Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η κυβέρνηση απορρίπτει τις θέσεις του Βερολίνου»
  • [02] Για «ιό» στο facebook προειδοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
  • [03] Die Welt: Η ΕΚΤ ενέκρινε την επέκταση της παροχής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες
  • [04] Υπό τον έλεγχο του τουρκικού κράτους η τράπεζα του Φετουλάχ Γκιουλέν
  • [05] Συνέχισε τις κακές εμφανίσεις ο ΠΑΟΚ
  • [06] Παναιτωλικός-Εργοτέλης: 4-0
  • [07] Κέρκυρα-Λεβαδειακός: 0-0

  • [01] «Η κυβέρνηση απορρίπτει τις θέσεις του Βερολίνου»

    Την εκτίμηση ότι οι σκληρές θέσεις που διατυπώνονται σε έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που δημοσίευσε το Reuters, «αποδεικνύει ότι και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στην διαπραγμάτευση», κάνουν κυβερνητικές πηγές, ενώ απορρίπτονται στο σύνολό τους από την Αθήνα.

    Εκτιμούν επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση επιλέγει την «σκληρή τοποθέτηση στην έναρξη της διαπραγμάτευσης»

    Η απάντηση όμως της κυβέρνησης είναι εξίσου σκληρή καθώς οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «είναι προφανές ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από τη νέα ελληνική κυβέρνηση» καθώς «προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή του ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης».

    Όπως έγινε γνωστό, η γερμανική κυβέρνηση με το έγγραφο αυτό, φέρεται να ζητάει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση «να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο! Δηλαδή η νέα ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά», αναφέρουν κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης. Η Αθήνα διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις όλους τους ευρωπαίους εταίρους σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης.

    [02] Για «ιό» στο facebook προειδοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

    Για κακόβουλο λογισμικό που διαδίδεται στο facebook, προειδοποιεί τους χρήστες η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού. Πρόκειται για «ιό» (Backdoor Trojan) που εξαπλώνεται με την εμφάνιση ανάρτησης με πορνογραφικό βίντεο.

    Συγκεκριμένα, η επίμαχη ανάρτηση εμφανίζεται να έχει κοινοποιηθεί από κάποιον φίλο του χρήστη στο Facebook και να έχουν επισημανθεί σε αυτήν με ετικέτα (tag) μέχρι και είκοσι φίλοι του. Εάν ο χρήστης πατήσει στο εμφανιζόμενο ως πορνογραφικό βίντεο, μεταφέρεται σε μια απατηλή ιστοσελίδα στην οποία παίζουν τα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο και στη συνέχεια, σταματάει η αναπαραγωγή του και εμφανίζεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει τον χρήστη ότι απαιτείται να «κατεβάσει» μια αναβάθμιση του λογισμικού Adobe Flash Player (InstallFlashPlayer.exe).

    Στην περίπτωση που ο χρήστης συναινέσει και «κατεβάσει» το αρχείο, τότε μολύνεται από κακόβουλο λογισμικό (Backdoor Trojan), το οποίο έχει τη δυνατότητα να «παρακολουθεί» το πληκτρολόγιο και το «ποντίκι» του μολυσμένου υπολογιστή, με αποτέλεσμα να μπορούν να υποκλαπούν κωδικοί και επικοινωνίες πάσης φύσεως (π.χ. κωδικοί e-banking, αριθμοί πιστωτικών καρτών, κωδικοί πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.ά.).

    [03] Die Welt: Η ΕΚΤ ενέκρινε την επέκταση της παροχής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες

    Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ ενέκρινε την παράταση του προγράμματος ELA προς τις ελληνικές τράπεζες για δύο ακόμη εβδομάδες, σύμφωνα με τηνDie Welt.

    Στο μεταξύ, ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,1414 δολ. από το επίπεδο των 1,1471 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1446 δολ. .

    Η ισοτιμία του ευρώ επηρεάζεται από τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην συνάντηση που θα έχει αύριο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης με τον Γερμανό ομόλογο του Β. Σόιμπλε.

    [04] Υπό τον έλεγχο του τουρκικού κράτους η τράπεζα του Φετουλάχ Γκιουλέν

    Υπό την εποπτεία του κράτους με το αιτιολογικό της έλλειψης «διαφάνειας» τέθηκε το δέκατο μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της Τουρκίας η Asya Bank, η ισλαμική τράπεζα που ελέγχεται από τον μουσουλμάνο κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν και μεγάλο πολιτικό αντίπαλο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Η απόφαση της τουρκικής Τραπεζικής Ρυθμιστικής Αρχής ακολουθεί την περυσινή διαμάχη όταν το συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα ενεπλάκη στη σύγκρουση εξουσίας μεταξύ του Ερντογάν και του Γκιουλέν, του οποίου οι υποστηρικτές είχαν στήσει την τράπεζα.

    Όμως η κίνηση να αναλάβει το κράτος της εποπτεία της τράπεζας πιθανώς να προκαλέσει κατηγορίες για πολιτικές παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν τη σχέση της Τουρκίας με τους διεθνείς επενδυτές. «Νομίζω ότι αυτό ήταν απαραίτητο να γίνει» δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομίας Νιχάτ Ζεϊμπέκι. «Για τις χρηματαγορές αυτό τερματίζει την κερδοσκοπία και φέρνει ένα ασφαλέστερο περιβάλλον» συμπλήρωσε.

    [05] Συνέχισε τις κακές εμφανίσεις ο ΠΑΟΚ

    Σπουδαία νίκη με 3-1 σημείωσε ο ΟΦΗ επί του ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο για την 22η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας και παρά τα μεγάλα οικονομικά του προβλήματα πήρε βαθειά βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια του για αποφυγή του υποβιβασμού. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ συνέχισε τις τελευταίες κακές εμφανίσεις του και μάλλον χάνει και άλλο έδαφος στο κυνήγι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού. Για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Τζορτζ στο 11΄ με πλασέ, Λαμπρόπουλος στο 34΄ με πέναλτι και Κουτσιανικούλης στο 82΄ με πλασέ, ενώ μείωσε για τον ΠΑΟΚ ο Παπαδόπουλος στο 52΄.

    Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε εύκολα 4-1 τη Βέροια σε αναμέτρηση για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Τσουκαλάς (8΄), Μανιάς (15΄)και Τζημόπουλος (18΄, 36΄) ενώ το γκολ της τιμής για την «βασίλισσα του βορρά» σημείωσε ο Βεργώνης στο 45΄.

    Με γκολ του Ματίας Ιγκλέσιας στο 60ό λεπτό, ο Αστέρας Τρίπολης επιβλήθηκε 1-0 του Πλατανιά στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

    Σημαντικό βαθμό στη μάχη που δίνει για να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας απέσπασε ο Πανιώνιος στα Πηγάδια από τη Ξάνθη, με σκορ 1-1, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν στο 12΄ με το Μπακασέτα, αλλά δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Καπετάνος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

    [06] Παναιτωλικός-Εργοτέλης: 4-0

    Εξακολουθεί να «φλερτάρει» με τον Ευρώπη ο Παναιτωλικός. Με δύο τέρματα στο πρώτο 45λεπτο και άλλα δύο στο δεύτερο, η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε 4-0 του Εργοτέλη στο πλαίσιο της 22ης ημέρας για την Σούπερ Λίγκα και πλέον βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 38 βαθμούς. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Φωτάκης (19'), Άλβες (42' και 93') και Κάπελ (64').

    [07] Κέρκυρα-Λεβαδειακός: 0-0

    Βαθμούς και εντυπώσεις σ' ένα μέτριο ματς, μοιράστηκαν Κέρκυρα και Λεβαδειακός. Οι δύο ομάδες στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής για την Σούπερ Λίγκα αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, σε ένα ματς που είναι βέβαιο πως θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα... Ο ΑΟΚ με το βαθμό της ισοπαλίας παρέμεινε στην 11η θέση, ενώ ο Λεβαδειακός «έπιασε» τον Πλατανιά στην 12η θέση, με τους Χανιώτες όμως να έχουν ένα ματς λιγότερο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 February 2015 - 17:30:27 UTC