Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [02] «Συμφωνία εθνικής σύνεσης» προτείνει ο Ευ. Βενιζέλος
  • [03] Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατά της Χρυσούλας Γιαταγάνα
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ και Μανώλης Γλέζος αποδοκιμάζουν τις δηλώσεις Βουδούρη και Παραστατίδη
  • [05] Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τον πρωθυπουργό, για την απόφασή του, να μηνύσει τον Παύλο Χαικάλη
  • [06] Στον εισαγγελέα καταθέτει αυτή την ώρα ο Γ. Αποστολόπουλος

  • [01] Τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Γ. Παπακωνσταντίνου

    Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, κληρώθηκαν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του ειδικού δικαστηρίου στο οποίο παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση του ψηφιακού δίσκου ηλεκτρονικών αρχείων της Τράπεζας HSBC.

    Από την κλήρωση αναδείχθηκαν:

    Δικαστικοί λειτουργοί του Αρείου Πάγου:

    1. Κωνσταντίνος Τσόλας

    2. Μαρία Γαλάνη- Λεοναρδοπούλου

    3. Αντώνιος Ζευγώλης

    4. Δημήτριος Κόμης

    5. Νικόλαος Πάσσος

    6. Αργύριος Σταυράκης

    7. Δημήτριος Κράνης

    Αναπληρωματικά μέλη:

    1. Ιωάννης Γιαννακόπουλος

    2. Κωνσταντίνος Φράγκος

    3. Ερωτόκριτος Καλούδης

    Δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας:

    1. Ταξιαρχία Κόμβου

    2. Κωνσταντίνος Πισπιρίγκος

    3. Μαρίνα Παπαδοπούλου

    4. Αγγελική Θεοφιλοπούλου

    5. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

    6. Δημοσθένης Πετρούλιας

    Αναπληρωματικά μέλη:

    1. Ηρακλής Τσακόπουλος

    2. Εμμανουήλ Κουσιουρής

    3. Αθανάσιος Ράντος

    Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου: Ξένη Δημητρίου- Βασιλοπούλου

    Αναπληρωτής Εισαγγελέας: Γεώργιος Μπομπόλης

    [02] «Συμφωνία εθνικής σύνεσης» προτείνει ο Ευ. Βενιζέλος

    «Προτείνω συμφωνία εθνικής σύνεσης, αν η εθνική συναίνεση είναι αδύνατη» λέει σε άρθρο του στη Real News ο Ευάγγελος Βενιζέλος και επαναφέρει την πρότασή του για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και συγκρότηση εθνικής Ομάδας διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου.

    Στόχος όπως αναφέρει είναι «να διασφαλίσουμε μέσα στις προθεσμίες τα μείζονα συμφέροντα του τόπου». Υπογραμμίζει πως «φυσικά, στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχει όμως πάντα η πιθανότητα να επιλεγεί δημοκρατικά το αδιέξοδο, ακόμη και από αδράνεια. Αυτό οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να το αφήσουν να συμβεί».

    [03] Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατά της Χρυσούλας Γιαταγάνα

    Απάντηση στις δηλώσεις της Χρυσούλας Γιαταγάνα εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι αναφέρουν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά της ανεξάρτητης (προερχόμενης από τους Αν.Ελ.) βουλευτού, και ότι ο κ. Αποστολόπουλος "αποχώρησε από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ την άνοιξη του 2013".

    Η κ. Γιαταγάνα υποστήριξε νωρίτερα ότι ο κ. Αποστολόπουλος παραμένει συνεργάτης του κ. Καμμένου, και ότι της είχε τηλεφωνήσει προτρέποντάς την να επιστρέψει στο κόμμα.

    "Έχουμε ζητήσει την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων. Οποιοσδήποτε μας συκοφαντεί θα τον παραπέμψουμε στη Δικαιοσύνη. Αυτό θα συμβεί τη Δευτέρα με την Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία έχει φύγει από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ εδώ και εννέα μήνες χωρίς να εξηγήσει τους λόγους της αποχώρησής της και σήμερα εμφανίσθηκε να ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης. Τελικά τι φοβούνται; Η Εισαγγελία έχει το λόγο" αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    [04] ΣΥΡΙΖΑ και Μανώλης Γλέζος αποδοκιμάζουν τις δηλώσεις Βουδούρη και Παραστατίδη

    Με μια δήλωση του Μανώλη Γλέζου και με ανακοίνωση του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει τις δηλώσεις των ανεξάρτητων βουλευτών Παραστατίδη και Βουδούρη σχετικά με το ενδεχόμενο χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, τονίζει ότι δεν υιοθετεί αστήριχτα επιχειρήματα και γενικεύσεις χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, που αφήνουν ερωτηματικά για τη στάση των βουλευτών και προσθέτει ότι «η στάση του κου Χαϊκάλη, άλλωστε, αποδεικνύει ότι η αξιοπρέπεια έχει μεγαλύτερη αξία από όσο ορισμένοι την κοστολογούν».

    Αποδεικνύει, επίσης, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι καμία μεθόδευση δε θα μπορέσει να αλλοιώσει τη συνείδηση των βουλευτών και σημειώνει ότι «τούτη την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα για να βγάλουμε τη χώρα από το βούρκο».

    Ο Μανώλης Γλέζος στη δήλωσή του αναφέρει ότι «είναι ανεπίτρεπτο βουλευτές της σημερινής βουλής να εξαπολύουν λάσπη εναντίον συναδέλφων τους -με τους οποίους διαφωνούμε κάθετα- περί χρηματισμού τους έτσι χωρίς στοιχεία και ανεξέλεγκτα».

    Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι οι δηλώσεις των Οδυσσέα Βουδούρη και Παραστατίδη «αποτελούν μνημείο ηθικής πολιτικής παρακμής. Έχουμε φτάσει στον πάτο» και υπογραμμίζει:«Ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να υπηρετήσει τον Λαό και τον τόπο, ας αναρωτηθεί: Με τέτοιες συμπεριφορές θα υπηρετήσουμε το στόχο μας; Αυτοί οι δύο βουλευτές δεν πρέπει με κανένα τρόπο να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά του. Αν θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι και να δείξουμε στον Ελληνικό Λαό ότι δεν μας ενδιαφέρει μόνο η εξουσία».

    [05] Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τον πρωθυπουργό, για την απόφασή του, να μηνύσει τον Παύλο Χαικάλη

    Γεννά ερωτήματα η «νευρική» αντίδραση του πρωθυπουργού, που με μια πρωτοφανή ενέργεια, αποφάσισε να εγκαταλείψει τον θεσμικό του ρόλο και να συμπεριφερθεί ως ιδιώτης, καταθέτοντας μήνυση σε βάρος βουλευτή, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την μήνυση που προτίθεται να καταθέσει ο κ. Σαμαράς κατά του κ. Χαικάλη.

    Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι θα περίμενε κανείς περισσότερη ψυχραιμία από τον κ. Σαμαρά, ζητώντας πρωτίστως την άμεση διαλεύκανση από τη δικαιοσύνη, των καταγγελιών του κ. Χαϊκάλη. Θα περίμενε επίσης, την απόλυτη καταγγελία του φερόμενου ως μεσάζοντα και όχι την απόλυτη ταύτιση με την υπερασπιστική του γραμμή, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «είτε ο Πρωθυπουργός έχει κακούς συμβούλους, είτε ο χειρότερος εξ αυτών είναι ο πανικός».

    [06] Στον εισαγγελέα καταθέτει αυτή την ώρα ο Γ. Αποστολόπουλος

    Εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλου δίνει αυτή την ώρα ο Γιώργος Αποστολόπουλος για την υπόθεση χρηματισμού που καταγγέλει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλης. Ο κ. Αποστολόπουλος έχει κληθεί από τον εισαγγελέα με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη του κακουργήματος της δωροδοκίας βουλευτή.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 December 2014 - 15:30:23 UTC