Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ: Τα σενάρια μετακίνησης βουλευτών έχουν στόχο να παγιδεύσουν τον λαό
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Η διαθεσιμότητα ισοπεδώνει την παιδεία
  • [03] Σ. Κεδίκογλου: Ο Αλ. Τσίπρας ποντάρει στην αποστασία
  • [04] «Προχωρά η αξιολόγηση δομών σε υπουργεία και φορείς»
  • [05] Προς κάλυψη οδεύουν τα οργανικά κενά των δικαστικών υπαλλήλων
  • [06] «Στόχος, να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα έως τις 9 Δεκεμβρίου»
  • [07] «Οφειλές στα Ταμεία θα συμψηφίζονται με κάθε είδους ενισχύσεις»
  • [08] Κομισιόν: Ενδείξεις ανάκαμψης στην ισπανική οικονομία

  • [01] ΚΚΕ: Τα σενάρια μετακίνησης βουλευτών έχουν στόχο να παγιδεύσουν τον λαό

    «Τα σενάρια και τα σχετικά καλέσματα για πιθανές μετακινήσεις βουλευτών και άλλων στελεχών, στα πλαίσια της αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, στα όρια του νέου δίπολου και της επιταχυνόμενης σοσιαλδημοκρατικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύουν να παγιδεύσουν το λαό σε νέα σχήματα και κυβερνήσεις "συνεργασίας" που θα είναι φτιαγμένα από τα ίδια παλιά υλικά και θα συνεχίσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική» υπογραμμίζει με σχετικό σχόλιό του, το ΚΚΕ.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Η διαθεσιμότητα ισοπεδώνει την παιδεία

    Την απόσυρση του μέτρου της διαθεσιμότητας, που «ισοπεδώνει την παιδεία και την έρευνα και οδηγεί τα πανεπιστήμια σε κατάρρευση», ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις παραιτήσεις των μελών της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι παραιτήσεις «δείχνουν το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει τα πανεπιστήμια, εξαιτίας της πολιτικά ανεύθυνης και επικίνδυνης στάσης της κυβέρνησης».

    [03] Σ. Κεδίκογλου: Ο Αλ. Τσίπρας ποντάρει στην αποστασία

    Ότι ποντάρει σε αποστασία κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για αληθινό κατάντημα.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι ο Αλ. Τσίπρας καλεί σε αποστασία κυβερνητικούς βουλευτές, αλλά αρνείται συνεχώς να απαντήσει από πού θα βρεθούν τα λεφτά για τις υποσχέσεις του, τις οποίες χαρακτηρίζει λαϊκίστικες.

    «Κι επειδή απάντηση δεν έχει, προσπερνά το ερώτημα, ελπίζοντας ότι αφού δεν ανατρέπει την κυβέρνηση ο λαός, θα βρεθούν κυβερνητικοί βουλευτές να το κάνουν. Εκεί που επαγγελλόταν την επανάσταση, τώρα ποντάρει στην αποστασία. Αληθινό κατάντημα» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι ο πρόεδρος του κόμματος ούτε για αποστασίες από τα κόμματά τους, ούτε για αγοραπωλησίες έκανε λόγο και παραθέτει τη φράση του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με την οποία «όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας (...) θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο».

    [04] «Προχωρά η αξιολόγηση δομών σε υπουργεία και φορείς»

    «Ήδη, στα περισσότερα υπουργεία και τους φορείς έχουν προχωρήσει η αξιολόγηση δομών και τα πλάνα στελέχωσης» δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με την κινητικότητα των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους. Η ίδια πρόσθεσε ότι έχει ζητηθεί από την τρόικα παράταση προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

    Η υφυπουργός τόνισε ότι «κάθε υπουργείο ξεχωριστά αξιολογεί τις δομές και τους φορείς του, καθώς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συντονίζει, παρακολουθεί και ασκεί υποστηρικτικό ρόλο».

    [05] Προς κάλυψη οδεύουν τα οργανικά κενά των δικαστικών υπαλλήλων

    Ο Άρειος Πάγος και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απέστειλαν στα Πολιτικά και Ποινικά δικαστήρια και τις Εισαγγελίες της χώρας έγγραφο με το οποίο ζητούν να τους πληροφορήσουν για τα οργανικά κενά των γραμματειών των δικαστηρίων, προκειμένου να καλυφθούν από υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα (μετατάξεις υπαλλήλων).

    Ανάλογο έγγραφο θα σταλεί και από το Συμβούλιο της Επικρατείας προς τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας, αλλά και από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

    Οι απαντήσεις από όλους τους κλάδους της Δικαιοσύνης θα συγκεντρωθούν και θα διαβιβαστούν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία κάλυψης των κενών θέσεων.

    [06] «Στόχος, να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα έως τις 9 Δεκεμβρίου»

    Νέα «μέτωπα» ανοίγει η τρόικα στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για το δημοσιονομικό κενό του 2104, το οποίο, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά προσδιορίζεται σε 1,3 δισ. ευρώ.

    Οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν ότι η «τρύπα» στον ενιαίο φόρο ακινήτων μετά τις αλλαγές στο νομοσχέδιο, υπερβαίνει κατά τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ την κυβερνητική εκτίμηση για «τρύπα» 250 εκατ. ευρώ. Όπως μάλιστα ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, «υπήρξε "φασούλι" από το φόρο ακινήτων, τα 100 εκατομμύρια plus τα κουβεντιάζουμε». Ενώ, στελέχη του οικονομικού επιτελείου προσδιορίζουν το επιπλέον κενό από τον ενιαίο φόρο στα 150 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου, επιβεβαίωσε και τη φημολογία για ενστάσεις που προβάλει η τρόικα σχετικά με την περαιτέρω περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για να καλυφθούν οι «τρύπες», λέγοντας ότι «το συζητάμε και για το ΠΔΕ».

    Στόχος της κυβέρνησης, πάντως, όπως τόνισε ο ίδιος παράγοντας, είναι να υπάρξει μια συμφωνία έως τις 9 Δεκεμβρίου. Η συγκεκριμένη ημερομηνία θεωρείται κομβική, λόγω συνεδρίασης του Eurogroup, κατά την οποία η ελληνική πλευρά πρέπει να δείξει ότι έχει επιτύχει αποτελέσματα, τουλάχιστον ως προς τις τέσσερις προαπαιτούμενες δράσεις.

    [07] «Οφειλές στα Ταμεία θα συμψηφίζονται με κάθε είδους ενισχύσεις»

    Παγώνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε είδους ενισχύσεις, επιδοτήσεις και επιστροφές ΦΠΑ, για τους οφειλέτες όλων των ασφαλιστικών ταμείων, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.

    Με τον τρόπο αυτό, οι οφειλέτες δεν θα μπορούν να εισπράξουν εάν δεν έχουν τακτοποιήσει προηγουμένως τις οφειλές τους.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το μέτρο συζητήθηκε κατά την σημερινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών και έγινε κατ' αρχήν δεκτό από τους εκπροσώπους των δανειστών.

    Το μέτρο θα θεσμοθετηθεί με ειδική διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που έχει τεθεί ήδη σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος της εβδομάδας.

    [08] Κομισιόν: Ενδείξεις ανάκαμψης στην ισπανική οικονομία

    Στην Ισπανία καταγράφονται «ενδείξεις» ανάκαμψης από την εξαετή οικονομική κρίση, αλλά εξακολουθούν να υφίστανται «σημαντικές» προκλήσεις, επισήμανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έκθεση αξιολόγησης της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, στις οποίες είχαν συμφωνήσει η Μαδρίτη και η ευρωζώνη.

    Οι μεταρρυθμίσεις ήταν προαπαιτούμενες για την εκταμίευση των 41 δισεκ. ευρώ του δανείου της ευρωζώνης προς την Ισπανία ώστε η κυβέρνηση της χώρας να ανακεφαλαιοποιήσει και να αναδιαμορφώσει τον προβληματικό τραπεζικό της τομέα. Η Ισπανία αναμένεται πλέον να βγει από το πρόγραμμα στήριξής της τον Ιανουάριο του 2014.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 November 2013 - 19:30:25 UTC