήδη πολλά από αυτά τα κονδύλια έχουν δεσμευτεί και καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες.

    «Ας ασχοληθεί η κυβέρνηση με την ανάγκη, εμπροσθοβαρώς και εντός του 2015, να απορροφήσει τα κονδύλια αυτά και ας μην οικειοποιείται μια δουλειά που ήδη έχει γίνει» καταλήγει στη δήλωσή του ο Εκπρόσωπος της ΝΔ.

    [03] Συνέδριο του PKK για τον τερματισμό του ένοπλου αγώνα, προτείνει ο Οτσαλάν

    Ο φυλακισμένος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν έκανε σήμερα έκκληση προς την οργάνωσή του για την πραγματοποίηση συνεδρίου προκειμένου να τερματιστεί ο ένοπλος αγώνας που διεξάγει επί τρεις δεκαετίες κατά του τουρκικού κράτους χωρίς ωστόσο να κηρύξει τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών. "Θεωρούμε απαραίτητο για το ΡΚΚ να πραγματοποιήσει συνέδριο για τον τερματισμό του ένοπλου αγώνα του κατά της Τουρκικής Δημοκρατίας", αναφέρει σε μήνυμά του ο Οτσαλάν που διαβάστηκε από κούρδο πολιτικό στη διάρκεια ογκώδους συγκέντρωσης στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας για τον εορτασμό του "Νεβρόζ", δηλαδή το κουρδικό νέο έτος.

    "Αυτός ο αγώνας του κινήματός μας που μετράει 40 χρόνια είναι γεμάτος πόνο, αλλά δεν υπήρξε μάταιος. Ταυτόχρονα όμως έχει γίνει μη βιώσιμος. Η ιστορία και ο λαός μας ζητούν από εμάς μία δημοκρατική λύση και ειρήνη που να συμβαδίζουν με το πνεύμα της εποχής", ανέφερε στο μήνυμά του ο Οτσαλάν κάνοντας έκκληση για την πραγματοποίηση συνεδρίου του ΡΚΚ που θα καθορίσει "την πολιτική και κοινωνική στρατηγική του ώστε να συμβαδίζουν με το πνεύμα της νέας περιόδου". Το μήνυμα του Οτσαλάν διάβασε ο Σίρι Σουρέγια Όντερ, ένας κούρδος πολιτικός, ο οποίος επισκέφθηκε τον Οτσαλάν την Πέμπτη στη φυλακή.

    Το πλήθος στη συγκέντρωση χόρευε πατριωτικά κουρδικά τραγούδια που ακούγονταν από τα μεγάφωνα και κρατούσε σημαίες της οργάνωσης, ενώ σε δύο γιγαντοοθόνες προβαλλόταν η εικόνα του Οτσαλάν.

    Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι συμμετείχαν, αλλά δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία από τις τοπικές αρχές.

    "Οι Κούρδοι χρησιμοποιούν αυτή την ημέρα, το Νεβρόζ, ως ευκαιρία για να προκαλέσουν το κράτος", δήλωσε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο ηγέτης του εθνικιστικού αντιπολιτευόμενου MHP στη διάρκεια συνεδρίου του κόμματος. Ο ίδιος κατηγόρησε το κυβερνών AKP και το PKK ότι "σκάβουν τον λάκκο της Τουρκίας".

    "Οι προδότες που πετάνε το μέλλον της Τουρκίας στη φωτιά θα καούν οι ίδιοι ...Μην δοκιμάζετε την αντοχή μας και την αγάπη μας προς αυτό το έθνος", προειδοποίησε ο Μπαχτσελί.

    [04] Επτά παιδιά έχασαν τη ζωή τους από φωτιά σε διαμέρισμα στο Μπρούκλιν

    Επτά παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν τυλίχτηκε στις φλόγες το διαμέρισμα στο οποίο διέμεναν στο Μπρούκλιν νωρίς σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδος, ανακοίνωσαν οι Υπηρεσίες Εκτάκτων Αναγκών.

    Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 12:30 πμ τοπική ώρα και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Επίτροπος της Πυροσβεστικής Ντάνιελ Νίγκρο προκλήθηκε από ένα αναμμένο μάτι ηλεκτρικής κουζίνας.

    Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στην εφημερίδα New York Daily News, τα παιδιά, ηλικίας 5 ως 15 ετών, παγιδεύτηκαν μέσα στο διαμέρισμα ενώ η μητέρα τους πήδηξε από το παράθυρο.

    "Ακουσα την μητέρα να φωνάζει 'Τα παιδιά μου είναι εκεί μέσα! Τα παιδιά μου είναι εκεί! Βγάλτε τα έξω! Βγάλτε τα έξω!", δήλωσε στην εφημερίδα ο γείτονας Νέιτ Γουέμπερ. "Η μητέρα βρισκόταν έξω. Είχε εγκαύματα", είπε ο ίδιος.

    [05] Γ. Τσιρώνης: «Η προστασία των δασών εφαλτήριο για βιώσιμη οικονομία»

    «Τα ελληνικά δάση είναι πολύτιμα, είναι όμορφα αλλά κινδυνεύουν. Είναι καθήκον του καθενός μας να παραδώσει στους επόμενες γενιές περισσότερα και καλύτερα δάση. Η προστασία τους δεν είναι τροχοπέδη αλλά εφαλτήριο για μια βιώσιμη οικονομία». Αυτό δήλωσε με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δάση ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης.

    «Τα ελληνικά δάση με την ομορφιά και την ποικιλομορφία τους γεμίζουν τα βουνά της χώρας μας, αλλά αποτελούν ταυτόχρονα και έναν ακόμα παραγωγικό τομέα που μπορεί να συμβάλλει στην διέξοδο της χώρας», ανέφερε ο κ. Τσιρώνης.

    Με αφορμή την Ημέρα, επεσήμανε επίσης ότι, η γενική διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του υπουργείου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) και τέσσερις δασικές υπηρεσίες της χώρας (Διεύθυνση Δασών Πιερίας και Δασαρχεία Καλαμπάκας, Πάρνηθας και Σπάρτης) υλοποίησαν το έργο LIFE+ AdaptFor με τίτλο «Προσαρμογή της διαχείρισης των δασών στην κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα» (περίοδος υλοποίησης 2010-2014).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 March 2015 - 16:30:22 UTC