Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η επιμονή στο μνημόνιο και στη λιτότητα δεν μπορεί να έχει happy end
  • [02] Παραίτηση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • [03] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι
  • [04] Στον «αέρα» ο λογαριασμός Twitter της Ελληνικής Προεδρίας
  • [05] Βρέθηκε πολεμικό υλικό, μέσα σε βαρέλι, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία
  • [06] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Ιω. Στουρνάρα με την τρόικα
  • [07] Σε σταθερή πορεία ανάπτυξης η γερμανική οικονομία, εκτιμά η Μπούντεσμπανκ
  • [08] Στο υπουργείο Ανάπτυξης η τρόικα
  • [09] «Υψίστης σημασίας» χαρακτήρισε η Α. Μέρκελ τις σχέσεις με τις ΗΠΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η επιμονή στο μνημόνιο και στη λιτότητα δεν μπορεί να έχει happy end

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι η επιμονή στο μνημόνιο και στη λιτότητα δεν μπορεί να έχει ποτέ happy end για την κοινωνία, παρά τις επικοινωνιακές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου.

    Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «πολύ γρήγορα, από το φιάσκο του success story και του πρωτογενούς πλεονάσματος, περάσαμε στο νέο επεισόδιο του χρηματοδοτικού κενού και των νέων μέτρων που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό». Σημειώνει, επίσης, ότι ο φόρος στα ακίνητα, η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, οι καταργήσεις δημόσιων οργανισμών, οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, δεν αποτελούν «διαρθρωτικές» μεταρρυθμίσεις, αλλά βαθιά αντιδραστικές αλλαγές, που στραγγαλίζουν την ανάπτυξη και την απασχόληση.

    [02] Παραίτηση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών

    Σύσσωμη παραιτήθηκε σήμερα η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Αθηνών μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος για παράταση των κινητοποιήσεών τους. Τα μέλη της Συγκλήτου του Ιδρύματος παρέδωσαν σήμερα έπειτα από επεισοδιακή συνεδρίασή τους, τις παραιτήσεις τους στον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη.

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το πανεπιστήμιο Αθηνών, αιτία για την παραίτηση των μελών της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ήταν οι πρώτες πρόχειρες λίστες από το ΑΣΕΠ με τη μοριοδότηση των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ ΑΕΙ που μπαίνουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, αλλά και ο φόβος επέμβασης της αστυνομίας στα κτίρια του πανεπιστημίου τις επόμενες ημέρες και εφόσον η απεργία συνεχισθεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Κ. Αρβανιτόπουλος: Οι φοιτητές και οι οικογένειές τους, δεν χρωστούν σε τίποτα να υφίστανται τον αποκλεισμό από τα πανεπιστήμια

    [03] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι

    Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι κτηνοτρόφοι της χώρας και η μορφή τους θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα κρατήσουν τελικά οι συνάδελφοί τους από τη Λάρισα, οι οποίοι θα συνεδριάσουν εντός της εβδομάδας, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Δημήτρης Καμπούρης.

    Πρόσθεσε δε ότι «δεν αποκλείεται να κλείσουμε τα Τέμπη, ενώ σίγουρη θεωρείται η κατεύθυνσή μας προς την Αθήνα, όπου θα επιδιώξουμε να συναντήσουμε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων, ώστε να τεθεί το θέμα της κτηνοτροφίας στη Βουλή προς συζήτηση».

    Νωρίτερα σήμερα, οι κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και ορισμένοι από αυτούς προχώρησαν στο κλείσιμο του δρόμου για περίπου δύο ώρες.

    [04] Στον «αέρα» ο λογαριασμός Twitter της Ελληνικής Προεδρίας

    Από την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, έχει τεθεί σε λειτουργία ο επίσημος λογαριασμός twitter της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ: @gr2014eu

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, από σήμερα, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, έχει τεθεί, επίσης, σε λειτουργία η προσωρινή ιστοσελίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. στη διεύθυνσηwww.gr2014.eu. Η ιστοσελίδα θα λειτουργήσει σε αυτή τη μορφή μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, οπότε και θα αντικατασταθεί από την επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας.

    [05] Βρέθηκε πολεμικό υλικό, μέσα σε βαρέλι, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

    Ένα πλαστικό βαρέλι, που περιείχε πολεμικό υλικό και ήταν επιμελώς θαμμένο στο χώμα, εντόπισε σε δασική έκταση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, αλλοδαπός ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομία.

    Μέσα στο βαρέλι βρέθηκαν τέσσερα Καλάσνικοφ, δέκα χειροβομβίδες και 752 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

    Το πολεμικό υλικό κατάσχεσε κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που μετέβη στο σημείο.

    [06] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Ιω. Στουρνάρα με την τρόικα

    Δεύτερο γύρο επαφών έχουν αυτή την ώρα οι επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Οι εκπρόσωποι των δανειστών μετέβησαν στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον υπουργό Ανάπτυξης.

    Βασικό αντικείμενο των διαπραγματεύσεων με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, είναι η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2014, εν όψει και της κατάθεσης του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή την προσεχή Πέμπτη.

    [07] Σε σταθερή πορεία ανάπτυξης η γερμανική οικονομία, εκτιμά η Μπούντεσμπανκ

    Σε «σταθερή πορεία ανάπτυξης» αναμένεται να παραμείνει η γερμανική οικονομία, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η οποία σε σημερινή ανακοίνωσή της προέβλεψε ότι η ανάκαμψη των εξαγωγών θα βοηθήσει στην ενίσχυση των προοπτικών για εσωτερικές επενδύσεις, αλλά προειδοποίησε για ενδεχόμενο κίνδυνο από την εισαγωγή κατώτατου μισθού.

    «Οι πιθανότητες είναι καλές και οι ανοδικές τάσεις στην γερμανική οικονομία θα επιβεβαιωθούν τους επόμενους μήνες», ανέφερε η τράπεζα στην μηνιαία έκθεσή της και τόνισε τις σημαντικές βιομηχανικές παραγγελίες του προηγούμενου διαστήματος ως ένδειξη διαρκούς ανάπτυξης στον βιομηχανικό τομέα.

    Η Μπούντεσμπανκ προβλέπει ακόμη ότι το εξωτερικό εμπόριο θα μπορούσε το επόμενο διάστημα να αποτελέσει σημαντική πηγή ζήτησης, ενώ δεν διακρίνει σημάδια κάμψης της εσωτερικής κατανάλωσης.

    [08] Στο υπουργείο Ανάπτυξης η τρόικα

    Σε εξέλιξηείναιη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκη, με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με την ελληνική πλευρά να επιμένει ότι δεν θα επιτρέψει την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών από την 1η Ιανουαρίου του 2014 και την τρόικα να επιμένει από τη δική της πλευρά για το αντίθετο.

    Παρά το γεγονός ότι στόχος είναι να έχει επιτευχθεί συμφωνία έως τις 9 Δεκεμβρίου, η σημερινή συνάντηση με την τρόικα θα κρίνει εάν τελικά θα υπάρξει λύση κοινής αποδοχής ή η κυβέρνηση θα προχωρήσει τελικά χωρίς τη συμφωνία των δανειστών στη νομοθέτηση νέας διάταξης, καθώς 31 Δεκεμβρίου λήγει η ισχύς των διατάξεων που σήμερα προστατεύουν τους πλειστηριασμούς.

    [09] «Υψίστης σημασίας» χαρακτήρισε η Α. Μέρκελ τις σχέσεις με τις ΗΠΑ

    «Υψίστης σημασίας» χαρακτήρισε τις διατλαντικές σχέσεις η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, απευθυνόμενη στην ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

    Οι κατηγορίες εναντίον των ΗΠΑ είναι σοβαρές και πρέπει να διευκρινιστούν, δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ, αλλά τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η σχέση της Γερμανίας με τις ΗΠΑ. Έκανε μάλιστα λόγο για μια «εταιρική σχέση αξιών», ενώ παραδέχθηκε ότι τόσο οι διμερείς σχέσεις όσο και η συζήτηση για την συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου αυτή την στιγμή δοκιμάζονται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 November 2013 - 15:30:28 UTC