Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε καρδιοχειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Νίκος Βούτσης
  • [02] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [03] Σύσταση ομάδας εργασίας για το θέμα του γάλακτος, ζητούν οι αγελαδοτρόφοι
  • [04] Σεισμός 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κεφαλονιά
  • [05] Η Ουκρανία ενημέρωσε τη Gazprom ότι δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της
  • [06] Χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες
  • [07] Διπλωματικός «πυρετός» για την Ουκρανία
  • [08] Τριάντα πέντε παρατηρητές του ΟΑΣΕ θα σταλούν στην Ουκρανία

  • [01] Σε καρδιοχειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Νίκος Βούτσης

    Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα η αγγειοπλαστική στην οποία υπεβλήθη στον «Ευαγγελισμό» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, ο οποίος είχε μεταβεί το πρωί στο νοσοκομείο μετά από ενόχληση που αισθάνθηκε στο στήθος. Ο ασθενής, με ιστορικό δύο αγγειοπλαστικών, εμφάνισε στηθαγχικό άλγος και οι θεράποντες ιατροί του, μετά από στεφανιογραφία, διαπίστωσαν ότι υπήρξε επαναστένωση αρτηρίας, η οποία είχε διανοιχτεί στο παρελθόν με μπαλονάκι. Οι επεμβατικοί καρδιολόγοι προχώρησαν σε νέο μπαλονάκι και διάνοιξη της στενωμένης αρτηρίας και τοποθέτηση νέου μεταλλικού νάρθηκα. Πληροφορίες από το νοσοκομείο αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του Ν. Βούτση είναι πολύ καλή και θα παραμείνει για νοσηλεία σε θάλαμο του νοσοκομείου.

    [02] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος συναντάται με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    Οι δύο άνδρες θα συζητήσουν για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και το κρίσιμο ζήτημα της ουκρανικής κρίσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα για τις συνομιλίες με τους εκπροσώπους των δανειστών.

    [03] Σύσταση ομάδας εργασίας για το θέμα του γάλακτος, ζητούν οι αγελαδοτρόφοι

    Για αφανισμό της αγελαδοτροφίας, στην περίπτωση που επιμηκυνθεί η διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, έκαναν λόγο εκπρόσωποι του κλάδου της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας, σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα το μεσημέρι, στην Αθήνα. Είχε προηγηθεί συνάντησή τους με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, την οποία οι ίδιοι χαρακτήρισαν αδιέξοδη. Οι αγελαδοτρόφοι ζήτησαν από τον κ. Σκορδά να «παγώσει» το θέμα και να συσταθεί ομάδα εργασίας, έργο της οποίας θα είναι να εξετάσει αν χρειάζονται και σε ποιους τομείς, αλλαγές στην αγορά γάλακτος.

    «Είχαμε ένα πρώτο αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά στη σκόνη γάλακτος και στο να επιτραπεί η χρήση της σε γιαούρτια και τυριά. Ο κ. Σκορδάς μας είπε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) Παναγιώτης Πεβερέτος.

    [04] Σεισμός 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

    Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 14:48 στην Κεφαλονιά.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 19 χιλιόμετρα ΝΔ του Αργοστολίου.

    [05] Η Ουκρανία ενημέρωσε τη Gazprom ότι δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της

    Οεπικεφαλής της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου της Ρωσίας Gazprom δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία έχει ενημερώσει την εταιρεία ότι δεν είναι σε θέση να πληρώσει ολόκληρο το ποσό για το αέριο που έλαβε τον Φεβρουάριο. Ο Αλεξέι Μίλερ σημείωσε ότι το συνολικό χρέος του Κιέβου προς τη Gazprom ανέρχεται σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια. «Οι ουκρανοί συνάδελφοί μας μάς ενημέρωσαν ότι δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό για τις παραδόσεις του Φεβρουαρίου», είπε ο Μίλερ στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Μίλερ πρόσθεσε ότι η Ουκρανία κατάφερε να δώσει στη Gazprom μόνο 10 εκατομμύρια δολάρια σήμερα, από ένα σύνολο οφειλής 1,529 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

    [06] Χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες

    Εγκύκλιο με την οποία ενεργοποιείται από τις 27/1/2014 η απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας 360 ευρώ στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), εξέδωσε η διοίκηση του Οργανισμού. Με την υπουργική απόφαση, επεκτείνεται η καταβολή του βοηθήματος ανεργίας και σε εκείνους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι διέκοψαν τη δραστηριότητά τους και έχουν ρυθμίσει τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή τυχόν οφειλές από οποιαδήποτε αιτία, είναι δε ενήμεροι με τους όρους της ρύθμισης. Δικαιούχοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενοι, ασφαλισμένοι στους φορείς ΟΑΕΕ και ΕΤΑΠ- ΜΜΕ, οι οποίοι διακόπτουν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους, δεν αυτοαπασχολούνται, δεν αναλαμβάνουν μισθωτή απασχόληση και δεν λαμβάνουν σύνταξη από οποιαδήποτε αιτία από φορέα κύριας ασφάλισης, τον ΟΓΑ, το ΝΑΤ, ή το Δημόσιο, ή φορέα κύριας ασφάλισης της αλλοδαπής και έχουν καταβάλει την ειδική εισφορά του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξάρτητα Απασχολουμένων.

    [07] Διπλωματικός «πυρετός» για την Ουκρανία

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πραγματοποιεί μια συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας για να συζητήσουν την ουκρανική κρίση, δήλωσε μια πηγή από την γαλλική προεδρία στους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Η πηγή πρόσθεσε ότι η συνάντηση έχει ήδη ξεκινήσει, αφού οι υπουργοί Τζον Κέρι, Σεργκέι Λαβρόφ, Ουίλιαμ Χέιγκ, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και Λοράν Φαμπιούς εθεάθησαν στο προεδρικό μέγαρο. Εξάλλου οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Ουκρανίας και της Βρετανίας συμφώνησαν ότι είναι κρίσιμης σημασίας για την αποκλιμάκωση της έντασης να πραγματοποιηθούν άμεσες συνομιλίες μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας, ενώ ζήτησαν και την άμεση αποστολή διεθνών παρατηρητών στην Ουκρανία, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους. «Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ουκρανία συμφώνησαν ότι άμεσες συνομιλίες μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, με τη διευκόλυνση αν αυτή χρειαστεί μελών της διεθνούς κοινότητας, είναι κρίσιμης σημασίας για την επίλυση της τρέχουσας κατάστασης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «Συμφώνησαν επίσης ότι θα πρέπει να αποσταλούν αμέσως διεθνείς παρατηρητές στην Ουκρανία, κυρίως στα ανατολικά και την Κριμαία», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

    [08] Τριάντα πέντε παρατηρητές του ΟΑΣΕ θα σταλούν στην Ουκρανία

    Συνολικά 35 στρατιωτικοί παρατηρητές από 18 χώρες μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) θα σταλούν στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός. «Ελπίζω αυτή η αποστολή να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ουκρανία», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΟΑΣΕ Λαμπέρτο Ζανιέρ σε ανακοίνωσή του. Οι στρατιωτικοί, που είναι άοπλοι, βρίσκονται καθ' οδόν προς την Ουκρανία και την Οδησσό. Το Κίεβο είχε ζητήσει από τον ΟΑΣΕ να στείλει μια ομάδα από τις 5 ως τις 12 Μαρτίου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 March 2014 - 15:30:23 UTC