Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιδράσεις για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία
  • [02] Απολογείται σήμερα ο Δημήτρης Παπαχρήστος για τα εξοπλιστικά
  • [03] Σήμερα η απόφαση για προφυλάκιση του Π. Ευσταθίου
  • [04] Λήγει σήμερα η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας
  • [05] Τουλάχιστον τρεις νεκροί από πυρά αστυνομικών εναντίον εργατών, στην Καμπότζη
  • [06] Η κόρη του νεκρού Παλαιστίνιου πρεσβευτή στην Τσεχία βλέπει δόλο στον θάνατο του πατέρα της
  • [07] Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ
  • [08] Η NSA κοντά στη δημιουργία κβαντικού υπολογιστή που θα «σπάει» όλους τους κώδικες πληροφορικής

  • [01] Αντιδράσεις για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία

    Μετά τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων, περιλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ, οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί προβάλλουν και αυτοί αντιρρήσεις για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία και το 1 ευρώ στα φαρμακεία για κάθε συνταγή. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι η πλειονότητα των ασθενών, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τα 25 ευρώ, εξωθείται «σε «αναγκαστική» αποφυγή της νοσηλείας, «αφού πλέον το αγαθό της υγείας και η δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη κοστίζει απαγορευτικά ακριβά».Παράλληλα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας χαρακτηρίζει «καταστροφικό μέτρο» το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία. «Τίθεται εμφανώς σε αμφισβήτηση ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας της Υγείας» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και προειδοποιεί με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

    Για το 1 ευρώ ανά συνταγή, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος ανέφερε ότι το 1 ευρώ δεν το εισπράττει ο φαρμακοποιός, ούτε πηγαίνει στην τσέπη του, αλλά ουσιαστικά μεταφέρεται στους ασφαλισμένους μέρος της επιβάρυνσης του κράτους. Για νέα χαράτσια στην υγεία έκαναν λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ενώ το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του εκφράζει την αντίθεσή του για το μέτρο αυτό και αναφέρει ότι είχε ζητήσει από τον υπουργό Υγείας «την επανεξέταση και μη εφαρμογή του μέτρου της επιβολής των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία».Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκτιμούν ότι ο υπουργός Υγείας «ολοκληρώνει το καταστροφικό του έργο» στην υγεία επιβάλλοντας 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.

    Στο μεταξύ, μέχρι την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, παρατείνεται η πανελλαδική απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

    [02] Απολογείται σήμερα ο Δημήτρης Παπαχρήστος για τα εξοπλιστικά

    Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο 78χρονος εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας που προμηθεύσε το υπουργείο 'Αμυνας αυτοκινούμενα πυροβόλα όπλα.

    Ο Δημήτρης Παπαχρήστος, όπως αναφέρουν οι συνήγοροι του, δηλώνει ότι είναι στη διάθεση των αρχών και ότι θα εισφέρει στην ανάκριση όσα στοιχεία γνωρίζει για την υπόθεση. Τονίζεται, ωστόσο, από την υπεράσπιση του, ότι ο 78χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων και αμνησία. Τον κ. Παπαχρήστο κατονόμασε στην απολογία του ο προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών Α.Κάντας.

    Ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας WEGMANN, φέρεται να έδωσε στον κ. Κάντα συνολικό ποσό 750. 000 ευρώ για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού. Η εν λόγω σύμβαση υπεγράφη στις 5/7/2001 επί θητείας Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ μεταξύ δημοσίου και εταιρείας KRAUUS - MAFFEI WEGMANN έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 εκατ. ευρώ.

    Οι κατηγορίες για την υπόθεση αφορούν ενεργητική δωροδοκία κατά του δημοσίου, παθητική δωροδοκία κατά του δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

    [03] Σήμερα η απόφαση για προφυλάκιση του Π. Ευσταθίου

    Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι ο κατηγορούμενος σημειώθηκε μετά την πολύωρη απολογία του Παναγιώτη Ευσταθίου, που εκπροσώπησε γερμανική εταιρεία για δύο εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας. Μετά την απολογία του 83χρονου Π. Ευσταθίου, ο ανακριτής διαφθοράς Γ. Μαλλής είχε την γνώμη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να κρατηθεί προσωρινά ενώ ο εισαγγελέας ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

    Ο κ. Ευσταθίου παραμείνει κρατούμενος έως σήμερα που θα συνεδριάσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για να λύσει τη διαφωνία και να αποφανθεί για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του. Ο 83χρονος όταν ενημερώθηκε ότι ο ανακριτής Γ. Μαλλής έκρινε ότι πρέπει να οδηγηθεί στην φυλακή ένιωσε αδιαθεσία και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

    Διαβάστε επίσης:

    Απολογείται σήμερα ο Δημήτρης Παπαχρήστος

    «Μίζες» 3 εκατ. ευρώ φέρεται να ομολογεί ο Παν. Ευσταθίου

    [04] Λήγει σήμερα η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας

    Λήγει, σήμερα Παρασκευή, η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, μετά την παράταση που είχε δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών. Οι πολίτες μπορούν να παραλαμβάνουν τα τέλη από τις τράπεζες. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας του σήματος.

    Οι εφορίες σήμερα πραγματοποιούν έκτακτες συναλλαγές, σύμφωνα με εγκύγκλιο του γγ Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη.

    Οι συναλλαγές αυτές αφορούν:

    α) τη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, που λήγει η προθεσμία υποβολής του,

    β) την παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014,

    γ) την κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία,

    δ) τη κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς, κλπ.

    [05] Τουλάχιστον τρεις νεκροί από πυρά αστυνομικών εναντίον εργατών, στην Καμπότζη

    Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν η καμποτζιανή στρατιωτική αστυνομία άνοιξε πυρ για να καταστείλει διαδήλωση εργατών της υφαντουργίας, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες και έναν αξιωματούχο της αστυνομίας.

    Δύο εργαζόμενοι σε οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ήταν αυτόπτες μάρτυρες, είπαν πως τρεις ή τέσσερις εργάτες σκοτώθηκαν καθώς άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας οπλισμένοι με τουφέκια και πιστόλια άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών οι οποίοι έριχναν πέτρες, μπουκάλια και βόμβες μολότοφ έξω από ένα εργοστάσιο στην πρωτεύουσα Πνομ Πενχ. Ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής αστυνομίας Χενγκ Τίτο υποστήριξε πως υπάρχουν μόνον ένας νεκρός και μερικοί τραυματίες.

    Ο υφαντουργικός τομέας είναι πολύ σημαντικός για την καμποτζιανή οικονομία και η παραγωγή του προμηθεύει τις μεγάλες διεθνείς μάρκες. Απασχολεί περίπου 650.000 εργάτες, από τους οποίους οι 400.000 εργάζονται για εξαγωγικές εταιρείες.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [06] Η κόρη του νεκρού Παλαιστίνιου πρεσβευτή στην Τσεχία βλέπει δόλο στον θάνατο του πατέρα της

    Ο πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής στην Πράγα «δολοφονήθηκε», υποστήριξε η κόρη του, την Πέμπτη, μία ημέρα μετά τον θάνατό του σε μια μυστηριώδη έκρηξη που προκλήθηκε όταν άνοιξε το χρηματοκιβώτιο στην κατοικία του. Η τσέχικη αστυνομία είχε εκτιμήσει ότι η έκρηξη η οποία σκότωσε τον πρεσβευτή Τζαμάλ αλ Τζαμάλ θα μπορούσε να έχει προκληθεί από απρόσεκτο χειρισμό κάποιου αντικλεπτικού μηχανισμού που ήταν πιθανόν τοποθετημένος στην πόρτα του χρηματοκιβωτίου. Προσέθεσε ότι δεν αντιμετωπίζει το περιστατικό ως μια επίθεση ή τρομοκρατική ενέργεια.

    Σε μια παράλληλη εξέλιξη, οι ερευνητές ανακάλυψαν όπλα που δεν είχαν δηλωθεί στο κτίριο της διπλωματικής αποστολής της Παλαιστινιακής Αρχής και ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας δήλωσε ότι θα απαιτήσει εξηγήσεις.

    [07] Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ

    Περίπου 3.000 πτήσεις ματαιώθηκαν χθες, Πέμπτη, στις ΗΠΑ και καθυστερήσεις σημειώθηκαν σε άλλες 7.000 καθώς χιονοθύελλα πλήττει το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, συνοδευόμενη από ανέμους και θερμοκρασίες που αναμένεται να πέσουν απόψε στη Νέα Υόρκη στους 13 βαθμούς υπό το μηδέν.

    Οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρζι κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κάλεσαν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους. Προειδοποίηση για χιονοθύελλα με ισχύ ως σήμερα το μεσημέρι εκδόθηκε και στις Πολιτείες της Πενσιλβάνιας και σ' ένα τμήμα της Νέας Αγγλίας.

    Η πρώτη μεγάλη χειμερινή καταιγίδα του 2014 έφερε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους από την κάτω Κοιλάδα του Μισισίπι ως την ακτή του Ατλαντικού, με τμήματα της Νέας Αγγλίας, της Βοστώνης περιλαμβανομένης, να ετοιμάζονται σήμερα το πρωί για 36 εκατοστά χιόνι .

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [08] Η NSA κοντά στη δημιουργία κβαντικού υπολογιστή που θα «σπάει» όλους τους κώδικες πληροφορικής

    Η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) βρίσκεται πολύ κοντά στη δημιουργία ενός «κβαντικού υπολογιστή» που θα μπορεί να αποκρυπτογραφεί σχεδόν οποιαδήποτε κρυπτογράφηση, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της "Ουάσινγκτον Ποστ", η οποία επικαλείται έγγραφα που αποκαλύφθηκαν από τον πρώην σύμβουλο της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν.

    Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, ο υπολογιστής πάνω στον οποίο εργάζεται η NSA, θα της επιτρέψει να σπάζει τους κώδικες πληροφορικής που προστατεύουν τραπεζικά και ιατρικά απόρρητα και πληροφορίες της κυβέρνησης ή του κόσμου των επιχειρήσεων. Οι μεγάλες επιχειρήσεις της πληροφορικής, όπως η IBM, επιδιώκουν εδώ και καιρό να δημιουργήσουν κβαντικούς υπολογιστές που επιτρέπουν την εκμετάλλευση της ισχύος των ατόμων και των μορίων αυξάνοντας έτσι σημαντικά την ταχύτητα και την ασφάλεια των υπολογιστών.

    Εντούτοις ειδικοί θεωρούν πως δεν είναι πολύ πιθανό η NSA να είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια τέτοια μηχανή χωρίς να το γνωρίζει η επιστημονική κοινότητα.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 January 2014 - 7:30:25 UTC