Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η εκπαίδευση είναι καταλυτικός μοχλός της ανάπτυξης»
  • [02] Με τον Όλι Ρεν συναντήθηκε ο Ευ. Μεϊμαράκης
  • [03] Τη σύλληψη του Χρ. Ξηρού, ζητούν οι ΗΠΑ
  • [04] Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η «τρύπα» των 10 εκατ. ευρώ του ΟΚΑΝΑ
  • [05] ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές αποδοχών σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων
  • [06] Μ. Σουλτς: Αποκλίνουσες θέσεις στη συζήτηση με τον Ερντογάν

  • [01] «Η εκπαίδευση είναι καταλυτικός μοχλός της ανάπτυξης»

    «Η εκπαίδευση είναι καταλυτικός μοχλός της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, της πρόληψης και της αντιμετώπισης της ανεργίας. Το σύγχρονο σχολείο αντιμετωπίζει θεμελιώδη διλήμματα που αφορούν τόσο στο επίπεδο του περιεχομένου και της ποιότητας της παρεχόμενης γνώσης, όσο και στο επίπεδο οργανωτικής δομής και λειτουργίας του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας, ειδικότερα σήμερα, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο παγκόσμιας κοινωνικής και οικονομικής κρίσης».

    Αυτά υπογράμμισε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μιλώντας στην Επιτροπή Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα «Προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στην Εκπαίδευση, την Κατάρτιση και τη Νεολαία».

    Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τόνισε επίσης ότι «σε κάθε περίπτωση, η σημερινή ανάγκη προσδιορίζεται στη δημιουργία μιας κουλτούρας μάθησης, η οποία θα δίνει έμφαση σε μια μακρόπνοη συνεχή μαθησιακή διαδικασία, εκκινώντας από την προσχολική ηλικία έως και την τρίτη ηλικία και θα καλύπτει κάθε μορφή εκπαίδευσης και κατάρτισης, που θα διέπεται από τις ουμανιστικές αρχές της κοινωνικής ισοτιμίας και της κοινωνικής συνοχής».

    [02] Με τον Όλι Ρεν συναντήθηκε ο Ευ. Μεϊμαράκης

    Με τον Όλι Ρεν, αρμόδιο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της Διάσκεψης των Βουλευτών των Εθνικών Κοινοβουλίων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Στο πλαίσιο των διήμερων επαφών του, ο Ευ. Μεϊμαράκης είχε, επίσης, σειρά συναντήσεων με Προέδρους Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και Κοινοβουλίων, μεταξύ των οποίων και με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας Νόρμπερτ Λαμέρτ.

    «Πρέπει όλοι μαζί να στρέψουμε το βλέμμα αλλά και τη δράση μας σε πολιτικές που θα έχουν ως επίκεντρο την ευημερία του πολίτη και τη δημιουργία ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο»,τόνισε σε δηλώσεις του ο Ευ. Μεϊμαράκης.

    [03] Τη σύλληψη του Χρ. Ξηρού, ζητούν οι ΗΠΑ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν τη «βαθύτατη ανησυχία» τους για τον Χριστόδουλο Ξηρό και για το μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του με απειλές για πράξεις βίας.

    Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «ανησυχούν βαθύτατα που ο καταδικασμένος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, η οποία σκότωσε 5 υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας, παραμένει ασύλληπτος και τώρα φέρεται να απευθύνει νέες προτροπές για βία».

    Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με Έλληνες που ασχολούνται με την υπόθεση, προσθέτοντας:

    [04] Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η «τρύπα» των 10 εκατ. ευρώ του ΟΚΑΝΑ

    Η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή, κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορά σχετικά με τις καταγγελίες που είχε κάνει πρόσφατα για την «τρύπα» εκατομμυρίων στον ΟΚΑΝΑ.

    Σύμφωνα με την αναφορά της υφυπουργού Υγείας, στον ΟΚΑΝΑ έχει δημιουργηθεί έλλειμμα ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες που είχε κάνει πρόσφατα υπήρχε «τρύπα» στον ΟΚΑΝΑ ύψους 8,4 εκατ. ευρώ, ενώ από αυτά, τα 3,4 εκατ. ευρώ αφορούν ένα ποσόν αδιάθετο που βρίσκονταν στα ταμεία του ΟΚΑΝΑ και το οποίο δεν υπάρχει πλέον.

    Τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ αφορούν χρήματα που δόθηκαν στον ΟΚΑΝΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη δημιουργία νέων κέντρων πρόληψης και τη στελέχωσή τους.

    [05] ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές αποδοχών σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε ομόφωνα ότι είναι συνταγματικές και νόμιμες οι περικοπές των αποδοχών που έγιναν στο προσωπικό της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως νόμιμες είναι επίσης και οι περικοπές αποδοχών που έγιναν στο μισθολόγιο των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.

    Η δημοσίευση των τριών αποφάσεων αναμένεται μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

    [06] Μ. Σουλτς: Αποκλίνουσες θέσεις στη συζήτηση με τον Ερντογάν

    Για μια "ζωντανή" συζήτηση, στην οποία διατυπώθηκαν συχνά διαφορετικές και αποκλίνουσες θέσεις, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αναφερόμενος στην κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση που είχε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων της Ευρωβουλής σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Ο Μ. Σουλτς είπε ότι οι προσδοκίες της ΕΕ σε ό,τι αφορά την εκπλήρωση των πολιτικών κριτηρίων έχουν εν μέρει ικανοποιηθεί κι αναγνώρισε ότι τα ζητήματα που απασχόλησαν τους προέδρους των πολιτικών ομάδων ήταν το κράτος δικαίου, η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και ο ρόλος της αστυνομίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 January 2014 - 19:30:26 UTC