Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κώδικα Δεοντολογίας ετοιμάζει η Βουλή
  • [02] Ι. Μιχελάκης: Ανάπτυξη πολιτικών νόμιμης μετανάστευσης
  • [03] Αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για τις προφυλακίσεις
  • [04] Δάσκαλος έβαλε μαθητές να χαστουκίσουν 8χρονο συμμαθητή τους
  • [05] Χρ. Σταϊκούρας: Στόχος η ισορροπία δημοσιονομικών και αναπτυξιακών πολιτικών
  • [06] Αντιμέτωπες με νέο κύμα ψύχους οι ΗΠΑ
  • [07] Το Κυπριακό στην αυριανή συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας

  • [01] Κώδικα Δεοντολογίας ετοιμάζει η Βουλή

    Στη σύνταξη ενός Κώδικα Δεοντολογίας βουλευτών προσανατολίζεται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής και κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, παρουσιάστηκαν δύο σχετικές προτάσεις - η μία από τον γενικό γραμματέα Διαφάνειας, Γ. Σούρλα και η άλλη από την βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Μ. Ρεπούση.

    Και στις δύο προτάσεις, γίνεται αναφορά σε αντίστοιχους Κώδικες ηθικής και δεοντολογίας που έχουν υιοθετήσει πολλά ξένα Κοινοβούλια, όπως αυτά της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Γαλλίας, της Αυστραλίας, αλλά και της Νοτίου Αφρικής ή της Ινδίας.

    [02] Ι. Μιχελάκης: Ανάπτυξη πολιτικών νόμιμης μετανάστευσης

    Η ανάπτυξη πολιτικών νόμιμης μετανάστευσης που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της αγοράς εργασίας των κρατών-μελών της ΕΕ και η εφαρμογή πολιτικών που θα έχουν ως στόχο την ενίσχυση της συνοχής στις κοινωνίες των κρατών-μελών με ταυτόχρονη καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, αποτελούν τις κύριες στρατηγικές κατευθύνσεις του τομέα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

    Στη σχετική ενημέρωση προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, κατά την παρουσίαση, στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, των προτεραιοτήτων της ελληνικής Προεδρίας στον συγκεκριμένο τομέα.

    [03] Αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για τις προφυλακίσεις

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, μετά από εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, θα επανεξετάσει όλο το νομοθετικό πλαίσιο για τις προφυλακίσεις (προσωρινές κρατήσεις) και την επιβολή περιοριστικών όρων.

    Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό προς ποια κατεύθυνση είναι η εντολή προς τον κ. Αθανασίου. Δηλαδή, αν είναι προς το ευμενέστερο ή δυσμενέστερο για τους προφυλακισμένους.

    [04] Δάσκαλος έβαλε μαθητές να χαστουκίσουν 8χρονο συμμαθητή τους

    Ένας 50χρονος δάσκαλος, κρατείται από το απόγευμα στο Αστυνομικό Τμήμα της Άρτας, ύστερα από καταγγελία που έκανε η μητέρα ενός μαθητή της Β' Δημοτικού, ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός, προέτρεψε τους συμμαθητές του 8χρονου γιου της, να τον χαστουκίσουν για τιμωρία, επειδή ήταν ζωηρός την ώρα του μαθήματος.

    Αύριο το μεσημέρι ο δάσκαλος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    [05] Χρ. Σταϊκούρας: Στόχος η ισορροπία δημοσιονομικών και αναπτυξιακών πολιτικών

    Βασική στόχευση στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής είναι η επίτευξη και η διασφάλιση μιας «ισορροπίας» μεταξύ των πολιτικών δημοσιονομικής σταθερότητας και των αναπτυξιακών πολιτικών, ώστε να ενισχυθεί καθοριστικά η απασχόληση και να τονωθεί η συνοχή σε ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο. Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος είχε σήμερα συναντήσεις με αξιωματούχους των οργάνων της ΕΕ που σχετίζονται με θέματα Προϋπολογισμού της.

    Ο υπουργός τόνισε ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι κατευθυντήριες γραμμές του Προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2015, ο οποίος θα επιδιωχθεί να δομηθεί σε ρεαλιστικές παραδοχές και εκτιμήσεις, ώστε η κατανομή των κοινοτικών πόρων να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες και να αποτραπεί το φαινόμενο των πολλών διορθωτικών τροποποιήσεων του παρελθόντος.

    [06] Αντιμέτωπες με νέο κύμα ψύχους οι ΗΠΑ

    Με τις δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία κλειστά, με πολλές ακυρώσεις πτήσεων και με τις αρχές να απευθύνουν εκκλήσεις προς τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, οι ανατολικές πολιτείες της Αμερικής προετοιμάζονται απόψε για ένα νέο κύμα χιονοπτώσεων και ψύχους

    Το πολικό μέτωπο που αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές χιονοπτώσεις έως και τα 30 εκατοστών, θα πλήξει όλες τις ανατολικές ακτές από τη Βόρεια Καρολίνα (νοτιοανατολικά) έως τα νότια της Νέας Αγγλίας (στα βορειοανατολικά), ανακοίνωσε η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία.

    Οι χιονοπτώσεις, οι οποίες ήδη πλήττουν τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, θα συνοδεύονται από τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στο βορειανατολικό άκρο της χώρας (στο Μέιν, στη Μασαχουσέτη, στο Νιου Χάμσαϊρ, στο Βερμόντ, στο Ρόουντ Άιλαντ, στο Κονέτικατ).

    [07] Το Κυπριακό στην αυριανή συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας

    Στην αυριανή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) των Ηνωμένων Εθνών συμπεριλαμβάνεται συζήτηση για το Κυπριακό, με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του γενικού γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, Μπαν Κι-μουν, με την οποία ζητά την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) για άλλους έξι μήνες.

    Κατά την αυριανή συνεδρίαση του Σώματος, θα ενημερώσει τα δεκαπέντε μέλη του η ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ, για την κατάσταση επί του εδάφους και για τις δραστηριότητες της Δύναμης μέσα στους τελευταίους έξι μήνες.

    Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα κάνει ξεχωριστή ενημέρωση για τα αποτελέσματα των επαφών του στην Κύπρο και για τη μη ύπαρξη συμφωνίας σε κοινό ανακοινωθέν, ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι «δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα» για το τι θα πει ο κ. Ντάουνερ στο ΣΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 January 2014 - 21:30:23 UTC