Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση Αδ. Γεωργιάδη - Γ. Σταθάκη για το κλίμα στις αγορές
  • [02] Πέθανε η γυναίκα που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο τροχαίο της Π. Ράλλη - Τρεις οι νεκροί
  • [03] Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών, βορειοδυτικά της Κάσου
  • [04] Τουλάχιστον 24 οι νεκροί από τη χιονοθύελλα στα Ιμαλάια, 85 οι αγνοούμενοι
  • [05] Μέρκελ: Οι κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας είναι απαραίτητες, αλλά αυτό δεν αποκλείει τον διάλογο
  • [06] Νέο τεστ για έγκαιρη και ακριβή διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών

  • [01] Αντιπαράθεση Αδ. Γεωργιάδη - Γ. Σταθάκη για το κλίμα στις αγορές

    Αλληλοκατηγορούνται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις αγορές. Οι αγορές άλλαξαν στάση μετά το δημοσίευμα του Bloomberg που μετέδωσε τη δημοσκόπηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 6,5 μονάδες και ανέλυε την πολιτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Αδωνις Γεωργιαδης. «Δυστυχώς οι αγορές από δω και πέρα δεν ακούνε μόνο τον Σαμαρά, άκουνε και τον Τσίπρα. Όταν άκουνε όλες αυτές τις παλαβομάρες ότι θα ξηλώσουν τα πάντα αν έλθουν στην εξουσία τι περιμένετε να κάνουν οι αγορές;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

    Απαντώντας, στον ίδιο σταθμό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης υποστήριξε πως «η κυβέρνηση βιάστηκε να φτιάξει έναν δικό της οδικό χάρτη εξόδου από το ΔΝΤ. Αυτό όμως δεν το ασπάζεται και η άλλη πλευρά».

    [02] Πέθανε η γυναίκα που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο τροχαίο της Π. Ράλλη - Τρεις οι νεκροί

    Έχασε σήμερα το πρωί τη μάχη για τη ζωή, η 23χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της χθες στο τροχαίο που σημειώθηκε στην Πέτρου Ράλλη. Παρα τις προσπάθειες των γιατρών να τη σώσουν, η νεαρή γυναίκα δεν τα κατάφερε καθώς είχαν πληγεί πολλά ζωτικά όργανα, ανεβάζοντας έτσι στους τρεις, τους νεκρούς του τραγικού δυστυχήματος στην Πέτρου Ράλλη.

    [03] Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών, βορειοδυτικά της Κάσου

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.6 βαθμών, κατέγραψαν, στις 09:48, σε απόσταση 363 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας, οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίσθηκε στον θαλάσσιο χώρο, 46χλμ ΒΔ της Κάσου.

    [04] Τουλάχιστον 24 οι νεκροί από τη χιονοθύελλα στα Ιμαλάια, 85 οι αγνοούμενοι

    Η σφοδρή χιονοθύελλα που έπληξε χθες την οροσειρά των Ιμαλαΐων στην πλευρά του Νεπάλ έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 24 ξένων ορειβατών και νεπαλέζων οδηγών, με τα συνεργεία διάσωσης να εκφράζουν φόβο για τον θάνατο ακόμη πέντε ανθρώπων από τη χιονοστιβάδα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές στο Κατμαντού. Οι σοροί 24 ανθρώπων βρέθηκαν στη γνωστή ορειβατική διαδρομή Αναπούρνα. Παράλληλα οι έρευνες του στρατού και των διασωστών επαναλήφθηκαν το πρωί για τον εντοπισμό τουλάχιστον 100 πεζοπόρων που παρασύρθηκαν από την χιονοθύελλα ενώ ανέβαιναν το βουνό. Σύμφωνα με την Ένωση οργανώσεων πεζοπορίας του Νεπάλ, βάσει του καταλόγου που είχε καταρτιστεί με τους ορειβάτες στην πληγείσα περιοχή, τουλάχιστον 85 αγνοούνται.

    Σφοδρότατες χιονοπτώσεις, που προκλήθηκαν από τον κυκλώνα Χουντχούντ ο οποίος σάρωσε την ανατολική ακτή της Ινδίας το Σαββατοκύριακο, έπληξαν τα Ιμαλάια, μεσούσης της καταλληλότερης περιόδου για πεζοπορία στο βουνό. Τα συνεργεία διάσωσης βρήκαν 17 σορούς χθες στην περιοχή Μουστάνγκ και στη γειτονική Μανάνγκ, οι οποίες βρίσκονται κατά μήκος της δημοφιλούς ορειβατικής διαδρομής, ενώ σήμερα το πρωί με την επανάληψη των ερευνών βρήκαν ακόμη επτά σορούς, δήλωσε ο Γιάνες Ράι, αξιωματικός της αστυνομίας και συντονιστής των επιχειρήσεων διάσωσης. Οι σοροί τεσσάρων Καναδών, δύο Ισραηλινών, ενός Γερμανού, ενός Πολωνού, ενός Ινδού, ενός Βιετναμέζου και 11 νεπαλέζων πεζοπόρων αναγνωρίστηκαν. Η ταυτότητα άλλων τριών δεν έχει γίνει γνωστή.

    [05] Μέρκελ: Οι κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας είναι απαραίτητες, αλλά αυτό δεν αποκλείει τον διάλογο

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είπε σήμερα στη διάρκεια ομιλίας της στο κοινοβούλιο ότι οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας για την ουκρανική κρίση είναι απαραίτητες αλλά αυτό δεν αποκλείει τον διάλογο με τη Μόσχα. Μιλώντας ενόψει της διάσκεψης ΕΕ - Ασίας στο Μιλάνο, όπου η Μέρκελ και άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες πρόκειται να συναντηθούν με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για πρώτη φορά έπειτα από μήνες, η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη» την κατάσταση στην Ουκρανία.

    Στην ομιλία της η Μέρκελ είπε ακόμη ότι η κρίση στην ευρωζώνη δεν έχει ακόμη επιλυθεί και τόνισε την ανάγκη οι χώρες μέλη της να τηρούν τους δημοσιονομικούς κανόνες ώστε να διασφαλίζεται η βιώσιμη ανάπτυξη.

    [06] Νέο τεστ για έγκαιρη και ακριβή διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών

    Μια διεθνής επιστημονική ομάδα ανέπτυξε ένα νέο διαγνωστικό τεστ για τον καρκίνο των ωοθηκών, που θα βοηθήσει τους γιατρούς να ξεχωρίζουν έγκαιρα και καλύτερα τους καλοήθεις από τους κακοήθεις όγκους και να επιλέγουν μια πιο αποτελεσματική θεραπεία. Επίσης αρκετές γυναίκες δεν θα χρειάζεται πια να κάνουν αφαίρεση ωοθηκών χωρίς λόγο. Οι ερευνητές από τη Βρετανία και το Βέλγιο, με επικεφαλής τον καθηγητή Τομ Μπερν του Imperial College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal» σύμφωνα με το BBC, δήλωσαν ότι το τεστ, με την ονομασία ADNEX, έχει μεγάλη ακρίβεια στη διάγνωση των διαφορετικών τύπων όγκων (σε ποιό στάδιο βρίσκεται ο καθένας, αν είναι μεταστατικός κ.λπ.)

    Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι ο πιο επιθετικός γυναικολογικός καρκίνος, καθώς μόνο το 40% των ασθενών επιβιώνουν πέντε χρόνια μετά την αρχική διάγνωση. Αν η διάγνωση γίνει στα πρώτα - πρώτα στάδια της νόσου, το ποσοστό επιβίωσης αυξάνει στο 90%, αν όμως γίνει σε προχωρημένο στάδιο, η επιβίωση στην πενταετία δεν ξεπερνά το 22%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 October 2014 - 8:30:23 UTC