Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στοχευμένοι έλεγχοι από το Ελεγκτικό Συνέδριο σε φορείς
  • [02] Αγωγή Θ. Πελεγρίνη κατά μελών του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών για ηθική βλάβη
  • [03] Άδ. Γεωργιάδης: Να μην απεργήσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ πριν γίνει διάλογος
  • [04] Σε εκκρεμότητα παραμένει η συμφωνία με την τρόικα για πλειστηριασμούς και εμπορικές μισθώσεις
  • [05] Νέος γύρος επαφών Ιω. Στουρνάρα με την τρόικα
  • [06] Μπ. Λόμποντ: «Η Ελλάδα αξίζει να είναι στη Βραζιλία»

  • [01] Στοχευμένοι έλεγχοι από το Ελεγκτικό Συνέδριο σε φορείς

    Ελέγχους σε έξι φορείς υψηλού ελεγκτικού ενδιαφέροντος του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως και των ΟΤΑ, θα πραγματοποιήσουν κλιμάκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου μέσα στο επόμενο εξάμηνο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έγινε ή όχι κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και αν τηρήθηκαν οι συμβάσεις έργων, προμηθειών, κ.λπ.

    Ειδική ομάδα εργασίας στο Ελεγκτικό Συνέδριο, επέλεξε αρχικά 12 φορείς, οι οποίοι και προτάθηκαν στην Ολομέλεια και εξ αυτών επελέγησαν έξι.

    Οι φορείς στους οποίους θα γίνουν έλεγχοι είναι οι εξής: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΔ, ΕΛΓΑ, ΔΟΥ Αττικής, Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και δήμοι Θεσσαλονίκης.

    [02] Αγωγή Θ. Πελεγρίνη κατά μελών του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών για ηθική βλάβη

    Αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ ως ηθική βλάβη, για προσβολή προσωπικότητας, διεκδικεί ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης από τα μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος, με αγωγή που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο.

    Ο πρύτανης υποστηρίζει στην αγωγή του ότι τα εναγόμενα μέλη Συμβουλίου του Ιδρύματος τον συκοφαντούν με ψεύδη, αποδίδοντάς σε αυτόν τις ευθύνες για την κατάσταση του Ιδρύματος, που δεν λειτουργεί λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων.

    Επικαλείται δε ανακοίνωση Συμβουλίου του Ιδρύματος στις αρχές του μήνα, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι το Συμβούλιο εκτιμά πως ο πρύτανης έχει σοβαρότατη ευθύνη, ως έχων, εκ του νόμου, την αρμοδιότητα της διοίκησής του.

    [03] Άδ. Γεωργιάδης: Να μην απεργήσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ πριν γίνει διάλογος

    Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την απόφαση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Δευτέρα, επειδή διαφωνούν με την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα, τόνισε σήμερα ότι «καλό είναι αυτή η μεταρρύθμιση να γίνει με τη συνεργασία και την παρουσία του ιατρικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ και όχι με το να είναι απέναντι» και τους κάλεσε «να έρθουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους».

    Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, όταν η αρμόδια επιτροπή καταθέσει τις απόψεις της για την αξιολόγηση του ΕΟΠΥΥ θα τους τις παραδώσει και σε πνεύμα διαλόγου θα πρέπει από κοινού να βρούν τις βέλτιστες λύσεις για τους πολίτες.

    [04] Σε εκκρεμότητα παραμένει η συμφωνία με την τρόικα για πλειστηριασμούς και εμπορικές μισθώσεις

    Tο ενδεχόμενο ρήγματος στη συνοχή του κυβερνητικού σχηματισμού, με αφορμή τις απαιτήσεις της τρόικας στο θέμα των πλειστηριασμών, επεσήμανε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης στους εκπροσώπους των δανειστών μας, στη συνάντηση που έγινε σήμερα το απόγευμα.

    Η ελληνική πλευρά επιμένει ότι δεν θα επιτρέψει στην πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών από την 1η Ιανουαρίου του 2014 επισημαίνοντας στην τρόικα ότι οποία λύση είναι αυτή που θα επιλεγεί δεν θα πρέπει να θίγει τα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά και επιπλέον να έχει την σύμφωνη γνώμη και των δυο κυβερνητικών εταίρων ώστε να περάσει από τη Βουλή.

    Στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης τόνισαν μετά τη συνάντηση ότι η ελληνική πλευρά κατέστησε σαφές προς τους εκπροσώπους των δανειστών πως το θέμα των πλειστηριασμών είναι το πιο ευαίσθητο θέμα που χειρίζεται και άρα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η απόφαση αφορά τις αποφάσεις και των δυο κομμάτων που την στηρίζουν. Παρά το γεγονός ότι στόχος είναι να έχει επιτευχθεί συμφωνία έως τις 9 Δεκεμβρίου, η σημερινή συνάντηση με την τρόικα δεν κατέληξε σε συμφωνία και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

    [05] Νέος γύρος επαφών Ιω. Στουρνάρα με την τρόικα

    Δεύτερο γύροςεπαφών είχαν το απόγευμα, οι επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Κύριο αντικείμενο των διαπραγματεύσεων, οι οποίες σύμφωνα με τα κυβερνητικά στελέχη «έχουν πάρα πολύ δρόμο ακόμη», είναι η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2014, το οποίο, κατά το υπουργείο Οικονομικών, προσδιορίζεται σε 1,3 δισ. ευρώ. Σύμφωνα δε, με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, οι σημερινές συναντήσεις ήταν εφ όλης της ύλης και, παράλληλα, δόθηκαν νέα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

    Σημειώνεται ότι, το κύριο βάρος για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2014 θα σηκώσει το υπουργείο Εργασίας, κορυφαίο στέλεχος του οποίου ανέφερε το μεσημέρι ότι «τα 700 εκατ. ευρώ είναι προσεγγίσιμα» ως προς το δημοσιονομικό όφελος που θα προκύψει από τα μέτρα για την αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων και την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε εκκρεμότητα παραμένει η συμφωνία με την τρόικα για πλειστηριασμούς και εμπορικές μισθώσεις

    [06] Μπ. Λόμποντ: «Η Ελλάδα αξίζει να είναι στη Βραζιλία»

    Η απουσία του Κίπριαν Ταταρουσάνου, λόγω προβλήματος στη μέση, «έστειλε» κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής Ρουμανίας τον Μπόγκνταν Λόμποντ την περασμένη Παρασκευή. Στην 84η συμμετοχή του στους «τρικολόρι», ο 35χρονος τερματοφύλακας της Ρόμα δεν κατόρθωσε να αποτρέψει ή να περιορίσει την ήττα της ομάδας του, που δέχθηκε τρία γκολ από την Ελλάδα (1-3) και το έργο της πρόκρισης στο Μουντιάλ της Βραζιλίας δυσκόλεψε πολύ.

    Αυτό το αναγνωρίζει πρώτος απ' όλους ο ίδιος, καθώς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογράμμισε πως «όταν έχεις χάσει με τέτοιο σκορ και σε αυτό το επίπεδο, δηλαδή ανάμεσα σε ομάδες που διεκδικούν πρόκριση στα τελικά της μεγαλύτερης διοργάνωσης στον κόσμο, τα προγνωστικά δεν είναι με το μέρος σου. Η Ελλάδα ήταν καλύτερη, πήρε αυτό που άξιζε και το αποτέλεσμα της δίνει δίκαια το χαρακτηρισμό του φαβορί».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 November 2013 - 17:30:21 UTC