Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θ. Παφίλης: Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] «Τι θα πει ηθικό χρέος;» απαντά ο Μ. Γλέζος στον Γ. Γκάουκ για τις γερμανικές αποζημιώσεις
  • [03] Ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα εγκαταλείψει την πολιτική αν δεν κερδίσει στις εκλογές
  • [04] Διαλύθηκε η Βουλή στην ΠΓΔΜ. Προκηρύσσονται πρόωρες βουλευτικές εκλογές
  • [05] Η ΕΕ δίνει «φρέσκα» 11 δισ. ευρώ στην Ουκρανία
  • [06] Μάρτυρας-κλειδί δηλώνει ότι άκουσε πυροβολισμούς το βράδυ της δολοφονίας της Ρίβα Στέενκαμπ

  • [01] Θ. Παφίλης: Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

    Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση συνεργασίας του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Θανάσης Παφίλης. «Αν υπήρχε περίπτωση να συνεργαστούμε, θα το κάναμε από την πρώτη Κυριακή. Εμείς δεν χρησιμοποιούμε διπλή γλώσσα. Υπάρχει άβυσσος με τις πολιτικές δυνάμεις, που υπάρχουν σήμερα. Στο θέμα της αυτοδιοίκησης υπάρχει μια πλούσια εμπειρία. Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες, είτε ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησαν την ίδια πολιτική» λέει. Σε ερώτηση για τη δέσμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο υποψήφιους του ΚΚΕ, αν έχει αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο ο υποψήφιος του κόμματός του, ο κ. Παφίλης σημειώνει: «Oκαθένας πρέπει να είναι επιφυλακτικός σε τέτοιες δηλώσεις που γίνονται εκ του ασφαλούς. Ο κ. Τσίπρας έχει μια μικρή αμνησία γιατί αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα είναι ότι σε σωματεία, ομοσπονδίες ακόμη και σε δήμους που είχε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ συμμάχησε και με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για να ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν υπήρχε, θα το λέγαμε πρώτοι εμείς».

    [02] «Τι θα πει ηθικό χρέος;» απαντά ο Μ. Γλέζος στον Γ. Γκάουκ για τις γερμανικές αποζημιώσεις

    «Τι θα πει ηθικό χρέος;» ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, στις σχετικές δηλώσεις του Γερμανού Προέδρου, Γ. Γκάουκ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν αποστασιοποιείται από την επίσημη θέση του Βερολίνου, δηλαδή ότι δεν υπάρχει θέμα αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, παρά μόνο ηθικό θέμα.

    Σε δηλώσεις του στον Real FM, ο κ. Γλέζος τόνισε: «Το ηθικό χρέος της Γερμανίας απέναντι σε άλλες χώρες μεταφράστηκε έμπρακτα με το να δώσουν αυτά που κατελόγισαν οι άλλοι. Δεν το καταλόγισα εγώ. Δεν το καταλογίσατε εσείς οι δημοσιογράφοι. Είναι καταλογισμένο, είναι καταγραμμένο. Δεν χωράει καμία αμφισβήτηση. Ούτε το αναγκαστικό δάνειο... Μιλάνε μερικοί για το ύψος του. Το θέμα είναι, υπάρχει αναγκαστικό δάνειο ή δεν υπάρχει; Το ύψος θα το βρούμε».

    Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα θέσει στον Γερμανό ομολογό του το θέμα των αποζημιώσεων, ενώ ζήτησε να τεθεί και από την κυβέρνηση.

    Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση του Μ. Γλέζου με τον Ευ. Βενιζέλο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενημέρωσε προφορικά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το περιεχόμενο του πορίσματος της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με τις γερμανικές οφειλές και στη συνέχεια συζήτησαν για τα επόμενα βήματα.

    [03] Ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα εγκαταλείψει την πολιτική αν δεν κερδίσει στις εκλογές

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει εμπλακεί σε ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς, δήλωσε σήμερα έτοιμος να εγκαταλείψει την πολιτική αν το κόμμα του δεν κερδίσει τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές της 30ής Μαρτίου. «Αν το κόμμα μου δεν καταλάβει την πρώτη θέση στις περιφερειακές εκλογές, είμαι έτοιμος να εγκαταλείψω την πολιτική», δήλωσε ο Ερντογάν από την Άγκυρα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε ότι η δημοτικότητα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), που βρίσκεται στην εξουσία από το 2002, δεν έχει πληγεί από το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε τον Δεκέμβριο και στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται μέλη και συνεργάτες της κυβέρνησης. «Τα πλήθη που έρχονται στις πολιτικές μας συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα αποδεικνύουν το αντίθετο», είπε.

    [04] Διαλύθηκε η Βουλή στην ΠΓΔΜ. Προκηρύσσονται πρόωρες βουλευτικές εκλογές

    Διαλύθηκε ομόφωνα η Βουλή της ΠΓΔΜ και πλέον αναμένεται η προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών για τις 27 Απριλίου. Υπέρ της διάλυσης της Βουλής ψήφισαν όλοι οι παρόντες βουλευτές στη σημερινή συνεδρίαση. Συνολικά, 117 βουλευτές όλων των παρατάξεων της Βουλής ψήφισαν υπέρ της διάλυσης του Σώματος. Την πρόταση για τη διάλυση της Βουλής κατέθεσε το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, μετά την απόρριψη της πρότασης του από το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι για κοινό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές, ευρείας αποδοχής και συναίνεσης. Ο πρόεδρος της Βουλής Τράικο Βελιάνοφσκι αναμένεται να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές για τις 27 Απριλίου, οι οποίες θα συμπέσουν με τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

    [05] Η ΕΕ δίνει «φρέσκα» 11 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

    Σε τουλάχιστον 11 δισεκ. ευρώ για την επόμενη διετία θα ανέλθει η δέσμη μέτρων στήριξης στην Ουκρανία που ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε ότι πρόκειται για «φρέσκα» χρήματα από τον κοινοτικό προϋπολογισμό που θα έχουν ως στόχο τη στήριξη των μεταρρυθμίσεων στην Ουκρανία με έμφαση στην τόνωση του εμπορίου, την οικονομική ανάπτυξη και τη δημοσιονομική βοήθεια. Όπως διευκρίνισε ο Ζ. Μπαρόζο, 1,6 δισ. ευρώ θα προέλθουν από δάνεια, 1,4 δισ. ευρώ σε επιδοτήσεις από τα οποία 600 εκατ. ευρώ θα εκταμιευθούν μέσα στην επόμενη διετία, 3 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και 5 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη ενώ μέσω της μόχλευσης 250 εκατ. ευρώ αναμένεται να χορηγηθούν ακόμη 3,5 δισ. ευρώ. Ο πρόεδρος της Κομισιόν επέμεινε στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου και χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι αποκαθίσταται ο απευθείας διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών. Τόνισε επίσης την ανάγκη σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και του διεθνούς δικαίου. Ο Ζ. Μπαρόζο σημείωσε ακόμη ότι η Ουκρανία θα πρέπει να υπογράψει συμφωνία με το ΔΝΤ και επεσήμανε ότι όλες οι εξελίξεις θα συζητηθούν με τον πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ στο πλαίσιο της αυριανής έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

    Διαβάστε επίσης: Η Ρωσία «δεν θα επιτρέψει μια αιματοχυσία» στην Ουκρανία , Υπό ρωσικό έλεγχο βάσεις πυραύλων στην Κριμαία , Α. Γιατσενιούκ: Αρνητικές οι συνέπειες στην ουκρανική οικονομία, από την ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων

    [06] Μάρτυρας-κλειδί δηλώνει ότι άκουσε πυροβολισμούς το βράδυ της δολοφονίας της Ρίβα Στέενκαμπ

    Ένας μάρτυρας-κλειδί στη σημερινή τρίτη ημέρα της δίκης του νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της συντρόφου του, επέμεινε παρά τις πιέσεις των συνηγόρων του δρομέα, ότι άκουσε πυροβολισμούς το βράδυ της δολοφονίας της Ρίβα Στέενκαμπ. Ο Τσαρλ Τζόνσον κατέθεσε σήμερα για δεύτερη φορά στη δίκη του Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε την 29χρονη σύντροφό του, μοντέλο και απόφοιτο της Νομικής, από την πόρτα του μπάνιου όπου είχε εκείνη κρυφτεί στο σπίτι του στην Πρετόρια στις 14 Φεβρουαρίου του 2013 και ότι στη συνέχεια έσπασε την πόρτα με ένα μπαστούνι του κρίκετ και την έβγαλε έξω.

    Ο 27χρονος υποστηρίζει ότι νόμιζε πως ένας διαρρήκτης είχε μπει στο μπάνιο μέσω του παραθύρου. Ωστόσο, τόσο ο Τζόνσον όσο και η σύζυγός του Μισέλ Μπέργκερ κατέθεσαν ότι άκουσαν γυναικεία ουρλιαχτά πολλές φορές κι έναν άνδρα να καλεί σε βοήθεια προτού ακούσουν τους πυροβολισμούς. Μία άλλη γειτόνισσα, η Εστέλ βαν ντερ Μέργουι, είπε ότι άκουσε κάποιους να καβγαδίζουν δυνατά πριν από τους πυροβολισμούς. Ο συνήγορος του Πιστόριους, ο Μπάρι Ρου, επιχείρησε σήμερα να αμφισβητήσει την αξιοπιστία του Τζόνσον και υπαινίχθηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του είχαν συννενοηθεί ώστε να μοιάζουν οι καταθέσεις τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 March 2014 - 13:30:27 UTC