Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά συμφωνούν με τους στόχους και τις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ», λέει το ΚΚΕ
  • [02] Ολοκληρώθηκε το γεύμα εργασίας στο Ζάππειο
  • [03] Δ. Παπαδημούλης: Η Αριστερά είναι απολύτως απέναντι στην τρομοκρατία
  • [04] Δεν θα παραβρεθεί ο Πάνος Καμμένος στην τελετή έναρξης της ελληνικής Προεδρίας
  • [05] Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε έρευνα για τις επιδοτήσεις ακινήτων από το ΕΣΠΑ
  • [06] Κρατείται ο οδηγός της νταλίκας που ενεπλάκη στο τροχαίο με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ
  • [07] Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον δήμο Περάματος
  • [08] Απεργία διαρκείας ξεκινούν από αύριο οι εργαζόμενοι στην Coca-Cola 3Ε στη Θεσσαλονίκη
  • [09] FT: Η Ελλάδα θα μπορέσει σύντομα να επιστρέψει στις αγορές
  • [10] Η JPMorgan θα πληρώσει 2,6 δις. δολάρια στο αμερικανικό δημόσιο και σε θύματα της «πυραμίδας» του Μέιντοφ
  • [11] Η ιταλική κυβέρνηση αποσύρει μέτρο που προέβλεπε την υποχρεωτική επιστροφή αυξήσεων

  • [01] «Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά συμφωνούν με τους στόχους και τις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ», λέει το ΚΚΕ

    «Το νέο επεισόδιο στη δικομματική αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, φανερώνει ξανά ότι πίσω από τις οξυμμένες φραστικές λογομαχίες προεκλογικού χαρακτήρα, βρίσκεται η ουσιαστική συμφωνία τους με τους στόχους και τις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ, τις οποίες τα δύο κόμματα έχουν στηρίξει και προωθούν», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την αντιπαράθεση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Ολοκληρώθηκε το γεύμα εργασίας στο Ζάππειο

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το γεύμα εργασίας και η συνεδρίαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τους υπουργούς της κυβέρνησης και τα μέλη του Κολεγίου των Επιτρόπων στο Ζάππειο Μέγαρο.

    Ακολουθεί κατ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ακολούθως οι κκ Σαμαράς και Μπαρόζο θα κάνουν δηλώσεις.

    Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας στο Μέγαρο Μουσικής με ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, και χαιρετισμούς του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ και του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου.

    [03] Δ. Παπαδημούλης: Η Αριστερά είναι απολύτως απέναντι στην τρομοκρατία

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά είναι απολύτως απέναντι στην τρομοκρατία. Κανείς δεν δικαιούται με ένα κουμπούρι να γίνεται δικαστής και εκτελεστής της ανθρώπινης ζωής. Απαιτείται η ασφυκτική ηθική και πολιτική απομόνωση του φαινομένου της τρομοκρατίας αλλά και η αυστηρή ποινική του αντιμετώπιση. Χρειάζεται να εφαρμόζονται οι νόμοι και όχι κάθε τόσο να αλλάζουν. Φυσικά, είναι απαραίτητο να υπάρξει και ενωμένο μέτωπο όλων των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν στην κοινοβουλευτική δημοκρατία απέναντι στην τρομοκρατία και να μην μπαίνουν κάποιοι στον πειρασμό να την καθιστούν ως παίγνιο για κομματικές αντιπαραθέσεις. Η θεωρία των δύο άκρων και η συντριβή της από την κοινή λογική των πολιτών, θα πρέπει να διδάξει όσους σκέφτονται να παίξουν τέτοιου είδους παιχνίδια», δήλωσε στον ραδιοσταθμό Real FM, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

    [04] Δεν θα παραβρεθεί ο Πάνος Καμμένος στην τελετή έναρξης της ελληνικής Προεδρίας

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δεν θα παραβρεθεί στην αποψινή επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαιτίας της αναχώρησής του στο Λονδίνο.

    Ο κ. Καμμένος απόψε θα μεταβεί στη βρετανική πρωτεύουσα όπου θα συναντηθεί με τον Βρετανό ευρωβουλευτή και αρχηγό του κόμματος της Ανεξαρτησίας Νάιτζελ Φάρατζ, και θα επιστρέψει αύριο στην Αθήνα.

    Σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες το αντικείμενο της συνάντησης θα είναι το θέμα των ευρωεκλογών.

    [05] Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε έρευνα για τις επιδοτήσεις ακινήτων από το ΕΣΠΑ

    Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου αναφορικά με τη κατασκευή, αποπεράτωση, κ.λπ. κατοικιών πολιτικών προσώπων ή συγγενικών τους προσώπων (Μιχάλης Λιάπης και Πάνος Καμμένος), παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαπράχθηκε το έγκλημα της απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου ή σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Συγκεκριμένα, ζητά να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί ή όχι το έγκλημα της απάτης ή της απάτης σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Σε καταφατική περίπτωση, δηλαδή σε περίπτωση «που ήθελαν προκύψει επαρκείς ενδείξεις τέλεσης των ανωτέρω εγκλημάτων», να ασκηθούν οι δέουσες ποινικές διώξεις, καταλήγει η κ. Κουτζαμάνη.

    Εξάλλου, ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Ευρυτανίας να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για το θέμα επιδότησης του τέως υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη.

    [06] Κρατείται ο οδηγός της νταλίκας που ενεπλάκη στο τροχαίο με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ

    Για παρακώλυση συγκοινωνίας από πρόθεση και πρόκληση τροχαίου ατυχήματος, κατηγορείται ο 55χρονος οδηγός της νταλίκας που ενεπλάκη στο τροχαίο ατύχημα με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτολωακαρνανίας.

    Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα κοντά στα διόδια Ν. Μαλγάρων της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών, όταν το λεωφορείο έπεσε στο πίσω μέρος της νταλίκας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο φοιτήτριες και να τραυματιστούν 22 επιβάτες του λεωφορείου.

    Ο 55χρονος Τούρκος οδηγός μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα, παραπέμφθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί, αλλά ζήτησε και πήρε σαρανταοκτάωρη προθεσμία. Μέχρι τότε διατάχθηκε η κράτησή του.

    [07] Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον δήμο Περάματος

    Εγκρίθηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η έγκριση σκοπιμότητας υλοποίησης προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον δήμο Περάματος, προϋπολογισμού 315.290 ευρώ.

    Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δράσεις άμεσης ανακούφισης των πληγέντων από την οικονομική κρίση, ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι οι άνεργοι και τα παιδιά.

    Το κόστος του προγράμματος θα καλυφθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

    [08] Απεργία διαρκείας ξεκινούν από αύριο οι εργαζόμενοι στην Coca-Cola 3Ε στη Θεσσαλονίκη

    Την κήρυξη απεργίας διαρκείας στην Coca-Cola 3Ε στη Θεσσαλονίκη, αρχής γενομένης από αύριο Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, αποφάσισε ομόφωνα σήμερα η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΚΘ, «σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από την ανεργία και τη φτώχεια, η περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και το καταναλωτικό κοινό της έρχονται αντιμέτωποι με την προκλητική πολιτική της κερδοφόρας πολυεθνικής, που αγνοεί τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας και προσθέτει και άλλους εργαζόμενους στον μακρύ κατάλογο της ανεργίας».

    Η διοίκηση του ΕΚΘ κάνει λόγο για «απεργία συμπαράστασης και απεργία αλληλεγγύης» και προσθέτει: «συνεχίζουμε να βγάζουμε κόκκινη κάρτα στα προϊόντα της Coca-Cola 3Ε μέχρι την τελική δικαίωση».

    [09] FT: Η Ελλάδα θα μπορέσει σύντομα να επιστρέψει στις αγορές

    Η ισχυρή ζήτηση, που εκδηλώνεται από τους επενδυτές για τα ομόλογα της Ελλάδας, αυξάνει τις πιθανότητες να μπορέσει η χώρα σύντομα να προσφύγει για χρηματοδότηση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

    Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων υποχώρησε χθες στο 7,8% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της κρίσης στις αρχές του 2010, μετά την επιτυχή χθεσινή δημοπρασία 10ετών ιρλανδικών ομολόγων. Σημαντικές ήταν οι μειώσεις και στις αποδόσεις των ομολόγων των άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η υψηλή ζήτηση για το χρέος της περιφέρειας αντανακλά την αυξημένη διάθεση των επενδυτών για αγορά κρατικών ομολόγων με υψηλότερες αποδόσεις, καθώς και την αυξανόμενη εμπιστοσύνη στο αξιόχρεο των οικονομιών της Ευρωζώνης. Η εξέλιξη αυτή, προσθέτει το δημοσίευμα, «βελτίωσε σημαντικά τις πιθανότητες να ακολουθήσει η Πορτογαλία το παράδειγμα της Ιρλανδίας και να εξέλθει αργότερα στο έτος από το πρόγραμμα διάσωσής της και να μπορέσει η Ελλάδα σύντομα να βγει στις αγορές».

    [10] Η JPMorgan θα πληρώσει 2,6 δις. δολάρια στο αμερικανικό δημόσιο και σε θύματα της «πυραμίδας» του Μέιντοφ

    Η αμερικανική τράπεζα JPMorgan Chase συμφώνησε να καταβάλει το ποσό των 2,6 δισεκ. δολαρίων στο αμερικανικό δημόσιο και σε θύματα του Μπέρναρντ Μέιντοφ προκειμένου να διευθετήσει τις εις βάρος της κατηγορίες για την μη ενημέρωση των αμερικανικών αρχών σχετικά με τις υποψίες που είχε για τις απάτες που γίνονταν στο ταμείο του Μέιντοφ.

    Εισαγγελείς επεσήμαναν ότι η τράπεζα ποτέ δεν ανέφερε τις υποψίες της στις αμερικανικές Αρχές, αν και μείωσε την έκθεσή της στο ταμείο του Μέιντοφ για να ελαχιστοποιήσει τις ζημιές της από αυτό που είχε γίνει μία «πυραμίδα» (ή Ponzi scheme) ύψους 17,3 δισεκ. δολαρίων.

    [11] Η ιταλική κυβέρνηση αποσύρει μέτρο που προέβλεπε την υποχρεωτική επιστροφή αυξήσεων

    Η κυβέρνηση συμμαχίας της Ιταλίας αναγκάστηκε τελικά σήμερα να αποσύρει ένα μέτρο που προέβλεπε την επιστροφή του ποσού που είχαν λάβει το 2013 ως αυξήσεις 100.000 εκπαιδευτικοί με την παρακράτηση μέχρι και 150 ευρώ το μήνα από τους μισθούς τους, μετά την κατακραυγή που προκάλεσε το σχέδιό της αυτό.

    Το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας είχε αποφασίσει το «πάγωμα» των μισθών των καθηγητών και των στελεχών του διοικητικού προσωπικού των ιταλικών σχολείων. Η αρχική απόφαση ως προς αυτό είχε ληφθεί το 2010 και προβλεπόταν να ισχύσει για μια τριετία. Κατά συνέπεια, οι αυξήσεις που είχαν λάβει πέρυσι οι εκπαιδευτικοί για τις οφειλές από το δημόσιο που αφορούσαν το 2012 έπρεπε να επιστραφούν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 January 2014 - 15:30:25 UTC