Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αβέβαιη η χρηματοδότηση του Κτηματολογίου
  • [02] Νεκρός Έλληνας υποπλοίαρχος ύστερα από πειρατεία ανοιχτά της Νιγηρίας
  • [03] Μ. Σουλτς: Η Ελλάδα να τηρήσει τις συμφωνίες
  • [04] Αρχίζει την Πέμπτη το Φεστιβάλ του Βερολίνου

  • [01] Αβέβαιη η χρηματοδότηση του Κτηματολογίου

    Αβέβαιη φαίνεται να είναι η χρηματοδότηση για τη συνέχιση του έργου του Κτηματολογίου εντός των χρονικών ορίων που έχουν οριστεί. Ταυτόχρονα, σε επανεξέταση πρόκειται να τεθεί ο διαγωνισμός όσον αφορά το μεγαλύτερο μέρος από τις 28 μελέτες που έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

    Τα εν λόγω προβλήματα διαπιστωθήκαν ύστερα από συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΠΑΠΕΝ), Παναγιώτη Λαφαζάνη και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, με τον πρόεδρο της εταιρείας «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση» (ΕΚΧΑ Α.Ε.), Ηλία Λιακόπουλο, στην οποία μετείχαν και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκε η βούληση, εκ μέρους του ΥΠΑΠΕΝ, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

    [02] Νεκρός Έλληνας υποπλοίαρχος ύστερα από πειρατεία ανοιχτά της Νιγηρίας

    Επίθεση από ομάδα ένοπλων πειρατών δέχθηκε το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Κάλαμος» στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νιγηρίας και Καμερούν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Έλληνας υποπλοίαρχος του πλοίου.

    Τα «Κάλαμος» είχε ξεκινήσει από την Κίνα άφορτο με προορισμό τη Νιγηρία και σε αυτό επέβαιναν 23 μέλη πλήρωμα μεταξύ των οποίων και δέκα Έλληνες.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των ένοπλων πειρατών και κάποιας ομάδας από το πλοίο.

    Οι πειρατές κατάφεραν να απαγάγουν τρία άτομα από το πλήρωμα μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δύο Έλληνες.

    Το πλοίο αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται υπό κατάληψη και είναι αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή που δέχθηκε την επίθεση.

    [03] Μ. Σουλτς: Η Ελλάδα να τηρήσει τις συμφωνίες

    Με εθνική χρεοκοπία απειλείται η Ελλάδα αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις έναντι των εταίρων της, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt».

    «Αν η Ελλάδα αλλάξει τις συμφωνίες μονομερώς, η άλλη πλευρά δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένη να τις τηρήσει» δηλώνει ο κ. Σουλτς και προσθέτει ότι έτσι «δεν θα πηγαίνει χρήμα στην Ελλάδα και το κράτος δεν θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί. Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να αποφευχθεί μόνο εάν η Αθήνα τηρεί τις συμφωνίες που έχει συνάψει με την Ευρωζώνη».

    Σύμφωνα με τον Γερμανό σοσιαλδημοκράτη, «η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή: πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι των Ευρωπαίων εταίρων. Μόνο υπ' αυτή την προϋπόθεση θα μπορούμε να μιλήσουμε για το εάν εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε παραχωρήσεις προς την Αθήνα». Μόλις ο κ. Τσίπρας υποχωρήσει, θα μπορούσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι να κάνουν κάποια πράγματα για την Ελλάδα. Για παράδειγμα, η ΕΕ θα μπορούσε να φροντίσει ώστε οι πλούσιοι Έλληνες που καταθέτουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό να φορολογηθούν στη χώρα τους. «Αν ο Τσίπρας το ζητήσει, θα βρεθούν τα μέσα και ο δρόμος» για να επιτευχθεί, διαβεβαιώνει ο κ. Σουλτς και διευκρινίζει ότι αυτό θα μπορούσε να αφορά και τις χώρες εκτός ΕΕ με τις οποίες όμως η Ένωση έχει συνάψει σχετικές συμφωνίες.

    [04] Αρχίζει την Πέμπτη το Φεστιβάλ του Βερολίνου

    Με διασημότητες του χώρου αλλά και πολιτικά πρόσωπα κάνει έναρξη, αύριο Πέμπτη, το 65ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου. Την έναρξη του φεστιβάλ θα κάνουν, στις 7.45 το βράδυ, η υπουργός Πολιτισμού, Μόνικα Γκρούτερς, ο δήμαρχος του Βερολίνου Μίκαελ Μούλερ, ο πρόεδρος της διεθνούς κριτικής επιτροπής, Αμερικανός σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι και ο διευθυντής του φεστιβάλ Ντίτερ Κόσλικ. Παρόντες στην προβολή θα είναι και τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής.

    Η έναρξη θα γίνει με την παγκόσμια προβολή της ταινίας «Κανείς δεν θέλει τη νύχτα» της Κοϊξέτ («Η ζωή χωρίς εμένα»), που είναι και η πρώτη του διαγωνιστικού τμήματος της Μπερλινάλε. Η ιστορία της ταινίας εκτυλίσσεται το 1908 στην αρκτική περιοχή της Γροιλανδίας και είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Τζοζεφίν Πίρι, που ακολουθεί τον εξερευνητή άντρα της, Ρόμπερτ, που προσπαθεί να ανοίξει δρόμο για τον Βόρειο Πόλο. Στην προβολή θα παραστούν τόσο η Ισπανίδα σκηνοθέτρια όσο και οι πρωταγωνιστές της: Ζιλιέτ Μπινός, Ρίνκο Κικούτσι και Γκάμπριελ Μπερν.

    Εξαιρετικά ενδιαφέρον παρουσιάζεται φέτος το διαγωνιστικό πρόγραμμα της Μπερλινάλε, με νέες ταινίες από διάσημους σκηνοθέτες όπως ο Αμερικανός Τέρενς Μάλικ («Knight of Cups»), οι Γερμανοί Βέρνερ Χέρτσοκ («Βασίλισσα της ερήμου»), Βιμ Βέντερς («Everything Will Be Fine») και Αντρέα Ντρέζεν («Ενώ ονειρευόμασταν»), ο Ιρανός Τζαφά Παναχί («Ταξί»), ο Χιλιανός Πάμπλο Λαρέν («El Club»), ο Γάλλος Μπενουά Ζακό («Το ημερολόγιο μιας καμαριέρας»), οι Βρετανοί Μπιλ Κόντον («Ο κος Χολμς») και Κένεθ Μπράνα («Σταχτοπούτα») και Πίτερ Γκρίναγουεϊ («Ο Αϊζενστάιν στο Γκουανατζιουάτο») και ο Ρώσος Αλεξέι Γκέρμαν Τζούνιορ («Under Electric Clouds»).

    Τιμώμενο πρόσωπο της φετινής Μπερλινάλε είναι ο Βιμ Βέντερς στον οποίο θα απονεμηθεί και η Ειδική Τιμητική Χρυσή Άρκτος του φεστιβάλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 February 2015 - 19:30:22 UTC