Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 7,5% έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
  • [02] Στην Εισαγγελία Πειραιά, για να απολογηθεί ο Αλβανός πιστολέρο του Μικρολίμανου
  • [03] Να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέσα στον Δεκέμβριο ζητεί το Euro Working Group
  • [04] Παραμένει υπό κράτηση η μητέρα που εγκατέλειψε το βρέφος της σε υπόνομο, στην Αυστραλία
  • [05] «Όταν ο Πάπας αναφέρεται στον Οικουμενικό Πατριάρχη δεν αναφέρεται σε έναν φίλο του, αλλά σε αδελφό του»
  • [06] Διαδικτυακή επίθεση δέχτηκαν πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης από τον Συριακό Ηλεκτρονικό Στρατό
  • [07] Μεξικό: Αλλαγές στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Νιέτο
  • [08] Σήμερα οι προτάσεις Κάμερον για το μεταναστευτικό
  • [09] Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να περιέχουν έως δεκαπλάσιες καρκινογόνες ουσίες
  • [10] Πελέ: Δεν είναι κάτι σοβαρό

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 7,5% έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 7,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27,5% και η ΝΔ 20%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθούν το Ποτάμι με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η ΕΛΙΑ με 3,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5% και η ΔΗΜΑΡ 1%. Άλλο κόμμα 8,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι το 17% του δείγματος. Στα ποσοστά δεν περιλαμβάνονται η αποχή και η επιλογή Άκυρο/Λευκό.

    Η γεωγραφική κάλυψη της δημοσκόπησης είναι το σύνολο της επικράτειας και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 21 - 24 Νοεμβρίου 2014.

    [02] Στην Εισαγγελία Πειραιά, για να απολογηθεί ο Αλβανός πιστολέρο του Μικρολίμανου

    Στην Εισαγγελία Πειραιά, χωρίς τη παρουσία δικηγόρου και συνοδεία ανδρών της ασφάλειας, οδηγήθηκε πριν από λίγο ο 31χρονος Αλβανός Αρμπέρ Μπάκο, που τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου με ένα Καλάσνικοφ, άνοιξε πυρ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας τουλάχιστον 11 άτομα. Εναντίον του 31χρονου δράστη της επίθεσης, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία. Σύμφωνα με τον νόμο ο δράστης έχει το δικαίωμα να απολογηθεί χωρίς την παρουσία συνηγόρου σε εισαγγελέα και ανακριτή.

    [03] Να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέσα στον Δεκέμβριο ζητεί το Euro Working Group

    Την ανάγκη, οι επικεφαλής της τρόικας και η κυβέρνηση να εργαστούν εντατικά έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση μέσα στον Δεκέμβριο, υπογράμμισαν τα μέλη του Euro Working Group, όπως ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. Οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης συζήτησαν για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, μετά τις 8 το βράδυ χθες και, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, αναγνωρίστηκε ότι υπάρχει αισθητή πρόοδος σε μία σειρά από τομείς, αλλά και ότι υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη σύγκλιση, σε άλλους τομείς.

    Όπως, επίσης, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, «έγινε αναλυτική συζήτηση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα. Τα μέλη του Euro Working Group ζήτησαν από την τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση να εργαστούν εντατικά, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέσα στον Δεκέμβριο».

    [04] Παραμένει υπό κράτηση η μητέρα που εγκατέλειψε το βρέφος της σε υπόνομο, στην Αυστραλία

    Υπό κράτηση παραμένει η μητέρα του νεογέννητου βρέφους, το οποίο εγκατέλειψε σε υπόνομο στο Σίδνεϊ. Η 30χρονη γυναίκα κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας, καθώς συμφωνα με την αστυνομία έσπρωξε το βρέφος στον υπόνομο και στόχος της ήταν ο θάνατός του. Το νεογέννητο μωρό ανακάλυψαν ποδηλάτες οι οποίοι κινούνταν κατά μήκος ενός αυτοκινητοδρόμου, οι οποίοι, αφού άκουσαν το κλάμα του, σταμάτησαν να δουν περί τίνος πρόκειται και διαπίστωσαν ότι κάτω από το φρεάτιο και σε βάθος 2,5 μέτρων υπήρχε ένα βρέφος.

    Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η γυναίκα έσπρωξε το βρέφος από μια χαραμάδα που υπήρχε στο φρεάτιο του υπόνομου όπου και παρέμεινε για πέντε ολόκληρες ημέρες. Την ημέρα που εντοπίστηκε το βρέφος έκανε υπερβολική ζέστη στο Σίδνεϊ και ο θάνατός του θα ήταν βέβαιος αν δεν το έβρισκαν. Το βρέφος αναρρώνει σε πτέρυγα νοσοκομείου και η κατάστασή του έχει βελτιωθεί. Η κατηγορούμενη μητέρα θα οδηγηθεί και πάλι ενώπιον της αυστραλιανής δικαιοσύνης στις 12 Δεκεμβρίου.

    [05] «Όταν ο Πάπας αναφέρεται στον Οικουμενικό Πατριάρχη δεν αναφέρεται σε έναν φίλο του, αλλά σε αδελφό του»

    «Όταν ο Πάπας αναφέρεται στον Οικουμενικό Πατριάρχη δεν αναφέρεται σε έναν φίλο του, αλλά σε αδελφό του. Kαι όντως, ο Πέτρος και ο Ανδρέας ήταν αδελφοί» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, αναφερόμενος στην επίσκεψη του ποντίφηκα στην 'Αγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη. Το ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου αρχίζει σήμερα με την άφιξή του στην 'Αγκυρα και σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, αύριο (Σάββατο) θα χοροστατήσει σε λειτουργία στον καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πνεύματος στην Κωνσταντινούπολη και θα παραστεί σε οικουμενική προσευχή στον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

    Το Σάββατο, πάντα, ο Πάπας Βεργκόλιο θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ενώ την Κυριακή ο ποντίφηκας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα γιορτάσουν μαζί τη θρονική εορτή του Αγίου Ανδρέα και θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη. Αναφερόμενος, επίσης, στη στενότατη σχέση που ενώνει τους δυο θρησκευτικούς ηγέτες, ο πατέρας Λομπάρντι τόνισε ότι «κάθε φορά που τους είδα να συνομιλούν μαζί, η απόλυτη οικειότητα και η εγκαρδιότητα ήταν εμφανέστατες, όπως και η βούληση να κάνουν και τους άλλους ανθρώπους κοινωνούς της βαθιάς αυτής αρμονίας αισθημάτων, διαθέσεων και προσανατολισμών».

    «Στην απόφαση του Πάπα να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι, έπαιξε καθοριστικό ρόλο η βούληση να στηριχθεί και να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο η αδελφική σχέση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας.

    [06] Διαδικτυακή επίθεση δέχτηκαν πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης από τον Συριακό Ηλεκτρονικό Στρατό

    Μια συριακή ομάδα χάκερ, η οποία υποστηρίζει το καθεστώς του προέδρου της χώρας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, πραγματοποίησε την Πέμπτη διαδικτυακές επιθέσεις σε διεθνή μέσα ενημέρωσης μέσω τρίτου παρόχου. Οι επισκέπτες πολλών ιστοσελίδων, ανάμεσα στις οποίες και οι Boston Globe και The Independent, λάμβαναν ένα μήνυμα στον πλοηγό του υπολογιστή τους όπου αναγραφόταν «Πέσατε θύμα διαδικτυακής επίθεσης από τον Συριακό Ηλεκτρονικό Στρατό (ΣΗΣ), αναφέρουν σε άρθρα τους εφημερίδες.

    Η υπεύθυνη εταιρεία Gigya ανακοίνωσε ότι «ούτε η ίδια η πλατφόρμα της Gigya, κανένας χρήστης, διαχειριστής αλλά ούτε και δεδομένα δεν παραβιάστηκαν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος αυτής, Πάτρικ Σάλγιερ. Ο ΣΗΣ ανέλαβε την ευθύνη για τη διαδικτυακή επίθεση μέσω ανάρτησης στο Twitter. «Ευχές για την Ημέρα των Ευχαριστιών, ελπίζω να μη σας λείψαμε! Για τα ΜΜΕ: Παρακαλούμε μην προσποιείστε ότι οι #ISIS (μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος) είναι άμαχοι!» αναφέρεται στην ανάρτηση.

    [07] Μεξικό: Αλλαγές στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Νιέτο

    Ο Πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πενία Νιέτο, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που στόχο θα έχουν την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθορά, μετά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχτηκε γύρω από τη δολοφονία 43 φοιτητών στην περιοχή Ιγκουάλα της πολιτείας Γκερέρο. «Μετά την Ιγκουάλα, σειρά για αλλαγές έχει το Μεξικό», δήλωσε ο ίδιος.

    Σύμφωνα με το σχέδιο του Νιέτο, οι συχνά διεφθαρμένες αστυνομικές δυνάμεις θα αντικατασταθούν από την καλύτερα εκπαιδευμένη κρατική αστυνομία. Η κεντρική κυβέρνηση θα έχει επίσης το δικαίωμα να παρεμβαίνει στην τοπική διοίκηση με τρόπους όπως τη διάλυση τοπικών κυβερνήσεων που έχουν διεισδύσει στην εξουσία μέσω του οργανωμένου εγκλήματος. Οι προτάσεις, ορισμένες από τις οποίες απαιτούν να γίνουν συνταγματικές αλλαγές, θα κατατεθούν στο κογκρέσο μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

    [08] Σήμερα οι προτάσεις Κάμερον για το μεταναστευτικό

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα τις προτάσεις του σχετικά με τον περιορισμό της μετανάστευσης στη χώρα από κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επιδιώκει να κερδίσει την εύνοια των ψηφοφόρων λίγους μόλις μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές. Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι το μεταναστευτικό αποτελεί την κύρια ανησυχία των ψηφοφόρων, ο Κάμερον δέχεται πιέσεις για να υιοθετήσει μια πιο σκληρή τακτική πάνω στο θέμα. Πολλοί από τους Συντηρητικούς βουλευτές έχουν εκφράσει τους φόβους τους σχετικά με την αύξηση της δημοτικότητας του αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP).

    Σύμφωνα με τους κανόνες της ελεύθερης μετακίνησης εντός της ΕΕ, οι ευρωπαίοι πολίτες έχουν το δικαίωμα να εργάζονται σε οποιαδήποτε χώρα του μπλοκ. Βάσει αυτής της αρχής, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της ΕΕ καταφθάνουν στην Βρετανία, η οποία θεωρείται η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως φαίνεται σε στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη, περίπου 228.000 άτομα μετακόμισαν στη Βρετανία φέτος μέχρι τον Ιούνιο, γεγονός που ασκεί ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στην κυβέρνηση Κάμερον.

    [09] Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να περιέχουν έως δεκαπλάσιες καρκινογόνες ουσίες

    Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να περιέχουν έως δέκα φορές μεγαλύτερες ποσότητες ορισμένων καρκινογόνων ουσιών σε σχέση με τα κανονικά τσιγάρα, σύμφωνα με μια νέα ιαπωνική έρευνα. Η ανακοίνωση αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, που έχουν προβληθεί ως μια πιο υγιεινή επιλογή σε σχέση με τα παραδοσιακά. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή διεθνώς, ιδίως μεταξύ των νεότερων ανθρώπων, λειτουργούν θερμαίνοντας ένα υγρό με γεύση, το οποίο συχνά περιέχει νικοτίνη, δημιουργώντας έναν ατμό που εισπνέεται. Η αγγλική λέξη για το «ρούφηγμα» (vape) του ηλεκτρονικού τσιγάρου επιλέχθηκε από τα Λεξικά της Οξφόρδης ως η πιο χαρακτηριστική νέα λέξη του έτους.

    Όμως οι ερευνητές που μελέτησαν αυτά τα τσιγάρα, μετά από εντολή του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, βρήκαν στον ατμό αρκετών ηλεκτρονικών τσιγάρων μερικές καρκινογόνες ουσίες, όπως η φορμαλδεΰδη, σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από ό,τι στον καπνό των συμβατικών τσιγάρων. «Σε ένα είδος ηλεκτρονικού τσιγάρου η (ερευνητική) ομάδα βρήκε υπερδεκαπλάσιο επίπεδο καρκινογόνων ουσιών από ό,τι σε ένα κανονικό τσιγάρο», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Ναόκι Κουνουγκίτα. Όπως είπε, φαίνεται ότι μεγαλύτερες ποσότητες φορμαλδεΰδης παράγονται, όταν υπερθερμαίνεται το σύρμα που εξατμίζει το υγρό στο εσωτερικό του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

    [10] Πελέ: Δεν είναι κάτι σοβαρό

    Μήνυμα στους φίλους και τους θαυμαστές του, έστειλε ο Πελέ, που τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Σάο Πάουλο, ταλαιπωρούμενος από ουρολοίμωξη. Μέσα από την ιστοσελίδα που διατηρεί στο Twitter, ο 74χρονος Βραζιλιάνος, σημείωσε τα εξής: «Σας χαιρετώ όλους. Παίρνω την ευκαιρία να σας πω ότι πηγαίνω καλά. Είμαι ευτυχής που εισπράττω την αγάπη και την στήριξη σας. Και χάρη στον Θεό, δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό».

    Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, το «μαύρο διαμάντι», θα παραμείνει στην Μονάδα εντατικής Θεραπείας, ενώ σε γενικές γραμμές η κατάσταση της υγείας του είναι βελτιωμένη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 November 2014 - 7:30:24 UTC