Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Να κινηθεί ταχύτατα η Δικαιοσύνη στην υπόθεση Χαϊκάλη
  • [02] Γ. Σταθάκης: H εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα αλλάξει την ατζέντα της διαπραγμάτευσης
  • [03] Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις ψηφοφορίες επί των άρθρων και των τροπολογιών του νομοσχεδίου για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις
  • [04] ΕΣΗΕΑ: Απαράδεκτη κάθε απόπειρα εμπλοκής δημοσιογράφων σε πολιτικά ή προσωπικά παιχνίδια

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Να κινηθεί ταχύτατα η Δικαιοσύνη στην υπόθεση Χαϊκάλη

    «Να κινηθεί ταχύτατα η Δικαιοσύνη, να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση της καταγγελίας του Παύλου Χαϊκάλη, για να βγούμε από τον βούρκο», ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και άφησε αιχμές για τη στάση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι «κάποιοι σπεύδουν να μηνύσουν αυτόν που έκανε την καταγγελία και όχι αυτόν που το διέπραξε».

    «Από χθες παρακολουθούμε με το στόμα ανοιχτό και πιάνοντας τη μύτη, από τη δυσοσμία, τις τελευταίες εξελίξεις. Με την υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη και τις καταγγελίες για εκβιασμούς, δωροδοκία και άλλα χειρότερα» είπε ο κ. Τσίπρας, στην ομιλία του στην περιφερειακή σύσκεψη Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κοζάνη, και πρόσθεσε:.

    «Ο Παύλος Χαϊκάλης που, ότι κι αν κρύβει αυτή η βρωμερή υπόθεση, πρέπει να επισημάνουμε πως έπραξε το καθήκον του. Ειδοποίησε από τη πρώτη κιόλας στιγμή τη δικαιοσύνη, η οποία έστω και τώρα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα για βγούμε από το βούρκο. Έπραξε το καθήκον του και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αποδεικνύοντας ότι σε αυτόν τον τόπο δεν είναι όλα ίσιωμα».

    [02] Γ. Σταθάκης: H εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα αλλάξει την ατζέντα της διαπραγμάτευσης

    Νέα παράταση θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν εκλεγεί στην κυβέρνηση, λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση του χρέους με τεχνικές έμμεσου κουρέματος μιλώντας στη Real News. «H εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα αλλάξει εκ των πραγμάτων την ατζέντα της διαπραγμάτευσης. Η διαπραγμάτευση θα είναι συνολική, θα αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους με σκοπό την ασφαλή επιστροφή της χώρας στις αγορές και την αντικατάσταση του μνημονίου από ένα πρόγραμμα ανάπτυξης. Συνεπώς το χρονικό πλαίσιο της διαπραγμάτευσης θα αντιστοιχεί στο νέο της περιεχόμενο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Απαντώντας στην ερώτηση εάν πρέπει να γίνει κούρεμα του χρέους οπωσδήποτε, τονίζει πως «υπάρχουν πολλές δόκιμες τεχνικές λύσεις απομείωσης του χρέους και δημιουργίας του απαραίτητου δημοσιονομικού χώρου για να ανακάμψει η οικονομία με κοινωνικά βιώσιμο τρόπο. Δεν υπάρχει λόγος να εμπλακούμε σε λεπτομέρειες πριν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση».

    [03] Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις ψηφοφορίες επί των άρθρων και των τροπολογιών του νομοσχεδίου για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις

    Την αποχώρηση και του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες επί των άρθρων και των τροπολογιών του νομοσχεδίου για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις, ανακοίνωσαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο εισηγητής του κόμματος, κ.κ. Αποστόλου και Δρίτσας.

    Νωρίτερα από τη συνεδρίαση είχε αποχωρήσει το ΚΚΕ. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε τελικά από τα υπόλοιπα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, της οποίας ο εκπρόσωπος, Δ. Κουκούτσης, είχε αποχωρήσει ύστερα από αναβολή της ομιλίας του, λόγω των πολλών υπουργικών παρεμβάσεων.

    Αφορμή για την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ απετέλεσε η άρνηση της κυβέρνησης να αποσύρει το επίμαχο άρθρο 12 του νομοσχεδίου (που επιφέρει δραστικές αλλαγές στις διατάξεις για την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων), αλλά και την τροπολογία του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, που αποτυπώνει τη νέα συμφωνία του ΟΛΠ με την κινεζική εταιρεία Cosco - καθώς και η υιοθέτηση υπέρογκου αριθμού τροπολογιών εκ μέρους της κυβέρνησης.

    [04] ΕΣΗΕΑ: Απαράδεκτη κάθε απόπειρα εμπλοκής δημοσιογράφων σε πολιτικά ή προσωπικά παιχνίδια

    Την συμπαράστασή της στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες που τις τελευταίες ώρες «βιώνουν απαράδεκτες και απαξιωτικές πρακτικές» εκφράζει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών με αποψινή ανακοίνωσή της. Υπό τον τίτλο «Όχι στον εκφοβισμό των κοινοβουλευτικών συντακτών» η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει «απαράδεκτη και καταδικαστέα» κάθε απόπειρα εμπλοκής δημοσιογράφων σε «πολιτικά ή προσωπικά παιχνίδια». Αφορμή, όπως αναφέρουν και οι 31 κοινοβουλευτικοί συντάκτες που απέστειλαν επιστολή στην ΕΣΗΕΑ, ήταν οι διαψεύσεις μελών του Κοινοβουλίου σε όσα είχαν απαντήσει νωρίτερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 December 2014 - 19:30:23 UTC