Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Τα 25 ευρώ θα καταβάλλονται μόνο εάν ο ασθενής διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο
  • [02] Αντιφασιστική εκδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, το απόγευμα στο Κερατσίνι
  • [03] Συνελήφθη 45χρονος για χρέη 3,7 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο
  • [04] Mειώθηκε o αριθμός των ανέργων στην Ισπανία
  • [05] Όταν ο Γκορμπατσόφ γοήτευσε τη Θάτσερ
  • [06] Εγκλωβίστηκε στους πάγους της Ανταρκτικής και κινεζικό παγοθραυστικό
  • [07] Ο Ινδός πρωθυπουργός αποχωρεί από την πολιτική μετά τις εκλογές
  • [08] «Ιστορία της Τέχνης από το 1945», ένα βιβλίο εκμάθησης των κινημάτων πρωτοπορίας

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Τα 25 ευρώ θα καταβάλλονται μόνο εάν ο ασθενής διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο

    Στα 40 εκατ. ευρώ υπολογίζονται τα έσοδα από το εισιτήριο των 25 ευρώ για νοσήλια. Θα καταβάλλονται μόνο εάν ο ασθενής διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο, διευκρίνισε, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ επιβεβαίωσε ότι στην περίπτωση αδυναμίας καταβολής των 25 ευρώ, το χρέος θα «μεταφέρεται» στην εφορία.

    Νωρίτερα, από την πρωινή εκπομπή του Ant1, ο υπουργός Υγείας υπερασπίστηκε την απόφαση για την επιβολή του 25ευρου, λέγοντας: «Επιμένω και ιδεολογικά. Όλοι εμείς που θα νοσηλευθούμε μία φορά τη 10ετία θα πληρώσουμε 25 ευρώ για να έχουν χρήματα τα νοσοκομεία, για να αγοράζουν φάρμακα για τους απόρους».

    Σε ότι αφορά τις αντιρρήσεις του ΠΑΣΟΚ σημείωσε, από τη συχνότητα του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ: «Δεν χρειάζεται να αντιδικήσουμε. Αν το ΠΑΣΟΚ λεει ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί το μέτρο, το οποίο έχουμε ψηφίσει δυο φορές, και τον Νοέμβριο του 2012 και στο μεσοπρόθεσμο, πρέπει να προτείνει δημοσιονομικά ισοδύναμα. Δεν μπορεί να γίνεται με όρους τηλεοπτικής ή ιδεολογικής αντιπαράθεσης ο διάλογος, αλλά να γίνεται πρακτικά».

    [02] Αντιφασιστική εκδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, το απόγευμα στο Κερατσίνι

    Αντιφασιστική εκδήλωση στο Κερατσίνι, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, διοργανώνει στις 5 το απόγευμα η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» όπου θα βρεθούν και οι γονείς του Λουκμάν Ζαχζάτ, του 27χρονου Πακιστανού μετανάστη που δολοφονήθηκε πριν από περίπου χρόνο στα Πετράλωνα στην οδό Τριών Ιεραρχών, από δύο άτομα.

    Οι κατηγορούμενοι που είναι ήδη προφυλακισμένοι και η δίκη τους θα συνεχιστεί στις 8 Ιανουαρίου, μαχαίρωσαν τον 27χρονο, ο οποίος πήγαινε στη δουλειά του με ποδήλατο. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Παν. Τσαλδάρη και Κεφαλληνίας.

    [03] Συνελήφθη 45χρονος για χρέη 3,7 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

    Στη σύλληψη ενός 45χρονου, για μη καταβολή χρεών ύψους 3,7 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο προέβησαν, χθες το απόγευμα, αστυνομικοί του Α.Τ. Αριδαίας.

    Tο ακριβές χρέος του συλληφθέντα, ο οποίος θα οδηγηθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ανέρχεται σε 3..728.054,24) ευρώ.

    [04] Mειώθηκε o αριθμός των ανέργων στην Ισπανία

    Πτώση σημείωσε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στην Ισπανία τον Δεκέμβριο, ωστόσο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, στα 4,7 εκατομμύρια, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Απασχόλησης. Στην τέταρτη οικονομία της Eυρωζώνης, η οποία κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013 σημείωσε μια μικρή ανάπτυξη της τάξης του 0,1%, οι άνεργοι ήσαν κατά 107.570 λιγότεροι τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον Νοέμβριο, ενώ σε διάστημα ενός έτους ήσαν λιγότεροι κατά 147.385. Σύμφωνα με το υπουργείο Απασχόλησης, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από το 1999.

    Η χώρα κατέγραφε ετησίως αύξηση του αριθμού των ανέργων, κατά 544.000 κατά μέσο όρο από την έναρξη της κρίσης το 2008, υπενθύμισε η υφυπουργός Απασχόλησης Ενγκράθια Χιντάλγκο.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [05] Όταν ο Γκορμπατσόφ γοήτευσε τη Θάτσερ

    Η Βρετανία έριξε σήμερα φως στη τολμηρή προσπάθεια του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ να σώσει την εξασθενημένη Σοβιετική Ένωση, δημοσιοποιώντας απόρρητα ως τώρα ντοκουμέντα που δείχνουν την προσπάθειά του να σφυρηλατήσει καλύτερες σχέσεις με τη Δύση στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Ο Γκορμπατσόφ, οι μεταρρυθμίσεις του οποίου επέφεραν το 1991 την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, ήταν το 1984 ο κύριος υποψήφιος για τη διαδοχή του 73χρονου Κ. Τσερνιένκο επικεφαλής του Κρεμλίνου. Ωστόσο ήταν ελάχιστα γνωστός στο εξωτερικό όταν επισκέφθηκε το Λονδίνο, πραγματοποιώντας το πρώτο σημαντικό ταξίδι του στην Ευρώπη.

    Ο Γκορμπατσόφ είχε προσκληθεί από τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ και η επίσκεψή του το 1984 βοήθησε να αλλάξει η πορεία του Ψυχρού Πολέμου, καθώς έπεισε τη «Σιδηρά Κυρία» και το σύμμαχό της, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρήγκαν, πως σύντομα μπορεί να αναλάμβανε επικεφαλής της Σοβιετικής Ένωσης ένας άνθρωπος με τον οποίο η Δύση θα μπορούσε να συναλλαγεί. «Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορεί κανείς να κάνει δουλειές. Μάλλον μου άρεσε» ανέφερε η Θάτσερ στον Ρήγκαν σ' ένα σημείωμα με την ένδειξη "εμπιστευτικό" έπειτα από ώρες συζήτησης με τον Γκορμπατσόφ για την κούρσα των εξοπλισμών κατά τον Ψυχρό Πόλεμο.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [06] Εγκλωβίστηκε στους πάγους της Ανταρκτικής και κινεζικό παγοθραυστικό

    Αφού βοήθησε στον απεγκλωβισμό 52 επιβατών του ρωσικού ερευνητικού πλοίου που έχει παγιδευθεί στους πάγους της Ανταρκτικής, το κινεζικό παγοθραυστικό «Δράκος του Χιονιού» ακινητοποιήθηκε με τη σειρά του στους πάγους, περιπλέκοντας περισσότερο την επιχείρηση.

    Ελικόπτερο του κινεζικού παγοθραυστικού μετέφερε χθες κατά ομάδες τους επιβάτες του ρωσικού ερευνητικού πλοίου Akademik Shokalsky στο αυστραλιανό παγοθραυστικό Aurora Australis. Ομως τώρα υπάρχουν ανησυχίες για τη δική του ικανότητα κα κινηθεί μέσα στους πάγους, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Ασφάλειας της Ναυσιπλοΐας της Αυστραλίας.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [07] Ο Ινδός πρωθυπουργός αποχωρεί από την πολιτική μετά τις εκλογές

    Ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ δήλωσε σήμερα ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός για τρίτη θητεία, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών που θα διεξαχθούν φέτος. "Σε μερικούς μήνες, μετά τις βουλευτικές εκλογές, θα παραδώσω την εξουσία σε ένα νέο πρωθυπουργό", δήλωσε δίνοντας την πρώτη του συνέντευξη Τύπου εδώ και τρία χρόνια. Πρόσθεσε πως δεν θα παραμείνει στην εξουσία ούτε αν κερδίσει τις εκλογές η κυβερνώσα Ενωμένη Προοδευτική Συμμαχία.

    Ο 81χρονος Σινγκ έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί πως θέλει να αφήσει τη θέση του στον Ραχούλ Γκάντι, ένα κληρονόμο της δυναστείας η οποία κυριάρχησε στην ινδική πολιτική ζωή μετά την ανεξαρτησία της χώρας. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το κόμμα του, το Κόμμα του Κογκρέσου, έχει πάντως πολύ λίγες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές που έχουν προγραμματισθεί για τον Μάιο.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [08] «Ιστορία της Τέχνης από το 1945», ένα βιβλίο εκμάθησης των κινημάτων πρωτοπορίας

    «Μα, θεωρείται τέχνη αυτό το πράγμα;». Στο... εύλογο ερώτημα των μη ειδικών μπροστά σε ένα μοντέρνο έργο απαντά το βιβλίο «Ιστορία της Τέχνης από το 1945» που έγραψε η Μελίτα Εμμανουήλ και κυκλοφόρησαν οι εκδόσεις Καπόν.

    Διότι ,ναι μεν ,μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο η τέχνη έγινε ευφάνταστη και πολυσχιδής, αλλά για τους αμύητους στέκει αινιγματική και δύστροπη. Μπορεί να εδράζεται σε φιλοσοφικά κινήματα και τεχνολογίες, αλλά επιδιώκει αυτάρεσκα να μιλάει ελλειπτικά αφήνοντας μετέωρα τα νοήματά της . Ακόμη και αν πατάει στην πραγματικότητα ,το κάνει με τρόπο υπερρεαλιστικό, προκαλώντας σε πολύ κόσμο αμήχανες απορίες. Έρχεται λοιπόν αυτό το βιβλίο- κομψοτέχνημα των 224 σελίδων, με καλλιτεχνικά επιμέλεια της Ραχήλ Μισδραχή- Καπόν, που εμπλουτίζεται από λαμπερές έγχρωμες φωτογραφίες πρωτοποριακών έργων και βάζει τα πράγματα στη θέσεις τους. Με λόγο απλό η συγγραφέας, καθηγήτρια Τέχνης στην Σχολή Αρχιτεκτόνων του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διδάσκει σπουδαστές μα και ... ασπούδαστους που όμως θέλουν να μυηθούν στα μυστικά αυτών των παράξενων όντων που λέγονται μοντέρνοι ζωγράφοι .Και τους βοηθάει να αποκρυπτογραφήσουν λέξεις και έννοιες όπως: Νεοντανταϊσμός, Άρτε Πόβερα, Γερμανοί Νεοάγριοι κλπ...


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 January 2014 - 9:30:24 UTC