Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Π. Καμμένου στους υποψήφιους ευρωβουλευτές των Αν.Ελ
  • [02] Οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ στα νοσοκομεία, για τη διαχείριση πιθανών κρουσμάτων του ιού MERS
  • [03] Χρ. Σταϊκούρας: Στα 3,4 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013
  • [04] Eurostat: Στο 12,7% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2013
  • [05] Συμφωνία για τη συμμετοχή της KfW στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο
  • [06] Το Κίεβο θα συνεχίσει την «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» ενάντια στους φιλορώσους αυτονομιστές
  • [07] Ελληνικό μουσικό καλοκαίρι προ των πυλών με ονόματα όπως Lady Gaga, Bob Dylan και Placebo
  • [08] Φως στον γενετικό μηχανισμό του συνδρόμου Ντάουν από κορυφαίο Έλληνα γενετιστή

  • [01] Ομιλία Π. Καμμένου στους υποψήφιους ευρωβουλευτές των Αν.Ελ

    Στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματός του μίλησε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος, τόνισε ότι ο στόχος του κόμματος στις ευρωεκλογές είναι το ποσοστό που έλαβαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στις εκλογές του Μαΐου του 2012, όταν άγγιξε το 11%, ενώ έκανε άνοιγμα στους «πολιτευτές που κόβονται από τα άλλα κόμματα στη Θράκη, επειδή δεν προσκυνούν το τουρκικό προξενείο» -παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που αφορά το θέμα της κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν στο ΣΥΡΙΖΑ- λέγοντας ότι οι πόρτες του κόμματός του «είναι γι' αυτούς ανοιχτές».

    Ο κ. Καμμένος είπε επίσης ότι θα έχουν όλοι οι υποψήφιοι ίσες ευκαιρίες να προβάλουν τα επιχειρήματά τους, και πρόσθεσε ότι το ευρωψηφοδέλτιο των Αν.Ελ. είναι αντιπροσωπευτικό της ελληνικής κοινωνίας.

    [02] Οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ στα νοσοκομεία, για τη διαχείριση πιθανών κρουσμάτων του ιού MERS

    Στην εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου της διασποράς του κοροναϊού-mers προχώρησε άμεσα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε Έλληνα προερχόμενο από τη Σαουδική Αραβία, όπως επισημάνθηκεχθες σε συνάντηση εμπειρογνωμόνων στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

    Σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας έχουν αποσταλεί οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη διαχείριση πιθανών κρουσμάτων, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Οι ίδιες οδηγίες θα αποσταλούν και σε Ιατρικούς Συλλόγους. Στις πύλες εισόδου θα διατεθεί ενημερωτικό υλικό που απευθύνεται προς τους ταξιδιώτες από και προς χώρες της Αραβικής Χερσονήσου.

    Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη η ενημέρωσηόλωντων αρμόδιων φορέων.

    [03] Χρ. Σταϊκούρας: Στα 3,4 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013

    Στα 3,4 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 (αφαιρουμένης της ενίσχυσης των τραπεζών), ανακοίνωσε ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Το πρωτογενές αυτό πλεόνασμα είναι με βάση τη μεθοδολογία της Eurostat, ενώ σύμφωνα με την τρόικα ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ. Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος (σύμφωνα με την τρόικα) είναι απολύτως συμβατό με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου και τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη Εurostat το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθε το 2013 σε 12,7% του ΑΕΠ, ενώ αφαιρούμενης της ενίσχυσης των τραπεζών περιορίζεται στο 2,1% του ΑΕΠ.

    [04] Eurostat: Στο 12,7% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2013

    Λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, η Eurostat ανακοίνωσε ότι το δημοσιονομιικό έλλειμμα της Ελλάδας, κατά το 2013, διαμορφώθηκε στο 12,7% του ΑΕΠ, ενώ το δημόσιο χρέος ανήλθε στο 175,1% του ΑΕΠ. Στο δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδος (-12,7% του ΑΕΠ) η Eurostat συμπεριλαμβάνει στις εκτιμήσεις της το ποσό για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών.

    Σε ό,τι αφορά το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδος το 2013, η οικονομική διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα το υπολογίσει, βάσει των στοιχείων της Eurostat για το έλλειμμα και το χρέος. Όπως διευκρίνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόσο ο εκπρόσωπος της Eurostat, Τίμοθι 'Αλεν, όσο και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σάιμον Ο Κόνορ, το πρωτογενές πλεόνασμα θα ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

    [05] Συμφωνία για τη συμμετοχή της KfW στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

    Σήμερα,θα υπογραφεί από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της γερμανικής KfW Dr Lutz-Christian Funke, η συμφωνία για τη συμμετοχή της KfW στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, στην τελετή θα παραστεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

    [06] Το Κίεβο θα συνεχίσει την «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» ενάντια στους φιλορώσους αυτονομιστές

    Η κυβέρνηση της Ουκρανίας τερμάτισε και επισήμως την εκεχειρία του Πάσχα και θα επαναλάβει την «ενεργό φάση» της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» κατά των φιλορωσικών αυτονομιστικών οργανώσεων στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρώτος αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης και αρμόδιος για θέματα ασφαλείας Βιτάλι Γιάρεμα.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, διευκρίνισε ότι η επιχείρηση δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και πρόσθεσε: «Στο προσεχές μέλλον θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και θα δείτε τα αποτελέσματα». Μία ημέρα μετά την επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο, πρόσθεσε: «Λάβαμε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν θα μάς αφήσουν μόνους με έναν επιτιθέμενο. Ελπίζουμε ότι σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης, αυτή η υποστήριξη θα είναι περισσότερο ουσιαστική».

    [07] Ελληνικό μουσικό καλοκαίρι προ των πυλών με ονόματα όπως Lady Gaga, Bob Dylan και Placebo

    Την Ελλάδα ψήφισαν και πάλι, πασίγνωστα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που θα εμφανιστούν στη χώρα μας φέτος το καλοκαίρι. Πλούσιο προβλέπεται και φέτος το καλοκαιρινό μουσικό πρόγραμμα, το οποίο καλύπτει το ευρύτερο φάσμα των μουσικόφιλων της χώρας μας, με πολλές από τις εμφανίσεις που θα αποτελέσουν τα συναυλιακά γεγονότα της χρονιάς.

    Το ΑΠΕ- ΜΠΕ συγκέντρωσε τις πιο «θορυβώδεις» προτάσεις - που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής- και τις παρουσιάζει:

    Gogol Bordello- 8 Μαΐου

    Μια από τις πιο ρυθμικές μπάντες, οι gypsy punk rockers «Gogol Bordello», πιστοί στο ραντεβού τους με το ελληνικό κοινό επιστρέφουν για δυο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Pink Martini- 17 Μαΐου

    Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Pink Martini και ταυτόχρονα ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της lounge- jazz σκηνής παγκοσμίως, επιστρέφει τον Μάιο, για μια μοναδική συναυλία στο Γκάζι Live, το Σάββατο 17 Mαΐου.

    Moonspell- 24 Μαΐου

    Οι Μoonspell έρχονται για ένα ειδικό σόου αφιερωμένο στους Έλληνες θαυμαστές τους, βασισμένο στα παλαιότερα άλμπουμ τους «Wolfheart» και «Irreligious», το Σάββατο 24 Μαίου, στη σκηνή Stage Volume 1.

    Thievery Corporation- 17 Ιουνίου

    Οι Thievery Corporation επιστρέφουν στην Ελλάδα με δυο μοναδικές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    En Lefko Festival- 20 και 21 Ιουνίου

    Το En Lefko festival, ανανεώνει το συναυλιακό του ραντεβού και αυτό το καλοκαίρι, την Παρασκευή 20 Ιουνίου και το Σάββατο 21 Ιουνίου, στην «Τεχνόπολις» του Δ. Αθηναίων. Μετά και τις προσθήκες των Simple Minds και Aeroplane, το πρόγραμμα του διήμερου En Lefko Festival 2014, στις 20 και 21 Ιουνίου, διαμορφώνεται μέχρι στιγμής ως εξής:

    20 Ιουνίου

    Simple Minds Karuan & Band Mike Simonetti (Italians Do It Better) Bottin Egg Hell

    21 Ιουνίου

    Boy George Gramatik Nick Waterhouse Aeroplane Alex Gopher

    Bob Dylan- 23 Ιουνίου

    Μετά από 4 χρόνια, ο Bob Dylan επιστρέφει στην Ελλάδα για να δώσει δύο μοναδικές συναυλίες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

    Clutch- 24 Ιουνίου

    Το σπουδαίο rock'n'roll συγκρότημα από το Maryland των ΗΠΑ, επιστρέφει στην Ελλάδα γιορτάζοντας τη συμπλήρωση 10 ετών από την κυκλοφορία του επιτυχημένου τους άλπμουμ, «Blast Tyrant».

    Ejekt Festival- 25 Ιουνίου

    Το 2014 το Ejekt Festival συμπληρώνει 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Στο διάστημα αυτό, πέρασαν από την σκηνή του ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής και η επετειακή φετινή εκδοχή του φεστιβάλ δεν θα μπορούσε παρά να περιλαμβάνει ένα από τα πιο εντυπωσιακά συγκροτήματα που πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα, τους Kasabian.

    Οι White Lies, οι Editors, ο Paul Kalkbrenner, οι Darkside μπαίνουν κι αυτοί στο πρόγραμμα του Ejekt Festival 2014 που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο.

    Sepultura- 3 Ιουλίου

    Οι Βραζιλιάνοι «πρωτεργάτες του extreme metal ήχου» θα επισκεφθούν τη χώρα μας την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 στο Stage Volume 1.

    Rockwave Festival - 10, 11, 12, 13 Ιουλίου 2014

    Το Rockwave Festival 2014 θα είναι και πάλι τετραήμερο ανοίγοντας τις πόρτες του την Πέμπτη 10 Ιουλίου και συνεχίζοντας την Παρασκευή και όλο το Σαββατοκύριακο με πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα το οποίο θα πραγματοποιηθεί, στο Terravibe της Μαλακάσας..

    Στη λίστα των πρώτων ονομάτων φιγουράρει ο Eric Burdon, ένα από τα πιο θρυλικά ονόματα της rock, με σταθερή και συνεπή παρουσία στα μουσικά πράγματα από τη δεκαετία του '60 και τους Animals μέχρι σήμερα. Θα εμφανιστούν επίσης οι Calexico, το γκρουπ του Joey Burns και του John Convertino. Τέλος, στο Rockwave 2014 θα εμφανιστεί και ο Woodkid, o «πολυπρόσωπος» δηλαδή Γάλλος μουσικός Yoann Lemoine.

    James- 15 Ιουλίου

    Οι James επιστρέφουν στην Αθήνα για μια και μοναδική εμφάνιση στις 15 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα. Το αγαπημένο συγκρότημα του ελληνικού κοινού επιστρέφει στην Αθήνα στα πλαίσια της περιοδείας για το νέο άλμπουμ τους «La Petite Mort» που κυκλοφορεί στις 2 Ιουνίου.

    Placebo- 8 Αυγούστου

    Oι Placebo επισκέπτονται την Ελλάδα για μια μοναδική συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την Παρασκευή 8 Αυγούστου, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας για τον τελευταίο τους δίσκο «Loud Like Love».

    Lady Gaga- 19 Σεπτεμβρίου

    Η συναυλία της εκκεντρικής Αμερικανής τραγουδίστριας Lady Gaga, στην Αθήνα την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο, αναμένεται να αποτελέσει το συναυλιακό γεγονός της χρόνιας.

    [08] Φως στον γενετικό μηχανισμό του συνδρόμου Ντάουν από κορυφαίο Έλληνα γενετιστή

    Για πρώτη φορά ένας διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας της διασποράς, ο Στυλιανός Αντωναράκης, καθηγητής στο Τμήμα Γενετικής Ιατρικής του ελβετικού Πανεπιστημίου της Γενεύης, ο οποίος είναι και ο εμπνευστής της Παγκόσμιας Ημέρας Συνδρόμου Ντάουν, έριξε φως στις γενετικές συνέπειες της εν λόγω πάθησης.

    Όπως αποκαλύφθηκε, αρκεί το έξτρα χρωμόσωμα 21 που έχουν οι ασθενείς, για να αποδιοργανωθεί η ισορροπία όλου του γονιδιώματός τους, πράγμα που εξηγεί τις διάφορες παθολογικές επιπτώσεις. Μέχρι σήμερα, παρά τις πολλές μελέτες, παρέμεναν μυστήριο οι ακριβείς μηχανισμοί που προκαλούν τα συμπτώματα της εν λόγω πάθησης. Το σύνδρομο Ντάουν ή τρισωμία 21 εμφανίζεται περίπου σε αναλογία μία ανά 800 γεννήσεις και αποτελεί την πιο συχνή γενετική αιτία νοητικής καθυστέρησης. Οφείλεται σε μια συγκεκριμένη χρωμοσωμική ανωμαλία, καθώς τα κύτταρα των πασχόντων περιέχουν ένα τρίτο αντίγραφο (φυσιολογικά υπάρχουν δύο) του χρωμοσώματος 21, που αποτελεί περίπου το 1% του όλου ανθρωπίνου γονιδιώματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 April 2014 - 10:30:28 UTC