Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά η φρεγάτα «Σαλαμίς»
  • [02] Με το Χρυσό Μετάλλιο του Πολυτεχνείου Κρήτης τιμήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης
  • [03] Διαπραγματεύσεις σήμερα στο Κάιρο, πάρα την κατάρρευση της εκεχειρίας
  • [04] Αυξάνεται ο φόρος αίματος στη Λωρίδα της Γάζας
  • [05] Έκρηξη με τουλάχιστον 65 νεκρούς σε εργοστάσιο της Κίνας

  • [01] Κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά η φρεγάτα «Σαλαμίς»

    Κατέπλευσε στις 8:30 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά η φρεγάτα «Σαλαμίς» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία μετέφερε με ασφάλεια από το λιμάνι της Τρίπολης της Λιβύης στην Ελλάδα, 186 Έλληνες και αλλοδαπούς πολίτες.Στη φρεγάτα επιβιβάστηκαν συνολικά 186 πολίτες, εκ των οποίων 77 από την Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της Πρεσβείας), 78 από την Κίνα, 10 από το Ηνωμένο Βασίλειο, 12 από την Κύπρο, 7 από το Βέλγιο, 1 από την Αλβανία και 1 από τη Ρωσία.

    Τους ξένους υπηκόους υποδέχθηκαν αξιωματούχοι των πρεσβειών των χωρών τους στην Αθήνα. Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ αυτών ήταν ο Κινέζος πρέσβης ο οποίος, ευχαρίστησε το πλήρωμα της φρεγάτας για την υποστήριξη της Ελλάδας στις κινεζικές προσπάθειες για αποχώρηση πολιτών της από τη Λιβύη. Αντίστοιχες ευχαριστίες εξέφρασαν και οι άλλοι αξιωματούχοι των ξένων πρεσβειών.

    Με μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με τις αντίστοιχες πρεσβείες έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για τη φιλοξενία των αλλοδαπών υπηκόων και για την αποχώρησή τους από την Ελλάδα. Η φρεγάτα επέστρεψε στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

    [02] Με το Χρυσό Μετάλλιο του Πολυτεχνείου Κρήτης τιμήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης

    Την ανάγκη ενίσχυσης της παιδείας, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά, τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ο κ. Μητσοτάκης έλαβε από τον πρύτανη του Ιδρύματος, Βασίλη Διγαλάκη, την ανώτατη τιμητική διάκριση του Πολυτεχνείου για την προσφορά του στην αναγνώριση των περιφερειακών πανεπιστημίων της χώρας και ως ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής του στην ίδρυση και στη λειτουργία του Πολυτεχνείου Κρήτης.

    Ο πρώην πρωθυπουργός στη σύντομη αντιφώνησή του, συγκινημένος, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της διάκρισης αυτής, «επειδή προέρχεται από τον χώρο της παιδείας και επειδή μου δίνεται στα Χανιά», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σημασία της παιδείας και στην ανάγκη ενίσχυσής της. Παράλληλα, χαρακτήρισε τον λαϊκισμό ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.

    Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμα την ανάγκη η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική ώστε να μπορέσει, όπως είπε, να είναι ανεξάρτητη και μίλησε για τις απέραντες δυνατότητες μάθησης που έχουν οι σημερινοί νέοι χάρη στις νέες τεχνολογίες. Μάλιστα, χαρακτήρισε το διαδίκτυο ως τη μεγαλύτερη εφεύρεση μετά την τυπογραφία και προέβλεψε ότι «θα αλλάξει τον κόσμο». Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε το σύνολο των τοπικών αρχών και πολλοί εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας.

    [03] Διαπραγματεύσεις σήμερα στο Κάιρο, πάρα την κατάρρευση της εκεχειρίας

    Η Παλαιστινιακή Αρχή σκοπεύει να αποστείλει μία αντιπροσωπεία της στο Κάιρο για συνομιλίες σχετικά με την κατάσταση στη Λωρίδα τη Γάζας δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων Σαέμπ Ερεκάτ. Οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν σήμερα , παρά την κατάρρευση της εκεχειρίας.

    «Ελπίζουμε πως ο υπουργός Κέρι θα πείσει το Ισραήλ να αποστείλει αντιπροσωπεία», δήλωσε ο Ερεκάτ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Θα πρέπει να μεταβούν στο Κάιρο και να θέσουν το ζήτημα», δήλωσε αναφερόμενος στις κατηγορίες του Ισραήλ σχετικά με την εξαφάνιση του στρατιώτη. «Είναι ο μόνος τρόπος ώστε να δοθεί μία ευκαιρία στην εκεχειρία».

    Η αλ-Κασάμ, η ένοπλη πτέρυγα του ισλαμικού κινήματος της Χαμάς, αρνήθηκε ότι είχε συλλάβει τον αξιωματικό ή ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη με την εξαφάνισή του. «Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τον Ισραηλινό στρατιώτη ούτε τις συνθήκες εξαφάνισής του» αναφέρει η ομάδα σε επιστολή που απέστειλε σε δημοσιογράφους. Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με άλλες δηλώσεις της αλ-Κασάμ όπου αναφερόταν ότι η ομάδα εικάζει πως ο στρατιώτης και οι απαγωγείς του σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών.

    «Έχουμε χάσει επαφή με την ομάδα των μαχητών που συμμετείχαν στην ενέδρα και πιστεύουμε ότι όλοι έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς», αναφέρει σε άρθρο της η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz επικαλούμενη δηλώσεις μελών της αλ-Κασάμ. «Εάν κατάφεραν να απαγάγουν τον στρατιώτη κατά τη διάρκεια της μάχης, τότε πιθανόν και αυτός να είναι νεκρός».

    [04] Αυξάνεται ο φόρος αίματος στη Λωρίδα της Γάζας

    Τουλάχιστον 107 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από χθες στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού μετά την εξαφάνιση ενός Ισραηλινού στρατιώτη ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα αιχμαλωτίστηκε στη Λωρίδα της Γάζας, κοντά στη Ράφα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι παλαιστινιακές υπηρεσίες αρωγής.

    Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας. Τουλάχιστον 35 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Ράφα από χθες τα μεσάνυχτα από τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις. Ανάμεσα στα θύματα, τα 15 ανήκαν στην ίδια οικογένεια και πέντε από αυτά ήταν παιδιά, ηλικίας από 3 έως 12 ετών. Από τις 8 Ιουλίου που ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.640 Παλαιστίνοι, κυρίως άμαχοι. Από την πλευρά του Ισραήλ, έχουν χάσει τη ζωή τους 63 στρατιώτες και τρεις πολίτες.

    διαβάστε επίσης: Ισραήλ και Παλαιστίνιοι αλληλοκατηγορούνται για την κατάρρευση της εκεχειρίαςwww.amna.gr/blogview/61158/Israil-kai-Palaistinioi-allilokatigorountai-gia-tin-katarreusi-tis-ekecheirias

    διαβάστε επίσης:www.amna.gr/blogview/61185/Diapragmateuseis-simera-sto-Kairo--para-tin-katarreusi-tis-ekecheiriasΔιαπραγματεύσεις σήμερα στο Κάιρο, πάρα την κατάρρευση της εκεχειρίας

    [05] Έκρηξη με τουλάχιστον 65 νεκρούς σε εργοστάσιο της Κίνας

    Τουλάχιστον 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 120 τραυματίστηκαν, από έκρηξη που σημειώθηκε σε κινεζικό εργοστάσιο κατασκευής τροχών για αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες (περιλαμβανομένης της General Motors), όπως μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές. Πρόκειται για το χειρότερο βιομηχανικό ατύχημα που σημειώνεται αυτή τη χρονιά στη χώρα.

    Η έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 7:30 τοπική ώρα, στην πόλη Κουσάν της επαρχίας Τζιανγκσού στα ανατολικά της χώρας.

    Σύμφωνα με το CCTV, το εργοστάσιο είναι το Zhongrong Plating. Στην ιστοσελίδα του αναφέρεται ότι η εταιρεία απασχολεί 450 εργαζόμενους.

    Η ίδια πηγή μετέδωσε ότι όταν σημειώθηκε η έκρηξη στο εργοστάσιο βρίσκονταν περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι και 45 από αυτούς σκοτώθηκαν ακαριαία.

    Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης και οι αρχές προσπαθούν να διακριβώσουν τον αριθμό των θυμάτων.

    Προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από αμέλεια και συγκεκριμένα από φωτιά που άναψε κάποιος μέσα σε έναν χώρο του εργοστασίου γεμάτο με σκόνη, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα και πρόσθεσε ότι αξιωματούχοι του Κομμουνιστικού Κόμματος από την επαρχία μεταβαίνουν στον τόπο του ατυχήματος.

    Πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV δείχνουν τεράστιες στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται από ένα χαμηλό κτίριο, ενώ σε άλλα πλάνα διακρίνονται οι τραυματίες να μεταφέρονται σε φορτηγά και ασθενοφόρα ξαπλωμένοι πάνω σε ξύλινα τελάρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 August 2014 - 8:30:20 UTC