Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει δημοσιεύματα για μη συμμετοχή του Αλ.Τσίπρα σε ντιμπέιτ στο Μάαστριχτ
  • [02] Συμεών Κεδίκογλου: Δεν έχουμε καμία διάθεση για κανενός είδους κόντρα με την ΟΛΜΕ
  • [03] Πώληση δραστηριοτήτων σε Ουκρανία και Ρουμανία από την Τράπεζα Κύπρου
  • [04] Σάιμον Ο' Κόνορ: Αξιοσημείωτη η πρόοοδος της Ελλάδας
  • [05] Ξεκινάει το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο - Υπεγράφη η σύμβαση με την γερμανική KfW
  • [06] Βελτιωτικές κινήσεις για την πλήρη διάθεση του «κοινωνικού μερίσματος»
  • [07] Στο 1,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, σύμφωνα με την Κομισιόν
  • [08] Μέτρα για τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, προανήγγειλε ο Χάρης Θεοχάρης
  • [09] «Ψήφισμα» εναντίον νέας βοήθειας για την Ελλάδα καταθέτει στην Μπούντεσταγκ το AfD
  • [10] Άγνωστης προέλευσης συντρίμμια εντοπίσθηκαν στις ακτές της νοτιοδυτικής Αυστραλίας
  • [11] Η ΕΕ ζητεί από τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για τον τερματισμό της βίας στην ανατολική Ουκρανία

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει δημοσιεύματα για μη συμμετοχή του Αλ.Τσίπρα σε ντιμπέιτ στο Μάαστριχτ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε απάντησε θετικά στο αίτημα για τη συμμετοχή του σε ντιμπέιτ που οργανώνει στις 28 Απριλίου το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ και θα προβληθεί από το Euronews, δηλώνει κατηγορηματικά το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα. Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση το συγκεκριμένο αίτημα για συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση από τους διοργανωτές και με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε από καιρό προγραμματισμένη περιοδεία σε ευρωπαϊκές πόλεις για εκείνες τις μέρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μόνος υποψήφιος που κάνει πραγματική καμπάνια (και όχι καμπάνια μόνο μέσα σε studio) σε όλη την Ευρώπη και προσθέτει ότι, υπό το πρίσμα αυτό, είναι λογικό η διαθεσιμότητά του να μην είναι απεριόριστη και ο σχεδιασμός της να μην μπορεί να αλλάζει εύκολα.

    Το γραφείο Τύπου σημειώνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τη δυνατότητα σίγουρα να «τηλεμαχήσει» με τους υπόλοιπους υποψηφίους στο επίσημο, κεντρικό debate που διοργανώνεται από την EBU στο ευρωκοινοβούλιο στις 15 Μαϊου. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι όσοι ενδιαφέρονται μόνο για τη συμμετοχή του κ. Τσίπρα στο συγκεκριμένο ντιμπέιτ (δηλ. της 28ης Απριλίου) ότι εκκρεμεί ακόμη απάντηση από την μεριά των κ.κ Σουλτς και Γιούνκερ για συμμετοχή σε αντίστοιχο debate που θα διοργανώσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ελπίζουμε, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ,«να τους πιέσουν εκείνοι που τους στηρίζουν στην Ελλάδα, ώστε να αποδεχθούν την πρόσκληση να έρθουν στη χώρα που αποτελεί τα τελευταία χρόνια επίκεντρο της πιο βάρβαρης πολιτικής λιτότητας».

    [02] Συμεών Κεδίκογλου: Δεν έχουμε καμία διάθεση για κανενός είδους κόντρα με την ΟΛΜΕ

    Συνέντευξη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλουσημειώνοντας ότι αυτό που έχουμε στη χώρα μας είναι το εξής φαινόμενο, που αποτελεί ίσως και παγκόσμια πρωτοτυπία. Λίγες ημέρες αφ` ότου ανοίξουν τα σχολεία, μια δράκα μαθητών -αν θέλετε αναίτια ή πολλές φορέςυποκινούμενη- στερούν το δικαίωμα στη μάθηση από τους υπόλοιπους μαθητές και προχωρούν σε καταλήψεις. Αυτό είναι ένα απαράδεκτο φαινόμενο από το οποίο βγαίνουν όλοι χαμένοι και κυρίως είναι μια αντιδημοκρατική συμπεριφορά καθώς αυτοί που υφίστανται τις περισσότερες απώλειες είναι τα φτωχά παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στα φροντιστήρια ή δεν φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία. Είναι μια αντιδημοκρατική πράξη που προάγει τις ανισότητες στην εκπαίδευση.

    Ερωτηθείς αν θα κινηθεί πειθαρχικός έλεγχος για όσους εκπαιδευτικούς απουσιάσουν αδικαιολόγητα, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε: «Όταν με ερώτησαν τι θα κάνουμε με όσους αδικαιολόγητα δεν πάνε στο σχολείο, ανεξάρτητα από τη στάση εργασίας ή τις υπόλοιπες ώρες δεν πάνε να κάνουν τα μαθήματά τους, είπα ότι θα κάνουμε το αυτονόητο, ότι γίνεται για κάθε εργαζόμενο σε οποιοδήποτε τμήμα του δημοσίου τομέα. Όταν δεν είσαι ασθενής και δεν προσέρχεσαι στην εργασία σου μία, δύο, τρεις ημέρες και δεν υπάρχει απεργία, τότε κινούνται οι διαδικασίες σύμφωνα με το νόμο. Όποιος εκπαιδευτικός μετάσχει στη στάση και δεν πάει στο μάθημά του είναι δικαίωμά του και δεν μπορώ εγώ να κάνω κάτι. Με αστυνομικά μέτρα αυτά τα θέματα δεν λύνονται. Μπορεί ο εκπαιδευτικός να πάει στην τάξη και να κοιτάζει απλά τα παιδιά. Ο καθένας είναι υπεύθυνος και πρέπει να αισθάνεται υποχρέωση απέναντι στον εαυτό του και στους μαθητές».

    Σχολιάζοντας τις επικρίσεις της ΟΛΜΕ ότι το πραγματικό κίνητρο του υπουργείου Παιδείας δεν είναι η αναπλήρωση των ωρών, αλλά η αντιμετώπιση "για τιμωρητικούς λόγους" των μαθητικών κινητοποιήσεων, ο υφυπουργός Παιδείας τόνισε: «Το να λέμε στα παιδιά να έλθουν να κάνουν τα μαθήματα που έχασαν δεν είναι καθόλου τιμωρητικό. Τιμωρητικό, είναι αυτό που κάνει η ΟΛΜΕ να τους στερεί την ευκαιρία στη γνώση».

    [03] Πώληση δραστηριοτήτων σε Ουκρανία και Ρουμανία από την Τράπεζα Κύπρου

    Την ολοκλήρωση της πώλησης των δραστηριοτήτων της στην Ουκρανία αλλά και της επένδυσης στην Βanca Transilvania της Ρουμανίας, ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Τράπεζα Κύπρου. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων του Συγκροτήματος στην Ουκρανία, που αποτελούνται από (α) το ποσοστό συμμετοχής 99,77% του στη θυγατρική τράπεζα στην Ουκρανία, PSJC Bank of Cyprus, (β) τη χρηματοδότηση που παρέχεται από την Τράπεζα στην PSJC Bank of Cyprus, και (γ) τα δανειακά ανοίγματα σε Ουκρανία, στην Alfa Group. Το τίμημα της πώλησης έχει αναθεωρηθεί σε 202,5 εκατ. ευρώ (10% έκπτωση από το αρχικό ποσό των 225 εκατ. ευρώ), όπου το ποσό των 102,5 εκατ. ευρώ έχει ήδη εισπραχθεί, ενώ το υπολειπόμενο ποσό ύψους 100 εκατ. ευρώ θα εισπραχθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2015.

    [04] Σάιμον Ο' Κόνορ: Αξιοσημείωτη η πρόοοδος της Ελλάδας

    Στο 1,5 δισ. ευρώ (0,8% του ΑΕΠ) εκτιμά η τρόικα το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας για το 2013, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σάιμον Ο' Κόνορ. Υπογράμμισε την αξιοσημείωτη πρόοδο της Ελλάδας στην εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών της από το 2010, σημειώνοντας ότι οι επιδόσεις αυτές έχουν ήδη ληφθεί υπόψη στους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας για το 2014.

    Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, η τρόικα υπολόγισε το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδος, βάσει των στοιχείων που εξέδωσε σήμερα η Eurostat για το δημοσιονομικό έλλειμμα (-12,7% του ΑΕΠ) και το δημόσιο χρέος (175,1% του ΑΕΠ) το 2013.

    Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα, ο Σάιμον Ο' Κόνορ παρέπεμψε στην πρόσφατη δήλωση του προέδρου του Eurogroup στην Αθήνα, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με την οποία η συζήτηση για την περαιτέρω στήριξη της Ελλάδος θα διεξαχθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Περαιτέρω λεπτομέρειες για την επίτευξη των οικονομικών στόχων του 2013 αναμένεται να ανακοινωθούν στις 25 Απριλίου, όταν η Επιτροπή θα δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, επί της οποίας ελήφθη η καταρχήν απόφαση για τη χορήγηση δανείων ύψους 8,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

    Εξάλλου, απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο το δημόσιο χρέος (175,1% του ΑΕΠ) είναι βιώσιμο, ο Σ. Ο Κόνορ απάντησε ότι με βάση τους υπολογισμούς που έχουν γίνει για τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια, αναμένεται αισθητή μείωσή του. Το γεγονός αυτό, για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πιστοποιεί ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί η πιστή εφαρμογή του προγράμματος και ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την πλήρη εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, δήλωσε ο Σ. Ο' Κόνορ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ναι, το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο».

    Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα ο Σ. Ο' Κόνορ είπε ότι η καταβολή του έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος, σε συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές.

    [05] Ξεκινάει το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο - Υπεγράφη η σύμβαση με την γερμανική KfW

    Μπήκαν σήμερα οι υπογραφές της συμφωνίας με τη γερμανική KfW για τη συμμετοχή της στη χρηματοδότηση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (Institution for Growth in Greece, IFG) με 100 εκατ. ευρώ και ανοίγει ο δρόμος για τη σύσταση του Ταμείου Χρηματοδότησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ως νομικού προσώπου, κάτι που θα έχει υλοποιηθεί το επόμενο 20ήμερο. Το Ταμείο θα παρέχει κεφάλαια στις ελληνικές τράπεζες για χρηματοδότηση ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) με ευνοϊκούς όρους. Επίσης, θα παρέχει κεφαλαιακή στήριξη σε ΜΜΕ συμμετέχοντας στο μετοχικό τους κεφάλαιο. Τρίτον, θα χρηματοδοτεί έργα υποδομής που δεν καλύπτονται απευθείας από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τη συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο ενώ, υπενθυμίζεται, έχει ήδη υπογραφεί αντίστοιχη συμφωνία με το Ίδρυμα Ωνάση που προβλέπει τη συμμετοχή του με κεφάλαια έως 30 εκατ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας που παρέστη στην υπογραφή, σημείωσε ότι μετά από 4 δύσκολα χρόνια η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και βλέπουμε τα πρώτα ψήγματα ανάπτυξης.

    Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας "χάρη στη σημερινή συμφωνία με την KfW το πρώτο από τα συνολικά τρία υποταμεία, πρόκειται να συσταθεί νομικά εντός των επόμενων 20 ημερών. Σε ότι αφορά το κεφάλαιο αυτό για το πρώτο υποταμείο θα διαμορφωθεί συνολικά στα 200 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 100 εκατ. ευρώ θα είναι η συνεισφορά του Ελληνικού Δημοσίου και τα υπόλοιπα 100 εκατ. ευρώ από την Γερμανική Επενδυτική Τράπεζα. Εκτός από το πρώτο υποταμείο το οποίο θα είναι ταμείο χρηματοδότησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το δεύτερο θα αφορά τη συμμετοχή σε επιχειρήσεις και το τρίτο θα χρηματοδοτεί έργα υποδομών, ενώ το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο θα αποτελεί την ομπρέλα και των τριών". Εκτός από την συμμετοχή της KfW στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, και την ΕΤΕπ, ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους σε αυτόέχουν εκδηλώσει, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, το Γαλλικό Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, η Γαλλική Επενδυτική Τράπεζα, η Κινεζική Επενδυτική Τράπεζα αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ.

    Το Ταμείο θα χρηματοδοτηθεί από τρεις τύπους κεφαλαίων, χωρίς να απαιτούνται πρόσθετα κονδύλια από τα ευρωπαϊκά κράτη: *Kεφάλαια από το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ και τα Διαρθρωτικά ταμεία *'Αμεσες χρηματοδοτήσεις ή εγγυήσεις από αναπτυξιακές τράπεζες (π.χ. KfW) και διεθνείς επενδυτικούς οργανισμούς (π.χ. ΕΤΕπ). * Kεφάλαια από ιδιώτες επενδυτές και τοπικά/διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

    Οι ομάδες διαχείρισης των εργασιών του Ταμείου θα επιλεγούν με διαφανή ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια από το Διοικητικό Συμβούλιο που θα αποτελείται από εκπροσώπους των συνιδρυτών (Ελληνική Κυβέρνηση, KFW, EIB Group, CDC/BPI, Ίδρυμα Ωνάση) και στο οποίο η Ελληνική πλευρά δεν θα έχει τον έλεγχο της πλειοψηφίας.

    [06] Βελτιωτικές κινήσεις για την πλήρη διάθεση του «κοινωνικού μερίσματος»

    «Θέλουμε να εξαντλήσουμε πλήρως και το ταχύτερο δυνατόν το ποσό των 525 εκατ. ευρώ, που είναι το κοινωνικό μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα» δήλωσε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών. Ο συγκεκριμένος παράγοντας άφησε, παράλληλα, ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν βελτιωτικές κινήσεις από την κυβέρνηση- μετά τη λήξη της προθεσμίας στις 30 Ιουνίου-, στην περίπτωση που, λόγω των εξαιρέσεων, απομένει κάποιο ποσό αδιάθετο. Ο εν λόγω παράγοντας ανέφερε ότι «θα ληφθούν υπόψη και οι φορολογικές δηλώσεις του 2014, κατ' αρχήν για τους μακροχρόνια άνεργους (σ.σ. τα γενικά κριτήρια για το μέρισμα αφορούν σε φορολογικές που υποβλήθηκαν το 2013)». Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει δύο ενδεχόμενα: ή να αυξήσει κατά 500 ευρώ το εισοδηματικό όριο των 6.000 ευρώ (το επίδομα, πάντως, θα απομειώνεται στη συνέχεια κατά το πρότυπο της διανομής στους ένστολους), ή να λάβει υπόψη τις δηλώσεις που θα υποβληθούν εφέτος για το σύνολο των πολιτών (το δεύτερο ενδεχόμενο φαντάζει δυσκολότερο).

    [07] Στο 1,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, σύμφωνα με την Κομισιόν

    Το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας έκλεισε το 2013 στο 1,5 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 0,8% του ΑΕΠ της χώρας, δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

    [08] Μέτρα για τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, προανήγγειλε ο Χάρης Θεοχάρης

    Στο οικοσύστημα των ελληνικών νεοφυών (startup) εταιρειών αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η επιχειρηματική ιστοσελίδα www.EMEA.gr σε συνεργασία με γνωστή αλυσίδα καταστημάτων και εταιρεία τεχνολογίας.

    Ο Χάρης Θεοχάρης ανέφερε ότι μπορούν να γίνουν βήματα προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης των νέων εταιρειών στον τομέα της φορολογίας, επισημαίνοντας ότι στον τομέα της γραφειοκρατίας έχουν προωθηθεί ρυθμίσεις που διευκολύνουν τη λειτουργία τους, όπως ο νέος κώδικας βιβλίων. Προανήγγειλε ότι με νέα ρύθμιση για το μητρώο επιχειρήσεων, οι νέες εταιρείες θα μπορούν να προχωρούν σε έναρξη ή άλλες ενέργειες με απλές και άμεσες διαδικασίες, ενώ ο έλεγχος θα γίνεται ύστερα, με κριτήρια ανάλυσης κινδύνου. Επίσης, ανέφερε ότι στην "ατζέντα" του οικονομικού επιτελείου συζητείται η απαλλαγή από καταβολή ΦΠΑ για επιχειρήσεις με έως 25.000 ευρώ τζίρο (ρύθμιση που όπως τόνισε χαρακτηριστικά έχουν αρχίσει και "συμμερίζονται" και οι αρμόδιες υπηρεσίες), η κατάργηση της υποχρέωσης διπλών στοιχείων από τις επιχειρήσεις (για παράδειγμα η καταγραφή των απασχολουμένων μόνο μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ και όχι μέσω της δήλωσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών) και οι φοροαπαλλαγές για angel investors.

    [09] «Ψήφισμα» εναντίον νέας βοήθειας για την Ελλάδα καταθέτει στην Μπούντεσταγκ το AfD

    «Ψήφισμα» με το οποίο ζητείται από το γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο να μην εγκρίνει νέα πακέτα στήριξης ή πιστώσεις χρόνου για την Ελλάδα, θα καταθέσει σήμερα το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD). Το «ψήφισμα», το οποίο διακινήθηκε ηλεκτρονικώς, φέρει τουλάχιστον 30.464 υπογραφές.

    Στο κείμενο, οι διοργανωτές ζητούν το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο να αποφασίσει ότι δεν θα χρηματοδοτηθούν με δημόσιους πόρους περαιτέρω δάνεια βοήθειας, δωρεές ή πιστώσεις χρόνου για την Ελλάδα» και ιδιαίτερα απορρίπτουν ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα. Ζητείται δε, από την κυβέρνηση να δημοσιοποίησει τις υπάρχουσες μελέτες και προβλέψεις οι οποίες εξετάζουν μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας ή άλλων χωρών από την Ευρωζώνη.

    Στην αιτιολόγηση του αιτήματος, η AfD αναλύει τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας, επισημαίνοντας το δημόσιο χρέος, τα μέχρι τώρα δάνεια που έχει λάβει και το «κούρεμα» χρέους. Αναφέρεται ακόμη στη συρρίκνωση το ελληνικού ΑΕΠ και στα υψηλά ποσοστά ανεργίας, κυρίως μεταξύ των νέων.

    [10] Άγνωστης προέλευσης συντρίμμια εντοπίσθηκαν στις ακτές της νοτιοδυτικής Αυστραλίας

    Αγνωστης προέλευσης συντρίμμια ξεβράστηκαν στις ακτές της Αυστραλίας και εξετάζονται για ενδεχόμενη σχέση τους με το μαλαισιανό αεροσκάφος της πτήσης ΜΗ370 που εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς πριν από επτά εβδομάδες, ανακοίνωσαν οι Αρχές της Αυστραλίας. Τα συντρίμμια βρέθηκαν σε απόσταση 10 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης Αουγκούστα στο νότιο τμήμα της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας , ανακοίνωσε η Υπηρεσία του Συντονιστικού Κέντρου.

    [11] Η ΕΕ ζητεί από τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για τον τερματισμό της βίας στην ανατολική Ουκρανία

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να τεθεί αμέσως τέλος στις απαγωγές και τους φόνους στην ανατολική Ουκρανία. Η ΕΕ εξέφρασε την ανησυχία της για τον θάνατο του Βολοντίμιρ Ρίμπακ, τοπικού πολιτικού του κόμματος «Πατρίδα» του προέδρου Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ και της Γιούλια Τιμόσενκο, και ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας. «Απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές του κοινού ανακοινωθέντος της Γενεύη για την Ουκρανία να διασφαλίσουν την εκπλήρωση των όρων του και ιδιαιτέρως προς τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να διασφαλίσει τον άμεσο τερματισμό των απαγωγών και των φόνων στην ανατολική Ουκρανία», δήλωσε ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 April 2014 - 12:30:25 UTC