Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβλήθηκε η δίκη για την αγωγή των πρώην εργαζομένων της ΕΡΑ και ΕΡΤ
  • [02] Αθ. Τσαυτάρης: Τα ποσά που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι τα καταβάλλουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα
  • [03] Στέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά στις Καπναποθήκες ΚΕΡΑΝΗ
  • [04] New York Times: «Κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει στην Ελλάδα»
  • [05] «Όχι» σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, επανέλαβε ο Β.Σόιμπλε
  • [06] Άγνωστος άνοιξε πυρ στην εφημερίδα Λιμπερασιόν
  • [07] Συζήτηση για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων σήμερα στην Μπούντεσταγκ
  • [08] «Μάχη» Μπαρτσελόνα και Ρεάλ για τον Αγκουέρο

  • [01] Αναβλήθηκε η δίκη για την αγωγή των πρώην εργαζομένων της ΕΡΑ και ΕΡΤ

    Αναβλήθηκε για τις 2 Δεκεμβρίου 2013, ύστερα από αίτημα των συνηγόρων του Ελληνικού Δημοσίου η δίκη για την αγωγή των εργαζομένων στην ΕΡΑ Ηρακλείου και τον Τηλεοπτικό Σταθμό Κρήτης για την απόλυσή τους.

    Η αναβολή προκάλεσε αντιδράσεις από τους εργαζομένους στην ΕΡΑ, τους συνδικαλιστές και τους συνηγόρους τους, οι οποίοι χαρακτήρισαν την αναβολή αδιανόητη, λέγοντας ότι υπόθεση θα έπρεπε να δικαστεί σήμερα. Επίσης, τόνισαν ότι για λόγους δεοντολογίας θα έπρεπε τουλάχιστον το Δημόσιο να είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του, τονίζοντας ακόμη ότι η κίνηση είναι σκόπιμη και γίνεται για να κερδίσουν χρόνο.

    Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΑ και της ΕΡΤ Ηρακλείου παραβρέθηκαν οι πρόεδροι όλων των δημοσιογραφικών ενώσεων της χώρας.

    [02] Αθ. Τσαυτάρης: Τα ποσά που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι τα καταβάλλουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα

    Την πεποίθηση, ότι τελικά οι κτηνοτρόφοι δεν θα προχωρήσουν σε κλείσιμο των Τεμπών, αντιλαμβανόμενοι τις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εφαρμόζοντας πολιτικές που οδηγούν στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, εξέφρασε από τη Θεσαλονίκη ο αρμόδιος υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης.

    Διαβεβαίωσε δε, ότι "τα ποσά που δικαιούνται (οι κτηνοτρόφοι), τα καταβάλλουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα".

    Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, για την έναρξη του προγράμματος διανομής δωρεάν τροφίμων, ο κ. Τσαυτάρης επανέλαβε ότι στην πολύωρη συνάντηση που πραγματοποίησε, την Παρασκευή, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), αφού τους εξήγησε αναλυτικά τις προσπάθειες που καταβάλλονται, ικανοποίησε και άμεσα όσα αιτήματά τους μπορούσαν να τακτοποιηθούν.

    [03] Στέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά στις Καπναποθήκες ΚΕΡΑΝΗ

    Στο ποσό των 2,6 εκατ. ευρώ προσδιορίστηκε το ετήσιο μίσθωμα για τη στέγαση των Δικαστηρίων του Πειραιά στις πρώην «Αποθήκες της Καπνοβιομηχανίας ΚΕΡΑΝΗ».

    Σύμφωνα με έγγραφο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), «το κτίριο επί της οδού Θηβών εντάσσεται σε ένα χαρτοφυλάκιο συνολικά 14 ακινήτων, το οποίο κατακυρώθηκε προσωρινά στην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, έναντι ποσού 115,5 εκατ. ευρώ. Το μίσθωμα για το κτίριο αυτό, συνολικής επιφάνειας περίπου 40.000 τμ, προσδιορίστηκε στο ποσό των 2,6 εκατ. ευρώ. Το κτίριο αυτό έχει παραχωρηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τη στέγαση των δικαστηρίων Πειραιά, ενώ στο ισόγειο υπάρχει πρόσθετος χώρος για υπηρεσίες εστίασης και εμπορικά καταστήματα».

    Το έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτη Μελά, με την οποία καταγγέλλει απαράδεκτη σπατάλη δημοσίου χρήματος από την πώληση του κτιρίου σε ιδιώτη και την άμεση ενοικίασή του από το Δημόσιο.

    [04] New York Times: «Κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει στην Ελλάδα»

    Για τις επενδυτικές ευκαιρίες που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα, γράφουν οι New York Times, οι υποστηρίζοντας πως μπορεί, για αρκετό καιρό, η κατάσταση στη χώρα, να μην ήταν ελκυστική για να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, ωστόσο το τελευταίο διάστημα «κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει».

    Σε δημοσίευμά της, η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει πως «η Ελλάδα ήταν το παιδί για το μαστίγωμα για το περισσότερο διάστημα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων. Αλλά τους τελευταίους μήνες η πρόθεση έχει αλλάξει και οι ξένοι επενδυτές "ψαρεύουν" κυρίως τραπεζικά περιουσιακά στοιχεία».

    [05] «Όχι» σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, επανέλαβε ο Β.Σόιμπλε

    Την προοπτική ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, αποκλείει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επισημαίνει ότι η Ελλάδα, καθώς έχει μεγαλύτερα προβλήματα από τις άλλες χώρες, θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο προκειμένου να σταθεί στα πόδια της.

    «Κάναμε ένα κούρεμα στα τέλη του 2011 - αρχές 2012 και αυτό αρκεί» τονίζει ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild και προσθέτει: «Η Ελλάδα έχει μεγαλύτερα προβλήματα από ό,τι οι άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους και για τον λόγο αυτό θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο μέχρι να σταθεί στα πόδια της. Με αυτό το δεδομένο είπαμε κατά την έγκριση του τρέχοντος προγράμματος -και το επαναλάβαμε πριν από τις εκλογές- ότι στα μέσα του 2014 θα δούμε εάν θα πρέπει να στηρίξουμε εκ νέου την Ελλάδα, μετά την εκπνοή του παρόντος προγράμματος στο τέλος του 2014, εφόσον έχει υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της». Διευκρινίζει δε ότι θα πρόκειται για ένα πολύ μικρότερο ποσό από αυτό που έχει δοθεί στο πλαίσιο του παρόντος προγράμματος, ενώ «δεν θα πρόκειται για κούρεμα του χρέους».

    [06] Άγνωστος άνοιξε πυρ στην εφημερίδα Λιμπερασιόν

    Ένας άνδρας οπλισμένος με μια επαναληπτική καραμπίνα εισέβαλε σήμερα γύρω στις 10:15 (τοπική ώρα) στο χώρο υποδοχής της εφημερίδας Λιμπερασιόν στο Παρίσι, άνοιξε πυρ τραυματίζοντας σοβαρά ένα φωτογράφο και στη συνέχεια διέφυγε, έγινε γνωστό από την εφημερίδα και αστυνομική πηγή.

    Το θύμα τραυματίσθηκε στο θώρακα και η κατάστασή του είναι κρίσιμη, διευκρινίσθηκε από αστυνομική πηγή. Το κίνητρο της επίθεσης δεν είναι σαφές.

    [07] Συζήτηση για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων σήμερα στην Μπούντεσταγκ

    Το θέμα των παρακολουθήσεων της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) επί γερμανικού εδάφους και τις πιθανές επιπτώσεις της στις γερμανοαμερικανικές σχέσεις διερευνά σήμερα το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο στην Γερμανία.

    Στο πλαίσιο της ίδιας συνεδρίασης θα συζητηθεί ακόμη το ενδεχόμενο παροχής ασύλου στο πρώην στέλεχος της Υπηρεσίας Έντουαρντ Σνόουντεν προκειμένου να μεταβεί στην Γερμανία για να καταθέσει. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση απορρίπτει την προοπτική, ενώ υπέρ της παροχής ασύλου έχουν τοποθετηθεί οι Πράσινοι.

    [08] «Μάχη» Μπαρτσελόνα και Ρεάλ για τον Αγκουέρο

    «Μάχη» για τα πόδια του... Χορός δεκάδων εκατ. ευρώ έχει στηθεί για χάρη του Σέρχιο Αγκουέρο. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν, τον Ιανουάριο, τα δικαιώματά του.

    Οπως αναφέρει σήμερα σε σχετικά δημοσιεύματα ο ισπανικός Τύπος, οι διοικήσεις των δύο ομάδων δεν θα διστάσουν να δώσουν στη Μάντσεστερ Σίτι ότι ποσό χρειαστεί για την απόκτηση του Αργεντινού διεθνούς επιθετικού. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα το κόστος της μεταγραφής αναμένεται να ξεπεράσει τα 70 εκατ. ευρώ με τον ίδιο τον Αγκουέρο να θέλει να επιστρέψει στην «πριμέρα ντιβιζιόν», μολονότι έχει ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Σίτι έως το 2017.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 November 2013 - 11:30:25 UTC