Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Το "Άβατον" του Αγίου Όρους δεν μπορεί να αμφισβητηθεί»
  • [02] Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των ενστόλων για το ασφαλιστικό
  • [03] «Ορθοπεταλιές» με ποδήλατα από το ...παρελθόν

  • [01] «Το "Άβατον" του Αγίου Όρους δεν μπορεί να αμφισβητηθεί»

    «Το "Άβατον" του Αγίου Όρους δεν μπορεί να αμφισβητηθεί» δηλώνει ο πολιτικός διοικητής της Αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου.

    Τη διαβεβαίωση έδωσε , απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετική με χθεσινό δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος» -σύμφωνα με το οποίο κατά την τελευταία του συνεδρίαση στο Πουσάν της Νότιας Κορέας το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών αποφάσισε την κατάργηση των αβάτων των Χριστιανικών Εκκλησιών σε διάφορα μέρη του πλανήτη συμπερλαμβανομένου και του Αγίου Όρους

    «Το Άγιον Όρος ανήκει στους οικιστές του και ουδείς μπορεί να εισέλθει σε αυτό χωρίς την άδειά τους, πόσο μάλλον να αλλάξει τους κανόνες του» τονίζει ο κ. Κασμίρογλου προσθέτοντας: «Ακόμη και για τις επισκέψεις προσκυνητών απαιτείται η προηγούμενη έκδοση ειδικού "Διαμονητηρίου"».«Το "Άβατον" ισχύει αιώνες και είναι κατοχυρωμένο με διεθνείς συμβάσεις. Στο σύμφωνο προσχώρησης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατοχυρώνονται όλοι οι ιεροί κανόνες του Αγίου Όρους, ακόμη και οι "εθιμικώς ισχύοντες"» καταλήγει ο διοικητής της αθωνικής Πολιτείας.

    [02] Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των ενστόλων για το ασφαλιστικό

    Αντιδράσεις και ενστάσεις από τους ένστολους εξακολουθεί να πυροδοτεί η διάταξη για το ασφαλιστικό τους ταμείο, παρά τη χθεσινή βελτιωτική νομοτεχνική προσθήκη, που επέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, δίνοντας τη δυνατότητα μετατροπής του επικουρικού τους ταμείου σε επαγγελματικό.

    Και οι τέσσερις συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών, που κατέθεσαν τις απόψεις τους στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου, ζήτησαν την απόσυρση του επίμαχου άρθρου 221.

    [03] «Ορθοπεταλιές» με ποδήλατα από το ...παρελθόν

    «Ορθοπεταλιές» με ποδήλατα από το ...παρελθόν, κάνουν οι επισκέπτες της έκθεσης κλασικών ποδηλάτων, που χθες -Παρασκευή- τη νύχτα άνοιξε τις πύλες της σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ιστορικού καφέ «Κήπος», στα Χανιά. Ποδήλατα, που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα έως και τις αρχές της δεκαετίας του ΄80 παρουσιάζονται για πρώτη φορά, στην «1η Παγκρήτια έκθεση κλασικού ποδηλάτου».

    Η πρωτοβουλία για την έκθεση ανήκει σε μέλη της Λέσχης Κλασικής Μοτοσυκλέτας, τα οποία αγαπούν, συντηρούν και αναπαλαιώνουν τα παλιά σκαριά. Στην έκθεση υπάρχουν φίρμες ποδηλάτων, άγνωστες στους περισσότερους, γνωστές ίσως μόνον σε ανθρώπους, που στα νιάτα τους -στις δεκαετίες του ΄50, του ΄60, ή του ΄70- είχαν στην κατοχή τους τέτοια ποδήλαταΗ έκθεση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα διαρκέσει έως και αύριο Κυριακή. Για την πραγματοποίησή της συνεργάστηκαν η Λέσχη Κλασικής Μοτοσυκλέτας Χανίων (τμήμα κλασικού ποδηλάτου), η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή ενότητα Χανίων, ο δήμος Χανίων, και η Πολιτιστική Επιχείρηση του δήμου Χανίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 August 2014 - 10:30:20 UTC