Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Το Ποτάμι»: «Λάθος της Κουμουνδούρου» η συνάντηση Αλ.Τσίπρα - Στ. Θεοδωράκη για «την ερχόμενη Τρίτη»
  • [02] Σήμερα η ονομαστική ψηφοφορία για κουπόνια και χρηματοδότηση κομμάτων από ΝΠΙΔ
  • [03] Τροπολογία για τον «αναβαλλόμενο φόρο» των τραπεζών
  • [04] Στο Μιλάνο ο πρωθυπουργός για τη σύνοδο ΕΕ - Ασίας
  • [05] Βρέθηκε ο 24χρονος Γερμανός που είχε χαθεί στον Όλυμπο
  • [06] Ηλίας Ψινάκης για τον δήμο Μαραθώνα: Δυστυχώς επτωχεύσαμεν
  • [07] Ανησυχία στις χρηματαγορές - Πτώση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
  • [08] Πιο δυναμική αντίδραση στην αντιμετώπιση του Έμπολα στις ΗΠΑ υποσχέθηκε ο Μπ. Ομπάμα
  • [09] Ο Βλ. Πούτιν κατηγορεί τον Μπ. Ομπάμα ότι τηρεί «εχθρική» στάση απέναντι στη Μόσχα
  • [10] Εκτενής προβολή από τον ξένο Τύπο για την επίσκεψη Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα

  • [01] «Το Ποτάμι»: «Λάθος της Κουμουνδούρου» η συνάντηση Αλ.Τσίπρα - Στ. Θεοδωράκη για «την ερχόμενη Τρίτη»

    Με πρωινή ανακοίνωση «Το Ποτάμι» διαψεύδει την είδηση για προγραμματισμένη συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Αλέξη Τσίπρα για την ερχόμενη Τρίτη, που ανακοινώθηκε χθες το βράδυ στους δημοσιογράφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδοντάς την σε λάθος της Κουμουνδούρου. «Ίσως με τον φόρτο των συναντήσεων που έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» αναφέρει η ανακοίνωση «να μπέρδεψαν λίγο στην Κουμουνδούρου τα προγράμματα, τα κόμματα, τις Τρίτες και τους διαθέσιμους αρχηγούς».

    Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε ανεπίσημο σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του κόμματος εφέρετο ανοικτός στον διάλογο με τον Σταύρο Θεοδωράκη, «παρά την επίθεση που εξαπέλυσε» ο δεύτερος στον κ. Τσίπρα, με αφορμή τη συνάντησή του με τον Π. Καμμένο. Στο σημείωμα μάλιστα αναφερόταν ότι ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε να συναντήσει τον κ. Τσίπρα, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά. Η συνάντηση επρόκειτο να γίνει σήμερα, αλλά αναβλήθηκε με πρωτοβουλία του αρχηγού του Ποταμιού. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η συνάντηση ορίσθηκε για την ερχόμενη Τρίτη, 21 Οκτωβρίου.

    [02] Σήμερα η ονομαστική ψηφοφορία για κουπόνια και χρηματοδότηση κομμάτων από ΝΠΙΔ

    Το μεσημέρι πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί των επίμαχων άρθρων που αφορούν την ονομαστικοποίηση των κουπονιών και τη δυνατότητα χρηματοδότησης των κομμάτων από ΝΠΙΔ. Οι δύο ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, δέχθηκαν τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης, που έκανε λόγο για φακέλωμα και για νομιμοποίηση μαύρου χρήματος.Η κυβέρνηση, τόσο δια του υπουργού Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου, όσο και των εισηγητών της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη και του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου, αντέτεινε ότι πλέον γίνεται ουσιαστικότερος ο έλεγχος και ενισχύεται η διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων.

    Εξάλλου, η βουλευτική τροπολογία των εισηγητών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που προβλέπει ότι είναι ακατάσχετο και ανεκχώρητο ποσοστό μέχρι 40% από τη συνολική κρατική χρηματοδότηση που λαμβάνει κάθε κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων, και την οποία είχε κάνει δεκτή ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με τη στήριξη των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τη συγκεκριμένη τροπολογία, υποστηρίζοντας ότι η ρύθμιση αυτή εξυπηρετεί μόνο τα κόμματα της συγκυβέρνησης που είναι υπερχρεωμένα, λόγω των δανείων που έχουν πάρει.

    [03] Τροπολογία για τον «αναβαλλόμενο φόρο» των τραπεζών

    Κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης προς ψήφιση στη Βουλή τροπολογία για την αναμόρφωση του καθεστώτος περί «αναβαλλόμενου φόρου» για τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας. Βάσει της τροπολογίας αυτής, η οποία κατατέθηκε εκπρόθεσμα στο σχέδιο νόμου «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου - 'Επείγουσα ρύθμιση για την αναπλήρωση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων λόγω πρόωρης λήξης της θητείας του (Α' 136) και άλλες διατάξεις», αναδιατυπώνεται το άρθρο 27Α του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ), ώστε να ευθυγραμμιστεί με τους υφιστάμενους ευρωπαϊκούς κανόνες για την αναγνώριση των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων στα εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών και σε καθεστώς Βασιλείας ΙΙΙ.

    Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στη σχετική αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει το νομοθέτημα, «η προτεινόμενη αναδιατύπωση του άρθρου 27Α του ΚΦΕ κρίθηκε σκόπιμη για την ασφαλέστερη τεκμηρίωση της πλήρωσης των προϋποθέσεων του εποπτικού πλαισίου (Βασιλεία ΙΙΙ και CRR) και την πλήρη εναρμόνιση με αυτό του ελληνικού ειδικού πλαισίου διατάξεων περί μετατροπής αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων σε οριστικές, όπως αντιστοίχως έχει γίνει στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της Πορτογαλίας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της επάρκειας κεφαλαίων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων».

    Όπως σημειώνεται στην ίδια έκθεση, η διάταξη αφορά τον φόρο εισοδήματος, ο οποίος αναλογεί σε προσωρινές διαφορές από τη χρεωστική διαφορά του PSI (σ.σ. δηλ. του «κουρέματος» των ομολόγων που διακρατούσαν τα πιστωτικά ιδρύματα) και από τις συσσωρευμένες προβλέψεις και λοιπές εν γένει ζημίες λόγω πιστωτικού κινδύνου, ως τέτοιων νοουμένων των απωλειών από την απευθείας διαγραφή επισφαλών απαιτήσεων (σ.σ. κόκκινα δάνεια) (χωρίς προηγούμενη ληφθείσα πρόβλεψη) αναφορικά με απαιτήσεις υφιστάμενες μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2014.

    [04] Στο Μιλάνο ο πρωθυπουργός για τη σύνοδο ΕΕ - Ασίας

    Στο Μιλάνο βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Ασίας. Ήδη στο περιθώριο της Συνόδου έχει κανονιστεί για το πρωί συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ στην οποία θα συζητηθούν οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης όπως πιστοποίησαν και οι επισκέψεις του πρωθυπουργού και του προέδρου της Κίνας στην χώρα μας τον τελευταίο χρόνο. Θα εξετασθεί η συνεργασία στο λιμάνι του Πειραιά, η προοπτική στους σιδηροδρόμους όπου είναι δεδομένο το κινεζικό ενδιαφέρον και η ενδεχόμενη συμμετοχή των κινεζικών κεφαλαίων στις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

    Ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει κι άλλες επαφές με ηγέτες τόσο της ΕΕ όσο και της Ασίας. Η συμμετοχή του κ. Σαμαρά στην Σύνοδο Κορυφής έρχεται με μία περίοδο όπου οι διεθνείς αγορές εκφράζουν επιφυλακτικότητα έναντι της ελληνικής οικονομίας, μία εξέλιξη για την οποία ο πρωθυπουργός -όπως ανέφερε στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου- καταλογίζει την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ που με την στάση του προκαλεί πολιτική αστάθεια.

    Η Σύνοδος που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, εφέτος αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία αλλά και στην Μέση Ανατολή με το Ισλαμικό Κράτος.

    Στην Σύνοδο που συγκαλεί η Ιταλική προεδρεία θα πάρουν μέρος η καγκελάριος της Γερμανίας κα Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αλλά και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ. Στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθεί το σύνολο των σχέσεων Ευρώπης - Κίνας με έμφαση στην περαιτέρω προώθηση της οικονομικής συνεργασίας αλλά και η ασφάλεια και η σταθερότητα στις ευαίσθητες περιοχές.

    [05] Βρέθηκε ο 24χρονος Γερμανός που είχε χαθεί στον Όλυμπο

    Αίσιος τέλος είχε η περιπέτεια του 24χρονου Γερμανού που αγνοείτο από το απόγευμα της Τετάρτης στον Όλυμπο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο 24χρονος, που χάθηκε στο Ε4 μονοπάτι, ενώ κατέβαινε με τη μητέρα του από τα Πριόνια του Ολύμπου στο παλιό Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, εντοπίστηκε σώος χθες, στις 9.50μμ από περιπολικό όχημα της Π.Υ. Λιτοχώρου, στο δρόμο που οδηγεί από το Λιτόχωρο στα Πριόνια του Ολύμπου.

    Ο 24χρονος, που είναι καλά στην υγεία του, μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου και από εκεί στην οικογένειά του. Στις έρευνες για τον εντοπισμό του αλλοδαπού εκτός από την Πυροσβεστική, συμμετείχε και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

    [06] Ηλίας Ψινάκης για τον δήμο Μαραθώνα: Δυστυχώς επτωχεύσαμεν

    Την πτώχευση του δήμου Μαραθώνα ανακοίνωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του, Ηλίας Ψινάκης. Όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε σε τηλεοπτικά κανάλια που κάλεσε το βράδυ της Τετάρτης «στον δήμο δεν υπάρχει φράγκο. Ούτε καν για να πληρωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων». «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο δήμος βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Γι' αυτό η δημοτική αρχή, προανήγγειλε, θα ξεκινήσει εκστρατεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με τον τίτλο «Save Marathon», για να σωθεί η πόλη.

    Όπως επισήμανε, ο δήμος χρωστά 12.700.000 ευρώ σε προμήθειες, δάνεια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ που θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του χρόνου. Κι αυτό τη στιγμή που στα ταμεία του δήμου, όπως τόνισε, υπάρχουν μόλις 70.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, εξέφρασε την πρόθεσή του να βρει λύση. Κατήγγειλε απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών σε φίλους και συγγενείς ατόμων της προηγούμενης δημοτικής αρχής και υποστήριξε ότι υπήρξε μεθοδευμένη αποδόμηση του δήμου με μετατάξεις προσωπικού, ώστε να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα και να σκάσει η βόμβα στα χέρια του. Παρών στις ανακοινώσεις του δημάρχου ήταν και ο νομικός του σύμβουλος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

    [07] Ανησυχία στις χρηματαγορές - Πτώση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

    Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με τους επενδυτές να εκφράζουν φόβους για τις ανησυχητικές ενδείξεις για την παγκόσμια ανάπτυξη. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -1,06%, ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση -0,28%. Δραματική είναι η εικόνα που παρουσιάζει και η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, με τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη να σημειώνει απώλειες 11,62%, στις δύο τελευταίες ημέρες.

    Χθες, συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η αποεπένδυση ξένων funds τα οποία ανησυχούν για τα σχέδια εξόδου της Αθήνας από το πρόγραμμα διάσωσης και για το ενδεχόμενο πιθανής αλλαγής πολιτικής, με αφορμή και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το Φεβρουάριο που ενδέχεται να οδηγήσει σε πρόωρες εθνικές εκλογές και σε μία παρατεταμένη πολιτική παράλυση. Η αγορά επηρεάσθηκε καταλυτικά και από την εκτίναξη των 10ετών ελληνικών ομολόγων στο 7,6%.

    [08] Πιο δυναμική αντίδραση στην αντιμετώπιση του Έμπολα στις ΗΠΑ υποσχέθηκε ο Μπ. Ομπάμα

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δεσμεύτηκε ότι την επίβλεψη σχετικά με την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του ιού Έμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αναλάβουν ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι, ενώ δήλωσε ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων θα αποστέλλουν μια «ειδική ομάδα» ειδικών σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίσει κάποιο ανάλογο περιστατικό, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης που είχε ο Ομπάμα με το υπουργικό του συμβούλιο, δήλωσε ότι η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού στις ΗΠΑ είναι «πολύ μικρή», ωστόσο τόνισε πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις χώρες που πλήττονται από την επιδημία ώστε η κατάσταση να τεθεί υπό έλεγχο.

    [09] Ο Βλ. Πούτιν κατηγορεί τον Μπ. Ομπάμα ότι τηρεί «εχθρική» στάση απέναντι στη Μόσχα

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα ότι τηρεί «εχθρική» στάση απέναντι στη Ρωσία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σερβική εφημερίδα Politika, το περιεχόμενο της οποίας έδωσε στη δημοσιότητα αργά χθες βράδυ το Κρεμλίνο. Στη συνέντευξη που δημοσιεύεται μερικές ώρες πριν από την άφιξη του Πούτιν στο Βελιγράδι για επίσημη επίσκεψη άκρως συμβολική στη σλαβική χώρα, ο Ρώσος Πρόεδρος προειδοποιεί επίσης τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για τους κινδύνους που θέτουν «οι απόπειρες άσκησης εκβιασμών επί της Ρωσίας» για «τη στρατηγική σταθερότητα» του κόσμου.

    Ο Πούτιν αναφέρθηκε στην πρόσφατη ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κατά την οποία ο αμερικανός πρόεδρος είχε συμπεριλάβει ανάμεσα στις μεγαλύτερες παγκόσμιες απειλές, την «επίθεση της Ρωσίας στην Ευρώπη» όπως την είχε αποκαλέσει, αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση. Οι δηλώσεις αυτές του Μπαράκ Ομπάμας που προστίθενται στις κυρώσεις «οι οποίες επιβλήθηκαν σε βάρος ολόκληρων τομέων της οικονομίας μας από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, είναι δύσκολο να χαρακτηρίσουν τη στάση αυτή αλλιώς εκτός από εχθρική» δήλωσε ο Πούτιν. Ο Ρώσος Πρόεδρος ζήτησε από την Ουάσινγκτον να λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας αντί να καταφεύγει στην άσκηση πίεσης.

    [10] Εκτενής προβολή από τον ξένο Τύπο για την επίσκεψη Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα

    Η προβολή που δίνουν αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ στην επίσκεψη και τις επαφές στην Αθήνα της Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ είναι εκτενής, με δηλώσεις και ιστορικές αναφορές, παράλληλα δε υπογραμμίζονται οι συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Τασούλα, ο οποίος δήλωσε ότι το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα «αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, την οποία στήριξε η Ελλάδα σταθερά και διαχρονικά».

    Η «Ουάσιγκτον Ποστ» αναφέρει ότι «όπως στα ελληνικά δράματα, ο αγώνας για τη μαρμάρινη ζωφόρο που αφαιρέθηκε από τον Παρθενώνα πριν από περίπου 200 χρόνια είχε πολλές πράξεις και πολλά πρόσωπα», συμπληρώνοντας ότι «μεταξύ αυτών υπήρξαν οι Οθωμανοί ηγεμόνες, ένα Σκωτσέζος λόρδος που μετέφερε τις αρχαιότητες στη Βρετανία και μια Ελληνίδα ηθοποιός που έγινε υπουργός Πολιτισμού και αγωνίστηκε με ακατάπαυτο ζήλο για την επιστροφή των μαρμάρινων Θεών, αλόγων και μυθικών σκηνών στην Αθήνα από το Βρετανικό Μουσείο».

    Στη συνέχεια, σημειώνεται ότι «τώρα, έρχεται η σειρά της Αμάλ Κλούνεϊ, συζύγου του ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ, η οποία, ως μέλος ομάδας νομικών, αναζητά τρόπους αξιοποίησης του διεθνούς δικαίου και της κοινής γνώμης για την επιστροφή της συλλογής στην Ελλάδα. Η Αμάλ Κλούνεϊ, διακεκριμένη δικηγόρος και ακτιβίστρια, έφθασε χθες στην Αθήνα με την ελπίδα να δώσει νέα ώθηση στη διεκδίκηση της Ελλάδας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα».

    Η εφημερίδα «Λος Άντζελες Τάιμς» προβάλλει την επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ στην Αθήνα, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι ο Έντι Ο' Χάρα, επικεφαλής της Βρετανικής Επιτροπής για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, δήλωσε ότι «πραγματικά, καλωσορίζουμε διασημότητες που εμπλέκονται στο θέμα», ενώ σε ανακοίνωσή του στον διαδικτυακό χώρο της Επιτροπής αναφέρεται ότι «η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία στην Ελλάδα θα αποτελέσει μια μεγαλειώδη χειρονομία από πολιτιστικής και ηθικής απόψεως».

    Η «Νιου Γιορκ Τάιμς» αναφέρει ότι η δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ βρίσκεται στην Αθήνα για να συμβουλεύσει την ελληνική κυβέρνηση στη «μάχη της για τον επαναπατρισμό των αρχαίων αγαλμάτων από τη Βρετανία».

    Και το περιοδικό «Φορμπς» υποστηρίζει ότι «η νομική συνδρομή της Αμάλ Αλαμουντίν στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα γεμίζει ελπίδες τους Έλληνες και καταρρακώνει τους Βρετανούς, καθώς πλέον συνοδεύεται από χολιγουντιανή ισχύ».

    «Η διάσημη δικηγόρος Αμάλ συμβουλεύει την Ελλάδα εναντίον των Βρετανών», γράφει η αυστριακή εφημερίδα «Κρόνεν Τσάιτουνγκ» . Στο δημοσίευμα, που συνοδεύεται από φωτογραφίες γλυπτών του Παρθενώνα και της άφιξης της Αλαμουντίν, επισημαίνεται πως στις αρχές του 19ου αιώνα ο Βρετανός πρέσβης λόρδος Έλγιν είχε αναθέσει το ξήλωμα των πλέον καλοδιατηρημένων τμημάτων του Παρθενώνα και άλλων μνημείων της Ακρόπολης και τη μεταφορά τους στην πατρίδα του, όπου πολλά από αυτά είναι από τότε λαμπρά εκθέματα στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο. Σημειώνεται επίσης πως η Αμάλ Αλαμουντίν συμβουλεύει τους Έλληνες ήδη από το 2011 και η Αθήνα διαβλέπει στη νέα διασημότητα της δικηγόρου μετά τον πρόσφατο γάμο της, μια χρυσή ευκαιρία για να προσελκύσει την προσοχή στα αιτήματα για επιστροφή των γλυπτών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 October 2014 - 6:30:26 UTC