Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Κεγκέρογλου: Φανταστικό σενάριο ότι «κλείδωσε» η μείωση των επικουρικών συντάξεων
  • [02] Ειδοποίηση 30 ημερών πριν την κατάσχεση για ληξιπρόθεσμες οφειλές
  • [03] Σιωπηλή συγκέντρωση για τα 45α γενέθλια του Σουμάχερ
  • [04] Τα ειδώλια από την Κουτρουλού Μαγούλα, στις 10 σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 2013

  • [01] Β. Κεγκέρογλου: Φανταστικό σενάριο ότι «κλείδωσε» η μείωση των επικουρικών συντάξεων

    Προς επανεξέταση είναι, στο πλαίσιο της κυβέρνησης, το μέτρο του εισιτηρίου 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

    «Το ΠΑΣΟΚ έθεσε το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να επανεξεταστεί και στο πλαίσιο της κυβέρνησης και του υπουργείου. Η συζήτηση γίνεται βεβαίως δημόσια, αλλά γίνεται και στο πλαίσιο της κυβέρνησης. Πιστεύω να έχει θετική κατάληξη» σημειώνει ο υφυπουργός Εργασίας και προσθέτει: «σε κάθε περίπτωση αυτό το θέμα είναι προς επανεξέταση και ως προς αυτούς που εξαιρούνται από την υποχρέωση. Θα πρέπει να δούμε αν χρειάζεται να διευρυνθούν οι κοινωνικές κατηγορίες που εξαιρούνται. Για παράδειγμα δεν είναι ευκρινές κατά πόσο οι μακροχρόνια άνεργοι που δεν έχουν εισόδημα, καλύπτονται από την εγκύκλιο που έχει εκδοθεί».

    Ο υφυπουργός Εργασίας διέψευσε επίσης δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία με την αρχή του νέου έτους τίθεται σε ισχύ και το νέο σύστημα υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων. «Κατ` αρχήν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να έχει ανακοινωθεί ή να ισχύει με τον καινούργιο χρόνο. Επομένως όλα είναι σενάρια που προφανώς στηρίζονται σε κάποιες απόψεις. Δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία για το νέο σύστημα, το οποίο άλλωστε δεν θα εφαρμοστεί από 1/1/2014 προκειμένου να έχουμε αυτού του τύπου τα δημοσιεύματα. Το νέο σύστημα όπως έχει προσδιοριστεί, με βάση τον συντελεστή βιωσιμότητας είναι ακόμη υπό επεξεργασία και θα προσδιοριστεί με συγκεκριμένη ρύθμιση».

    Σε ερώτηση αν αληθεύει πως έχει ήδη καταρτιστεί ο νέος κανονισμός του ΕΤΕΑ για τις επικουρικές και απομένει μόνο η έγκριση από το υπουργείο Εργασίας, ο κ. Κεγκέρογλου τονίζει: «το θέμα των επικουρικών συντάξεων με το νέο σύστημα δεν έχει καταληχθεί και δεν υπάρχει και συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης. Επομένως είναι υποθετικά τα σενάρια».

    [02] Ειδοποίηση 30 ημερών πριν την κατάσχεση για ληξιπρόθεσμες οφειλές

    Οι φορολογικές αρχές θα στέλνουν ειδοποιητήρια στους οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο σε όλες τις περιπτώσεις, εκτός από αυτές που αφορούν την κατάσχεση χρημάτων από λογαριασμούς ή εις χείρας τρίτων.

    Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη, στην οποία διευκρινίζεται ότι εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της κατάσχεσης, οι φορολογικές αρχές θα μπορούν να προχωρούν σε κατάσχεση ή σε άλλα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

    Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη αυξηθεί το ακατάσχετο όριο από μισθούς και συντάξεις από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ, καθώς και η μη επιβολή κατασχέσεων για οφειλές έως 500 ευρώ.

    [03] Σιωπηλή συγκέντρωση για τα 45α γενέθλια του Σουμάχερ

    Ο κόσμος της Ferrari θα τιμήσει σήμερα τα 45α γενέθλια του Μίκαελ Σουμάχερ έξω από το γαλλικό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κώμα μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι. Η σελίδα στο Facebook της ομάδας της Φόρμουλα Ένα αναφέρει ότι τα μέλη των Club Scuderia Ferrari θέλοντας να δείξουν τη συμπαράστασή τους προς τον Σουμάχερ οργανώνουν «μία σιωπηλή συγκέντρωση ντυμένμοι στα κόκκινα» έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής νοσηλεύεται από την Κυριακή. Μέλη των κλαμπ της Φερράρι από τη Γαλλία και την Ιταλία μετέβησαν στην Γκρενόμπλ σήμερα το πρωί με λεωφορεία που είχε ναυλώσει η εταιρεία.

    Όπως μεταδίδει στην ιστοσελίδα του το BBC, ο εκπρόσωπος της Ferrari, Ρενάτο Μπισινιάνι, δήλωσε ότι οι θαυμαστές του Σουμάχερ κλήθηκαν να ντυθούν στα κόκκινα και να κρατούν σημαίες της εταιρείας και επέμεινε ότι η διοργάνωση δεν αποσκοπεί στην προώθηση της εταιρείας ή των πελατών της.

    Στο μεταξύ το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δημοσίευσε γράφημα με τα κρανιοεγκεφαλικά τραύματα που έχει υποστεί. Οι πιθανοί κίνδυνοι που διατρέχει η υγεία του, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι γνωστικά προβλήματα και απώλεια μνήμης, παράλυση, απώλεια ισορροπίας κι επιληψία ή ακόμα και θάνατος.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [04] Τα ειδώλια από την Κουτρουλού Μαγούλα, στις 10 σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 2013

    Δέκα από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις που έγιναν μέσα στο 2013, επέλεξε πρόσφατα το γνωστό διαδικτυακό περιοδικό Heritage Daily, που δημοσιεύει ειδήσεις για την πολιτιστική κληρονομιά από όλο τον κόσμο και τις χρονικές περιόδους. Μεταξύ αυτών (στο νούμερο 10) και η ελληνική ανασκαφή στη θέση Κουτρουλού Μαγούλα, που ερευνάται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία σε συνεργασία με τη Βρετανική Σχολή Αθηνών και το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον.

    Τα 300 και πλέον προϊστορικά πήλινα ειδώλια που βρέθηκαν στη νεολιθική θέση Κουτρουλού Μαγούλα Φθιώτιδας -από τους μεγαλύτερους αριθμούς της περιόδου στη νοτιοανατολική Ευρώπη βρίσκονται στη δέκατη θέση στον κατάλογο του περιοδικού με τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα του 2013.

    Στο νούμερο ένα, το περιοδικό καταχωρεί την ανακάλυψη των λειψάνων του Βασιλιά Ριχάρδου Γ΄ από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 January 2014 - 11:30:26 UTC