Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε συμπληρωματική κατάθεση καλεί ο εισαγγελέας τους Π. Καμμένο και Π. Χαϊκάλη
  • [02] Χρ. Γιαταγάνα: Δεν γνωρίζω, και δεν υπαινίχθηκα, αν ο Γ. Αποστολόπουλος είναι και σήμερα συνεργάτης του Π. Καμμένου
  • [03] Ο. Βουδούρης - Θ. Παραστατίδης: Ανακαλούμε τη δήλωσή μας για να τερματιστεί η διαστρέβλωση των θέσεων μας
  • [04] Δικηγόρος Γ. Αποστολόπουλου: Τα βίντεο είναι μονταρισμένα
  • [05] Επιτρέπονται οι δημοσκοπήσεις σε όλη την προεκλογική περίοδο
  • [06] Πλατανιάς-ΟΦΗ 1-0
  • [07] Έμειναν στο «Χ» Πανθρακικός και Βέροια - Μεγάλη νίκη για τον Πλατανιά

  • [01] Σε συμπληρωματική κατάθεση καλεί ο εισαγγελέας τους Π. Καμμένο και Π. Χαϊκάλη

    Σε συμπληρωματική κατάθεση καλούνται αύριο από τον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Χαϊκάλης για την υπόθεση χρηματισμού που κατήγγειλαν. Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι μετά την κατάθεση του Γιώργου Αποστολόπουλου προκύπτουν σημεία για τα οποία θα ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις από τους δυο πολιτικούς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο κ. Αποστολόπουλος έδωσε διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα, υποστηρίζοντας ότι ο βουλευτής ήταν αυτός που τον προσέγγισε και του είπε ότι αν λυθεί το οικονομικό του πρόβλημα θα ψηφίσει για Πρόεδρο. Ο κ. Αποστολόπουλος φέρεται μάλιστα να υποστηρίζει ότι έχει και αυτός στοιχεία για την προσέγγιση του κ. Χαϊκάλη και μάλιστα ότι ήταν έτοιμος να τον καταγγείλει στις αρχές.

    [02] Χρ. Γιαταγάνα: Δεν γνωρίζω, και δεν υπαινίχθηκα, αν ο Γ. Αποστολόπουλος είναι και σήμερα συνεργάτης του Π. Καμμένου

    «Δεν γνωρίζω, και δεν υπαινίχθηκα, αν ο Γ. Αποστολόπουλος είναι και σήμερα συνεργάτης του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου» αναφέρει σε δήλωση που εξέδωσε πριν από λίγο η βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα.

    «Με αφορμή δημοσιεύματα ύστερα από συνομιλία που είχα με δημοσιογράφους στη Βουλή, οφείλω να ξεκαθαρίσω τα εξής: Δεν είπα ποτέ, και δεν πιστεύω, ότι οι καταγγελίες Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του είναι στημένες. Αντίθετα θεωρώ, και το υπογράμμισα στους δημοσιογράφους, ότι η υπόθεση αυτή είναι σοβαρή και πρέπει να ελεγχθεί άμεσα και εξονυχιστικά από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Δεν γνωρίζω, και δεν υπαινίχθηκα, αν ο Γ. Αποστολόπουλος είναι και σήμερα συνεργάτης του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου» δηλώνει η κ. Γιαταγάνα.

    [03] Ο. Βουδούρης - Θ. Παραστατίδης: Ανακαλούμε τη δήλωσή μας για να τερματιστεί η διαστρέβλωση των θέσεων μας

    Ευθύνες στα ΜΜΕ «τα οποία έδωσαν αδίκως ένα περιεχόμενο προσωπικής επίθεσης, που δεν έχει καμία σχέση με τις θέσεις τους», αποδίδουν με νέα δήλωσή τους οι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδης. Με τη δήλωση τους οι δύο βουλευτές εξηγούν σήμερα πως «μέριμνά τους ήταν να ξεπεράσουμε το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, σχετικά με το θέμα της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας και όχι να αφήσουν υπόνοια χρηματισμού κάποιων βουλευτών».

    «Στις 19 Δεκεμβρίου δημοσιεύσαμε μια τοποθέτηση, πολιτικού περιεχομένου, σχετικά με το σοβαρό θέμα των αποκαλύψεων του κ. Χαϊκάλη. Αυτή η τοποθέτηση παραμορφώθηκε από ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία έδωσαν αδίκως ένα περιεχόμενο προσωπικής επίθεσης, που δεν έχει καμία σχέση με τις θέσεις μας. Μέριμνά μας ήταν να ξεπεράσουμε το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, σχετικά με το θέμα της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας και όχι να αφήσουμε υπόνοια χρηματισμού κάποιων βουλευτών», αναφέρουν οι δύο βουλευτές και προσθέτουν ότι ουδέποτε στόχευσαν να απαξιώσουν κανένα συνάδελφο βουλευτή και ακόμα περισσότερο να «κατηγορήσουν» οποιονδήποτε.

    «Δεν επιθυμούμε να τροφοδοτήσουμε οποιαδήποτε πολεμική προσωπικού χαρακτήρα, η οποία συμβάλει στο να θολώσει το πολιτικό διακύβευμα των ημερών.

    Κατόπιν τούτου, δηλώνουμε ότι ανακαλούμε την δήλωσή μας της 19ης Δεκεμβρίου, διότι μόνο έτσι μπορεί να τερματιστεί η διαστρέβλωση των θέσεών μας. Και με αμείωτη ένταση συνεχίζουμε τον πολιτικό μας αγώνα για μια νέα πορεία με μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία».

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΥΡΙΖΑ και Μανώλης Γλέζος αποδοκιμάζουν τις δηλώσεις Βουδούρη και Παραστατίδη

    [04] Δικηγόρος Γ. Αποστολόπουλου: Τα βίντεο είναι μονταρισμένα

    Στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο κατέθεσε ο Γ. Αποστολόπουλος ως ύποπτος για την τέλεση της κακουργηματικής πράξης της δωροδοκίας βουλευτή.

    Κατά την έξοδό τους από το εισαγγελικό γραφείο, ο δικηγόρος του Γ. Αποστολόπουλου, Π. Σαράκης δήλωσε:

    «Μετά από κλήση της εισαγγελίας εφετών, ο κ. Αποστολόπουλος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην έρευνα μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη. Αμέσως ανταποκριθήκαμε, δώσαμε εξηγήσεις, δεν ζητήσαμε προθεσμία και αποσαφηνίσαμε την πραγματικότητα.

    Δεν προκύπτει κανένα ποινικό αδίκημα, κανένα πολιτικό θέμα δεν υπάρχει όπως το παρουσιάζει ο κ. Χαϊκάλης. Η πραγματικότητα είναι όπως την κατέθεσε ο κ. Αποστολόπουλος, χωρίς μοντάζ. Πολιτικά ατοπήματα έχει διαπράξει ο κ. Χαικάλης.

    Τα βίντεο είναι μονταρισμένα. Αποκάλυψε (σ.σ. ο Γ. Αποστολόπουλος) ότι αυτές οι συνομιλίες έγιναν για να αποκαλυφθεί η ηθική υπόσταση Χαϊκάλη.

    Τα γεγονότα δεν έχουν τη διάσταση που παρουσιάζονται. Το ποινικό και το πολιτικό θέμα αφορά την άλλη πλευρά».

    Σε συμπληρωματική κατάθεση καλούνται αύριο από τον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Χαϊκάλης για την υπόθεση χρηματισμού που κατήγγειλαν. Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι μετά την κατάθεση του Γιώργου Αποστολόπουλου προκύπτουν σημεία για τα οποία θα ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις από τους δυο πολιτικούς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο κ. Αποστολόπουλος έδωσε διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα, υποστηρίζοντας ότι ο βουλευτής ήταν αυτός που τον προσέγγισε και του είπε ότι αν λυθεί το οικονομικό του πρόβλημα θα ψηφίσει για πρόεδρο. Ο κ. Αποστολόπουλος φέρεται μάλιστα να υποστηρίζει ότι έχει και αυτός στοιχεία για την προσέγγιση του κ. Χαϊκάλη και μάλιστα ότι ήταν έτοιμος να τον καταγγείλει στις αρχές.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρ. Γιαταγάνα: Δεν γνωρίζω, και δεν υπαινίχθηκα, αν ο Γ. Αποστολόπουλος είναι και σήμερα συνεργάτης του Π. Καμμένου

    Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατά της Χρυσούλας Γιαταγάνα

    Οικονομικές συναλλαγές με τον Γιώργο Αποστολόπουλο, παραδέχεται ότι είχε ο Π.Χαϊκάλης

    Εισαγγελία Εφετών «Ο Π. Χαϊκάλης δεν κατονόμασε το πρόσωπο που του πρότεινε εξαγορά της ψήφου του»

    [05] Επιτρέπονται οι δημοσκοπήσεις σε όλη την προεκλογική περίοδο

    Τροπολογία με την οποία αίρεται η δεκαπενθήμερη απαγόρευση δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων κατά τις βουλευτικές εκλογές κατέθεσαν στη Βουλή οι υπουργοί Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος και Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης. Η τροπολογία συνυπογράφεται και από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά επειδή κατατέθηκε πριν από λίγο στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

    Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, η εμπειρία των πρόσφατων ευρωεκλογών αλλά και των δημοτικών εκλογών απέδειξε ότι η απαγόρευση αυτή ήταν απολύτως αναποτελεσματική γιατί η τήρησή της ήταν αδύνατο να διασφαλιστεί.

    [06] Πλατανιάς-ΟΦΗ 1-0

    Τεράστια και δίκαιη νίκη με 1-0 επί του ΟΦΗ πήρε ο Πλατανιάς στα Περιβόλια, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το «χρυσό» γκολ της ομάδας του Γιάννη Χριστόπουλου πέτυχε στο 84΄ ο Τετέ.

    [07] Έμειναν στο «Χ» Πανθρακικός και Βέροια - Μεγάλη νίκη για τον Πλατανιά

    Βαθμούς κι εντυπώσεις μοιράσθηκαν σήμερα στην Κομοτηνή, ο Πανθρακικός και η Βέροια, καθώς στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Τζάνη στο 10ο λεπτό, ενώ οι φιλοξενούμενοι, που ισοφάρισαν στο 89` με τον Καλτσά, τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ραούλ Μπράβο στο 81ο λεπτό για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Μπαϊκαρά.

    Τεράστια και δίκαιη νίκη με 1-0 επί του ΟΦΗ πήρε ο Πλατανιάς στα Περιβόλια, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το «χρυσό» γκολ της ομάδας του Γιάννη Χριστόπουλου πέτυχε στο 84΄ ο Τετέ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 December 2014 - 17:30:23 UTC