Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 14:00 η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [02] Συνελήφθη εκ νέου ο Λάκης Γαβαλάς, για χρέη προς το Δημόσιο
  • [03] Αύξηση 1,9% του ΑΕΠ στο γ΄ τρίμηνο
  • [04] Αποκλείει, το υπ. Εργασίας, οριζόντια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ
  • [05] Ο Σόιμπλε θέλει να δείξει αλληλεγγύη στη Γαλλία
  • [06] Πέφτει κι άλλο το πετρέλαιο
  • [07] Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Αν γύριζα πίσω, θα έκανα τις ίδιες επιλογές
  • [08] Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Αυστρία, κατά της στρατολόγησης τζιχαντιστών
  • [09] Νέοι καταλύτες από χρυσό, με φθηνότερο κόστος και πολλές δυνητικές εφαρμογές

  • [01] Στις 14:00 η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Η προγραμματισμένη για σήμερα στις 12:30 σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ανακοινώθηκε ότι μετατέθηκε για τις 14:00 το μεσημέρι.

    [02] Συνελήφθη εκ νέου ο Λάκης Γαβαλάς, για χρέη προς το Δημόσιο

    Συνελήφθη εκ νέου ο γνωστός επιχειρηματίας της μόδας, Λάκης Γαβαλάς, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 5 ετών, για χρέη προς το Δημόσιο.

    Η σύλληψη του γνωστού επιχειρηματία έγινε από άνδρες της Ασφάλειας μπροστά από το κατάστημα που διατηρεί στο Κολωνάκι.

    Πρόκειται για την έβδομη σύλληψή του μέσα σε τρία χρόνια για τον ίδιο λόγο.

    [03] Αύξηση 1,9% του ΑΕΠ στο γ΄ τρίμηνο

    Αύξηση 1,9% σημείωσε το ΑΕΠ το γ΄ τρίμηνο εφέτος και πλέον καθίσταται απολύτως εφικτή η πρόβλεψη για ανάπτυξη 0,6% στο σύνολο του 2014, ενώ παράλληλα, «υποβοηθείται» τα μέγιστα η επίτευξη ρυθμού ανάπτυξης 2,9% για το 2015. Η ΕΛΣΤΑΤ, που δημοσιοποίησε τα προσωρινά στοιχεία για τους εθνικούς λογαριασμούς, βελτίωσε στο 1,9% τις αρχικές εκτιμήσεις της (αύξηση 1,7%) για το ΑΕΠ το γ΄ τρίμηνο. Η επί τα βελτίω αναθεώρηση, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οφείλεται σε στοιχεία που δεν ήταν αρχικά διαθέσιμα, όπως οι εισαγωγές- εξαγωγές του Σεπτεμβρίου, ο τζίρος στον κλάδο των υπηρεσιών και η πορεία της ανεργίας. Σε μέσα επίπεδα στο 9μηνο, προκύπτει άνοδος του ΑΕΠ κατά 1,9%. Η αύξηση του ΑΕΠ στο γ΄ τρίμηνο οφείλεται κυρίως στην άνοδο της κατανάλωσης και των ιδιωτικών επενδύσεων. Ειδικότερα, η συνολική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε αύξηση 2,3% (η κατανάλωση των νοικοκυριών αυξήθηκε 3,6%), ενώ ο ακαθάριστος σχηματισμός πάγιου κεφαλαίου (ιδιωτικές επενδύσεις) αυξήθηκε κατά 2,7 %. Αύξηση 6,9% παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών (οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 1,1% και οι εξαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 12%). Αύξηση 3% παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών (οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 5,3% και οι εισαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 6,5%). Σημειώνεται, τέλος, ότι το γ΄ τρίμηνο σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο εφέτος, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,7%.

    [04] Αποκλείει, το υπ. Εργασίας, οριζόντια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ

    Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατηγορηματικά απέκλεισε, σήμερα, το ενδεχόμενο να «υιοθετήσει» πρόταση επαγγελματικών οργανώσεων για την οριζόντια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ με αντίκρισμα στα συνταξιοδοτικά οφέλη.

    Για το ζήτημα αυτό, ο αρμόδιος υφυπουργός Αντώνης Μπέζας απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλου και ξεκαθάρισε ότι «οριζόντια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, με ανάλογο αντίκρισμα στα συνταξιοδοτικά οφέλη μετά από χρόνια, δεν μπορεί να γίνει και αυτό γιατί θα προκαλούσε δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα στη ρευστότητα του ΟΑΕΕ και γενικά στη λειτουργία του», είπε ο κ. Μπέζας καλώντας όσους διατυπώνουν την πρόταση αυτή «να μην λησμονούν ότι με τις τρέχουσες εισφορές, τις εισφορές που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι σήμερα, πληρώνονται οι συντάξεις των συνταξιούχων. Άρα μια πολύ μεγάλη μείωση, οριζόντια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας και ταμειακής ισορροπίας στον ΟΑΕΕ για να καλυφθούν οι συντάξεις που σήμερα δίνονται».

    [05] Ο Σόιμπλε θέλει να δείξει αλληλεγγύη στη Γαλλία

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε σήμερα να γίνονται σεβαστοί οι ευρωπαϊκοί δημοσιονομικοί κανόνες, αλλά εκτιμά επίσης πως πρέπει «να φανούμε αλληλέγγυοι» λίγο μετά την επιπλέον προθεσμία στη Γαλλία, από τις Βρυξέλλες.

    «Οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε προς τους ευρωπαϊκούς κανόνες» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο. Όμως «ξέρουμε πως ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς εταίρους μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μια κατάσταση δυσχερέστερη από τη δική μας και ξέρουμε πως έχουμε κοινή ευθύνη, πως οφείλουμε να φανούμε αλληλέγγυοι» συμπλήρωσε.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε αυτή την εβδομάδα να δώσει λίγο περισσότερο χρόνο στη Γαλλία για να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και να μην επιβάλει άμεσα κυρώσεις για την παραβίαση του ορίου του ευρωπαϊκού ελλείμματος από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της περιφέρειας. Ο Σόιμπλε και η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν χάνουν ευκαιρία να υπογραμμίζουν τη σημασία του σεβασμού στους δημοσιονομικούς κανόνες. Όμως τις τελευταίες εβδομάδες φροντίζουν να μην επικρίνουν δημόσια τη Γαλλία, πρώτο εμπορικό εταίρο της χώρας τους, πετώντας την μπάλα στις Βρυξέλλες όσον αφορά τον τρόπο διαχείρισης των γαλλικών παραβάσεων.

    [06] Πέφτει κι άλλο το πετρέλαιο

    Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία μείωση από το 2011 καταγράφει η τιμή του πετρελαίου, που έχει φθάσει το 10%, μετά τη χθεσινή απόφαση του ΟΠΕΚ (Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγών Χωρών) να μη μειώσει την προσφορά του, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

    Η τιμή του μπρεντ συνέχισε να υποχωρεί και σήμερα το πρωί, φθάνοντας στα 72,08 δολάρια το βαρέλι.

    Οι τιμές των ομολόγων έκαναν ράλι, με τις αποδόσεις των γερμανικών και ιαπωνικών τίτλων να υποχωρούν σε χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ, ενώ οι τιμές των κινεζικών μετοχών καταγράφουν άνοδο , λόγω των προσδοκιών για αύξηση της νομισματικής στήριξης από τις κεντρικές τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο και η ισοτιμία του ρωσικού ρουβλιού έναντι του δολαρίου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

    Ο ΟΠΕΚ διατήρησε το πλαφόν της παραγωγής του σταθερό κατά τη χθεσινή σύνοδο στη Βιέννη, αντιστεκόμενος στις εκκλήσεις της Βενεζουέλας για μείωση της παραγωγής.

    [07] Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Αν γύριζα πίσω, θα έκανα τις ίδιες επιλογές

    «Δεν θα επιβάλω κυρώσεις σε Γαλλία και Ιταλία διότι δεν είμαι ένας γραφειοκράτης και οι χώρες αυτές, παράλληλα, προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα». «Εκ μέρους κάποιων χωρών θα χρειασθούν επιπλέον προσπάθειες. Το να λέμε ξεκάθαρα με ποιον τρόπο και για ποιον λόγο δεν τηρούνται οι δεσμεύσεις του Συμφώνου, είναι διαφορετικό από το να τιμωρούμε με κυρώσεις και διαδικασίες. 'Αλλωστε από την Ιταλία, την Γαλλία και το Βέλγιο λάβαμε επιστολές με σαφείς και συγκεκριμένες δεσμεύσεις», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν.

    Σε σχέση με την υπόθεση προνομιακής φορολογικής μεταχείρισης σειράς εταιριών στο Λουξεμβούργο, ο Γιούνκερ προσθέτει: «δεν θέλαμε να ζημιώσουμε τις υπόλοιπες χώρες. Προσπαθήσαμε, σίγουρα, να πείσουμε τις μεγάλες επιχειρήσεις να έλθουν στο Λουξεμβούργο. Ήταν βασικής σημασίας, για μας, να προσπαθήσουμε να διαφοροποιήσουμε την οικονομία μας».

    «Αν γύριζα πίσω, θα έκανα τις ίδιες επιλογές, αλλά θα έδινα, ίσως, περισσότερο βάρος στις λεπτομέρειες της φορολογικής νομοθεσίας, η οποία δεν συμπεριλαμβανόταν στις κύριες αρμοδιότητές μου», δηλώνει παράλληλα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    [08] Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Αυστρία, κατά της στρατολόγησης τζιχαντιστών

    Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στην Αυστρία για τον εντοπισμό προσώπων που θεωρούνται ύποπτα για στρατολόγηση υποψήφιων τζιχαντιστών στη Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων APA επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

    Η επιχείρηση άρχισε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε κατοικίες, τζαμιά και άλλους τόπους προσευχής στη Βιένη αλλά και στο Γκρατς, τη δεύτερη πόλη της χώρας, στο νότο, καθώς και στο Λιντς, στο βορρά.

    Σύμφωνα με το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών, περί τους 150 τζιχαντιστές έχουν προσπαθήσει να φύγουν από την Αυστρία για να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ.

    [09] Νέοι καταλύτες από χρυσό, με φθηνότερο κόστος και πολλές δυνητικές εφαρμογές

    Ερευνητές στις ΗΠΑ, με επικεφαλής μια ελληνικής καταγωγής επιστήμονα, σχεδίασαν και κατασκεύασαν νέους καταλύτες από χρυσό, που μπορεί στο μέλλον να μειώσουν σημαντικά το κόστος τόσο για τους καταλύτες καυσίμων όπως το υδρογόνο, όσο και για τους καταλύτες που χρησιμοποιούνται σε διάφορες χημικές διαδικασίες.

    Οι καινοτομικοί καταλύτες αποτελούνται από μια μοναδική δομή επιμέρους διάσπαρτων ατόμων χρυσού, συνδεδεμένων μέσω οξυγόνου με άτομα νατρίου ή καλίου, πάνω σε ένα υπόστρωμα υλικών από πυρίτια (οξείδιο του πυριτίου).

    Όταν χρησιμοποιούνται για την παραγωγή υδρογόνου,οι νέοι καταλύτες εμφανίζουν ανάλογη λειτουργικότητα και σταθερότητα με τους υπάρχοντες καταλύτες από νανοσωματίδια πολυτίμων μετάλλων πάνω σε σπάνιες γαίες.

    Οι νέοι καταλύτες μπορούν να αξιοποιηθούν μελλοντικά για την παραγωγή καθαρού υδρογόνου σε συσκευές και οχήματα που χρησιμοποιούν κυψέλες υδρογόνου, πράγμα που θα επιτρέψει την παραγωγή πιο καθαρής ενέργειας, προστατεύοντας το περιβάλλον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 November 2014 - 11:30:29 UTC