Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα σύσκεψη Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου, το μεσημέρι
  • [02] Ν. Δένδιας: Το ελληνικό κράτος θα στηρίξει τους ανθρώπους που κρατάνε υψηλά το εθνικό φρόνημα
  • [03] Προφυλακιστέος για την επίθεση στο Μικρολίμανο ο Αλβανός πιστολέρο
  • [04] Θεσσαλονίκη: Έκκληση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας
  • [05] Ο Γ. Κουμεντάκης υπεύθυνος της δεύτερης σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
  • [06] Παιδιά από την Ελλάδα και την Ισπανία ζωγραφίζουν για τον Ελ Γκρέκο, στην Ουνέσκο

  • [01] Νέα σύσκεψη Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου, το μεσημέρι

    Νέα σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο, θα πραγματοποιηθεί, στις 12:30, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [02] Ν. Δένδιας: Το ελληνικό κράτος θα στηρίξει τους ανθρώπους που κρατάνε υψηλά το εθνικό φρόνημα

    Τη διαβεβαίωση ότι «τόσο το υπουργείο Εθνικής Αμυνας όσο, κυρίως, το ελληνικό κράτος στο σύνολό του, θα στηρίξει τους ανθρώπους που κρατάνε υψηλά το εθνικό φρόνημα και την ελληνική σημαία στην άκρη της ελληνικής επικράτειας», παρείχε ο υπουργός Νίκος Δένδιας με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Καστελόριζο, τη Στρογγύλη και τη Ρω, στο πλαίσιο της χθεσινής μονοήμερης περιοδείας του σε μονάδες και φυλάκια της ζώνης ευθύνης της 95ης Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

    Παράλληλα, υπενθύμισε προς «τους γείτονές μας ότι η Ελλάδα έχει την τιμή να έχει σχέση ειρήνης και φιλίας με όλους τους λαούς. Επίσης όμως, είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τόσο την εθνική της κυριαρχία όσο και την εθνική της αξιοπρέπεια» και πρόσθεσε: «Κι εσείς, εδώ στο Καστελόριζο, είστε η ζώσα απόδειξη αυτής της απόφασης της πατρίδας».

    [03] Προφυλακιστέος για την επίθεση στο Μικρολίμανο ο Αλβανός πιστολέρο

    Προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε ο 31χρονος Αλβανός Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου, με ένα Καλάσνικοφ, άνοιξε πυρ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας τουλάχιστον 11 άτομα. Εναντίον του 31χρονου δράστη της επίθεσης που δεν θέλησε να έχει συνήγορο, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία.

    [04] Θεσσαλονίκη: Έκκληση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας

    Έκκληση για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας, «προκειμένου να καλυφθούν οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της Θεσσαλονίκης» απευθύνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Τμήμα Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό, όσοι πολίτες, φορείς και εταιρείες επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας στην Αποθήκη Υλικού του Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης (Διεύθυνση: Ν. Κουντουριώτη 10, περιοχή Λιμάνι, τηλ. 2310 531-532, -4, υπεύθυνη κ. Αικατερίνη Σαρμή), από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 9:00 - 14:00.

    [05] Ο Γ. Κουμεντάκης υπεύθυνος της δεύτερης σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

    Ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης, θα είναι υπεύθυνος για το καλλιτεχνικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα της δεύτερης σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), στις νέες εγκαταστάσεις της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) από την 1η Ιανουαρίου 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣ.

    «Μετά από μια γόνιμη πολύμηνη συνεργασία για την κατάρτιση του προγράμματος της δεύτερης σκηνής της ΕΛΣ, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε σήμερα την ένταξη του συνθέτη Γιώργου Κουμεντάκη στη δημιουργική ομάδα της καλλιτεχνικής διεύθυνσης. Στόχος είναι η ανάδειξη της δεύτερης σκηνής της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (χωρητικότητας 400 θέσεων) σε ένα ζωντανό κύτταρο, με προτάσεις εναλλακτικού ή πειραματικού χαρακτήρα, συνεχή δραστηριότητα και πολύπλευρη στόχευση, που θα τονώσει τη δημιουργικότητα των νέων, την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και τις διεθνείς συνέργειες του λυρικού θεάτρου μας. Με το πρόγραμμα που ετοιμάζουμε είμαστε βέβαιοι ότι και η σκηνή αυτή θα σημειώσει υψηλή επισκεψιμότητα, ενώ θα αποτελέσει ένα δημιουργικό πεδίο για όλους, χωρίς αποκλεισμούς» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μύρων Μιχαηλίδης.

    [06] Παιδιά από την Ελλάδα και την Ισπανία ζωγραφίζουν για τον Ελ Γκρέκο, στην Ουνέσκο

    Ο Ελ Γκρέκο, μέσα από τα μάτια των παιδιών» είναι η πρωτότυπη έκθεση που οργάνωσε αυτήν την εβδομάδα η Ουνέσκο στο Παρίσι, για την επέτειο των 400 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου «οικουμενικού» ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου. Κοντά στα 100 έργα παιδιών, ηλικίας 10-12 ετών, με ξυλομπογιές, νερομπογιές, λάδι ή «κολάζ», στόλισαν τον μεγάλο εκθεσιακό χώρο της Ουνέσκο. Οι μικροί καλλιτέχνες προέρχονται από τα 4 ελληνικά κοινοτικά σχολεία,(Παρίσι, Σατνέ-Μαλαμπρί, Κρετέγι) και από το ισπανικό κολλέγιο- λύκειο (Γ. Λόρκα-Λ. Μπυνυέλ). Παιδιά από την Ελλάδα και την Ισπανία δούλεψαν παράλληλα για να τιμήσουν αυτόν που θεωρείται «γίγαντας της παγκόσμιας τέχνης», που όμως τα ίδια τον θεωρούν κάτι περισσότερο δικό τους.

    Γεννήθηκε στην Κρήτη (1541) ως Δομίνικος. Από την Ελλάδα πήρε «ζωή και χρωστήρες», από το Τολέδο που ως Ελ Γκρέκο το έκαμε πατρίδα του, «ξεκίνησε για την αιωνιότητα» με το θάνατό του (1614). Τα παιδικά έργα δεν είναι προσπάθειες απλής αντιγραφής, αλλά αυθεντικά δημιουργήματα εμπνευσμένα από το έργο του μεγάλου δασκάλου. Για παράδειγμα, το περίφημο πορτρέτο ανδρός «με το χέρι στο στήθος» ενέπνευσε τη δημιουργία πίνακα με 42 επαναληπτικά πορτρέτα, με κολάζ τα πρόσωπα των παιδιών μιας τάξης. Η φαντασία των παιδιών του ισπανικού σχολείου προχώρησε ακόμα πιο πέρα με παραλλαγές πορτρέτων στυλ «Πικάσο», ή χρωματικές επαναλήψεις της όψης του Τολέδο στυλ «Αντυ Γουόρχωλ». Τα Ελληνόπουλα μοιάζει να έχουν περισσότερο αγγιχτεί από τη μεταφυσική πνοή που αναδύεται από το έργο του Θεοτοκόπουλου. Ο Εσταυρωμένος, το κόκκινο της φορεσιάς του «Μεγάλου Ιεροεξεταστή», οι εξαϋλωμένες μορφές, κέρδισαν τη δική τους φαντασία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 November 2014 - 9:30:25 UTC