Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, διαβεβαιώνει ο υπ. Εργασίας
  • [02] Αποκαθίσταται η ελκυστικότητα της χώρας στις διεθνείς αγορές
  • [03] Ενιαίος φόρος ακινήτων για κάθε ιδιοκτήτη, με όποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας
  • [04] Λιβύη: Κλείνουν, η μία μετά την άλλη, οι πρεσβείες στην Τρίπολη

  • [01] Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, διαβεβαιώνει ο υπ. Εργασίας

    «Η καταβολή των συντάξεων είναι απολύτως εγγυημένη, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης» διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο».Επιπλέον, ο κ. Βρούτσης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο νέας ευνοϊκής ρύθμισης χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με συγκεκριμενη όμως στόχευση, η οποία θα αφορά επιχειρηματίες που αποδεδειγμένα επλήγησαν από την οικονομική κρίση, ενώ υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

    Τονίζει επίσης, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει εμπλοκή ιδιωτικών εισπρακτικών εταιρειών στην είσπραξη των εισφορών, που θα λειτουργούν κατα τα πρότυπα των εισπρακτικών εταιρειών.

    Αναφερόμενος στα μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης ο κ. Βρούτσης εξαγγέλει σταδιακή υλοποίηση έως το τέλος του Σεπτεμβρίου νέων προγραμμάτων, τα οποία θα απευθύνονται σε τουλάχιστον 100.000 ανέργων, όλων των ηλικιών.

    [02] Αποκαθίσταται η ελκυστικότητα της χώρας στις διεθνείς αγορές

    «Η Ελλάδα αποκαθιστά την ελκυστικότητά της στους διεθνείς επενδυτές» σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, μετά την αναβάθμιση των ελληνικών ομολόγων από τη Moody΄s κατά δύο βαθμίδες σε «Caa1» από «Caa3». Επιπλέον, «αναγνωρίζονται οι προσπάθειες του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης για γρήγορη επάνοδο σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    «Οι αναφορές στη σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, στη μεγαλύτερη μελλοντική ευελιξία της ελληνικής δημοσιονομικής πολιτικής, στην προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, στη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών, αλλά και στο χαμηλότερο κόστος δανεισμού και τη μείωση του κινδύνου αναχρηματοδότησης του ελληνικού χρέους, ενισχύουν το κλίμα εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία» προστίθεται στην ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών.

    Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος Moody 's στην αιτιολόγηση της απόφασης του επικαλέστηκε τη σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης της Ελλάδας και στην εκτίμησή, ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη δημοσιονομική προσαρμογή. Βάσει των εκτιμήσεων αυτών ο οίκος προβλέπει σταδιακή μείωση της σχέσης χρέους προς ΑΕΠ, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί εφέτος και να αρχίσει να μειώνεται από το 2015.

    [03] Ενιαίος φόρος ακινήτων για κάθε ιδιοκτήτη, με όποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας

    Ξεκίνησε από χθές η ανάρτηση στο ΤΑΧΙSnet των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τον φόρο σε 5 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη ως το τέλος Αυγούστου και η τελευταία τον Δεκέμβριο του 2014.

    Η διαφορά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων με το ΕΤΗΔΕ, που καταβάλλονταν μέσω της ΔΕΗ, είναι ότι ο νέος φόρος αφορά το σύνολο της ακίνητης περιουσίας των φορολογούμενων, ενώ το ΕΤΗΔΕ επιβάλλονταν μόνο σε ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Αυτό σημαίνει ότι υπόχρεοι στον ΕΝΦΙΑ είναι όλοι όσοι έχουν εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων κάθε κατηγορίας (σπίτια, οικόπεδα, αγροτεμάχια). Δηλαδή, στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας επί οικοπέδου, αγροτεμαχίων ή ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, ανάλογα με το ποσοστό της συνιδιοκτησίας, οφείλεται φόρος από τον υπόχρεο.

    [04] Λιβύη: Κλείνουν, η μία μετά την άλλη, οι πρεσβείες στην Τρίπολη

    Αναστέλλουν, η μία μετά την άλλη, τη λειτουργία τους στην Τρίπολη, οι πρεσβείες πολλών ευρωπαϊκών -και όχι μόνον- χωρών. Η επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή, με τις συγκρούσεις μεταξύ των αντίπαλων ομάδων στη λιβυκή πρωτεύουσα να κλιμακώνονται, οδήγησε αρκετές χώρες στην απομάκρυνση του διπλωματικού προσωπικού τους και στην αναστολή της λειτουργίας των πρεσβειών τους.

    Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες πολλές χώρες, μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, ζήτησαν από τους διπλωμάτες και τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενώ μόλις σήμερα, η Βρετανία -από τις τελευταίες χώρες της Δύσης, των οποίων οι πρεσβείες τελούν ακόμη σε λειτουργία στην περιοχή- έκανε γνωστό ότι ζήτησε την αποχώρηση των διπλωματών και των πολιτών της, καθώς «ο κίνδυνος εμπλοκής τους στα διασταυρούμενα πυρά είναι πολύ μεγάλος», όπως έγραψε στον λογαριασμό του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Βρετανός πρεσβευτής στη Λιβύη, Μάικλ Άρον.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα ανακοίνωσε από την Πέμπτη την αναστολή της λειτουργίας της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη και το προσωπικό της, μαζί με Έλληνες και ξένους πολίτες μεταφέρθηκαν σήμερα με φρεγάτα του ΠΝ στον Πειραιά, ενώ Φιλιππίνες, Ολλανδία και Αυστρία προετοιμάζονται επίσης να απομακρύνουν το διπλωματικό τους προσωπικό από τη βορειοαφρικανική χώρα. Ο ΟΗΕ ανέστειλε την λειτουργία των υπηρεσιών του, και η Τουρκία τη λειτουργία της πρεσβείας της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 August 2014 - 12:30:21 UTC