Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Κουρουμπλής: «Εκτός τόπου και χρόνου» οι κατηγορίες του Ευ. Βενιζέλου
  • [02] Κ. Αρβανιτόπουλος: Οι φοιτητές και οι οικογένειές τους, δεν χρωστούν σε τίποτα να υφίστανται τον αποκλεισμό από τα πανεπιστήμια
  • [03] Ισόβια συν 25 χρόνια στον Χρήστο Παπάζογλου για τη δολοφονία της 33χρονης στην Ξάνθη
  • [04] Ι. Μυλόπουλος: Η διαθεσιμότητα και η μείωση του προϋπολογισμού οδηγούν τα ΑΕΙ σε τραγωδία
  • [05] Παρατείνεται η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ
  • [06] «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη» με τους επικεφαλής της τρόικας λέει η κυβέρνηση
  • [07] Ελάφρυνση χρέους «υπό προϋποθέσεις» προβλέπει η Bank of America
  • [08] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την τρόικα
  • [09] Ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκε από πυροβολισμούς στη Λιμπερασιόν
  • [10] Υπέρ της συνοχής της Ευρωζώνης τάχθηκε ο Γκ. Έτινγκερ
  • [11] Έφτασε η ώρα της εκτόξευσης για το ερευνητικό σκάφος Maven της NASA, με προορισμό τον Άρη

  • [01] Π. Κουρουμπλής: «Εκτός τόπου και χρόνου» οι κατηγορίες του Ευ. Βενιζέλου

    «Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τις κατηγορίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλου, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τρίπρας, απευθύνει προσκλητήριο αποστασίας σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Τσίπρας είπε κάτι το οποίο είναι αυτονόητο: ότι ένας πολίτης σήμερα που χειμάζεται, δοκιμάζεται, απαιτεί από τον πολιτικό του εκπρόσωπο να προβάλει και αυτός συγκεκριμένες αντιστάσεις».

    «Είναι εγγενή τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ, είναι πολιτικά, ιδεολογικά, προσωπικά, διότι και οι συνάδελφοι στον χώρο του ΠΑΣΟΚ αναγκάζονται καθημερινά να υπερασπίζονται πολιτικές που ιστορικά έχουν την ευθύνη να απορρίπτουν. Είναι πλήρως ταυτισμένο το ΠΑΣΟΚ με μια άγρια νεοφιλελεύθερη πολιτική, η οποία, σε τελική ανάλυση, δεν δίνει καμία προοπτική» εκτιμά ο κ. Κουρουμπλής.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει:«Ειδικά το σ/νγια τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας θα είναι ίσως το πιο κομβικό σημείο για την κυβέρνηση αυτή. Αυτή η κυβέρνηση ξεκίνησε με 179 βουλευτές και έχει αυτή τη στιγμή 153, δηλ. οποιαδήποτε κίνηση και να συμβεί θα δημιουργήσει θέμα και εγώ σας λέω ότι δεν θα είναι μόνο μέσα στο ΠΑΣΟΚ, είναι υπόθεση που απασχολεί πάρα πολλούς βουλευτές και της ΝΔ».

    [02] Κ. Αρβανιτόπουλος: Οι φοιτητές και οι οικογένειές τους, δεν χρωστούν σε τίποτα να υφίστανται τον αποκλεισμό από τα πανεπιστήμια

    Έκκληση στους διοικητικούς υπαλλήλους, απευθύνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος επισημαίνει:«Να κατανοήσουν ότι οι περισσότεροι εξ αυτών θα απορροφηθούν σε άλλα ιδρύματα, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν χρωστάνε σε τίποτα οι φοιτητές και οι οικογένειές τους να υφίστανται αυτόν τον αποκλεισμό από τον ναό της δημοκρατίας και της γνώσης που είναι τα πανεπιστήμια».

    Ο κ. Αρβανιτόπουλος σημειώνει ότι «αυτό θα πρέπει να σταματήσει, γιατί και αυτοί με τη στάση τους απομονώνονται από το κοινωνικό σύνολο» και προσθέτει: «Αντιλαμβάνεσθε ότι υπάρχουν οικογένειες, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να κρατούν τα παιδιά τους σε άλλες πόλεις, όταν δεν γίνονται μαθήματα, υπάρχουν μετεγγραφές που είναι στον αέρα, υπάρχουν μαθήματα που είναι στον αέρα και κινδυνεύει να χαθεί το εξάμηνο. Δεν μπορεί, λοιπόν, κανείς και δεν έχει το δικαίωμα να διεκδικεί το όποιο δίκιο του καταπατώντας τα δικαιώματα των άλλων».

    Απαντώντας στην έκκληση για διάλογο, που απηύθυνε χθες ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης, ο υπουργός Παιδείας σημειώνει: «Διάλογος έχει γίνει. Δυστυχώς, πρέπει όλοι να καταλάβουμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο η χώρα πορεύεται. Από τον Αύγουστο, όταν στείλαμε στα πανεπιστήμια και εκκλήθησαν εδώ οι πρυτάνεις, τους εξηγήσαμε το επείγον της υπόθεσης...Συνεπώς, εδώ μη χρησιμοποιούμε το θέμα του διαλόγου ως πρόσχημα για να αναβάλουμε, όπως πάντοτε, τα πράγματα, εδώ τα περιθώρια χρόνου ήταν και παραμένουν ασφυκτικά και πρέπει όλοι να συμβάλουμε στην εθνική προσπάθεια. Όλοι οι Έλληνες έχουμε ματώσει. Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να γίνει είναι για τον οποιονδήποτε λόγο να μη μένουν κλειστά τα ιδρύματα».

    [03] Ισόβια συν 25 χρόνια στον Χρήστο Παπάζογλου για τη δολοφονία της 33χρονης στην Ξάνθη

    Ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 25 χρόνια για το σύνολο των κακουργηματικών πράξεών του, επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Καβάλας στον 27χρονο Χρήστο Παπάζογλου για τη στυγερή δολοφονία της 33χρονης Ζωής Δαλακλίδου τον Δεκέμβριο του 2012 στην Ξάνθη.

    Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως οι πράξεις του έγιναν υπό την επήρεια μέθης, όμως ο εισαγγελέας αντέκρουσε τα επιχειρήματα του δράστη, που σημειωτέον έπεσε σε πλήθος αντιφάσεων και ζήτησε να κριθεί ένοχος χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

    Ο εισαγγελέας πρότεινε να του επιβληθεί ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία, 20ετής κάθειρξη για τον βιασμό, 20ετής κάθειρξη για τον εμπρησμό και ένα χρόνο για κάθε μια από τις πλημμεληματικές κατηγορίες.

    [04] Ι. Μυλόπουλος: Η διαθεσιμότητα και η μείωση του προϋπολογισμού οδηγούν τα ΑΕΙ σε τραγωδία

    Λάθος πολιτική πρακτική είναι, σύμφωνα με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μυλόπουλο, το μέτρο της διαθεσιμότητας, το οποίο, όπως αναφέρει, μαζί με τη μείωση του προϋπολογισμού στα ΑΕΙ οδήγησε τα πανεπιστήμια σε «τραγωδία».

    Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της συνόδου των πρυτανεων τονίζει ότι απαιτείται επαναπροσδιορισμός της πολιτικής κατεύθυνσης στο θέμα της Παιδείας, το οποίο είναι επένδυση για όλους τους προηγμένους λαούς.

    [05] Παρατείνεται η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

    Δυο ακόμη 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις ως το τέλος της εβδομάδας αποφάσισε ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών. Ουσιαστικά δηλαδή, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος παρατείνουν την απεργία τους για εντέκατη εβδομάδα, αντιδρώντας στο θέμα της διαθεσμότητάς τους.

    Οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών ζητούν και από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος που συνεδριάζει στις 3 το μεσημέρι να καλύψει την απόφασή τους για νέα απεργία.

    Θα συνεδριάσει όμως για να καλύψει ή όχι την απόφαση του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων της Αθήνας και η Ομοσπονδία τους.

    Απόφαση για την πορεία των κινητοποιήσεών τους θα πάρουν σήμερα και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

    [06] «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη» με τους επικεφαλής της τρόικας λέει η κυβέρνηση

    Συνεχείς αναμένεται να είναι οι συναντήσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας, έως τουλάχιστον την προσεχή Πέμπτη και την κατάθεση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού στη Βουλή.

    Είναι εν προκειμένω χαρακτηριστική η δήλωση κορυφαίου στελέχους του υπουργείου Εργασίας- μετά τη σημερινή, άνω των πέντε ωρών, συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών- ότι «έχουμε πάρα πολύ δρόμο ακόμη».

    Το υπουργείο Εργασίας έχει αναλάβει να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος από το δημοσιονομικό κενό για το 2014 (που η κυβέρνηση το προσδιορίζει στο 1,3 δισ. ευρώ) και σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, «τα 700 εκατ. ευρώ είναι προσεγγίσιμα» ως προς το δημοσιονομικό όφελος από τα μέτρα για την αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων και την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής.

    Παράλληλα, ο εν λόγω παράγοντας διαβεβαίωσε εκ νέου ότι «μισθοί και συντάξεις δεν θίγονται».

    [07] Ελάφρυνση χρέους «υπό προϋποθέσεις» προβλέπει η Bank of America

    Όσο η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα η απειλή των δανειστών να σταματήσουν το πρόγραμμα καθίσταται «μη αξιόπιστη», τονίζει η Bank of America σε έκθεσή της υπό τον τίτλο: «Η άβολη αλήθεια για την Ελλάδα».

    Ταυτόχρονα, στην ίδια έκθεση προβλέπει ελάφρυνση του χρέους, αλλά όχι και «κούρεμα», για να πληρωθούν οι δανειστές.

    Αν το ελληνικό χρέος αποδειχθεί μη βιώσιμο, και υποθέτοντας ότι το πρόγραμμα βρίσκεται «εντός τροχιάς», τότε η Ευρώπη μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή από το να συμφωνήσει σε μια μερική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σχολιάζει η Bank of America Merrill Lynch.

    [08] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την τρόικα

    Με «κόκκινη γραμμή» ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2014, το ύψος του οποίου πλέον υπολογίζεται από την κυβέρνηση σε 1,3 δισ. ευρώ, θα κλείσει αποκλειστικά και μόνο με διαρθρωτικές παρεμβάσεις και όχι με νέα δημοσιονομικά μέτρα (περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και αύξηση της φορολογίας), άρχισαν και πάλι σήμερα το πρωί οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας.

    Μετά και τη, σχεδόν ολοήμερη, σύσκεψη χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ετοίμασε και παρουσίασε στους εκπροσώπους των δανειστών έναν κοστολογημένο κατάλογο με τους τομείς, στους οποίους θα γίνουν οι παρεμβάσεις. Παράλληλα, ενημέρωσε τους επικεφαλής της τρόικας ότι εκτός από το 1,3 δισ. ευρώ (0,7% του ΑΕΠ), η κυβέρνηση θα περικόψει περαιτέρω το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) κατά 250 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί η «τρύπα» που προέκυψε λόγω των αλλαγών στο νομοσχέδιο για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων.

    Το κύριο βάρος των παρεμβάσεων καλείται να σηκώσει το υπουργείο Εργασίας, καθώς το δημοσιονομικό όφελος από τα μέτρα για την αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων και την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής, υπολογίζεται σε 800 εκατ. ευρώ. Για τον λόγο αυτό, στη σύσκεψη μετείχε και ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

    [09] Ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκε από πυροβολισμούς στη Λιμπερασιόν

    Ένας άνδρας οπλισμένος με μια επαναληπτική καραμπίνα εισέβαλε σήμερα στην έδρα της εφημερίδας Λιμπερασιόν στο Παρίσι και τραυμάτισε σοβαρά έναν άνδρα πριν διαφύγει, με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν αστυνομικοί μπροστά από τα γραφεία των μεγάλων μέσων ενημέρωσης στο Παρίσι.

    Περίπου 90 λεπτά αργότερα, ένας άνδρας άνοιξε πυρ σε δρόμο έξω από γραφεία της τράπεζας Σοσιετέ Ζενεράλ στο παρισινό προάστιο Λα Ντεφάνς χωρίς όμως να τραυματισθεί κανένας, έγινε γνωστό από την αστυνομία και εκπρόσωπο της τράπεζας.

    Λίγο αργότερα, ένας ένοπλος σταμάτησε ένα αυτοκίνητο στην περιοχή της Λα Ντεφάνς και υποχρέωσε τον οδηγό να τον μεταφέρει ως τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο κέντρο του Παρισιού, όπως είπε ο οδηγός στην αστυνομία. Δεν είναι σαφές αν το επεισόδιο συνδέεται με τα δύο επεισόδια των πυροβολισμών.

    Ο τραυματίας, ένας 27χρονος φωτογράφος, επλήγη στο θώρακα και στην κοιλιά, δήλωσε ένας αστυνομικός αξιωματούχος προσθέτοντας πως το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει γίνει γνωστό. Το θύμα έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Η επίθεση αυτή -η δεύτερη μέσα σε τέσσερις ημέρες εναντίον ενός γαλλικού μέσου ενημέρωσης- προκάλεσε ζωηρή συγκίνηση και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζήτησε "να κινητοποιηθούν όλα τα μέσα για να συλληφθεί ο δράστης ή οι δράστες".

    [10] Υπέρ της συνοχής της Ευρωζώνης τάχθηκε ο Γκ. Έτινγκερ

    Όποιος θέλει να εκδιώξει χώρες, όπως η Ελλάδα, από το ευρώ, δεν καταλαβαίνει ότι οι διεθνείς επενδυτές αναμένουν συνοχή στην ΟΝΕ, δήλωσε ο Γερμανός επίτροπος της ΕΕ για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ, αναφερόμενος εμμέσως στην πρόταση των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) περί εξόδου ενός κράτους- μέλους από την Ευρωζώνη.

    «Το ξυλοκόπημα εναντίον της Ελλάδας θα ήταν ο λάθος τρόπος», δήλωσε ο κ. Έτινγκερ, μιλώντας στο Συνέδριο της Νεολαίας του CDU στην Ερφούρτη και αναφέρθηκε σε «λαϊκιστικές τάσεις».

    [11] Έφτασε η ώρα της εκτόξευσης για το ερευνητικό σκάφος Maven της NASA, με προορισμό τον Άρη

    Το ταξίδι του, διάρκειας 10 μηνών, με τελικό προορισμό τον Άρη αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα το ερευνητικό σκάφος «Maven» της NASA.

    Η εκτόξευσή του έχει προγραμματιστεί για τις 20:30 ώρα Ελλάδος.

    Σκοπός του ταξιδιού είναι να καταγράψει στοιχεία που θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς ο «Κόκκινος Πλανήτης» από ζεστός και υγρός εξελίχθηκε σε παγωμένο και άνυδρο.

    Η αποστολή έχει κόστος 671 εκατ. δολάρια. Ήδη, στην επιφάνεια του «Κόκκινου Πλανήτη» περιπλανιέται από πέρυσι το ρόβερ «Curiosity» της NASA.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 November 2013 - 13:30:45 UTC