Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χ. Φ. Ρομπάι: Θα σας στηρίξουμε μέχρι την ανάκαμψη
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Το δίλημμα είναι «Ευρώπη ή όχι Ευρώπη»
  • [03] Ζ. Μ. Μπαρόζο: Η επιμονή της Ελλάδας ανταμείβεται
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Ευκαιρία να προβάλει η Ελλάδα το κανονικό πρόσωπό της
  • [05] Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια
  • [06] Δεν κρύβονται δαπάνες «κάτω από το χαλί», αναφέρει το υπ. Οικονομικών

  • [01] Χ. Φ. Ρομπάι: Θα σας στηρίξουμε μέχρι την ανάκαμψη

    Σε αναγνώριση των προσπαθειών της Ελλάδας για να ξεπεράσει την κρίση και να ανακάμψει προχώρησε, στην ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Φαν Ρομπάι." Η οικονομική και κοινωνική αναάκαμψη είναι ένας κακοτράχηλος δρόμος, που απαιτεί κοινές θυσίες.Ολοι θα πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής στο θάρρος και την αντοχή των ανθρώπων της Ελλάδας,ανδρών και γυναικών. Η Ελλάδα έκανε μεταρρυθμίσεις και η ΄Ενωση έδειξε αλληλεγγύη", τόνισε ο κ. Ρομπάι και πρόσθεσε:"Θα είμαστε στο πλευρό σας μέχρι την ανάκαμψη".Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε ότι καμία χώρα μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση και ανέφερε: "Σήμερα μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας την κρίση. Το 2014 θα πρέπει να είναι ένας καλύτερος χρόνος,όπου θα έχουμε αποτελέσματα, κυρίως στον τομέα της απασχόλησης. Θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, ασφάλεια είναι οι στόχοι της Ελλάδας και της Ευρώπης. Μία ισχυρότερη ΕΕ είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Είμαστε όλοι αδελφά έθνη σε καλούς και δύσκολους καιρούς. Η Ευρώπη παραμένει η κοινή μας επιδίωξη. Η Ελλάδα και η Ευρώπη ακολουθούμε την σωστή πορεία. Ήλθε η ώρα να δείξουμε ελπίδα για το μέλλον. Η εκ περιτροπής προεδρία εκπροσωπεί την ιδέα των κοινών στόχων, είναι απόδειξη ότι η Ένωση είναι υπόθεση όλων. Η Ελλάδα έχει μακρά εμπειρία σε τέτοιες ευθύνες, είναι η πέμπτη φορά που έρχεται σε ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή".

    Ο κ. Ρομπάι εξήρε την συμβολή της Έλλάδας στην εγκαθίρυση της Δημοκρατίας ενώ επεσήμανε τη συμβολική σημασία που έχει το καραβάκι στο λογότυπο της Έλληνικής Προεδρίας.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Το δίλημμα είναι «Ευρώπη ή όχι Ευρώπη»

    Το δίλημμα των ευρωεκλογών έθεσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Μ. Μπαρόζο μετά την συνάντησή τους στο Ζάππειο Μέγαρο.

    «Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να αποφασίσουν κατά πόσο θέλουν ή δεν θέλουν την Ευρώπη» δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «ελπίζω ότι θα αποφασίσουν υπέρ της Ευρώπης». Άφησε την αισιοδοξία του να διαφανεί λέγοντας ότι στη χώρα υπάρχει πολιτική σταθερότητα και θα διατηρηθεί ενώ «εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν το 2016».

    Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ως η βασική δύναμη που θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άφησε αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς τον ευρωσκεπτικιστική δύναμη ενώ σημείωσε ότι ο αρχηγός του επέλεξε να μη παραβρεθεί στην σημερινή τελετή ανάληψης της προεδρίας από την Ελλάδα. Αναγνώρισε ότι η παρατεταμένη ύφεση και οι συνέπειες του δημοσιονομικού προγράμματος έχουν προκαλέσει την οργή των πολιτών, που αναζητούν εκτόνωση και σημείωσε ότι υπάρχουν και κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή που δεν έχουν σχέση με την Δημοκρατία. Εν τέλει όμως εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους Έλληνες πολίτες «ότι θα ψηφίσουν για την χώρα που αγαπούν και για τα παιδιά τους».

    Ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής

    Η Ελλάδα, από αδύναμος κρίκος της Ευρώπης, μέχρι το τέλος της προεδρίας θα γίνει σύμβολο ότι η Ευρώπη μπορεί, ότι δουλεύει και ότι θα τα καταφέρει, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής με την οποία κήρυξε την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα και η Ευρώπη αφήνουν πίσω τους την κρίση

    [03] Ζ. Μ. Μπαρόζο: Η επιμονή της Ελλάδας ανταμείβεται

    "Η επιμονή ανταμείβεται" δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο κατά την ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας, τα οποία δείχνουν όπως είπε, ότι "η Ελλάδα βγαίνει εφέτος από την ύφεση και αναμένεται να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα". Την τελευταία πενταετία, τόνισε, η ΕΕ αντιμετώπισε τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της. Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε και σήμερα βρίσκεται στο πηδάλιο της Ευρώπης. "Είμαστε δίπλα της, είμαστε μαζί σας" είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία να "αποτίσει φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για την αξιοπρέπεια και γενναιότητα που επέδειξε", λέγοντας ότι "οι Ελληνες είναι πραγματικοί ήρωες". Επεσήμανε ωστόσο ότι "δεν πρέπει να χαθούν τώρα οι προσπάθειες και να μη διακυβευθει η επιτυχία του προγράμματος".

    Διαβάστε επίσης:

    Ζ. Μ. Μπαρόζο: Η Ελλάδα έμπειρος πιλότος και αποφασισμένη να επιτύχει

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Ευκαιρία να προβάλει η Ελλάδα το κανονικό πρόσωπό της

    Ως "ευκαιρία να προβάλει η Ελλάδα το κανονικό πρόσωπό της, αυτό μιας θεσμικά ισότιμης χώρας μέλους της Ε.Ε.", "μετά μάλιστα από τη σκληρή εμπειρία της κρίσης που βιώνει ο ελληνικός λαός και τη συχνά άδικη διεθνή συζήτηση για την Ελλάδα και τους Έλληνες", χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, την ανάληψη από τη χώρα μας, για πέμπτη φορά, της προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή έναρξης της ελληνικής Προεδρίας.

    Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η προεδρία είναι αφιερωμένη στις μεγάλες ευρωπαϊκές προτεραιότητες και υπογράμμισε πως σε εθνικό επίπεδο, το εξάμηνο αυτό "αναδεικνύει την κορυφαία προτεραιότητά μας, που είναι η στροφή προς την οριστική έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο και η επιστροφή στην "κανονικότητα" μιας χώρας μέλους της Ένωσης και της ζώνης του ευρώ, δημοσιονομικά σταθερής, χρηματοοικονομικά ασφαλούς, αναπτυξιακά ανταγωνιστικής, κοινωνικά συνεκτικής, δημοκρατικά ισχυρής, εθνικά υπερήφανης".

    [05] Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια

    Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε το απόγευμα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην περιοχή της Ομόνοιας, αντιδρώντας στην επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ. Οι διαδηλωτές, αφού δεν κατάφεραν ? λόγω των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων - να πραγματοποιήσουν πορεία μέσω της οδού Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος, κατευθύνθηκαν προς την οδό Πατησίων όπου και διαλύθηκαν.

    [06] Δεν κρύβονται δαπάνες «κάτω από το χαλί», αναφέρει το υπ. Οικονομικών

    Δεν κρύβονται δαπάνες «κάτω από το χαλί» για να ωραιοποιηθεί το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών και τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, πλην επιστροφών φόρων, στο 2013, οφείλεται κυρίως στον ΕΟΠΥΥ και κατά μικρότερο ποσοστό σε άλλους φορείς (ΤΠΔΥ, Νοσοκομεία, ΟΤΑ και Υπουργεία).

    Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, το Υπουργείο Οικονομικών, από την έναρξη της διαδικασίας αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων μέχρι και το Δεκέμβριο του 2013, έχει ολοκληρώσει, μέσω της ειδικής πίστωσης ύψους 8 δισ. ευρώ, τη χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους 6,8 δισ. ευρώ.

    Δηλαδή, έχει ήδη μεταβιβαστεί προς τους φορείς το 85% των συνολικών πόρων που προβλέπονται για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.

    Μέχρι σήμερα, το συνολικό ποσό των τελικών πληρωμών ανέρχεται, περίπου, στα 6,2 δισ. ευρώ, δηλαδή άνω των 3 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ, ενισχύοντας ουσιαστικά τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 January 2014 - 19:30:23 UTC