Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τυνήσιος εξαπάτησε πάνω από εκατό ανέργους
  • [02] Στις 312.000 οι αιτήσεις για το «κοινωνικό μέρισμα»
  • [03] Ανοίγει το ζήτημα του χρέους, στο Euro Working Group
  • [04] «Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις συνάντησης των ηγετών των δύο πλευρών με τον γγ του ΟΗΕ»
  • [05] Μητέρα για δεύτερη φορά η ηθοποιός Ντρου Μπάριμορ

  • [01] Τυνήσιος εξαπάτησε πάνω από εκατό ανέργους

    Για την εξαπάτηση τουλάχιστον 102 ανέργων με το πρόσχημα της εύρεσης εργασίας και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους που ξεπερνά τις 62.000 ευρώ κατηγορείται ένας 59χρονος Τυνήσιος, ο οποίος αναζητείται βάσει Ερυθράς Αγγελίας. Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ύστερα από έρευνα έβαλαν τέλος στη δράση παράνομου γραφείου ευρέσεως εργασίας, που όπως εκτιμάται απέφερε στον 59χρονο υπήκοο Τυνησίας έσοδα πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

    Ο δράστης τον Ιούλιο του 2012 χρησιμοποιώντας ψευδή ελληνικά στοιχεία ταυτότητας ίδρυσε νομιμοφανή εταιρεία ευρέσεως εργασίας, με υποκαταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και υποτιθέμενο αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών χρηματικής διαμεσολάβησης και υπηρεσιών διαφήμισης. Μετά την «αλίευση» των θυμάτων, που γινόταν μέσω αγγελιών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο και για λόγους αληθοφάνειας, το παράνομο γραφείο σύναπτε με τους ενδιαφερόμενους ένα υποτιθέμενο συμβόλαιο-σύμβαση εργασίας και στη συνέχεια αξίωνε την καταβολή των 600 ευρώ, υποσχόμενο την επαγγελματική τους αποκατάσταση σε θέσεις εργασίας στο εξωτερικό.

    [02] Στις 312.000 οι αιτήσεις για το «κοινωνικό μέρισμα»

    Στο επίπεδο του 39% έχει ανέλθει το ποσοστό έγκρισης των αιτήσεων οι οποίες υποβάλλονται για την εξασφάλιση «κοινωνικού μερίσματος», σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 312.000 αιτήσεις, εκ των οποίων 70.000 έχουν ήδη λάβει προέγκριση, συνολικής αξίας 45 εκατ. ευρώ ενώ 111.000 δεν έγιναν αποδεκτές και 132.000 βρίσκονται σε προσωρινό στάδιο (συμπλήρωσης στοιχείων κλπ).

    Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου. Το κοινωνικό μέρισμα αρχίζει από 500 ευρώ (με προσαύξηση ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση) και θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων έως 10 Μαΐου, για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως 30/4/2014. Για αιτήσεις που θα υποβληθούν από 1/5/2014 έως και 31/5/2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και 10/6/2014, ενώ για αιτήσεις που θα υποβληθούν από 1/6/2014 έως και 30/6/2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και 10/7/2014.

    [03] Ανοίγει το ζήτημα του χρέους, στο Euro Working Group

    Το ζήτημα της έναρξης της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να «ανοίξει» το υπουργείο Οικονομικών αύριο, έστω και σε τεχνικό επίπεδο, κατά τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (Euro Working Group), στις Βρυξέλλες. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η περίσταση είναι ευνοϊκή για τις ελληνικές κινήσεις, καθώς η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μια ημέρα μετά από την επικύρωση από τη Ευρωστατιστική Υπηρεσία του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 (αναμένεται στα 3,4 δισ. ευρώ σύμφωνα με τη μεθοδολογία της Eurostat, ή στο 1,5 δισ. ευρώ κατά την τρόικα).

    Άλλωστε, η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης θα προετοιμάσει την ατζέντα για την Ευρωομάδα (Eurogroup) της 5ης Μαΐου, κατά την οποία, αναμένεται να υπάρξει πολιτική παρέμβαση από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για το θέμα της ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους, στη βάση της απόφασης της Ευρωομάδας της 27ης Νοεμβρίου 2012, με δεδομένο, ότι η κυβέρνηση εκτιμά πως η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος. Όπως, για παράδειγμα, την εκπλήρωση στο επίπεδο του 90%, των στόχων του Προγράμματος (compliance rate). Εξάλλου, όπως αναφέρουν κυβερνητικοί παράγοντες, η έγκριση από την Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης της δόσης των 6,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, αυτό ακριβώς θα έχει πιστοποιήσει: την τήρηση του Προγράμματος σε ποσοστό που κινείται στην περιοχή του 90%.

    [04] «Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις συνάντησης των ηγετών των δύο πλευρών με τον γγ του ΟΗΕ»

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συνάντηση των ηγετών των δύο πλευρών με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, όπως ζητά ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου. Σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η συνάντηση με τον γενικό γραμματέα μπορεί να γίνει όταν υπάρχει κάτι σημαντικό που να οδηγεί στην τελική επίλυση ή την επικύρωση κάποιων θεμάτων επί των οποίων υπάρχει συναντίληψη ή βρίσκονται σε ακτίνα συμφωνίας. Διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι η δήλωση Έρογλου έγινε για το θεαθήναι.

    «Πρόκειται για κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της τουρκικής πλευράς να δημιουργήσει κλίμα ευφορίας, και ότι βρισκόμαστε στο παρά πέντε της επίτευξης προόδου. Αυτό είναι εντελώς αντίθετο με τις θέσεις που καταθέτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και οι οποίες δεν αφήνουν περιθώρια για επίτευξη προόδου», είπε ο κ. Κασουλίδης.«Δεν θέλω», πρόσθεσε, «να επιρρίψω ευθύνη σε κανένα. Όλοι γνωρίζουν τι συζητείται στο τραπέζι και ποιο είναι λογικό και ποιο είναι παράλογο». Εξάλλου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το θέμα που δημιουργείται με τις μεθοδεύσεις του κατοχικού καθεστώτος για το περιουσιακό.

    [05] Μητέρα για δεύτερη φορά η ηθοποιός Ντρου Μπάριμορ

    Τη δεύτερη κόρη της έφερε στη ζωή η Αμερικανίδα ηθοποιός Ντρου Μπάριμορ με τον σύζυγό της Γουίλ Κόπελμαν, επιβεβαίωσε την Τρίτη το περιοδικό People. «Η Όλιβ έχει πλέον μια μικρή αδερφή και όλοι είμαστε υγιείς και ευτυχισμένοι», αναφέρεται σε ανακοίνωση που απέστειλε το ζευγάρι στο περιοδικό. Η πρωτότοκη κόρη του ζεύγους είναι μόλις 19 μηνών. Στις 23 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της νέας κωμικής ταινίας στην οποία θα πρωταγωνιστεί η Μπάριμορ στο πλευρό του ηθοποιού Άνταμ Σάντλερ, αναφέρει ο κινηματογραφικός ιστότοπος IMDB.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 April 2014 - 8:30:27 UTC