Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόσυρση της ρύθμισης που καταργεί τη δημοσίευση προκηρύξεων του Δημοσίου στον Τύπο ζητούν βουλευτές
  • [02] Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει κοντά στο αεροδρόμιο της Τρίπολης

  • [01] Απόσυρση της ρύθμισης που καταργεί τη δημοσίευση προκηρύξεων του Δημοσίου στον Τύπο ζητούν βουλευτές

    Την απόσυρση της διάταξης από το πολυνομοσχέδιο, με την οποία καταργείται η υποχρεωτική δημοσίευση των προκηρύξεων του Δημόσιου και των ΟΤΑ στον Τύπο, ζητούν βουλευτές όλων των κομμάτων.. Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων επί του πολυνομοσχεδίου, κατά της ρύθμισης τάχθηκαν οι ιδιοκτήτες των περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, οι οποίοι μίλησαν για ολέθριες συνέπειες σε αυτή καθαυτή τη βιωσιμότητα του περιφερειακού Τύπου.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων, Γρ. Τριανταφυλλόπουλος, ανέφερε ότι η απώλεια των μοναδικών εσόδων (που αποτελούν οι πόροι από τη δημοσίευση των δημόσιων συμβάσεων και των προκηρύξεων των ΟΤΑ) των περιφερειακών εντύπων θα σημάνει αυτομάτως το κλείσιμο και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Κι ενώ από χθες -που συνήλθε σε πρώτη συνεδρίαση η Επιτροπή Οικονομικών- τη διαφωνία τους στη ρύθμιση εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και ο Παναγιώτης Ρήγας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, σήμερα στον κατάλογο των διαφωνούντων προστέθηκαν και βουλευτές της ΝΔ.

    Ως θέμα αιχμής αντιμετωπίζει τη διάταξη ο ΣΥΡΙΖΑ, ο εισηγητής του οποίου, Γιώργος Σταθάκης, ανέφερε ότι πρόκειται περί μείζονος ζητήματος,για το οποίο το κόμμα του θα φτάσει μέχρι την Ολομέλεια. Από τους ΑΝΕΛ ο Κωνσταντίνος Δαμοβολίτης ανέφερε πως οι κυβερνώντες «μόλις άκουσαν το κλικ που ακούγεται όταν πατάς τη νάρκη» και ζήτησε, με την σειρά του, να αποσυρθεί η ρύθμιση.

    Παίρνοντας τον λόγο ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιφέρει αλλαγές την προσεχή εβδομάδα, οπότε (τη Δευτέρα) θα γίνει η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου και (την Τρίτη και Τετάρτη) εισάγεται προς ψήφιση στο Β΄Θερινό Τμήμα. «Ουδείς θέλει τον θάνατο του περιφερειακού Τύπου» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος

    [02] Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει κοντά στο αεροδρόμιο της Τρίπολης

    Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε δεξαμενές καυσίμων στην Τρίπολη, αφού στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων πολιτοφυλακών μια νέα ρουκέτα έπληξε σήμερα μία ακόμη δεξαμενή, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (NOC) της χώρας. Πυκνός καπνός φαινόταν να υψώνεται πάνω από το σημείο όπου βρίσκονται οι δεξαμενές καυσίμων στον δρόμο προς το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης, το οποίος είναι κλειστό από τις 13 Ιουλίου οπότε ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων πολιτοφυλακών. Μια πηγή της πολιτικής προστασίας επιβεβαίωσε ότι μια τέταρτη δεξαμενή πήρε φωτιά, την ώρα που οι πυροσβέστες είχαν σχεδόν καταφέρει να κατασβέσουν την πυρκαγιά που μαινόταν εδώ και ημέρες σε τρεις άλλες δεξαμενές.

    Έπειτα από μια μέρα σχετικά ήρεμη χθες Παρασκευή, βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι σήμερα γύρω από τις περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο των πρώην ανταρτών της πόλης Ζεντέν και κυρίως γύρω από το αεροδρόμιο. Μέχρι στιγμής από τις συγκρούσεις έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 200 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 100 στη Βεγγάζη, και σχεδόν 1.000 έχουν τραυματιστεί σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

    Στο μεταξύ το νέο κοινοβούλιο της Λιβύης, το οποίο σχηματίστηκε μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά στην Τομπρούκ, μια πόλη 1.500 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης η οποία μέχρι στιγμής έχει γλιτώσει από τις μάχες. Βουλευτές ανακοίνωσαν ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι ανεπίσημη, ενώ η πρώτη επίσημη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην ίδια πόλη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 August 2014 - 14:30:20 UTC