Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Καμία συγκεκριμένη πρόταση από τον πρωθυπουργό
  • [02] Σταϊνμάγερ: Δείγμα αλληλεγγύης η επίσκεψη στην Αθήνα
  • [03] Ζ. Μ. Μπαρόζο: Η Ελλάδα έμπειρος πιλότος και αποφασισμένη να επιτύχει
  • [04] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα και η Ευρώπη αφήνουν πίσω τους την κρίση
  • [05] Σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Καμία συγκεκριμένη πρόταση από τον πρωθυπουργό

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «εξακολουθεί να δίνει εξετάσεις εθελόδουλης υποταγής στην κ. Μέρκελ και τους συμμάχους της», σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ.

    Με βάση τη θέση αυτή, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της ότι οι τοποθετήσεις του κ. Σαμαρά , δεν ξεφεύγουν από τη γνωστή πεπατημένη των γενικόλογων αναφορών στην οικονομική ανάκαμψη και την έξοδο από την κρίση, με κροκοδείλια δάκρυα για τις θυσίες του ελληνικού λαού και χωρίς καμία συγκεκριμένη πρόταση που να διασφαλίζει αυτούς τους στόχους.

    [02] Σταϊνμάγερ: Δείγμα αλληλεγγύης η επίσκεψη στην Αθήνα

    «Οι Έλληνες διανύουν μια δύσκολη περίοδο. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και του υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου έχει αναλάβει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Μέσα σε λίγα χρόνια πρέπει να αναπληρωθούν ελλείψεις δεκαετιών» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα, ενώ κατέστησε σαφές ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί και ότι δεν προβλέπεται να τεθεί ένα τέλος σύντομα.

    «Η πρόοδος σε αυτή την πορεία εκσυγχρονισμού σε γρήγορη κίνηση είναι τεράστια, αλλά ομοίως και οι συνδεόμενες με αυτή την πορεία κοινωνικές δυσκολίες. Είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί. Για την ετοιμότητά τους και το θάρρος που απαιτείται, οι Έλληνες αξίζουν κάθε σεβασμό» δήλωσε ο κ. Σταϊνμάγερ στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Der Spiegel» και περιέγραψε την αυριανή επίσκεψη ως δείγμα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό: «Με την επίσκεψή μου στην Αθήνα θέλω να δείξω τη γερμανική αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό. Θα σταθούμε στο πλάι των Ελλήνων» τόνισε.

    [03] Ζ. Μ. Μπαρόζο: Η Ελλάδα έμπειρος πιλότος και αποφασισμένη να επιτύχει

    Αυτή η χρονιά θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες με οικονομικούς όρους, δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στις κοινές δηλώσεις τους προς τον Τύπο, με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά από το Ζάππειο.

    Ο κ. Μπαρόζο Χαρακτήρισε την Ελλάδα έμπειρο πιλότο, καθώς αναλαμβάνει την πέμπτη προεδρία. Η Ελλάδα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη και αποφασισμένη να επιτύχει, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι θα έχει την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εφέτος βγαίνουμε από την ύφεση και πιστεύω ότι, και η Ελλάδα, θα βγει εφέτος από την ύφεση προέβλεψε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Όπως σημείωσε, το 2013 ήταν ο χρόνος που η ευρωπαϊκή οικονομία έκανε μία στροφή. Το γεγονός ότι είμαστε σήμερα στην Αθήνα και γιορτάζουμε την ευρωπαϊκή προεδρία δείχνει ότι βγήκαν λάθος οι προβλέψεις ότι η Ελλάδα θα έβγαινε από το ευρώ. Η υπαρξιακή κρίση του ευρώ είναι πίσω μας και βγαίνουμε από την κρίση.

    Η Ελλάδα αναμένεται να βγει από την κρίση το 2014 και αυτό ενισχύει την εμπιστοσύνη των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο κ. Μπαρόζο.

    [04] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα και η Ευρώπη αφήνουν πίσω τους την κρίση

    Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη αφήνουν πίσω τους την κρίση, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Η Ελλάδα φιλοδοξεί με την προεδρία της να φέρει πιο κοντά τον Ευρωπαίο πολίτη με την ΕΕ, γι αυτόν το λόγο οι αρχές οι οποίες θα οδηγήσουν τον δρόμο, θα είναι η αντιμετώπιση των ζωτικών προβλήματων, η οικονομική ανάκαμψη, η καταπολέμηση της ανεργίας, που είναι η μεγάλη σύγχρονη πληγή, η θωράκιση της συνοχής, και κυρίως της κοινωνικής συνοχής, εξωτερικής και εσωτερικής, τόνισε ο Αντ. Σαμαράς και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: Στόχος είναι κυρίως η διασφάλιση του ενιαίου νομίσματος, του ευρώ. Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση με τεράστιες θυσίες. Η Ευρώπη αφήνει πίσω της την κρίση.

    «Οι επόμενες εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016»

    "Οι επόμενες εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016, υπάρχει σταθερότητα στην Ευρώπη και θα διατηρηθεί" δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι εντός ή εκτός Ευρώπης.

    "Οι ψηφοφόροι πρέπει να αποφασίσουν κατά πόσο θέλουν ή δεν θέλουν την Ευρώπη. Ελπίζω ότι θα αποφασίσουν υπέρ της Ευρώπης. Υπάρχει και η ευρωσκεπτικιστική άποψη, αλλά δεν συμφωνώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης του επέλεξαν να μην έλθουν στην σημερινή τελετή. Αυτές οι ιδέες είναι αντιευρωπαϊκές, αντιδυτικές και κατά του ΝΑΤΟ. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να αναφερθώ σε δίλημμα για τις ευρωεκλογές σήμερα. Σύμφωνα με τον τρίτο νόμο του Νεύτωνα (σ.σ. νόμος δράσης και αντίδρασης), δίνεται η δυνατότητα στους ψηφορόφορους να ψηφίσουν για να εκφράσουν την οργή τους. Έχουμε κόμματα, όπως η Χρυσή Αυγή, που δεν έχουν να κάνουν με τη Δημοκρατία. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι ψηφοφόροι θέλουν να εκφράσουν τον θυμό τους για τα μέτρα και τις θυσίες και καταλαβαίνω ότι είναι σε δύσκολη θέση. Έχω, όμως, εμπιστοσύνη ότι θα ψηφίσουν για τη χώρα, που αγαπούν, και για τα παιδιά τους" τόνισε ο πρωθυπουργός.

    [05] Σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια

    Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην περιοχή της Ομόνοιας, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επίσημη έναρξη της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ. Οι διαδηλωτές, επιχείρησαν να ξεκινήσουν πορεία, μέσω της οδού Σταδίου, με προορισμό την πλατεία Συντάγματος, ωστόσο στον δρόμο είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δεν τους επέτρεψαν να μετακινηθούν. Ακολούθησαν αντεγκλήσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών και η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απομακρύνει. Αυτή την ώρα η οδός Σταδίου είναι κλειστή.

    Αρχικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε προγραμματίσει την εκδήλωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια (6 μ.μ.) αλλά η αστυνομία δεν επέτρεψε να γίνει εκεί η συγκέντρωση και έτσι αποφάσισαν να συγκεντρωθούν στην Ομόνοια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 January 2014 - 17:30:24 UTC